hania1001 31.08.05, 13:01 Bardzo proszę o opinie na temat wózków: 1) Chicco Trio CT 2) Peg-Perego Pramette 3) Implast Driver 4XL Który wybrać??? Który polecacie a który odradzacie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pentelka5 Re: Opinie: Chicco, Peg-Perego, Implast!!!!!!!!!! 31.08.05, 14:24 Zdecydowanie odradzam wózki chicco!!!!!!!!!!!!!! Psują się na potęgę!!!!!!! We wrocławskim serwisie zabrakło już nawet wózków zastępczych, które wydawali na czas naprawy (a mają ich sporo). Wózków pozostałych marek nie znam, więc nic nie doradzę. Ale zwracaj uwagę na kółka - jak są plastikowe to na naszych drogach będzie dzieckiem rzucało na wszystkie strony. Powodzenia w poszukiwaniach, Dana Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: Opinie: Chicco, Peg-Perego, Implast!!!!!!!!!! 31.08.05, 14:28 zdecydowanie polecam Peg-Perego jako marke; kolezanka, ktora przetestowala sporo wózków tez jest fanka tej firmy, z uwagi na komfort dzidziusia jak i mamy Odpowiedz Link Zgłoś
o1la Re: Opinie: Chicco, Peg-Perego, Implast!!!!!!!!!! 31.08.05, 20:50 a uzywalas wozka chicco ze tak je odradzasz? czy jest to opinia zaslyszana> ja mam c1 i jestem baaardzo zadowolona...osoby z forum,ktore ten wozek maja tez pisaly o nim bardzo pozytywnie. uzywam go od marca i nic mi sie nie zepsulo. Odpowiedz Link Zgłoś
maczkama Re: Opinie: Chicco, Peg-Perego, Implast!!!!!!!!!! 31.08.05, 21:58 Ja tez z Chicco jestem bardzo zadowolona. Mam 6wd tech. Prawie póltora roku uzytkowania w warunkach dosc ekstremalnych. Wiem ze pony sa wadliwa ale pozostale modele ludzie sobie chwala... Odpowiedz Link Zgłoś
pentelka5 Re: Opinie: Chicco, Peg-Perego, Implast!!!!!!!!!! 01.09.05, 10:31 nieststy z doswiadczenia i to kilku rodzin. No moze mamy pecha wszyscy......... Wiadomo, że oceny zawsze są subiektywne. Ale założycielka wątku prosiła o opinię i ja swoją przedstawiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
maczkama Re: Opinie: Chicco, Peg-Perego, Implast!!!!!!!!!! 01.09.05, 22:55 oki, ale czy moglabys napisac o konkretnych modelach? Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: Opinie: Chicco, Peg-Perego, Implast!!!!!!!!!! 31.08.05, 14:36 Ja używałam Drivera 4XL. Bardzo podobało mi sie wzornictwo, kolorystyka, fakt, że mozna do stelaża dopiąc fotelik samochodowy/nosidełko, ale: 1. gondola jest bardzo mała, moj synek wyrósł z niej, a że przypadło to na okres jesienno-zimowy musielismy kupic inny wózek, bo spacerówka z Drivera była zbyt mała na dziecko w ciepłym/grubym osprzecie. 2. wózek ten ma dośc kiepska amortyzację. Mogłam to ocenić gdy zmieniłam wózek. Drugim naszym wózkiem był Mikado (ze względu na funkcjonalnośc za dobrą cenę)na paskach i nim, w porównaniu do Drivera, o wiele łatwiej było jeździc po dziurawych chodnikach, po śniegu, podjeżdżac na krawężniki. 3. z opcji przewożenia dziecka w dopiętym do stelaża nosidełku skorzystałam chyba 3 razy, także ten aspekt równiez nie okazał sie tak ważny jak mi sie na poczatku wydawało. 4. Nasz Driver miał problemy z hamulcem, który w całosci plastikowy przyprawiał nas o niezły stres ilekroc cos w nim chrupnęło i np. kołko pozostawało zablokowane mimo, że hamulec był zwolniony. 5. głosne składanie budki tez nie było silna strona Drivera. Może niektóre z ww nie sa juz aktualne, bo mój Driver 4XL był jednym z pierwszych, które opusciły linie produkcyjną. Może producent cos ulepszył do tego czasu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patrischa driver implat 4xl 700zł!! 01.09.05, 09:08 używany gondola 6 m-cy, spacerówka 4 m-ce, w b. dobrym stanie na gwarancji jeszcze przez rok, kolor jeansowy z błękitnymi lamówkami, w dodataku śpiwór na zimę i torba na rączkę z przewijakiem kontakt wyłącznie na maila patrischa@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Opinie: Chicco, Peg-Perego, Implast!!!!!!!!!! 02.09.05, 11:52 nowy model drivera ma duza gondole. wieksza o 5 cm w porownaniu z poprzednia. wymierzylam teraz swoja i jest bardzo podobna do deltimu i kilku innych wozkow, roznice w wymiarach to ok 1-2 cm w szerokosci albo w dlugosci. zatem nie piszmy glupot. nie wiem jakiego duzego synka mialas, ze 6 miesieczny nie wchodzil do gondoli... naprawde. moja przyjaciolka jezdzi driverem juz ponad poltora roku, awarii nie miala zadnych, z hamulcem tez... a syn jezdzil w gondoli jeszcze zima ( a urodzil sie na poczatku kwietnia). dodam, ze synek jest dlugi... po tatusiu. moze masz dziecko niesamowitych rozmiarow, albo czyms tak wyscielilas gondole, ze zmniejszylas jej powierzchnie? Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: Opinie: Chicco, Peg-Perego, Implast!!!!!!!!!! 05.09.05, 09:52 Pimpku_sadełko nie zarzucaj mi pisania głupot, dziele sie swoimi, podkreslam SWOIMI opiniami i jesli Twoje doświadczenia z tym wózkiem sa inne, to chwała Bogu i zycze Ci dalszego bezproblemowego uzytkowania. A forum po to własnie jest,żeby przeczytac rózne opinie, i nie koniecznie atakowac te, które sa inne od naszych. Pozdrawiam PS. Wierz mi, mój synek nie ma "niesamowitych" gabarytów i wózka nie wyscielałam tak by celowo zmniejszyc jego powierzchnie i potem móc wypisywac głupoty na forum. Miłego dnia)) Odpowiedz Link Zgłoś
misso Re: Opinie: Chicco, Peg-Perego, Implast!!!!!!!!!! 03.09.05, 04:40 Opisalam Ci swoje doswiadczenia z Pramette w Twoim poprzednim watku, ale juz spadl na druga strone wiec nie wiem czy zauwazylas: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=28362203 Odpowiedz Link Zgłoś
anettab Re: Opinie: Chicco, Peg-Perego, Implast!!!!!!!!!! 03.09.05, 21:45 Używamy pegPerego Pramette od lutego, jestem bardzo zadowolona, lekki, zwrotny, świetnie się go prowadzi, ślicznie wygląda, jedyna rzecz, do której mogłabym sie przyczepić, to niezupełnie płaskie wnętrze minigondolki, ale dzidziusiowi chyba wygodnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
yonkaa Re: Opinie: Chicco, Peg-Perego, Implast!!!!!!!!!! 05.09.05, 12:12 uzywamy wozka Implast od roku. Synek urodzil sie jesienia, wiec wiosna przesiadl sie do spacerowki i do tego czasu gondola byla w sam raz. Ja takze mam problem z hamulcem, ktory nie zawsze daje sie odblokowac. Poza tym ta plastikowa czesc na kolku, w ktora wsuwa sie pret hamulca, ciagle sie zsuwala i w czasie jazdy bylo slychac ciagle telepanie, wiec zdjelismy te czesc z jednej strony. Budka faktycznie glosno sie sklada Ogolnie jednak dobrze sie jezdzi tym wozkiem, i wydaje mi sie ze jest dodyc solidny. Widzialam juz co sie dzieje z wozkami wielofunkcyjnymi za ok 700 zl. Niektore po pol roku w ogole nie nadaja sie do uzytku. Odpowiedz Link Zgłoś