Dodaj do ulubionych

BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ

07.06.05, 10:56
Który wybrać? Czy któraś z Was jest użutkownikiem HIGH TREKA lub go oglądała
proszę o opinie. Niestety, ja ich nie mogę zobaczyć,będe musiała zamawiać w
ciemno-proszę o rade!
Obserwuj wątek
    • gabimamafilipa Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 07.06.05, 11:32
      Jestem stanowczo za BUZZEM. Jeżdżę nim od kilku miesięcy i jestem totalnie
      zadowolona. Mój 10-cio miesięczny synuś również. W nim ogląda świat i bardzo
      dużo śpi. Ale tak naprawdę to Ty musisz wybrać, bo przecież są gusty i guściki.
      Wybierz mądrze.

Pozdrawiam.
      • cosia1 Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 07.06.05, 11:55
        A czy buzz ma dobre amortyzatory.Dziekuje z góry za odpowiedz.
        • gabimamafilipa Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 08.06.05, 13:09
          BUZZ na miasto jest rewelacyjny, ale w teren chyba lepszy jest jednak QUINNY
          SPEEDI. W BUZZie przednie kółko jest dość twarde, choć mnie osobiście to nie
          przeszkadza. A SPEEDIm jeździ się tak samo, ale przednie kółko jest większe i
          pompowane, tak jak tylne.

Pozdrawiam.
    • kasiulinka2 Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 08.06.05, 14:02
      Ja miałam buzza dwa dni i oddałam. jest Fatalny, na wertepy nie nadaje się
      wogóle źle się składa, rączka się cała chwieje, przednie niepompowane koło
      hamuje na każdym kamyczku, porażka. Dzisiaj próbowałam w sklepie high treka o
      niebo lepszy, właśnie zamówiłam go w internecie, nie jest tak piękny jak buzz,
      ale to nie o to przecież chodzi. W high treku ujęła mnie łatwość składania
      nachylania siedziska i prowadzenia, super amortyzatory, jedyny minus to budka
      trochę chwiejna taka mało solidna, ale nie można mieć wszystkiego.
      • kaskaka Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 08.06.05, 15:16
        Najlepszy z trójkołowców jest quinny freestyle 3xl comfort, jest nieco cięższy
        od high treka i brzydszy od speedy, a tym bardziej buzza, ale ma większe
        siedzenie od high treka i przede wszystkim rozkłada się ono na płasko.
        • cosia1 Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 09.06.05, 17:11
          Dziękuje za opinie,mam nadzieje że jeszcze ktoś wyrazi swoją opinie na temat
          HIGH TREKA,
          • frodolong Re: BEBE CONFORT HIGH TREK-QUINNY BUZZ 09.06.05, 18:50
            a ja z buzza jestem bardzo zadowolona. Wcale mi to przednie kółko nie hamuje,
            ani w ogóle nic sie z nim nie dzieje. Jest super zwrotny. Na razie uzywam go z
            gondolą x-landera, więc o spacerówce nic nie mogę powiedzieć.
    • alcantra High Trek górą :-) 10.06.05, 14:30
      A ja uważam, że żaden Quinny nie umywa się do High Treka, który ma w jednym to,
      co Quinny mają podzielone na poszczególne modele:
      - rozkładane na płasko oparcie,
      - siedzisko można zamocować przodem i tyłem do kierunku jazdy,
      - fajnie się składa,
      - jest w miarę lekki jak na zalety, które posiada (8 kg stelaż, 4 kg siedzisko),
      - jest bardziej miękki niż Quinny,
      - jest bardziej zabudowany niż Buzz i Speedi (budka głębiej nachodzi na
      siedzisko), więc jest IMHO lepszy na chłodniejsze pory.

Szukałam dla swojej półrocznej Córeczki wózka, który miałby i skrętne koło, i
      rozkładane na plasko siedzisko, i regulowany podnóżek, i - jedna z
      najważniejszych cech - albo przekładaną rączkę albo możliwość zmiany kierunku
      siedziska. Buzz i Speedi są dostosowane do starszych dzieci a Freestyle jest
      kawałem grzmota w porównaniu do High Treka, no i kółko w Quinny tylko się
      uchyla, a w Bebe Confort obraca się o 360st. z możliwością zamocowania.

Jak dla mnie High Trek jest wózkiem, którego długo szukałam (biorę jeszcze pod
      uwagę spacerówkę Bebecar Tracker). Tyle że ja potrzebuję wózka dla dziecięcia,
      które ledwie zaczyna siedzieć, a Speedi i Buzz są raczej dla starszych dzieci.
      Natomiast IMHO Speedi jest fajniejszym (praktyczniejszym) wózkiem niż Buzz,
      którego główny bajer polega na wyglądzie i systemie składania. Rozważałam
      zresztą Speedi do czasu, jak się dowiedziałam, że nie ma przekładanego, ani
      rozkładanego na płasko siedziska. Polecam uwadze post o wadach Buzza. Mnie w
      sklepie odradzali chociażby ze względu na bardzo dużą ilość reklamacji. Ponoć
      jest to fajny model ale jeszcze do dopracowania.

• cosia1 Re: High Trek górą :-) 10.06.05, 15:34
        Mam pytanie,słyszałam, że siedzisko w HIGH TREKU jest bardzo małe,że dziecko 2-
        3 letnie w kombinezonie już się nie zmieści.Proszę o opinie.DZIĘKI!
        • kasiulinka2 Re: High Trek górą :-) 10.06.05, 21:39
          Przetestowałam wszystki, jezdżę spidy Sx, a bebe conforta i buzza oddałam po
          kupnie i przejażdżce po domu. Bebe confort jest przyjazny dla mamy łatwo chodzą
          wszystkie mechanizmy, ale moim zdaniem ma za małe i za płytkie siedzisko. No i
          za wysoko. Buzz jest kompletnie niedopracowany, cały sie telepie i niepompowane
          przednie koło jest dla mnie porażką.
          pozdrawiam
        • alcantra Re: Jednak nie górą... :-/ 11.06.05, 00:59
          Racja. Dzisiaj przyjrzałam się mu bliżej i ma jednak inne wady poza budką z byle
          jakiego materiału sad Faktycznie siedzisko jest nieciekawe, bo mimo, że
          regulowane, to regulowane w całości z podnóżkiem! Innymi słowy można regulować
          kąt nachylenia CAŁEGO siedziska, a nie oddzielnie oparcia i podnóżka! Poza tym
          faktycznie jest nie za szerokie. Posadziłam w nim swoje półroczne dziecko, które
          waży ok. 7,5 kg i stwierdziłam, że za pół roku to będzie mało ciekawie uncertain No i
          pałąk był IMHO za blisko dziecka (pomijam fakt że dziwacznie zdejmowany). Tak
          więc wózek odpadł z moich rozważań (pomijając fakt, że nie zmieścił się do
          bagażnika bez zdjęcia koła), a moje zachwyty były nieco na wyrost, po - przyznam
          - pobieżnym obejrzeniu.

Natomiast zastanowił mnie Bebecar Racer i kto wie, czy na ten wózek się nie
          zdecydujemy. Niestety, jest dużo cięższy od High Treka sad Ale jak to już nie raz
          pisano: nie można mieć wszystkiego. Za to koło chowa się pod spód stelaża smile
      • kaskaka Bardziej praktyczny q.fr. 3XL comfort :) i większy 10.06.05, 19:14
        Pomijając walory estetyczne i wagowe, to quinny freestyle 3xl comfort ma te
        wszystkie zalety, które High Trek: skrętne koło-360st., rozkładane oparcie na
        płasko, regulowany podnóżek, odpinany pałąk i możliwość montownia siedzisko
        zarówno przodem jak i tyłem do jazdy; poza tym siedzisko w 3xl comfort jest
        większe, a na pewno dłuższe po rozłożeniu na płasko i wydaje mi się, że budka
        też jest wyżej, więc dziecko dłużej w nim pojeździ.
        Pozdrawiam smile
        • alcantra Re: Bardziej praktyczny q.fr. 3XL comfort :) i wi 11.06.05, 01:00
          ... i jest większy od Bebecara Racera. Ale za to tańszy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka