Dodaj do ulubionych

Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp....

16.08.05, 10:42
Zrobiłam sobie w sobotę objazd po sklepach i ze zdumieniem stwierdziłam, że
chociaż jest połowa sierpnia, to np. w Urwisie we Wrocławiu mają już resztki
najnowszej kolekcji Marquity :-o Na początku myślałam, że to ubiegłoroczna
kolekcja, bo ceny atrakcyjne (kurtki 80-parę i spodnie ocieplane 40-parę zł)
ale nie - to jest bieżąca kolekcja i ze względu na takie ceny wszystko idzie
jak woda, a na więcej nie ma co liczyć, bo zamówili tylko określoną liczbę
sztuk (zakup kontraktowy). Ta nowa kolekcja Marquity nie kładzie może na
kolana, bo jest bardzo podobna do zeszłorocznej - bez żadnych bajerów, ale
modele estetyczne, a co najważniejsze wreszcie uszyte z miękkich tkanin.
Szczególnie urzekła mnie kurteczka chłopięca w kolorze wojskowej zieleni, na
kożuszku, z miękkiej bawełny i z mnóstwem zabawnych kieszonek z zamkami (nie
nadaje się na śnieg, bo nie jest impregnowana, ale na jesień-zimę, do
samochodu jak najbardziej, bo jest bardzo mięciutka). Niestety kurteczka owa
została już ostatnia w r. 92. W Askocie (i Urwisie) pooglądałam sobie katalog
Dominki i ich kolekcję ( na razie przyszła niemowlęca - kombinezony
jednoczęściowe i do 104 kurtka + spodnie). Firma Dominka próbuje "robić"
ciuszki w stylu Wójcika min mnóstwo zabawnych aplikacji, dodatki w postaci
czapek i szalików do poszczególnych kolekcji. Niestety do wysokiej jakości
Wójcika trochę im brakuje (chodzi głównie o jakość aplikacji), a ceny mają
tylko trochę niższe. Za to poogladałam sobie dokładnie przy dziennym świetle
tę kolekcję Mimi Wójcika (86-104) i przyznam, że zmieniłam zdanie, nie jest
taka zła - przynajmniej kolorowa, trochę drażni mnie wykończenie kołnierza z
zapięciem, tylko dziwna jest polityka cenowa - w Askocie można kupować
wszystko oddzielnie, ale jest drożej, za to w firowym sklepie Wójcika jest
taniej, ale trzeba wszystko brać w kompletach sad
To tyle, do QF nie dotarłam, a Coccodrilo przyjdzie dopiero w tym tygodniu.
No i w Askocie nie pojawiła się jeszcze Marquita - i to jest jeszcze szansa
na tańsze zakupy.
Obserwuj wątek
    • pade Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 13:14
      Widziałam nową kolekcję Wójcika, specjalnie pojechałam do A4, niewielki
      asortyment to raz, a te kombinezony, nooo porazka delikatnie mówiąc. Chyba
      poczekam na Mariquitę, albo Quadrifoglio, bo Coccodrillo jest beznadziejne
      jakościowo. Mój syn miał w zeszłym roku kurtkę zimową z coccodrillo i cóż,
      trzeba było szybciutko zamek wymienić, rękawy się popruły, pod łokciami
      przetarł się materiał. Nie warto, naprawdę.
      • pia_ Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 13:26
        Ja sie zaczęłam jednak poważnie zastanawiać nad tymi różowościami Wójcika -
        przynajmniej mają wszystkie dodatki i nie zwariuje od tej gonitwy i wyścigów po
        sklepach w poszukiwaniu kolorystycznie dobranych czapek i rękawiczek. Też
        poczekam jeszcze na Marquitę w Askocie, bo w H&M są jak na razie tylko
        pastelowe zimówki jak dla mnie za sztywne toto.
    • izia30 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 13:48
      czy ja was dobrze zrozumialam?
      kombinezony zimowe juz teraz?
      i co w pazdzierniku juz nie bedzie?????!!!!!
      • pade Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 14:01
        Dokładnie tak!
        Moja mama śmieje się ze mnie, że popadam juz w paranoję.I nic innego nie robię
        tylko ciuchy kupuję (oczywiście na następny sezon), szukam i kupuję itd.
        Córcię zaopatrzyłam na jesień (bluzeczki, spodenki) już w lipcu, lato kupowałam
        w lutym, teraz szukam tylko bucików na jesień i zimę no i kurtki zimowej i to
        by było na tyle. W sezonie to można zwariować od tych poszukiwań, nie ma
        rozmiarów, o dodatkach mozna zapomnieć.
        Szczerze mówiąc wolałabym, aby we wszystkich sklepach naraz pokazały się nowe
        kolekcje. Poświęciłabym cały dzień na poszukiwania i byłby spokój. A tak cały
        miesiąc się zastanawiam co wybrać i siedzę jak na szpilkach czy będzie mój
        rozmiar czy nie bedzie, no i co gdzie i kiedy się pojawi.
        Widziałam zimowe kurteczki w hm, nie podobały mi się, poza tym nie wyobrażam
        sobie mojej córci taplającej się w błocie pośniegowym w jasnoróżowym stroju.
      • pia_ Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 14:01
        Ano tak - to się nazywa zakup kontraktowy - hurtownie, sklepy podpisują z
        producentem wiosną umowę na dokładna liczbę sztuk i tyle się produkuje. A
        sklepy zamawiają niedużo, bo boją się zostać z niesprzedanym towarem. W zeszłym
        roku kupiłam przecudny sweterek zimowy z kolekcji Szczeniaczek Wójcika w końcu
        lipca, w sierpniu nie było już po nich śladu (zostały tylko w r. 62).
      • pade Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 14:03
        Nie wspomnę, co o tym wszystkim mysli mój mąż. Ciągle słyszę: jeszcze Ci się
        nie znudziło? Owszem znudziło, najbardziej mi się znudziło wydzwanianie do hm i
        pytanie o rozmiar 86.
        • greenland Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 14:17
          Pade przechodzę dokładnie przez to samo wink Kurtkę za zimę już mam od 2 tygodni,
          buciki na jesien tez od niespełna 2 tygodni, sweterki jesienne od wiosny
          (wyprzedaże zimowe)smile
          Teraz szukam czapki i szalika na zimę i bucików zimowych wink
          Mąz gadał to samo co Twoj ale teraz mi uwierzył, ze nie przesadzam i juz się
          nie odzywa wink))) A ja przynajmniej kupuję to co chcę a nie to co muszę bo
          akurat nie ma mojego kolorku, rozmiaru itp.
          • pia_ Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 14:26
            Dziewczyny, jak sama sobie czytam, co piszecie, to zaczęłam się denerwować i
            chyba jutro polecę kupić tę różową Mimi (właśnie byli Dziadkowie i jesteśmy
            bogaci!), bo co zrobię jak Marquita mi się nie spodoba, albo nic juz nie
            będzie, QF będzie paskudny, albo straszliwie drogi, a Wójcika mi wykupią itp....
            Boszzzzzz, a inni ludzie mają tyle poważnych problemów .... smile)))
            • pade Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 14:41
              Ale się uśmiałam!
              Pia_ , mnie do takiego stanu ten paskudny hm doprowadził1 Kto to widział w
              lipcu sprzedawać ubranka na jesień? Ale wiedziałam, nauczona doświadczeniem, że
              jak nie kupię to już nie bedzie, no i nie ma, tzn, coś tam zostało, ale nie w
              tym rozmiarze, który mnie interesuje.
              Czekam na info z intermaxu, co z kolekcją w internecie, no i przejdę się na
              halę strzegomską może już maja katalog.
              Czekam też na kurteczki z hm i coś się doczekać nie mogę, w zeszłym roku już
              były, a nuż będzie coś fajnego i potem będę żałowała?
              Doradźcie, mam jednoczęściowy kombinezon z Cubusa (chyba nadawał by się nawet
              na Antarktydę, świetny na sanki) i zastanawiam się, czy kupować jeszcze
              dwuczęściowy, czy samą kurtkę, sama nie wiem, kasy brak, poradźcie..

moje słoneczka
              • pia_ Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 14:50
                Kup tylko kurtkę smile.
                W Tobi na Pl. Legionów (tel 341-18-26) tez mają Marquitę, a w Urwisie, ta
                jedyna kurteczka dla dziewuszki na 92 byłaby idealna na Twoją małą (na moją
                zresztą też), bo to dłuższy fason, w pasie ściągany od środka aby nie wiało,
                kaptur i rękawy wykańczane futerkiem (kolor jasnobeżowy) materiał mięciutki,
                cena 87 zł. Tylko, że my juz w zeszłym roku mieliśmy identyczny kolor i teraz
                chciałabym coś żywszego. A ten Intermax to jakaś porażka, bo Urwis zajmuje się
                internetową sprzedażą Marquity na Dolny Śląsk, a sami już prawie nie maja
                towaru (tylko czapki wyciągają w tym tygodniu dopiero z pudeł, więc będzie
                full).
                Reasumując, mi nie jest do śmiechu sad

P.S. Mam pomysł odnośnie Twojego synka i psa, ale to na priva.
                • pade Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 14:55
                  W Urwisie mają tylko jedną kurtkę??? To mnie już też nie jest do śmiechu...
                  Napisz o piesku, czekam.
                  Aha, wybieram się dzisiaj do pedetu, Daniowi się strasznie podobała ta sala
                  zabaw. Może mogłybyśmy się spotkać? Chyba, że masz już na dzisiaj inne plany..
                  • pia_ Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 15:00
                    Piszę na priva
            • moyka_77 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 14:51
              Pia, nie wydaje Ci się, że ta kurteczka z seri Mimi jest jakaś sztywna?? A może
              to taka uroda Wójcika? Jeszcze nie kupowałam w Wójciku kurtki dla małej, w
              zeszłym sezonie miałyśmy komplet z La Halle i był super, ale te sklepy są już
              wspomnieniem sad( Korci mnie jeszcze seria Wójcika Dziecięcy Świat (błękitno -
              seledynowa) bo tego różu już chyba mam dosyć, ale nie wiem jak się na żywo
              prezentuje, bo jeszcze nie mają w sklepach. No i teraz też nie wiem czy iść
              kupić czy czekać?? Dziewczyny a co z H&M?? są tam komplety na zimę czy tylko
              kurtki??
              • pia_ Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 14:59
                Mimi jest z bawełny impregowanej i na 100% zmięknie, ale ja to bym chyba wolała
                ortalion (zawsze chcę tego czego nie ma). To dla mnie jedyna możliwość bo ja
                prawdopodobnie potrzebuję r. 98, a ten błękit z seledynem jest tylko do 86.
              • pade Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 16.08.05, 15:00
                Jest sztywna, noo niefajna delikatnie mówiąc. To, że firma nazywa się Wójcik to
                nie znaczy, że wszystko jest super, tak samo jest z hm, niektóre rzeczy, całe
                szczęście niewiele, też są kiepskie.
                W hm nie ma jeszcze kurtek, widziałam tylko dwuczęściowe kombinezony, ale
                baaardzo proste.
                • pia_ H&M 16.08.05, 15:10
                  Wydaje mi się, że już się pokazały kurtki, w sobotę widziałam oprócz tych
                  prosiaczkowych spodni i kurtek, same kurtki w kolorach jasnej zieleni,
                  pomarańczu itp z równie żywymi, w innych kolorach podszewkami z polaru. Kurtki
                  były na bank zimowe i bardzo grube.
                  • moyka_77 Re: H&M 16.08.05, 15:15
                    Ładne były, kupiłabyś taką córce?? Pytam bo w moim mieście nie ma H&M i nie
                    wiem czy namawiać męża na wyjazd do Poznania w weekend. Nasz rozmiar to 80.
                    • pade Re: H&M 16.08.05, 15:17
                      Pia_ one były gładkie? Całkiem, bez aplikacji, z odblaskami? Do tego były
                      spodnie?
                      Jeśli to te, to dla dziewczynki odradzam, tzn. fajne, ale żadna rewelacja.
                      • pia_ Re: H&M 16.08.05, 15:20
                        Bez spodni, gładkie, nie wiem czy miały odblaski, ale i tak mi się nie
                        podobały - zbyt napompowane i za sztywne.
                    • pade Moyka 16.08.05, 15:21
                      Obserwuj allegro, aukcje mamusia 102, od razu będziesz wiedziała co się
                      pokazało w hm albo za chwilę pokaże. Ja tez tak robię, nie dałabym rady trzy
                      razy w tygodniu jeżdzić do sklepu tylko po to by się przekonać, że nie ma
                      danego rozmiaru. Dowiedz się o telefon do poznańskiego hm i po prostu
                      zarezerwuj, nie bedziesz jechała na darmo.
                      • moyka_77 Re: Moyka 16.08.05, 15:33
                        Dzięki za namiary na mamusię 102. Będę ją obserwowała smile)
                    • pia_ Re: H&M 16.08.05, 15:21
                      Te kurtki były od 86 i nie podobały mi się.
                      • katse Re: H&M 16.08.05, 15:54
                        dziewczyny
                        mi się słabo zrobiło - dosłownie
                        ja jeszcze nie zaczęłam "Zimy" kupować. Jesieni też nie.
                        Matko, to ja chyba natychmiast przeprosze teściową i każe za granicą kupićsmile

Muszę zobaczyć czy ubrania z tamtego roku się chociaż troche nadadzą.
                        Czy dzieci jesienią rosną?? bo jak zwykle nie wiem jaki rozmiar małej kupować

K

• pade Re: H&M 16.08.05, 16:11
                          Katse, ja wiem, że to wszystko śmiesznie brzmi ale takie są fakty. Nigdy nie
                          zapomnę jak pewnego majowego dnia weszłam do sklepu ( i nie była to żadna
                          sieciówka) z zamiarem kupienia synkowi sandałów. Sprzedawczyni spojrzała na
                          mnie dziwnie i powiedziała: Pani, o tej porze to Pani juz nigdzie sandałów nie
                          dostanie" No i teraz kupuję zimę w lecie, idiotyczne, nie?
                          A jeśli chodzi o rozmiary, hmm, mój synek już dwa razy " zrobił mnie w konia" i
                          urósł ..we wrzesniu i to pod koniec. A ja na początku miesiąca "ubrałam go na
                          jesień. Tak więc kupuję większe, wiadomo, że rzeczy jesienne to właściwie
                          zimowe i dziecko będzie w tym pół roku chodzić, co najmniej.
                          • katse Re: H&M 16.08.05, 16:34
                            tak,
                            chociaż w tym roku sandałki Bartka były bardzo długo, pewnie dlatego, że ja
                            kupiłam zaraz na początku wiosny i już potem nie potrzebowałamsmile)

To i ja wyrusze na poszukiwania ubranek zimowych dla mojej dwulatki.
                            Rany czeka mnie przymierzenie jej starych ubrań
                            i wyruszyć w gonitwe po sklepach

K
                            • leigh4 Jestem spanikowana...:) 16.08.05, 22:17
                              Oj, to ładnie...sad A obiecałam sobie, że w tym roku zrobię zimowe zakupy
                              wcześniej, a nie obudzę się, jak w ubiegłym roku, z ręką w nocniku. A tu się
                              okazuje, że klops. Nie mialam czasu wybrać się jeszcze na zakupy, dzisiaj
                              dopiero byłam w zarze i były tylko jesienne ubranka(dla chłopców fajne kurtki
                              dżinsowe z bluzą-podpinką i ortalionowe bezrękawniki), ale jak to w zarze
                              zaszaleli z cenami(kurteczki po 129zł, bezrękawniki po 90 i 145zł), więc
                              myślałam, że kolekcja zimowa innych firm dopiero pojawi się w sklepach. A tu
                              widzę, że już właściwie zostały resztkisad
    • iwek33 Re: dziewczyny spokojnie 16.08.05, 23:35
      Dziewczyny, na czterech firmach świat się nie kończy. Ja w zeszłym roku wydałam
      250 zl na kombinezon dwuczęściowy Wójcika z dodatkami ( czapka, szalik
      rękawiczki), który kupowałam na początku września, wystraszona, że później już
      nic nie kupię. W październiku i listopadzie w każdym sklepie dziecięcym wisiały
      śliczne zimowe kurtki i spodnie w cenach o wiele niższych, co prawda nie miały
      wszytej " odpowiedniej" metki, ale podobały mi się bardzo i żałowałam, że
      wydałam tyle kasy na Wójcika. Moje dziecko zimą chorowało i w sumie wyszło w
      tym cudenku parę razy. A jeśli dzieciak nie będzie miał idealnie dopasowanego
      koloru czapeczki do koloru kurtki to co takiego się stanie? Cieszcie się swoimi
      dziećmi, tym, ze są zdrowe, wesołe, a przestańcie rozpaczać, że kolor szaliczka
      nie będzie pasował do spodenek. Maluchowi i tak jest obojętne w jakim
      szaliczku będzie szalało na śniegu, mnie szkoda czasu na takie dłuuugaśne
      bieganie po wszystkich sklepach w poszukiwaniu super kompletu na zimę, wolę
      pobawić się z dzieciaczkiem. Pozdrawiam
      • katse Re: dziewczyny spokojnie 17.08.05, 09:27
        ja nie biegam, lubie kupic szybko, wejsc do jednego sklepu i skompletować od
        razu wszystko co nam potrzeba i potem na cały sezon mieć zakupy z głowy.

K
        • pade Re: dziewczyny spokojnie 17.08.05, 10:02
          O właśnie, ja mam to samo. Chciałabym wszystko w jeden dzień załatwić, ale tak
          się nie da bo w jednym sklepie będzie za dwa dni, w drugim juz było, w trzecim
          bedzie w przyszłym tygodniu. Kiedyś nie było nic i ludzie sobie jakoś radzili,
          a teraz...teraz jest chyba za duży wybór.
          • katse Re: dziewczyny spokojnie 17.08.05, 10:04
            czy we Wrocławiu są sklepy dziecięce, takie zwykłe, nie sieciówki??
            • pia_ Re: dziewczyny spokojnie 17.08.05, 10:18
              Oczywiście, że są takie sklepy - jak chyba w każdym mieście smile
      • pia_ Re: dziewczyny spokojnie 17.08.05, 10:15
        He, he, no to miałaś pecha z tym Wójcikiem. A tak poważnie to nie zawsze jest
        tak jak piszesz, Wrocław jest niby dużym miastem, ale wszystko znika w tempie
        ekspresowym. Z tego co pamiętam nic co w październiku wisiało w sklepach nie
        było juz tak ładne jak te rzeczy, które poszły jak woda już we wrześniu. Sama
        nie jestem fanką ciuchów z odpowiednimi naszywkami i jeśli mogę kupić coś
        ładnego, w dobrym gatunku nieznanej firmy, co ma na dodatek jeszcze niską cenę
        to jestem szczęśliwa jak skowronek. Dzięki własnej zapobiegliwości mogłam się
        cieszyć we wrześniu ubiegłego roku z zakupu cudnego kombinezonu z lumpexu za 30
        zł i kurtki QF z rabatem 30% z kuponem Avanti. Nic co później widziałam w
        sklepach nie było fajniejsze od tego co już miałam smile a jezeli nawet bardzo mi
        się coś podobało, to wystarczyło zobaczyć cenę na metce, aby poczuć się
        lepiej smile)). Wbrew pozorom nie spędzam w sklepach długich godzin - mam
        szczęście mieć taką pracę, która pozwala na "wpadanie" do sklepów przy okazji,
        a atmosfera "polowania" na czapeczkę w określonym kolorze przypomina mi
        polowanie na buty z "Otmętu" w czasach dzieciństwa - trochę miło, trochę
        straszno ... ale w sumie to tylko nieszkodliwe dziwactwo smile))
        • katse Re: dziewczyny spokojnie 17.08.05, 10:58
          a ja nie znam zwykłych sklepow dzieciecych we Wrocku.

K
          • pia_ Re: dziewczyny spokojnie 17.08.05, 11:06
            Askot, Junior w Astrze, Tobi, Urwis, to te największe.
            • katse wroclawskie 17.08.05, 12:07
              znam tylko Askota.
              no i zachodze czasem do Bajki
              a tych innych nie znam zupelnie.

k
              • pia_ Re: wroclawskie do katse 17.08.05, 12:41
                No to polecam wycieczke do Urwisa przy Gajowej i do sklepu Tobi przy Pl.
                Legionów - to są duze sklepy i mają w ofercie wiele firm ubraniowych znanych
                jak Wójcik, Dominka, Coccodrillo, Marquita, a takze wiele innych których nazwy
                nic mi nie mówią.
    • izia30 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 17.08.05, 12:03
      no dobra, poszlam sobie wczoraj do kilku sklepow w ktorych zawsze robie zakupy
      dla dziecka, wysmiali mnie i kazali po kombinezon przyjsc w pazdzierniku bo
      dopiero wtedy maja dostawy nowych kolekcji.
      nie robie zakupow w h&m bo jeszcze nigdy nic mi sie tam nie podobalo, a moja 2
      letnia coreczka juz jest mala modelka i nie zalozy czegos co jej nie lezy. hihihi.
      tez robie zakupy na zapas korzystajac z wyprzedazy i promocji, ale kombinezon na
      zime w sierpniu to gruba przesada.
      • pia_ Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 17.08.05, 12:50
        Duże sklepy z odzieżą dla dzieci upodabniają sie troche do sieciówek - mają
        spore magazyny do składowania towaru, a marketingowa strategia na połowę
        sierpnia to końcówka wyprzedaży letniej i nowe kolekcje jesienne wiszące w
        sklepie. W mniejszych sklepach nadal na półkach królują letnie ciuchy
        przecenione o 20-30%, podczas gdy te wielkie pozbywają się resztek towaru juz
        za 50-70%.
        • leigh4 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 17.08.05, 15:36
          Izia, ale niestety tak jest, że w październiku nic już nie ma. Sama
          doświadczyłam tego w ubiegłym roku. Mi akurat bardzo podobają się ubranka z
          sieciówek mi.in. dlatego, że po prostu nie mam czasu, żeby odwiedzać małe
          sklepiki, a w pobliżu domu takich nie mam. Z niesieciowych znam tylko Świat
          Dziecka, w którym też już są resztki kolekcji zimowych, a przy tym jest
          koszmarnie drogi.W ubiegłym roku kombinezon z h&m przywiozła mi koleżanka z
          Niemiec w październiku, ponieważ u nas już nie było. I wierz mi, wcale nie było
          mi do śmiechu kiedy nagle zrobiło się zimno, a ja nie miałam zimowych ubrań dla
          małego.
      • greenland Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 18.08.05, 08:52
        "kazali po kombinezon przyjsc w pazdzierniku "

powodzenia smile
        A ta kswoją drogą to jesli komus nie zalezy na konkretnym modelu, kolorze czy
        rozmiarze to pewnie i w grudniu COŚ dostanie..... Ja tam nie lubię wybierac w
        przebranych juz rzeczach.
        Jakis czas temu szukalam w listopadzie (na początku)cieplutkiej czapki zimowej
        w najmniejszym rozmiarze i sie naszukałam... nigdzie w Poznaniu (a przeszłam
        lub obdzwonilam wiele sklepów) JUZ nie było rozmiaru 36/38. Musiałam prosić
        prodecenta o uszycie jednego kompletu bo synek ktory mial przyjsc na swiat w
        lutym czapki by nie mial ... albo by mial w rozmiarze okolo 42/44 :o
        W zeszłym roku zimowa kolekcja pojawila sie w H&M na początku wrzesnia a na
        początku października bylo juz wszystko przebrane. Nawet czapki!!! Dowozili
        tylko małe rozmiary i dla mojego synka rozmiaru 80/86 dostać nie mogłam. Takie
        są fakty... niestety. I dodam, ze ja głównie zakupy robie w sieciówkach.
        • katse Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 18.08.05, 09:47
          widziałam wczoraj komplecik mimi wójcika.
          Jak za taką piękną cene spodziewałam się czegoś lepszego.
          Nie jest brzydki, ale wykończenie, np. zamka w spodniach, mogłoby być lepiej
          zrobione.
          No i ten intensywny róż. Nie każdemu przypadnie do gustu.

• izia30 Re: nie unoscie sie tak... 18.08.05, 10:53
      moja corka ma juz 2 latka, i 2 mce, to bedzie juz nasz 3 sezon kombinezonowy,
      dwa poprzednie zawsze zaopatrywalysmy sie koniec wrzesnia-poczatek pazdziernika.
      zawsze pelen wybor, a z tego co mi sie naprawde podobalo i wydawalo sie
      odpowiednie dla dziecka (wygodne, cieple, nie na podszewce tylko na polarze
      itp-lista wymagan dluga) najdrozsze kombinezony byly w zeszlym roku po 120 zl.
      wiec nieco sie zdziwilam czytajac wasze posty.
      zreszta mam kombinezony w kolejnych rozmiarach do sprzedania.
      • greenland Re: nie unoscie sie tak... 18.08.05, 11:31
        Izia - masz rację, bo sklepy nie będące siecią kupują z hurtowniach towar we
        wrzesniu, na początku października ale sieciowe mają towar wczesniej - H&M z
        tego co mnie słuchy doszły ma miec zimówkę pod koniec przyszłego tygodnia.
        A jak chcesz kupic cos w hurtowni (bo np jest taniej) to musisz to zrobic przed
        sklepami smile Ja tak zrobilam w zeszlym roku i kombinezon 2-czesciowy zamiast za
        140-150 ze sklepu zł kupilam za 110 prosto z hurtowni no ale juz we wrzesniu. W
        sklepach osiedlowych byly dopiero na początku października. Wiec rację masz.
        • zielona_kraina Re: nie unoscie sie tak... 18.08.05, 11:50
          Greenland, a zdradź w jakiej hurtowni kupiłaś ten kombinezon? Czy w Poznaniu? I
          jakich firm ciuszki można tam znależć?
          • greenland Re: nie unoscie sie tak... 18.08.05, 11:59
            W P-niu smile) Akurat były tam kombinezony Janmar, same kurtki i same spodnie tez.
            Hurtownia koło Cytadeli ale qrna adresu dokładnie nie znam.... Jadąc od
            Szelągowskiej w kierunku salonu firmowego Ery, ulicą równoległą do Cytadeli po
            lewej stronie w domkach jednorodzinnych jest hurtownia odziezy. Warto sie
            wybrac bo mieli taniej niz w sklepach smile Ale z tego co wiem, czasami marudzili
            jak mieli detalicznie sprzedawac i nawet przez tel. mówili ze w detalu nie
            sprzedają wink
          • greenland janmar 18.08.05, 12:02
            www.janmar.pc.pl/
          • greenland Re: nie unoscie sie tak... 19.08.05, 10:40
            wpadłam wczoraj na szybcika do osiedlowego sklepu z Wojcikiem, Cocodrillo itp.
            Mieli juz drugą dostawe kombinezonów, kurtek i spodni Wojcika. Po pierwszej
            sladu juz nie było. Mają miec jeszcze 2-3 dostawy. W przyszłym tyg. ma byc
            Cocodrillo. Pani mi powiedziala, ze musze sie zdecydowac na zakup maksymalnie
            do konca wrzesnia bo potem juz nic nie zostaje.
            Mi sie spodobała czapka taka cieplutka z futerkiem ale jak tu sie zdecydowac na
            zakup jak synek nie da sobie jej przymierzyc gdy na zew. jest 27 stopni :o A
            dzieć uparty jest i nie ma szans nawet jak go ktos przytrzyma. wink))
    • kocura76 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 18.08.05, 23:16
      Witam Szanowne Mamy i dołączam się do dyskusji, moja Zosia będize miała roczek
      w grudniu i poszukuje dla niej kombinezonu na 80 lub 86, już wiem że Wójcik
      odpada bo jasnoróżowe jednoczęściowe będą tylko w rozmiarach 62-74 (w katalogu
      jest apisane, że do 86 ale dzwoniłam do firmy i powiedzieli mi ze to blad w
      druku i faktycznie w sklepie ich nie ma) ciemny róż Wójcika Mimi jest od 86 i
      mówią ze jest to większe 86 niż to w kolekcjach dla bobasów więc odpada.
      Dzisiaj byłam w H&M (janki Wawa) - nic ciekawego z kombinezonów - sa jakies
      jednoczesciowe w małych rozmarach do 68, bardzo blady róż, nic pięknegosad(
      Pytałam tez w Cubusie, kombinezony maja byc na początku września, w QF juz są
      kurtki zimowe ale od 92 grube puchowe dość ładne ale kombinezonów nie ma, Pani
      pokazała mi malutki katalog ale tam też nic nie widać, na stronie
      www.koniczynka.com są zdjęcia ale ja tam dla mojej córki nic nie znalazłam
      jakoś nie widzę tam jednoczęściowych kombinezonów. To tyle w temacie zimowych
      ubranek dla maluchów. A gdzie można zobaczyć w Wawie ubranka Marquity???
      Pozdrawiam
      • moyka_77 Ja już kupiłam :) 18.08.05, 23:50
        Kupiłam dzisiaj w Wójciku kurtkę i spodnie dla małej z seri Zabawna Żyrafa. W
        sklepie okazało się, że występuje w trzech kolorach, ja wybrałam pomarańczowy.
        Szczerze mówiąc poszłam tam tylko, żeby przymierzyć i zdecydować sie na
        rozmiar, ale mała tak słodko wyglądała, że nie mogłam sie oprzeć smile) Też dla
        mnie są dziwne zakupy na zimę w połowie sierpnia, ale dla innych mam chyba nie,
        bo czapki z szalikami i rękawiczkami do kompletu już dawno wykupione sad(
        Kocura76 z seri Zabawna Żyrafa napewno są kombinezony, tylko nie patrzyłam do
        jakiego rozmiaru.
        • agni71 Re: Wójcik 19.08.05, 00:05
          A może komus rzuciły się w oczy gdzieś w Wójciku czapeczki z zeszlorocznej
          kolekcji Mała Gwiazda Północna (Little North Star)? Zdarza się, że Wójcik
          sprzedaje akcesoria z zeszłorocznej kolekcji? Mieliśmy taki zestaw z szalikiem
          w zeszłym roku, sprawdził się świetnie i chętnie kupiłabym taki sam, tylko w
          większym rozmiarze, bo zeszłoroczny kombinezon chyba będzie na córkę wciąż
          dobry. A może ktoś ma do sprzedania taki komplet w rozm. 86 lub 92?

aga
          • pia_ do Agni71 19.08.05, 11:01
            We Wrocławiu z tej serii Mała Gwiazda Północna został już tylko sweterek z
            futerkiem, spodnie i sukienka - wszystko po 1 szt. Sama kupiłabym tę czapeczkę
            chętnie smile
      • agni71 Re: Mariquita 19.08.05, 00:00
        kocura76 napisała:

>A gdzie można zobaczyć w Wawie ubranka Marquity???

Z tym, niestety, ciężko. Sama szukałam dobrze zaopatrzonego sklepu wiosną i nie
        znalazłam. Coś powinni mieć w Świecie Dziecka. Natomiast jeśli chodzi o
        zorientowanie się w kolekcji, to oczywiście kiedyś tam pojawi się pewnie na
        ich stronie www. Możesz też poprosic ich o przysłanie ci katalogu do domu.
        Zawsze daje to jakąś orientację. Ja jestem w o tyle dobrej sytuacji, że mam
        rodzine w Poznaniu, a tam jest ich firmowa hurtownia - nie dość, że duży wybór,
        to jeszcze taniej niż w sklepach. Ja właśnie poprosiłam ich o katalog jesień-
        zima i jak coś mi się spodoba, to wyślę teściową na zakupy smile

aga
        • katse kombinezony dla maluszków 19.08.05, 09:36
          fajne są w Kaph Ahlu
          przynajmniej w porównaniu z tym co widziałam w innych sklepach
          cena 99-129

K
          • leigh4 do katse 19.08.05, 10:07
            Uważaj na kurtki i kombinezony z kaphalla-w ubiegłym roku moja bliska kuzynka
            kupiła bratanicy kurteczkę w tym sklepie i po praniu powyłaziły na wierzch
            takie białe kuleczki-farfocle(a kurtka niebieska, więc wyglądało szpetnie)sad
            • katse Re: do katse 19.08.05, 10:10
              w tamtym roku moje dziecko miało kombinezon z Kaph Ahla,
              po intensywnych szaleństwach w tamtym roku wygląda jak nowy

a kuzynka mogła reklamować.
              Sieciówki nie robią najmniejszych problemów.

K
              • katse Re: do katse 19.08.05, 10:12
                a teraz podobają mi się nawet te kurtki dla więszych dzieci, czerwona i
                niebieska, tylko wykończenie kaptura mnie wnerwia, jakieś takie fafrocle.

K
      • pia_ do Kocura76 19.08.05, 10:55
        Wójcik ma serię Zabawna Żyrafa, która wg mnie jest prześliczna - juz w
        sprzedaży i tam sa kombinezony w rozmiarze 80-86, bardzo ładna jest tez seria
        Dziecięcy Świat (pistacjowo-błękitno-biała) ale tam jest tylko kombinezon 2-
        częściowy. Przynajmniej we Wrocławiu zostały jeszcze resztki z ubiegłego roku i
        jest rozmiarówka 80-86 z jednoczęściowych kombinezonów z serii Szczeniaczek i
        Płatek Śniegu - oba bardzo ładne. Do Szczeniaczka mozna nawet dokupić szalik i
        czapkę.
        • efka30 Re: do Pia 19.08.05, 11:59
          Cześc, a gdzie we Wrocławiu można kupic Wójcika????
          • pia_ Re: do efka30 19.08.05, 12:04
            Na Bielanach w Centrum Mody A4, w Askocie przy Sztabowej oraz Krasińskiego, a
            także w Urwisie przy Gajowej. Na Bielanach jest quasi sklep firmowy.
            • efka30 Re: do pia 21.08.05, 02:05
              Dzięki bardzo

Pozdrawiam
        • ibasia14 Re: do Kocura76 19.08.05, 16:33
          cześć jestem nowa gdzie mogę znaleść we wrocławiu firme wójcik odpisz
    • pia_ Byłam dzisiaj w Quadri Foglio 19.08.05, 11:09
      Wszystkie kolekcje powinny pojawić się do połowy września. Na widok tego co już
      jest trudno być optymistą, ale kobitka mówiła, że "trzeba mieć nadzieję" smile))
      Ubiegłoroczne kolekcje jeżeli wogóle trafią jeszcze teraz do sprzedaży to
      będzie to wyłącznie najmniejsza rozmiarówka. Największy szok przeżyłam na widok
      ceny kompletu szalik + czapka - 99 zł!!!!! Ale wizyta się opłaciła, bo
      pogawędziłam miło ze sprzedawczynią, która na koniec dała mi kartę rabatową
      QF smile))
      • moyka_77 do Pia_ 19.08.05, 13:41
        Pia_ mam prośbę, jakbyś była w Wójciku zobacz czy mają jeszcze komplety czapka
        + szalik i rękawiczki z serii Zabawna Żyrafa rozmiar 80. Kupiłam małej
        kombinezon z tej serii, ale u nas już po czapkach śladu nie ma. Może w
        przyszłym roku zacznę zakupy na zimę robić w lipcu?? hehe smile) Daj znać jakby
        były to poproszę znajomą i ona kupi mi ten komplet.
        • pia_ Re: do moyka_77 19.08.05, 14:14
          Zadzwoniłam do sklepu na Bielanach i nie mają w sklepie, ale za godzinę bdzie
          wysyłany do nich towar z Bielska. Jeśli jest 80-tka to ją przywiozą. Zadzwoń do
          nich później i się upewnij 071/79-30-289. Jeśli komplet przyjdzie to jutro już
          będzie można go odebrać w sklepie smile
          • iwek33 Re: pomysł 19.08.05, 14:22
            Dziewczyny, z tego co czytam, każda z Was co roku kupuje nowe ciuszki zimowe
            dla swoich pociech i to raczej tych dobrych, sprawdzonych firm. A moze
            sprzedajmy sobie nawzajem te rzeczy? Na pewno kombinezon, który dzieciaczek
            nosił w zeszłym roku w rozmiarze 80, będzie już za mały na niego w tym roku, a
            inna mama szuka w tym rozmiarze. Wiem, że takie używane rzeczy są na allegro,
            ale ja wolałabym zdecydowanie odkupić od którejś z e-mam, przecież prawie się
            dobrze znamy i wiemy z jakich rąk pochodzi ubranko. Ja np chętnie odkupiłabym
            granatowe ocieplane spodnie na szelkach ( takie do zabaw na śniegu) w rozmiarze
            92-98. W sklepie chyba trudno będzie mi dostac tylko spodnie, raczej są w
            kompletach, może któraś e-mama ma do sprzedania takie spodnie?
            • pia_ Re: pomysł 19.08.05, 14:35
              Pomysł świetny, choć ja odpadam, bo większość rzeczy unisex po mojej córce
              wędruje do synka siostry. Sama zamierzam wystawić na Allegro jedynie zimową
              kurtkę Quadri Foglio (duze 86), która ma podszewkę kaptura w kwiatki i szlaczek
              z haftowanych kwiatków na pupie - rzecz jasna nie nadaje się dla faceta smile
          • moyka_77 Re: do moyka_77 19.08.05, 14:22
            Dziękuję Pia_ smile) Do Bydgoszczy i Torunia towar ma przyjechać w środę, więc mam
            nadzieję, że gdzieś go upoluję. Podobno robiąc zakupy na zimę w sierpniu miało
            się obyć bez nerwowych poszukiwań. Pozdrawiam smile)
    • pade no i same widzicie, że to paranoja 19.08.05, 14:39
      ja naprawdę nie miałam zamiaru przesadzać, że z zakupów na zimę została mi
      kurtka i buty dla córy, dla syna już mam, ale nauczyło mnie tego po prostu
      doświadczenie, siedmioletnie bądź co bądź.
      • iwek33 Re: no i same widzicie, że to paranoja 19.08.05, 15:22
        Nooo, zgadzam się, to jakiś absurd, żeby w XXI wieku, w cywilizowanym świecie,
        nie mozna było kupić ubranka zimowego w październiku tylko w sierpniu. Chore po
        prostu, ale taka chyba jest ta nasza rzeczywistość. Dobrze, że możemy sobie
        pozwolić na robienie takich zakupów na zapas, a co mają zrobić mamy,które we
        wrześniu posyłają dzieci do przedszkoli i szkół? Sama pracuję w szkole i wiem
        ile płaci się za wyprawkę i podręczniki, a jak posyła się dwójkę, czy trójkę
        dzieci to te kwoty są obłędne. Do tego ubezpieczenia i inne szkolne opłaty, a
        tu jeszcze trzeba kupić zimowe ciuszki dla wszystkich dzieci, bo później nie
        będzie. No czy to jest normalne???
        • lgosia1 Re: no i same widzicie, że to paranoja 19.08.05, 15:46
          tak mi się nasunęłosmile)))
          a pomyście sobie jaki problem miały nasze mamy. Stało się w kolejkach
          społecznych po rajstopki - z myślami: obojętnie w jakim kolorze - oby w ogóle
          byłysmile
          A teraz narzekamy, że kolekcje dają nie w tym czasie co trzebasmile
          • pade Re: no i same widzicie, że to paranoja 19.08.05, 16:52
            Taak, kolekcje mogą być..hmm tylko trzeba mieć jeszcze pieniądze.
            A propo września, mój syn idzie właśnie do piewszej klasy więc : książki,
            wyprawka, komitet, ubezpieczenie i aikido wszystko w jednym miesiącu, + ciuchy
            zimowe plus urodziny obojga moich dzieci, zgroza...czeka mnie bankructwo.
    • iwek33 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 20.08.05, 23:11
      Byłam dziś pooglądać kolekcję Wójcik "na żywo". Muszę przyznać,że gdybym miała
      coreczkę to chyba nie umiałabym jej wybrać w tym roku kombinezonu, faktycznie
      kolor serii Mimi beznadziejny, Zabawna żyrafa fajna, ale tylko w wersji
      pomarańczowej, pozostałe ubranka dla dziewczynek nie bardzo przypadły mi do
      gustu. Ale, ze mam synów to więcej czasu spędziłam na " męskiej stronie". W
      katalogu podobał mi się "Gang", ale w realu kurtka i spodenki są bardzo bardzo
      jasne, myślałam, że są ciemniejsze, a że mój dwulatek uwielbia się ciaprać i
      paprać w czym się da, nie odważyłabym się kupić mu takiej jasnej kurtki (
      musiałaby być codziennie prana ).Natomiast bardzo podobała mi się seria:"
      oryginalne dzieciaki" dla chłopaków noszących ubranka w rozmiarze 104-140.
      Super kolory, świetne dodatki. No i tyle. Aha : czapeczki koniecznie trzeba
      przymierzać, kupiłam synkowi czapę i szaliczek Gang ( nosi rozmiar 92) a czapka
      była mu dobra dopiero w rozmiarze 110, pozostałe za ciasne i za płytkie. A
      teraz jeszcze nacieszę się latem i nie myślę o zimie.
      • agni71 Re: czapki Wójcik - rozmiarówka 21.08.05, 00:41
        iwek33 napisała:
        Aha : czapeczki koniecznie trzeba
        > przymierzać, kupiłam synkowi czapę i szaliczek Gang ( nosi rozmiar 92) a
        czapka
        >
        > była mu dobra dopiero w rozmiarze 110, pozostałe za ciasne i za płytkie.

Czyżby Wójcik zaczął robic normalniejszą rozmiarówkę czapeczek? Czy to tylko
        moje dzieci mają takie maleńkie główki? W zeszłym roku córka nosiła kombinezon
        zimowy QF r. 98, a czapke do niego z Wójcika na 80! Mieliśmy też do innego
        ubrania czapkę w innym fasonie w rozm. 86, ale ta do końca była nieco na nią za
        lużna. Jak spostrzeżenia innych mam nt rozmiarówki Wójcika? Bo dla mnie to
        szaleństwo - na córkę w zeszłym roku spodnie w rozm. 86 były straasznie za
        duże - i za długie i o wiele za szerokie, po prostu spadały jej z pupy. A miała
        w centymetach właśnie ok. 86...

aga
        • iwek33 Re: czapki Wójcik - rozmiarówka 21.08.05, 07:57
          Nie wiem, czy to ogólna tendencja, czy tylko tak im wyszło z tymi czapeczkami,
          kurtka Gang w rozmiarze 92 była na mojego synka ogrooomna, a czapka do tego za
          mała. przymierzaliśmy kolejno 98, 104 i dopiro 110 była dobra.
    • krabe a co sądzicie o nowej Domince??? 21.08.05, 10:27
      dziewczyny co myślicie o nowych zimowych kombinezonach jednoczęściowych z
      Dominki, tych w kolorze niebieskim, białym lub różowym i z aplikacją owieczki
      czy baranka. Ja zastanawiam sie nad kupnem niebieskiego dla synka.
      • efka30 Re: do Krabe 21.08.05, 10:44
        A gdzie mozna zobaczyc te kombinezony???Mozesz podac jakis adres strony???/I
        gdzie kupic???
        • krabe Re: do Krabe 21.08.05, 18:44
          na stronie internetowej www.dominka.com.pl ich nie ma, ja widziałam je na żywo
          we wrocławiu w askocie. mam też katalog dominki na jesień-zimę. może uda mi
          zeskanować to wyślę Ci zdjęcia.
      • katse Re: a co sądzicie o nowej Domince??? 21.08.05, 12:36
        podobają mi się
        jednak dla swojej dwulatki szukam czegoś bardziej odpornego na plamy/brudzenie

K
    • greenland jednoczesciowy??? 22.08.05, 08:47
      No i mam problem.....

Kombinezon jednoczesciowy dla synka dostalam od siostry ale wczoraj okazalo sie
      ze moj 18-miesieczny synek ledwo sie w niego miesci!!! :o (jej synek nosil go
      jak mial 2,5 roku). Jak go dostalam to nie zastanawialam sie czy bedzie
      potrzebny czy nie - był to był i juz a teraz mam dylemat....
      Mamy 2 kurtki zimowe i jedne spodnie zimowe na szelkach. Czy zatem warto dla
      synka kupic kombinezon jednoczesciowy czy lepiej dokupic drugie spodnie na
      szelkach. Mysle tutaj o "sportach" zimowych wink Synek ma teraz 18 m-cy i jest
      strasznie aktywnym dzieckiem.

Kto pomoze!!!??? wink
      • katse Re: jednoczesciowy??? 22.08.05, 08:48
        ja bym dokupila spodnie, powinny wystarczyc.
        K
        • leigh4 Bez paniki, jest ok:) 22.08.05, 13:13
          Właśnie wróciłam z zakupów. I tak: zimowe kolekcje dopiero wchodzą w zarze,
          Reserved, h&m i c&a. Ubranka zimowe cool club również dopiero pojawią się za
          jakieś dwa tygodnie. A zatem spokojniesmile Tak naprawdę dopiero teraz warto
          zacząć się rozglądać, no ale zdecydować się trzeba w ciągu 2 tyg-bo pewnie tak
          jak w ubiegłym roku we wrześniu będą pustkisad
          Co do ubranek marquity i wójcika -nie wiem.
          • pia_ Re: Bez paniki, jest ok:) 22.08.05, 14:03
            Za to w Kapp Ahl jest już multum kombinezonów, ciuszków i dodatków dla
            maluszków w rozmiarze 56-80. Kombinezony są prześliczne smile
            W C&A we Wrocławiu także widziałam już kilka kombinezonów z serii Baby Club,
            ale może to zeszłoroczne?
            • krabe Re: Bez paniki, jest ok:) 22.08.05, 14:23
              pia ja dzwoniłam własnie do kappahla i mi powidzieli, że nie maja jeszcze
              kombinezonów w rozmiarze 80 ;-(((a te co widziałaś to w jakiej były kolorystyce?
              interesują mnie kombinezony dla chłopca jedno lub dwuczęściowe oczywiście ze
              ściąganym bucikami.
              • pia_ Re: Bez paniki, jest ok:) 22.08.05, 14:26
                Qurcze były różne, dla chłopaków tez, choć w oczy wpadły mi przede wszystkim
                czerwone. A z rozmiarówki to moze nie byc juz 80-tki bo zwykle idzie
                najszybciej. Przykro mi ale nie patrzyłam zbyt dokładnie, bo ten rozmiar juz
                mnie nie interesuje (jeszcze tylko body 86/92 w tym dziale jest ok).
                • krabe Re: Bez paniki, jest ok:) 22.08.05, 14:58
                  a czy miały jakieś aplikacje? a i jestem ciekawa ceny? chyba jutro się wybiorę
                  do galerii.
                • katse Re: Bez paniki, jest ok:) 22.08.05, 16:32
                  we Wroclawiu w dziale dla babikow nie widzialam ani jednego kombinezonu w rozm
                  80. Bylam w czwartek. Za to kolorystyka rozna: czerwone, rozowe, fioletowe,
                  bezowo-oliwkowe.
                  Za to w rozm od 86 tylko czerwone, bardzo podobny do tego z ubieglej kolekcji.
                  Moja corka miala taki i mimo ze najpierw sie martwilam ze sztywny to okazalo
                  sie ze naprawde bylo jej wygodnie i swietnie sie sprawowal.
                  W C&A to pia_ widziala juz nowa kolekcje, koorystyka granatowa.

W H&M ktory odwiedzilam wczoraj, kurtki od 86 to te zielone, ktore juz pewnie
                  wszyscy widzieli, takie plaszczyki z faluszu ciemno rozowe, czy biskupie (nie
                  bardzo umiem okreslic kolor) i takie sztruksowe wdzianka ocieplane.

dla maluszkow byly juz kombinezoniki

K
            • greenland Re: Bez paniki, jest ok:) 22.08.05, 14:25
              Pia a jakie ceny tak mniej wiecej?
              • pia_ Re: Bez paniki, jest ok:) 22.08.05, 15:02
                Boże ja już nie pamiętam albo 99 albo 119 albo 129, a te czerwone, to chyba
                miały podszewkę kaptura z polaru w kolorowe paseczki i taka sama była czapeczka
                i rękawiczki. Ale mogę się mylić, bo tego dnia naogladałam się multum ciuchów,
                no i też troche mi szampanik urodzinowy w głowie szumiał smile
                • pade miałaś wczoraj urodziny? 22.08.05, 15:32
                  Wszyskiego najlepszego z tej okazji!
                  p.s. To Ty panna czy lewik jesteś?
                  • pia_ Re: miałaś wczoraj urodziny? 22.08.05, 15:41
                    Lew - w sobotę urodziny, w niedzielę imieniny, dlatego forma była słabasmile
                    Dzięki za życzenia smile))
                • greenland Re: Bez paniki, jest ok:) 22.08.05, 22:17
                  Pia dzieki za ceny smile Zawsze to jakis poglada jest i wiadomo ile kasy trzeba
                  szykowac smile Dzieki raz jeszcze.
    • madzialena11 Ja też już kupiłam... 22.08.05, 16:49
      Byliśmy w Wójciku. I jak tu nie kupić jak babcie same postanowiły
      zasponsorować... Poza tym gdy założyłam córeczce kombinezon Mimi, (który wisząc
      na wieszaku nie bardzo mi się podobał) byłam zachwycona. Wyglądała świetnie,
      zwłaszczas że jest jej najlepiej w ostrych (wyraźnych) kolorach. Poza tym do
      tego czapka i szalik. Bajka.
      PS. Córka nawet nie chciała go zdjąć, co świadczy o tym, że było jej wygodnie,
      chociaż 2 numery większy... Dobrze, że sklep z klimatyzacją, bo by mi się
      dziecko ugotowało...
      • dorotafx Re: Ja też już kupiłam... 22.08.05, 21:40
        mam pytanie czy są w H&M takie kurteczki z grubego brązowego sztruksu (widziałam
        jedną na allegro ale była mała r.68) bardzo mi się podobała. Czy te kurtki są na
        jesień czy zimę? I czy są w rozmiarze 86-92? Mam dośc dalego do H&M więc nie
        chcę na daremno jechać.
        • kocura76 Re: Ja też już kupiłam... 22.08.05, 23:17
          Kuoiłam dzisiaj kombinezon dla córeczki w KappAhl, przez ostatnie 2 tygodnie
          oglądałam Wójcika ale nie mogłam się przekonać do kolorystyki, w KappAhlu były
          dla dziewczynek kombinezony kednocześciowe jasnoróżowe w fioletowe serduszka,
          na polarku, 119 zł, czerwone na polarkiu z różowo zielonym hafcikiem na piersi
          109 zł i sliwkowe w różowe kwiatki - ten kupiłam rozmiar 80 - bez stópek i bez
          bucików niestety ale mają taka gumke, którą się wkłada do zwykłych butów,
          niestety to był największy rozmiar i pewnie starczy na pół zimy bo Zosia kończy
          roczek w grudniu ale mam jeszcze kurtkę na 86 więc może jakoś sobie poradzimysmile
          Byłam też w H&M, pojawiły się jeszcze inne kombinezony oprócz sztruksowych, róż
          i błękit, nie było pełnej rozmiarówki, raczej gładkie, pikowane z bardzo
          łajnymi bucikami po 99 zł, fajne ale bez przesady. W Mohercare w tym roku są
          tańsze kombinezony, sprzedawczyni mówiła, że w tamtym roku były po 179
          tegoroczne są po 129 bardzo blady róż i błękitny, podobały mi się, mięciutkie i
          na polarku, z bucikami do roz.80, ale jak dla nas chyba troche za jasne,
          brudzące, ale na pewno ładne. To tyle na razie! Ja kończę poszukiwania
          kombinezonu, teraz pozostaje mi znaleśc fajne pierwsze zimowe buciki i spodnie
          ocieplane...z tym też nie będzie łatwo, pozdrawiam!!! Owocnych zakupów!
    • dora1001 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 23.08.05, 10:04
      Dziewczyny, przeczytałam co piszecie i jestem zaskoczona - to mój debiut w roli
      matki i nie miałam pojęcia, że tak szybko trzeba się zabrać za zimowe zakupy!!!
      A więc proszę o radę: mała urodziła się w lipcu, teraz nosi 56/62 w jakim
      rozmiarze powinnam kupić kombinezon??? Pojęcia nie mam, może ktoś pomoże?
      • pia_ Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 23.08.05, 10:14
        Z H&M czy KappAhla proponuję rozmiar 74. Moja córa urodziła się na początku
        września i miałam dla niej kombinezon H&M 68 i Tupfel 74 (oba były jednakowe
        rozmiarowo). Starczyły na styk do wiosny. Fajne są kombinezony, które mają
        odpinany kaptur, buciki i rękawiczki - i takich szukałabym na Twoim miejscu. I
        jeszcze jedna uwaga: niektóre małe dzieci bardzo pocą się w polarze, dlatego wg
        mnie najlepsza podszewka wewnątrz kombinezonu jest bawełniana. To samo tyczy
        się czapeczek.
        • katse Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 23.08.05, 11:25
          dla corki urodzonej w lipcu
          mialam kombinezon z zary na rozm 74 (dwa lata temu kosztowal 99)
          byl fajowy, odpinane paputki i rekawiczki osobno
          kapturek nie byl odpinany, ale fajnie sie ukladal pod gloweczka, kapurek mial
          polarek, a podszewka byla zwyczajna.

bardzo bylam zadowolona z tego kombinezoniku

k
          • 76kitka pytanie czapki i rękawiczki w H&M 23.08.05, 13:36

Nie wiecie czy to co teraz jest w sprzedaży to wszystko na co można liczyć tej zimy z ich strony. W zeszłym roku mieli prześliczne czapki dla chłopców blado-niebieskie z misiem, do kompletu można było dokupić buciki i rękawiczki bez palców, wszystko razem kosztowało ok. 50 zł, w tym roku tylko są jakieś włóczkowe na dodatek ciemne. W zeszłym roku kombinezony były beżowe i czerwone do tego dali dla chłopców niebieskie czapki, dla dziewczynek były białe. W tym roku do niebieskiego kombinezonika takie paskudne coś sad
          • dora1001 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 23.08.05, 15:33
            Dzięki. Ja myślałam o 68, ale faktycznie trzeba brać pod uwagę całą zimę, a w
            tym czasie mała pewnie sporo urośnie...
    • kaska.29 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 28.08.05, 07:24
      witam wszystkie zestresowane zakupami zimowymi mamysmile)
      faktycznie jest tak jak niektóre z was piszą
      sklepy kontraktują pół roku na przód zakupy danej kolekcji

z mariquitą na wiosnę faktycznie było bardzo ciężko
      wiem coś o tym bo też byłam jedym ze sklepów sprzedaży wysyłkowej

problem leżał w towarze
      kolekcja summer- chyba najładniejsza dotarła do producenta w czerwcu

były jakieś problemy z wysyłka
      ja już nie miałam siły odpowiadać na zapytania ofertowe bo 1/2 rzeczy była
      niedostępna

z zimowa kolekcją nie należy się jeszcze martwić
      dopiero pierwsze kontenery docieraja do producenta

i to nie są kurtki

a na allegro prowadzę wyprzedaż zeszłorocznej kolekcji

www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2231394
      w bardzo dobrych cenach
      od tego tygodnia zaczynam walke z kurtkami i kombinezonami
      zapraszam
      kasia
      • chuda20 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 28.08.05, 10:45
        Hej dziewczyny,
        własnie jestem po zakupach zimowych dla małej i powiem wam szczerze, ze nie ma
        na co czekac z zakupami przynajmniej w takich miastach jak Olsztyn gdzie
        np.Wójcika ma jeden sklep.Otóż ja w piątek wzięlam juz oststnia kurteczke
        Wójcika Mimi(tą różowa) i przedostatnie spodenki - oczywiście wiecej już nie
        będzie.To jest naprawdę paranoja, żeby w sierpniu kupowac kombinezon na zimę
        ale co zrobić, jak się teraz nie kupi to później nie będzie w czym wybierać :o)
        Pozdrawiam i życze udanych zakupów :o)
        • iwek33 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 28.08.05, 20:40
          A w Zabrzu w Wójciku spokój. Byłam dzisiaj i stwierdziłam, że kolekcje nadal
          spokojnie sobie wiszą, pooglądałam dokładnie Gang, bo się nad nim zastanawiam
          (jednak) rozmiary wszystkie są, a ludzi raptem ze mną trzy osoby w sklepie.
          Czyżby jednak ceny odstraszały? Aha i sprzedawczyni w sklepie powiedziała mi,
          że spodziewają się drugiej dostawy tych samych ubrań zimowych, co mnie
          zdumiało, bo zazwyczaj była jedna dostawa i potem koniec. Zapytałam, poniewaz
          nie było granatowych polarkowych spodenek z serii Gang w rozmiarze 98,
          wszystkie inne rozmiary były, więc zawiedziona stwierdziłam, że już nie kupię,
          a tu sprzedawczyni zapewniła mnie że na pewno będą za dwa tygodnie, bo będzie
          kolejna dostawa. Oby. Zobaczymy... A ten Gang jest dla chłopaka fajny, tylko
          boję się, że za jasny...ale jak ubrałam Miśka to wyglądał suuuper!
          • dorotafx Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 29.08.05, 08:20
            właśnie chciałam to też napisać. Byłam wczoraj się rozejrzeć za zimową kolekcją
            w Zabrzu i się zdziwiłam. Bo u nas to nie tak jak piszecie w postach. W
            niektórych sklepach wogóle nie ma jeszcze kolekcji zimowej lub są pojedyńcze
            sztuki np w smyku, 5-10-15 a w niektórych do których już przywieźli kolekcję
            zimową półki uginają się od towaru a klientów brak np Wójcik, FQ. W mniejszych
            nie sklepikach pojawiła się Mariquita ale jeszcze nie wszystko, resztę dostaną
            we wrześniu. Co do Bartków zimowych to nie ma ich jeszcze ani w Bartku ani w
            smyku. Chyba wybiorę się na zakupy zimowe gdzieś za dwa tyg ponownie.
            • iwek33 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka do Dorotafx 29.08.05, 08:34
              Hej Dorotafx, a skąd jesteś? Piszesz o Wójciku w Zabrzu " u nas" wnioskuję
              więc, że jestes ze Śląska, ja jestem z Tarnowskich Gór.
              • dorotafx Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka do Dorotafx 29.08.05, 09:52
                jestem z Zabrza. Napisz na dorotagradecka@poczta.onet.pl jak chcesz. Pozdrawiam
    • iwek33 Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 31.08.05, 16:38
      Kupilam starszemu synkowi kombinezon firmy Mariquita w sklepie Urwis (
      wyprzedaż zeszłorocznej kolekcji) za 95 zł. Muszę przyznać, ze jestem bardzo
      zadowolona: kombinezon cieplutki, mięciutki, ładnie odszyty, z możliwością
      używania przez dwa lata ( nogawki można podwinąć, a i tak śnieg nie dostanie
      sie do środka, wewnątrz drugie nogawki, krótsze, na gumkę). Obsługa sklepu-
      marzenie: przemiły pan Piotr, który natychmiast dokonuje pomiarów, cierpliwie
      odpowiada na wszystkie pytania, i wysyła towar zaraz po zamówieniu: na drugi
      dzien kombinezon miałam w domciu. Te same kombinezony widzę teraz na allegro za
      135 i 165 zł w zależności od sprzedawcy. Polecam sklep Urwis.
      • pia_ Re: Zimowy Wójcik, Marquita, Dominka itp.... 01.09.05, 09:24
        W realnym sklepie Urwis też jest bardzo miła obsługa i te same kolekcje co w
        sklepie internetowym smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka