Dodaj do ulubionych

podgrzewacz PHILIPS do butelek i słoiczków-opinie

15.07.05, 10:30
dziewczyny, wczoraj ogladałam na żywo podgrzewacze, byłam zdecydowana na
Avent, ale Pani w sklepie doradziła mi zakup Philipsa, ta sama cena, a
dodatkowo wyposażony w osobny włącznik do uzywania w samochodowej
zapalniczce..
taki bajer, bo nie wiem, czy któraś z Was z tej opcji korzystała, ale i
kolorek podgrzewacza taki ładny, ciepły zółciutki...
proszę o rady od użytkowniczek lub Wasze opinie;
w poście kity i hity chyba ani 1 opinia nie dotyczyła podgrzewacza Philipsa
Obserwuj wątek
    • justakoko Re: podgrzewacz PHILIPS do butelek i słoiczków-op 15.07.05, 10:33
      ja miałam philipsa, ale bez opcji samochodowej.Ale i tak bym nie korzystała.
      W sumie to może ze 3 razy go uzyłam. Karmiłam piersią i nie potrzebowałam.
      Radzę się wstrzymac z zakupem, a jak się okaze ze rzeczywiscie sie przyda to
      wtedy kupic. Ja bez sensu wydałam na to kasę, a teraz oddałam koleżance i
      jestem przekonana ze jak bedzie karmić to jej też się mało przyda.

pozdr,
      Justa.
    • renata28 Re: podgrzewacz PHILIPS do butelek i słoiczków-op 15.07.05, 10:39
      Miałam Philipsa kupionego w zestawie razem ze sterylizatorem do mikrofali.
      Bardzo się nam cały zestaw przydał. Wygodnie i szybko. Także polecam, nawet bez
      bajeru do samochodu, choć jeśli planujesz wyjazdy, to może się przydać.
      • maggie2229 Re: do justakoko i renata28 15.07.05, 11:40
        pytanie do justakoko:
        a czy nie korzystałaś, pożniej przy sloiczkach itp?
        dzieki za radę, chyba faktycznie na razie się wstrzymam

pytanie do renata28:
        czy rzeczywiscie pasują do niego wszystkie butelki (ja zamierzam uzywac
        Aventowskich) i słoiczki (Gerber itp)
        dziękuję

i czekam na inne opinie
        • inia25 Re: do justakoko i renata28 15.07.05, 12:29
          pasuja do niego i butelki aventu i sloiczki. Ale ja tez zaluje ze wydalam kase
          na podgrzewacz. Mimo ze karmilam tylko butla to teoretycznie powinien byc
          przydatny. Ale wkurzalo mnie, ze tak baaaaaaaaaaaaardzo dlugo podgrzewal, ja
          czekalam az sie zagrzeje a olka sie wydzieralasmile)
          generalnie proponuje:
          * wrzatek w termosie i woda zimna w dzbanku - mieszac i w sekunde mleko gotowe
          * sloiczki podgrzewac w garnuszku z woda na kuchence
          • justakoko Re: do justakoko i renata28 15.07.05, 14:14
            nie korzystałam przy słoiczka bo bardzo dlugo sie podgrzewało, a potem nie
            moglam sloiczka wziac do reki bo taki byly nagrzany od zewnatrz.
            jak bylam w domu to wykladalam na miseczke, podgrzewalam w mikrofali i juz.
            a jak gdzies wychodzilam to odkrecalam sloik, podgrzewalam w mikrofali,
            zakrecalam, wkladalam do torby albo do opakowania trzymajacego temperature (do
            butelek i sloiczkow) i tyle.
            z funkcji podgrzewania w samochodzie nigdy bym nie skorzystala, bo za duzo z
            tym roboty. trzeba wlac wode do podgrzewacza (duzeo prawdopodobienstwo ze by mi
            sie porozlewala), poczekac az sie zagotuje no i w sumie podczas drogi i tak bym
            nie nakarmila. stosowalam moja metode z podgrzewaniem przed podroza i nie bylo
            problemu.

do philipsa na pewno pasuja butelki avent i wszystkie sloiczki.
            ale mysle ze metoda ini25 jest wygodniejsza, szybsz i tansza niz stosowanie
            podgrzewacza.
            ale to sa moje doswiadczenia, w nie wiem co tobie by bardziej podpasowało.
    • ewa776 Re: podgrzewacz PHILIPS do butelek i słoiczków-op 15.07.05, 13:54
      Ja używam Philipsa od roku do podgrzewania słoiczków z lodówki. Jedyną jego
      wadą jest dość długi czas podgrzewania ( nie wiem jak jest w innych
      podgrzewaczach). Jeżeli zależy ci na szybkim podgrzaniu rzeczywiście lepiej
      sprawdza się garnek z wrzątkiem. Wtyczka do gniazda zapalaniczki sprawdza się w
      kazdej podróży.
    • szpulakasia Re: podgrzewacz PHILIPS do butelek i słoiczków-op 15.07.05, 23:49
      Ja używam od 2 lat i jestem zadowolona na noc tez wstawiam i zawsze mam letnie
      picie z opcji samochodowej korzystałam wiele razy i wcale nie jest to
      kłopotliwe a tak czasami na dłuższej wyprawie nie musiałam sie nigdy prosić o
      podgrzewanie czegokolwiek.Tak więc w sumie na pewno kupiłabym 2 raz choć może
      poszukałabym używanego.Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka