Dodaj do ulubionych

aparat cyfrowy...

08.07.05, 11:37
Jak wiadomo mamy bywaja wszechstronne, wiec moze pomozecie. Chcialabym kupic
aparat cyfrowy. niestety nie za bardzo znam sie na tym. Oferta na rynku
ogromna i nie wiem co wybrac jaka marke, na co zwrocic uwage. moze macie cos
sprawdzonego no i tak maksymalnie do 1200,-.
Z gory dzoekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • redmiss Re: aparat cyfrowy... 08.07.05, 11:47
      moze: zwróć uwagę na wielkosć pamięci, podawana w MB (megabajtach). Od tego
      zalezy ile zdjęć zrobisz, jakiej jakosci i czy nakręcisz filmik i jaki długi.
      poza tym wielkosć baterii, akumulatorków, na jak dlugo wystarczają, żebys nie
      musiała ladować codziennie wink no i zwróciłabym też uwagę na markę (jednak), nie
      kupiłabym cyfrówki za 1200zl nieznanej zupełnie firmy.
      aha, jeszcze zobacz, czy ma jakieś dodatkowe "wyposażenie", np. kabel do
      podłączenia do kompa wink potem przeważnie trzeba dokupić, zeby się pochwalić
      zdjęciami z e-mamami ;D
      • paulka25 Re: aparat cyfrowy... 08.07.05, 12:00
        My kupilismy w zeszłym tygodniu Nikona Coolpixa 5900. Najpierw przestudiowałam
        kilkanascie stron z opiniami uzytkownikow itp i uwazam , ze wybralismy dobrze.
        Ten aparat to typowa "małpka" ale swietna.Poza tym jest mozliwosc indywidualnych
        ustawien. Aparacik kosztowal co prawda 1400 zl ale mial w zestawie to wszystko o
        czym pisze redmiss.
        • nicol.lublin Re: aparat cyfrowy... 08.07.05, 12:46
          a ja wam powiem coś całkiem z innej beczki. mamy dwie cyfrówki: jedną
          taką "domową" kupioną przed 3 laty i nowego nikona (profesjonalny sprzęcik).
          radzę zwrócić uwagę na spust migawki. w naszym starym aparacie od momentu
          naciśnięcia migawki do zrobienia zdjęcia mija chyba 1 sek, co powoduje, że
          większość zdjęć wychodzi poruszona. po prostu radzę wypróbować w sklepie i
          tyle.
    • vesnavenlo Re: aparat cyfrowy... 08.07.05, 12:46
      Mam od ubiegłych wakacji Minoltę Dimage G 600, dobra rozdzielczość, niewielki
      rozmiar, pełne oprogramowanie, zdjęcia wychodzą jak żyleta.
      Zupełnie wystarcza na potrzeby rodzinnych wspomnień z wakacji. Więcej:
      forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=567&w=26187716&a=26187716&rep=1
      • vesnavenlo Re: aparat cyfrowy... 08.07.05, 13:00
        To jest własciwy link:
        www.fotopolis.pl/index.php?gora=4&lewa=1&arch=1&e=1969 Pozdrawiam!
    • mynia_pynia Re: aparat cyfrowy... 08.07.05, 13:09
      Ja niedawno kupowałam cyfrówkę
      www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?idt=5894
      Jest to minolta z3, jest naprawdę extra, a uwagę radzę zwrócić na rozdzielczość
      (ile mln pikseli) i na zoom ale ten optyczny a nie cyfrowy.
      Co do karty pamięci to można sobie zawsze dokupić.
      Taka karta o pojemności 256Mb kosztuje około 100zł, a w chodzi na nią naprawdę
      dużo zdjęc o dobrej rozdzielczości.
      Ja nie lubię cyfrówek typu "zabawka" czyli małych, one zawsze robią zdjęcia
      kiepskiej jakości w porównaniu do tych większych.
      A dlaczego wybrałam minoltę, bo cannon za tą cenę oferował dużo gorszy aparat,
      bo minolta to bardzo dobra firma, bo moi znajomi mają takie aparaty i są bardzo
      zadowoleni i ja również dołączyłam do ich grona.
      • mamand Re: aparat cyfrowy... 08.07.05, 13:27
        zgadzam się
        też mamy minoltę z3 i jestem bardzo zadowolona

bardzo przydatna jest funkcja MAKRO, o i koniecznie zoom optyczny
        • marjotka Re: aparat cyfrowy... 08.07.05, 13:33
          a ja mam miniolte z5 i byloby calkiem ok, gdyby nie lampa błyskowa, którą
          trzeba manualnie otwierac!!!!!
    • mamaloli Re: aparat cyfrowy... 08.07.05, 15:04
      My mammy Kodaka CX7525 ,5,0 mega pixeli.
      Wazne zeby był to aparat firmy, która specjalizuje się
      w produkcji aparatów, np.
      Nikon, Kodak, Canon.
      Jesteśmy ze swojego zadowoleni . Koszt całkowity
      (karta pamięci itd 1000Zł)
    • zumaminka Re: aparat cyfrowy... 08.07.05, 16:20
      Musisz się zastanowic do czego aparat ma służyć.Jeśli tylko do zdjęć domowych to
      rozdzielczość3,2 mega pikseli wystarczy.Ja mam taką , powiększałam zdjęcia do
      rozmiaru A4 i są super ostre.Co do mogawki to fakt ważna sprawa ale w większości
      cyfrówek jest to opóźnienie ja tak mam ale zdjęcia nie wychodzą mi poruszone to
      chyba też kwestia dobrego ustawienia.Co do zoomu to oczywiście ważniejszy jest
      ten optyczny(cyfrowy pogarsza jakość zdjęcia kosztem przybliżenia)a optyczny
      nie.ja mam dość duży ale naprawdę sporadycznie z niego korzystam.Zwróć też uwagę
      żeby aparat był poręczny bo potem nie chce się nigdzie zmieścić.Kolejna sprawa
      to karty pamięci,które się dokupuje aby można było więcej zdjęć zrobić.Zwróć
      uwagę jakie karty pamięci obsługuje twój aparat bo potem są kolosalne różnice w
      cenach.Najdroższe są xD do aparatów Fuji i Olympusa.Wiem że ja nie wzięłam tego
      pod uwagę i potem załowałam bo musiałam bardzo dużo płacić.
      Życzę udanego zakupu.
      • kinia.27 Re: aparat cyfrowy... 09.07.05, 13:14
        my kupilismy w tamtym roku Fuji fine pix 5000 za 1500zl na allegro w tej chwili
        aparat jest wart ok 1000zl (rowniez na allegro niedawno sprawdzalam) musisz
        zwrocic uwage czy ma zoom optyczny i cyfrowy to podobno jest wazne (musi miec
        oba) a zdjecia z fuji sa poprosu przesliczne nawet pani w fotograficznym pytala
        mnie jaki mam aparat gdy odbiaralam zdjecia smile pozdrawiam i zycze udanego
        zakupu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka