Dodaj do ulubionych

Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzegam!!!!

17.06.05, 21:29
Jeszcze jestem w szoku!Zwróciłam się do tego sprzedawcy z reklamacją piżamki
Marcinkowski, ponieważ jak pisałam w poscie poniżej, po praniu nie nadaje się
do noszenia i proszę przeczytać jaką otrzymałam odpowiedź (wystawiłam temu
sprzedawcy komnentarz neutralny, jako że przesyłka była szybka, ale piżama
jakościowo beznadziejna):

Wiadomość od: mejestic-12, wysłana z komputera o numerze IP: 83.30.225.137
--------------------------------------------------------------------------------
Treść wiadomości:
Witam.
Czy zna Pani takie słowo : REKLAMACJA ?
Ciężko się jest Pani skontaktować ze mna w tej sprawie?
Musiała Pani pisać takie bzdury na forum publicznym?
Wszelkie reklamacje przyjmuję i zwracam 100 % poniesionych kosztów. Nie sądzę
żeby Pani cokolwiek stało sie z tą piżamką. Moja córka ma 3 takie i od
kilkunastu miesięcy je piorę w pralce i wiruję i nic się z żadna nie stało.
Jak można takie bzdety wymyślać?
Za brak kontaktu i załatwienie sprawy w ten sposób ma Pani blokadę na moje
konto i negatywa.
Pozdrawiam i życzę Pani, aby nauczyła się odpiwiednio pra ubrania !!!

Obserwuj wątek
    • agata9991 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzegam 17.06.05, 21:59
      do wiadomości wszystkich, którzy mieliby ochotę cos od tego sprzedawcy
      kupić-przedstawiam c.d. korespondencji mailowej:

From: Agata
      Date: 06/17/05 21:22:18
      To: mejestic
      Subject: Re: Re: piżamka

A przepraszam bardzo, niby w jakiej kolejności???komentarze wystawia się po
      transakcji, a reklamacje w tym przypadku po praniu!To co napisałam w komentarzu
      ( teraz bardzo załuję, że neutralnym, bo pochwaliłam za szybkość realizacji), to
      przeciez prawda, a blokowanie dostępu to swoich aukcji to już tylko świadczy o
      nieuczciwości!bez obaw-i tak juz bym nic nie kupiła!A jeżeli będę chciała
      opisać chamskie potarktowanie, to i tak to zrobię i nie potrzebny mi do tego
      dostęp do Pańskich aukcji!Rozumiem, ze mam odesłać piżamę, a Pan/Pani, zgodnie z
      tym co napisał zwróci mi koszty?

---
      • monika26kr Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 17.06.05, 22:07
        Dlatego warto zanim wystawi sie komentarz chwile odczekac i zobaczyc co sie
        dzieje z towarem. Wtedy w razie problemu sprzedawcy grozi negatyw wiec jest
        bardziej skory do przyjecia reklamacji.
        • agata9991 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 17.06.05, 22:14
          jestem początkująca i niestety nie wiedziałamsad
          • monika26kr Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 17.06.05, 22:27
            Uczymy sie na bledach. No i dobrze ze jest to forum bo z komentarzy na aukcjach
            niewiele mozna sie dowiedziec na temat jakosci towaru. Ludzie boja sie dawac
            neutrale, nie mowiac juz o negatywach (chyba ze faktycznie jest jakis wiekszy
            problem), bo wiedza ze taki sam komentarz ozdobi ich konto. A czytajac te
            negatywy i ich sprostowania czesto nie sposob dojsc ktora strona zawinila
            naprawde...
            • iwek33 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 17.06.05, 23:01
              Ja też już nigdy nie kupię pidżamek Marcinkowski ( kupowałam na allegro kilka
              miesięcy temu, ale chyba u kogoś innego ) i po praniu przeżyłam szok ( pisałam
              o tym tu na forum) jedna nogawka krótsza od drugiej o 20 cm, bluza rozwleczona.
              Pani, która mi sprzedawała pidżamkę nie uwzględniła prośby o zwrócenie towaru
              twierdząc, ze to niemożliwe, żeby z pidżamką coś się stało, bo do tej pory nikt
              nic takiego jej nie zgłaszał, wmawiała mi zły sposób prania. ( prałam w 40
              stopniach). Pieniędzy nie odzyskałam, ale napisałam co myślę o towarze, który
              sprzedaje i wysłałam jej pidżamkę, żeby sama zobaczyła jak wygląda po praniu.
              Wiele dziewczyn tu na forum chwali te pidżamki, myślę, że może była jakaś
              wadliwa partia towaru, kupuję inne produkty firmy Marcinkowski i są fajne.
              • paulus27 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 17.06.05, 23:08
                ja raz kupiłam body Marcinkowski i więcej tego błędu nie popełnię.
                błyskawicznie rozeszły sie szwy, po praniu body zrobiło sie jakieś nieforemne i
                powyciągane. podobają mi sie piżamki z tej firmy jednak uważam, że ich jakość
                zapewne nie jest wcale lepsza od body. zupełnie nie rozumiem zachwytów nad ich
                produktami.
    • mamciat Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 18.06.05, 10:45
      Ja kupowałam na allegro od pana Piotra śpioszki, koszulki, body i nic się z
      nimi nie dzieje. On ma towar prosto od producenta a może inni mają bardziej
      zleżany i dlatego jakość towaru zostawia wiele do życzenia.
      Pozdrawiam.
      • monjar6 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 19.06.05, 09:28
        Potwierdzam ,że body z tej firmy są beznadziejne,też kupiłam na allegro i są po
        praniu porozciągane.Radzę po prostu stawiać na jakość a nie na cenę,pozdrawiam-
        Monika
      • coronella Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 19.06.05, 10:16
        a czym się rózni towar zlezany od prosto od producenta? Przeciez materiał " w lezeniu" się nie zuzywa.

Tak wogóle dzięki za ostrzeżenie, miałam od tego allegrowicza coś kupic, ale w takim razie poszukam dalej. Ostatnio juz kilka razy spazyłam sie z zakupami na allegro sad
        • anuska25 marcinkowski 19.06.05, 10:55

Ja mam 2 piżamki, kilkanaście bluzeczek i wszystko z nimi w porządku.
          Fakt, niektóre traca po kolejnych praniach ksztal, ale czego wymagać za
          bluzceczki sprzedawane w tak niskich cenach?Ludzie!Niedługo byśmy chcieli za 2
          złote dobre jakościowo ubrania.
          Trochę uczciwości wobec samych siebie.
          Ja też bylam zła, jak kupiłam bluzeczkę firmową za 70 złotych i się
          rozciągnęła, ale to dużo droższy towar, więc można się irytować, jesli jakość
          jest nie taka, jak powinna.
        • mejestic-12 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 19.06.05, 23:29
          Witam.
          Zapraszam na moje aukcje, jeśli Pani będzie niezadowolona z moich usług lub
          towaru, gwarantuję zwrot 100% poniesionych przez Pania kosztów.
          Proszę przeczytać moje komentarze. Działam niedługo, już jestem Super
          Sprzedawcą, a na ten tytuł na allegro trzeba sobie zapracować.
          nie pozwole na to, aby jakaś jedna niezadowolona z życia osoba psuła moja
          reputację. takie czarne owce zawsze muszą się pojawić.
          pozdrawiam.
          mejestic-12
    • agata9991 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 19.06.05, 13:14
      Pisząc tego posta chciałam nie tyle zwrócić uwagę na beznadziejną jakość
      piżamki, co na bezczelność sprzedawcy!
      • mejestic-12 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 19.06.05, 23:20
        Witam wszystkich biorących udział w tej dyskusji.
        Serdecznie wszystkich zapraszam na moje aukcje na Allegro.
        Towar który sprzedaję jest pelnowartosciowy, prosto od producenta
        i oczywiście w I-wszym gatunku.
        O dobrej jakości tych ubranek oraz moich usług może świadczyć juz
        ponad 800 pozytywnych komentarzy.
        Niestety takie osoby jak Pani agata 9991 też czasami wśród takiej ilości
        kupujących musi się zdarzyć...
        komentarz otrzymała dokładnie taki na jaki zasłużyła swoim postępowaniem.
        Serdecznie zapraszam na moje aukcje.
        mejestic-12
    • coronella Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 20.06.05, 00:47
      Nie widzę niczego złego w postępowaniu pani Agaty. Po to jest to forum, forum publiczne, by kazdy mógł wyrazić swoje zdanie i swoja opinię na temat rzeczy, która kupił. Swoje zdanie, z którym inne osoby moga sie zgodzic, lub nie.

Dzieki takim postom pewnie wielu osobom udało sie uniknąć nietrafionych zakupów. A jesli towar, którego dotyczy post, jest dobrej jakości, z pewnościa znajda się mamy, które go pochwalą.

Proszę zwrócić uwagę, że agata pisała w pierwszym poście o pizamkach, czyli o rzeczy przez nią kupionej, a nie o sprzedawcy z allegro! I miała do tego prawo. A w zamian dostała negatywa i oczerniajacy list.
      Ja bym zachowała się identycznie, i równiez uważam, że pana zachowanie było, bardzo delikatnie pisząc, złosliwe.
      W kazdym bądz razie ja dziękuję za oba posty, piżamek Marcinkowskiego, ani zadnej innej rzeczy od sprzedawcy Majestic-12 NIE KUPIĘ.
    • tutka3 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 20.06.05, 09:17
      Nic juz tutaj Pan nie wskóra!wszyscy przeczytali jak pan odnośi się do klientów
      po wystawieniu komentarza.Negatyw za neutrala i prośbę o reklamację!Oj, sam
      sobie Pan wystawia opinię!Myśli Pan, że jak sprzedał 700 piżam, to juz żadna
      trefna trafić sie nie może?-od razu na pewno winny kupujący?!Trochę pokory dla
      własnej osoby!
      • inia25 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 20.06.05, 09:20
        nie lubie brać udziału w takich dyskusjach, ale mam jedno pytanie:

skąd wiecie która ze stron pisze prawdę?

Zgadzam się z jedna z przedmówczyń, że chyba za dużo wymagamy od tanich
        towarów.
    • alcantra Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 20.06.05, 10:17
      Nie rozumiem, po co to bicie piany??? :-0

Z wyżej załączonych "materiałów dowodowych" wynika, że sprzedawca zamierza
      uwzględnić reklamację, więc po co ta cała awantura???
      • agata9991 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 20.06.05, 10:45
        no właśnie nie zamierza, bo juz dostał neutralny komentarz:

"......!Rozumiem, ze mam odesłać piżamę, a Pan/Pani, zgodnie z
        tym co napisał zwróci mi koszty?"

i odpowiedź:

"Naprawdę Pani ma tupet !!!
        Albo nie rozumie co się do Niej pisze....
        pozdrawiam i gratuluję poczucia humoru"

• mamaigora1 reklamacj zakupów przez internet 20.06.05, 11:05
          Agata,
          poszperaj w internecie i zareklamuj towar droga formalną wink Po co użerac sie z
          kims takim...

Podaje adres do strony federacji konsumentów - na pewno znajdziesz opisy
          odpoweidnich procedur, a równiez adresy i telefony najbliższych palcówek:

www.federacja-konsumentow.org.pl
        • alcantra Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 21.06.05, 01:30
          No to ja już nic z tego nie rozumiem. Niby zastrzega się, że chce a nie chce?
          Tzn. jak to uznanie reklamacji ma wyglądać? Zamiana towaru na nowy?
          • agata9991 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 21.06.05, 09:42
            dostał neutrala, to spadaj na drzewo.gdybym natomiast zgłosiła się do niego z
            reklamacją przed wystawieniem komentarza, to uznałby reklamcje, ale nie wiem w
            jakiej formie-czy oddaje kasę, czy inna piżamę, bo bałby się, że dostanie
            negatywa. Mi juz nie chodzi o te 20zł, po prostu chciałam, żeby ludzie
            dowiedzieli się prawdy.Z resztą twierdzę, że on o wiele więcej stracił w tym
            momencie!
    • attena76 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 20.06.05, 13:56
      chciałam tylko zwrucić uwage że chodzi o Mejestic-12, majestik-12 nie ma na
      razie zadnych komentarzy
      • agata9991 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 20.06.05, 14:31
        nie wiem jak to ten pan uczynił, ze jak wpiszesz w wyszukiwarce majestic-12, to
        jest 0 komentarzy, wejdź tu:
        www.allegro.pl/show_user.php?uid=681284

• madzialena11 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 20.06.05, 15:40
          Hej, to jest mejestic-12 (przez "e" a nie "a"), no chyba, że ja już też
          zgłupiałam...:p
          • madzialena11 M E J E S T I C - 1 2 20.06.05, 15:40
            madzialena11 napisała:

> Hej, to jest mejestic-12 (przez "e" a nie "a"), no chyba, że ja już też
            > zgłupiałam...:p
            • agata9991 Re: M E J E S T I C - 1 2 20.06.05, 16:52
              no oczywiście, chodzi o Mejestic-12, a nie majestic-12, którego przepraszam(na
              szczęście nie ma komentarzy)
              • leigh4 nieuczciwi sprzedawcy i neutrale 21.06.05, 11:26
                Fajnie Agatka, że napisałaś o tej sprawie. Może gdybyśmy nie bały/bali się
                pisać na tym forum o takich zachowaniach sprzedawców byłoby mniej allegrowych
                wpadek. Ja też jestem teraz w takiej sytuacji, że waham się, czy nie wystawić
                neutralnego komentarza: rzecz, którą kupiłam jest co prawda PONIEKĄD zgodna z
                opisem, ale... No właśnie: miała być nowa, a dostałam w nieoryginalnym
                opakowaniu. I nie wiem, co robić - dla mnie nowa, to nowa - w nowym pudełku. Bo
                jak inaczej mogę mieć gwarancję nowości i nieużywania rzeczy?
                A inną już sprawą jest działanie sprzedających - zgłaszasz reklamację,to w
                odwecie negatyw.
                Może przydałby nam się wątek, w którym znalazłyby się informacje o tak
                działających allegrowych sprzedających-ku przestrodze emam.
                • madzialena11 Re: nieuczciwi sprzedawcy i neutrale 21.06.05, 11:38
                  popieram powstanie takiego wątku i drugiego o uczciwych do bulu...smile Wiem coś o
                  tym...
    • asiula.b Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 21.06.05, 11:42
      Ja już bardzo dużo rzeczy zakupiłam na Allegro i jeszcze nigdy się "nie
      nadziałam". Być może dlatego właśnie, że nie spodziewam się super towaru za
      marne grosze. A gdyby coś jednak było nie tak to najpierw starałabym się
      wyjaśnić sprawę mailowo lub telefonicznie a dopiero na samym końcu wystawiać
      komentarz. Więc irytacji sprzedawcy się nie dziwię.
      • zyna Ja też nie polecam 21.06.05, 14:19
        Ale nie ze względu na ciuszki, bo body Sofija które kupiłam są super, ale ze
        względu na opłaty jakie bierze za przesyłkę.
        Wpłaciłam 6,50zł za paczkę priorytetową, bo tak życzył sobie sprzedający, a
        dostałam list polecony za 4,50zł. Rozumiem, że każdy chce zarobić, ale 2zł
        różnicy to według mnie jest dość sporo. Trochę mnie to zdenerwowało.
        Wiem, że to nic takiego, ale jeśli ktoś deklaruje, że wysyła paczkę to ja chcę
        tę paczkę otrzymać, a nie list. Tym bardziej, że nie miałam wyboru sad miała być
        paczka za 6,50zł i już.
        • asiula.b Re: Ja też nie polecam 21.06.05, 14:49
          A tu się akurat zgadzam. Choć z drugiej strony jak ktoś sprzedaje spore ilości
          towaru to też trudno wymagać, żeby z każdym biegł na pocztę i ważył ile to
          będzie kosztowało. Myślę, że ceny przesyłek są podawane jako "średnie", no i
          jeszcze trzeba pamiętać, że koperta jednak tez kosztuje.
          Ale jak powiedziałam - podpisuję się pod tym, że zarabianie na przesyłce to
          przegięcie.
        • agata9991 Re: Ja też nie polecam 21.06.05, 14:59
          u mnie też tak było, rozumiem, że trudno latać na pocztę, ale chociaż mógłby dać
          wybór, a nie dolicza 6,50, a wysyła za 4,50!
    • anitawalc Re: Sprzedawca Majestic-12 temu Panu dziekujemy! 21.06.05, 16:56
      No coz, chamskie zachowanie wobec klienta musi byc naswietlone. Neurtalny
      komentarz i reklamacja nie jest podstawa do wystawiania negatywow i obrazliwych
      listow.
      Tez u tego Pana nic nie kupie, trafil na moja " czarna liste"
      • mejestic-12 Re: Sprzedawca Majestic-12 temu Panu dziekujemy! 21.06.05, 20:46
        Witam.
        Widzę że Pani Agata robi z siebie ofiarę.
        Dlaczego Pani Agata przedstawia tylko urywki moich wypowiedzi z odpowiednio
        dopasowanym komentarzem?
        Jeszcze raz wyjaśniam wszystkim, że gdyby Pani Agata zwrócila się do mnie z
        reklamacją, oddałbym jej 100 % poniesionych kosztów, czyli równowartość piżamki
        i przesylek w obie strony, ale niestety, najpierw otrzymalem neutralny
        komentarz, a potem e-maila, którego Pani nie opublikowala tutaj niestety...
        Nie zachowała się Pani jak należy, to jest moje zdanie i dlatego otrzymała
        negatywa.
        Co do kosztów wysyłki to każdy otrzymuje ode mnie info z nr konta i kosztami
        wysyłki - do wyboru 5,50 lub 6,50. Nigdy nikogo nie zmusiłem do zapłacenia
        konkretnej kwoty. Koszty wysyłki, to nie tylko znaczki, a wyliczone są średnio
        wg kosztów wysyłanych paczek. Nie każdy kupuje jedną piżamkę, są osoby za
        których przesyłki płacę 10 złoty, a wszyscy wpłacaja tyle samo.
        Chyba jedyna osoba, która ma jakies pojęcie na ten temat i w kilku słowach
        streściła sens handlu na allegro to Pani Asiula.b. Bardzo dziekuję, że wzięła
        Pani udział w tej dyskusji.
        Nie mam zamiaru tłumaczyc sie z mojego zachowania, jak ktoś nie chce, to niech
        nie kupuje u mnie i dodaje mnie do czarnej listy jak Pani Anitawalc, ale jest
        to dla mnie smieszne, że opinia jednej kobiety, której wogóle nie znacie, jej
        wypłakiwanie się na forum jaki to ja jestem potwór i oszust potrafi tak wpłynąć
        na inne Panie. Abstakcja !!!
        Od momentu gdy Pani Agata - login allegro agatabogu / nie dlatego że taka
        święta, tylko połączenie imienia Agata z nazwiskiem Bogusz/ zakupiła u mnie tą
        piżamkę, sprzedałem trzydzieści kilka wspaniałych komentarzy od klientów którzy
        kupują u mnie nie po raz pierwszy. Moje komentarze mówią same za siebie.
        A czym może pochwalić się Pani Agata? Prosze popatrzec:

www.allegro.pl/show_user.php?uid=2482449

Mam pytanie do Pani anitawalc:
        Na jakiej podstawie Pani mnie tutaj obraża i wyzywa od chamów?
        Czy ja wypowiadam się na Pani temat, nie majac nigdy przyjemności zamienienia z
        Pania żadnego zdania?
        Czy kiedykolwiek wobec Pani zachowałem się chamsko jak to Pani raczyła
        określić? Prosze nie osądzać kogoś na podstawie opowieści jednej strony,
        najpierw chyba nalezy wysłuchać obie, prawda?
        Poprosze o pani login z allegro, tez dodam sobie Pania na czarna listę...
        Serdecznie pozdrawiam wszystkie osoby biorace udzial w tej dyskusji.
        mejestic-12
        • foretka Do Majestic-12 21.06.05, 22:03
          Szanowny Panie!

Od dluzszego czasu kupuje i sprzedaje na Allegro i Pana zachowanie oraz
          wypowiedzi bardzo mnie dziwia.

Co ma komentarz do reklamacji???? Komentarz moge wystawiac dowolny bo ma prawo
          mi sie nie podobac paczka, terminosc, towar itp. Natomiast reklamuje towar bo
          jest WADLIWY (IMO). I Pan nie zamierza rozpatrywac reklamacji bo sie komentarz
          nie podoba?? I Pan jest SS???? Dziwne.

A poza tym: kupujaca zaplacila w terminie?? To z jakiej przyczyny negatyw?? Bo
          korespondencja po zakupie nie byla po Pana mysli?? Z podstawowego i
          najwazniejszego obowiazku wywiazla sie przeciez bez zarzutu!

I na koniec: z jakiej racji podaje Pan nazwisko kupujacej??

Cale szczescie, ze ja trafiam na prawdziwych SS.

~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.), która ma juz ...
          • agata9991 Re: Do Majestic-12 21.06.05, 22:42
            Proszę mi nie zarzucać, że przytaczam tutaj skrawki Pańskich wypowiedzi, bo
            właśnie celowo skopiowałam tutaj całą naszą korespondencję. A mój pierwszy mail
            wysłany do Pana(którego treść streściłam na początku wątku)jeśli Pan chce abym
            przypomniała, brzmiał następująco:

Oto e-mail wysłany przez Ciebie do Użytkownika mejestic-12
            Data wysłania e-maila: pią 17 cze 2005 20:52:35 CEST.Treść wiadomości:
            Dzień dobry. W dniu 1.06. zakupiłam u Pana piżamkę w kolorze różowym z serii
            "jak będę duża, to kupię sobie sukienkę", rozm. 92 i tak jak byłam bardzo
            zadowolona po otwarciu paczki, tak po pierwszym praniu radość prysła. Prałam
            piżamkę zgodnbie z oznaczeniem na metce, a mimo to: bluza wstąpiła się na
            długość o 6cm, rozciagnęła na szerokość o 3cm, a jedna nogawka spodni skróciła
            się o 4cm. Co zrobić z tym fantem?Czy przyjmuje Pan reklamacje?Pozdrawiam, Agata.

Odpowiedzi już wszyscy znają. Mam pytanie, w którym momencie, byłam wulgarna, bo
            komentarz, który mi Pan wystawił jest następujący:
            "Negatyw za wielki niesmak który pozostawiła u mnie korespondencja z tą Panią,
            NIE POLECAM, chyba że ktoś lubi być wulgarnie i po chamsku potraktowany. I
            proszę nauczyc się prać w pralce, a nie wyżymać i sadystycznie naciagać materiał !"
            Wiraźnie napisałam, że prałam w pralce, w 40 stopniach, ale jedyne na co Pana
            stać to odp:"proszę nauczyć się prać w pralce"? to jakiś standard, bo widziałam,
            że wszystkim, którym się coś z piżamą stało, tak Pan odpisywał.
            A to, że jestem początkującym Allegrowiczem, to jakaś ujma i w związku z tym nie
            należy mi wierzyć? Pan za to jest SS i wszyscy widzą co Pan reprezentuje....
        • mamaigora1 jakim prawem podaje imie i nazwisko klienta ???? 22.06.05, 07:32
          A z jakiej racji mejestic-12 podaje imie i nazwisko swojej kliemnti na forum do
          wiadomości publicznej????
          Za takie zachowanie to chyba trzeba by do administarcji Allegro podac tego Pana
          jako nieprzestrzegającego podstawowych zasad poufności ...
    • agata9991 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 21.06.05, 22:45
      i nie robię z siebie ofiary, bo jak juz pisałam, nie chodzi mi juz o te 20 zł,
      tylko o to, żeby ludzie dowiedzieli się jaki to z Pana SS!
      • mgurniak Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 22.06.05, 12:57
        tez mi sie nie spodobało że ten sprzedawca na forum pisze nazwiska ??????? nieładnie !!!!!
        ja kupowalam koszulki, pizamki Marcinkowski , nie mialam z nimi klopotu .....ale u mejestica raczej nie kupie - i to nie ze wzgledu na post agaty9991 tylko czytajac odpowiedzi mejestica nie spodobal mi sie ten facet !!!! liczba komentarzy - pozytywnych nie świadczy o tym ze sprzedawca jest uczciwy ....poprostu miał szczescie wink pozdrawiam i mam nadzieje ze TAKICH sprzedawcow jest mało !!!!
        • mymcia Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 22.06.05, 13:57
          Witam,
          śledze te dyskusje od niedawna... i staralam sie zachowac obiektywizm...
          Ale po odnalezieniu na allegro komentarzy i przeczytaniu ...rece mi opadly...
          Ten Pan oskarza innych o chamstwo i wyzwiska a wystarczy przeczytac wyzej
          wspomniane ... Wyzywa klientow jest zlosliwy i odnosze wrazenie ze nie potrafi
          nad soba panowac...
          To jest po prostu zalosne...
          Moze warto zastanowic sie nad zmiana pracy?
          A jezeli mialabym sie znizyc do poziomu Pana SS (za co????) to Panu rowniez
          radzilabym czesciej korzystac ze slownika ortograficznego, bo mu tez nieco
          brakuje....
          A jak Panu juz brakuje argumentow do dyskusji na wlasciwym poziomie to moze
          lepiej zamilknac. Warto pilowac galaz na ktorej sie siedzi?
          pozdrawiam
          mymcia
          • lesia28 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 22.06.05, 15:10
            hehe koles sprzedal tyle rzeczy i nie wie ile co wazy i ile bedzie przesylka
            kosztowac , panie ciuszki sa lekkie i nie wieze ze wysyla pan paczki ciezsze
            niz 2kg(a takowa,priorytetowa np kosztuje 7,5), wez pan pierwszy lepszy
            podrecznik do statystyki i zobacz jak sie srednia liczy. Dobrze ze pan
            ziemniakow po 20kg w workach nie sprzedajesz na allegro ,bo dopiero by srednia
            za przesylke wyszla. No nie moge co za cwaniaczek.
            • leigh4 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 22.06.05, 17:05
              Teraz też zerknęłam na komentarze wystawione przez tego sprzedającego-i
              rzeczywiście: w ramach zemsty za neutralny komentarz negatyw i to bez
              przebierania w słowach(i ortografii, hi, hi...). Żenujące.
              Ale płynie z tego też dość smutna przestroga: po pierwsze: trzeba sprawdzać nie
              tylko jakie ktoś komentarze otrzymuje, ale też jakie wystawia i po drugie jeśli
              okaże się, że stosuje metody tego pana nie należy bawić się w neutralne
              komentarze, tylko od razu pisać negatyw.
              Stara prawda: kto mieczem wojuje od miecza ginie...
    • sylaba_01 Agata!!! 23.06.05, 11:07
      Dzięki za ostrzeżenie, od takich "super sprzedawców" chroń nas Allegro!
      A na serio, uważam, że powinnaś właśnie na Allegro złożyć skargę na tego "pana" za ujawnienie Twoich danych osobowych na forum publicznym !!!
      I niby co to miało na celu???
      Chyba powinien wziąć urlop, za bardzo się emocjonuje - za neutrala taki negatyw??? WSTYD!!!

Pozdrawiam Agatę i życzę więcej szczęścia na przyszłość!
      • agata9991 Re: Agata!!! 23.06.05, 14:06
        dzięki, skargę juz złożyłam.
    • dag_dag Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 20.09.05, 13:23
      Ja rowiez przestrzegam przed wspolpracujacym z majestic-12 kuzynem, kolejnym
      super sprzedawca, nick z allegro: lukaszmerc.
      Chcialam zakupic kilkanascie body wraz ze znajoma, zalezalo mi na szybszej
      wysylce z racji wyjazdu, wiec wyslalam zapytanie o taka mozliwosc. W
      miedzyczasie znalazlam ten post, szukajac info o jakosci body i odechcialo mi
      sie robienia tam zakupow. Nie bede kupowala u takich sprzedawcow, nie sa tego
      warci. Poinformowalam Pana Lukasza, ze jednak rezygnuje z zamiarow zrobienia
      zakupow i zrobie je gdzies indziej, a takze przeprosilam za zawracanie glowy.
      A oto, co dostalam w odpowiedzi (sprawa dotyczaca Pani Agaty i tego posta).
      Pan Lukasz (z allegro lukaszmerc) napisal:

> hehehe, ale mnie pani ubawila...hehehe,
      > ta kobieta zostala potraktowana i tak ulgowo w stosunku do swojego
      > zachowania,
      > niech mi Pani wierzy, ale nie ma sprawy, proszę robić zakupy gdzie indziej,
      > jeśli solidaryzuje się Pani z takimi kretynkami.
      > pozdrawiam

Swietny super sprzedawca, co? Wyzywajacy wlasne klientki...
      Coz, przynajmniej z Panem majestic-12 swietny ubaw maja. Dobrze, ze wlasnym
      kosztem... Bo ja tam nic wiecej nie kupie. I Wam rowniez zycze udanych zakupow
      w innym miejscu.

• kaszuna Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 20.09.05, 13:50
      Cze Dziewczyny

Nigdy nie kupowalam u Tego sprzedawcy wiec nie wiem. Musze wam jednak powiedziec
      ze komentarze na Allegro nie sa czasami adekwatne. Wiem bo czytalam kilka w
      celu sprawdzenia sprzedawców i czasami naprawde chcialo mi sie smiac. Wiem ze
      rzeczy sa super a ktos pisze ze to "badziew", "tandeta", "szmata". Mowie
      szczerze najpierw warto przeczytac inne komentarze zanim sie cos kupi tych
      samych rzeczy.

Sama jestem kupujaca i wiem ze czasami jestem trudna i nie zawsze moge zwalic na
      sprzedawce tylko róznica miedzy mna a ludzmi którzy wystawiaja proste i wulgarne
      komentarze jest taka ze ja wiem ze to ja zawalilam.
      smile

Buzki dla wszystkich poszkodowanych XXXXX
      • mamaemmy Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 21.09.05, 01:42
        Ale,bez wzgledu na wszystko,czy rację ma Agata,czy ten SSbig_grin
        niezły pomysł z tym podaniem strony na której jest ta dyskusja,czyli naszego forum.
        Im mniej negatywów,tym dokładniej się je czyta-myslę,że teraz każdy zobaczy i z ciekawości przeczyta całą dyskusje.Ile osób wtedy cos kupi??
        Mnie bardzo spodobały sie te piżamki,ale tez piore w 40 stopniach,a ich chyba prać nie moznawink?
        Druga sprawa na którą jestem uczulona-cena przesyłki!!!Płacisz za paczkę,dostajesz list-troszke to nie w porządku...
    • mamilka1 Re: Sprzedawca Majestic-12 z Allegro-przestrzega 21.09.05, 22:11
      W takim razie polecam kupowac u Pana Piotra - ceny są nawet niższe smile)).
      www.ciuszki.internetdsl.pl/Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka