katear 01.06.05, 13:18 eMamy poradźcie. Czy trzy letniemu chłopcu można kupić na prazent mazaki, kredki i kolorowanki. A może jakąś modelinę? Nie jest na to za mały? Chcę kupić jakiś drobiazg i mam problem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysiaczek2 Re: Drobiazg dla 3latka 01.06.05, 13:47 Mozesz kupić farby plakatowe , plastelinę, mazaki, kredki, kolorowankę, ciastolinę, wycinaki, bibułę, ksiązęczkę do czytania, mój synek ma 3,5 roku i wszystko to uwielbia. Przyznam, że czasem się ubrudzi, ale mu na to pozwalam. Teraz jest taki wybór atrykułów papierniczych, możesz kupić brystol, farby plakatowe i duży pędzelek malarski - satysfakcja gwarantowana! Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Drobiazg dla 3latka 01.06.05, 13:56 Jaki tam za mały? mój syn zasuwa pędzlem i plasteliną od pierwszego roku życiu. Frajda niesamowita. Generalnie jednak zamiast klasycznej plasteliny (brudzi i się maże) czy modeliny (trudna w ugniataniu) wolę ciastolinę: nie brudzi, nawet jak dziecko wdepcze jąw dywan, to po wyschnięciu ona się kruszy i wystarczy przejechać porządnie odkuraczem. poza tym jest pieruńsko słona, co skutecznie odstrasza dzieci od zjadania ulepionych rzeczy Moim zdaniem wszelkie tego typu prezenty nigdy nie będą nietrafione - nie znam dziecka, które nie lubiłoby mazać pędzlem czy wyżywać się "artystycznie" w inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś