cosia1 07.06.05, 10:56 Który wybrać? Czy któraś z Was jest użutkownikiem HIGH TREKA lub go oglądała proszę o opinie. Niestety, ja ich nie mogę zobaczyć,będe musiała zamawiać w ciemno-proszę o rade! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabimamafilipa Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 07.06.05, 11:32 Jestem stanowczo za BUZZEM. Jeżdżę nim od kilku miesięcy i jestem totalnie zadowolona. Mój 10-cio miesięczny synuś również. W nim ogląda świat i bardzo dużo śpi. Ale tak naprawdę to Ty musisz wybrać, bo przecież są gusty i guściki. Wybierz mądrze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cosia1 Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 07.06.05, 11:55 A czy buzz ma dobre amortyzatory.Dziekuje z góry za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
gabimamafilipa Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 08.06.05, 13:09 BUZZ na miasto jest rewelacyjny, ale w teren chyba lepszy jest jednak QUINNY SPEEDI. W BUZZie przednie kółko jest dość twarde, choć mnie osobiście to nie przeszkadza. A SPEEDIm jeździ się tak samo, ale przednie kółko jest większe i pompowane, tak jak tylne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulinka2 Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 08.06.05, 14:02 Ja miałam buzza dwa dni i oddałam. jest Fatalny, na wertepy nie nadaje się wogóle źle się składa, rączka się cała chwieje, przednie niepompowane koło hamuje na każdym kamyczku, porażka. Dzisiaj próbowałam w sklepie high treka o niebo lepszy, właśnie zamówiłam go w internecie, nie jest tak piękny jak buzz, ale to nie o to przecież chodzi. W high treku ujęła mnie łatwość składania nachylania siedziska i prowadzenia, super amortyzatory, jedyny minus to budka trochę chwiejna taka mało solidna, ale nie można mieć wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaka Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 08.06.05, 15:16 Najlepszy z trójkołowców jest quinny freestyle 3xl comfort, jest nieco cięższy od high treka i brzydszy od speedy, a tym bardziej buzza, ale ma większe siedzenie od high treka i przede wszystkim rozkłada się ono na płasko. Odpowiedz Link Zgłoś
cosia1 Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 09.06.05, 17:11 Dziękuje za opinie,mam nadzieje że jeszcze ktoś wyrazi swoją opinie na temat HIGH TREKA, Odpowiedz Link Zgłoś
frodolong Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 09.06.05, 18:50 a ja z buzza jestem bardzo zadowolona. Wcale mi to przednie kółko nie hamuje, ani w ogóle nic sie z nim nie dzieje. Jest super zwrotny. Na razie uzywam go z gondolą x-landera, więc o spacerówce nic nie mogę powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
alcantra High Trek górą :-) 10.06.05, 14:30 A ja uważam, że żaden Quinny nie umywa się do High Treka, który ma w jednym to, co Quinny mają podzielone na poszczególne modele: - rozkładane na płasko oparcie, - siedzisko można zamocować przodem i tyłem do kierunku jazdy, - fajnie się składa, - jest w miarę lekki jak na zalety, które posiada (8 kg stelaż, 4 kg siedzisko), - jest bardziej miękki niż Quinny, - jest bardziej zabudowany niż Buzz i Speedi (budka głębiej nachodzi na siedzisko), więc jest IMHO lepszy na chłodniejsze pory. Szukałam dla swojej półrocznej Córeczki wózka, który miałby i skrętne koło, i rozkładane na plasko siedzisko, i regulowany podnóżek, i - jedna z najważniejszych cech - albo przekładaną rączkę albo możliwość zmiany kierunku siedziska. Buzz i Speedi są dostosowane do starszych dzieci a Freestyle jest kawałem grzmota w porównaniu do High Treka, no i kółko w Quinny tylko się uchyla, a w Bebe Confort obraca się o 360st. z możliwością zamocowania. Jak dla mnie High Trek jest wózkiem, którego długo szukałam (biorę jeszcze pod uwagę spacerówkę Bebecar Tracker). Tyle że ja potrzebuję wózka dla dziecięcia, które ledwie zaczyna siedzieć, a Speedi i Buzz są raczej dla starszych dzieci. Natomiast IMHO Speedi jest fajniejszym (praktyczniejszym) wózkiem niż Buzz, którego główny bajer polega na wyglądzie i systemie składania. Rozważałam zresztą Speedi do czasu, jak się dowiedziałam, że nie ma przekładanego, ani rozkładanego na płasko siedziska. Polecam uwadze post o wadach Buzza. Mnie w sklepie odradzali chociażby ze względu na bardzo dużą ilość reklamacji. Ponoć jest to fajny model ale jeszcze do dopracowania. Odpowiedz Link Zgłoś
cosia1 Re: High Trek górą :-) 10.06.05, 15:34 Mam pytanie,słyszałam, że siedzisko w HIGH TREKU jest bardzo małe,że dziecko 2- 3 letnie w kombinezonie już się nie zmieści.Proszę o opinie.DZIĘKI! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulinka2 Re: High Trek górą :-) 10.06.05, 21:39 Przetestowałam wszystki, jezdżę spidy Sx, a bebe conforta i buzza oddałam po kupnie i przejażdżce po domu. Bebe confort jest przyjazny dla mamy łatwo chodzą wszystkie mechanizmy, ale moim zdaniem ma za małe i za płytkie siedzisko. No i za wysoko. Buzz jest kompletnie niedopracowany, cały sie telepie i niepompowane przednie koło jest dla mnie porażką. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alcantra Re: Jednak nie górą... :-/ 11.06.05, 00:59 Racja. Dzisiaj przyjrzałam się mu bliżej i ma jednak inne wady poza budką z byle jakiego materiału Faktycznie siedzisko jest nieciekawe, bo mimo, że regulowane, to regulowane w całości z podnóżkiem! Innymi słowy można regulować kąt nachylenia CAŁEGO siedziska, a nie oddzielnie oparcia i podnóżka! Poza tym faktycznie jest nie za szerokie. Posadziłam w nim swoje półroczne dziecko, które waży ok. 7,5 kg i stwierdziłam, że za pół roku to będzie mało ciekawie No i pałąk był IMHO za blisko dziecka (pomijam fakt że dziwacznie zdejmowany). Tak więc wózek odpadł z moich rozważań (pomijając fakt, że nie zmieścił się do bagażnika bez zdjęcia koła), a moje zachwyty były nieco na wyrost, po - przyznam - pobieżnym obejrzeniu. Natomiast zastanowił mnie Bebecar Racer i kto wie, czy na ten wózek się nie zdecydujemy. Niestety, jest dużo cięższy od High Treka Ale jak to już nie raz pisano: nie można mieć wszystkiego. Za to koło chowa się pod spód stelaża Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaka Bardziej praktyczny q.fr. 3XL comfort :) i większy 10.06.05, 19:14 Pomijając walory estetyczne i wagowe, to quinny freestyle 3xl comfort ma te wszystkie zalety, które High Trek: skrętne koło-360st., rozkładane oparcie na płasko, regulowany podnóżek, odpinany pałąk i możliwość montownia siedzisko zarówno przodem jak i tyłem do jazdy; poza tym siedzisko w 3xl comfort jest większe, a na pewno dłuższe po rozłożeniu na płasko i wydaje mi się, że budka też jest wyżej, więc dziecko dłużej w nim pojeździ. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alcantra Re: Bardziej praktyczny q.fr. 3XL comfort :) i wi 11.06.05, 01:00 ... i jest większy od Bebecara Racera. Ale za to tańszy Odpowiedz Link Zgłoś