Dodaj do ulubionych

Ceny laktatorów

01.09.05, 13:41
Jakie są przeciętne ceny laktatorów róznych firm ? jakie polecacie rodzaje i
firmy i gdzie je najlepiej kupic?
jestem uziemiona w domu (agrozenie przedwczesnym porodem) i nie bardzo moge
łaz ic po sklepach, a obawiam sie ze moj maz kupi w pierwszym lepszym sklepie
i pewnie przeplaci...
Dzieki za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • pentelka5 Re: Ceny laktatorów 01.09.05, 14:19
      Laktator Aventu - 180 zł w hurtowni, w SMYKu prawie 200 zł, a na allegro można
      za 160 zł kupić

Laktator Canpol Premium - w hurtowni niecałe 110 zł, w sklepie chyba niewiele
      drożej.

Te dwa rozważam, nie wiem jak inne.

Nie wiem też z jakiego miasta jesteś, ale chyba taniej wychodzi zakup w hurtowni
      dziecięcej lub na allegro.
      • idid Re: Ceny laktatorów 01.09.05, 14:28
        W Carrefourze widziałam za 169 Aventu, Canpol też mają, ale nie patrzyłam na
        cenę. Ja mam Avent i BARDZO polecam.
        • maggie2229 Re: Ceny laktatorów 01.09.05, 15:12
          zdecydowanie Avent Isis - faktycznie czasem w markecie jest w promocyjnej
          cenie, ale zwróc uwage co wchodzi w zestaw
          ja kupilam na allegro za 145 zl, super zestaw z 2 butelkami i innymi rzeczami
          www.allegro.pl/show_item.php?item=57955367
          gratis: czesci zamienne, i jeszcze jedna nakladka podrózna
          polecam
    • jolakl Re: Ceny laktatorów 01.09.05, 15:32
      Ja tez polecam Ci Avent. Uzywalam zarówno jego jak i Canpola i Avent był bez
      porównania lepszy/wygodniejszy/łatwiejszy w użyciu. No i możesz go uzywac z
      akcesoriami Avent, jak np. buteleczki, które tez wg mnie sa bezkonkurencyjne.
      Powodzeniasmile
    • hania731 Re: Ceny laktatorów 01.09.05, 15:53
      aukcja.onet.pl/show_item.php?item=61523512
      Tu najtaniej można zakupić laktator avent na allegro.Sama u niego kupowałam.Do
      każdej ceny laktatora na allegro dolicz jeszcze ok.6 złotych koszty przesyłki.U
      tego sprzedawcy przy 3 produktach przesyłka gratis.
      • pentliczek Re: Ceny laktatorów 01.09.05, 16:31
        ja mialam avent isis.Kosztował 198zł
        Sprawdzil sie bardzo.

Laktator chcę sprzedac, oczywiście duzo taniej. Jesli jestes zainteresowana, to
        napisz na priv.
        • pomme Re: Ceny laktatorów 01.09.05, 16:36
          ja sie nie znam, mnie polecano medelę harmony, ale jeszcze na żaden sie nie
          zdecydowałam
    • izuchamama Re: Ceny laktatorów 01.09.05, 19:14
      mialam avent fajowy.teraz mam medele tez fajowa i elektryczna wiec szybko idzie
      sciaganie.
      • marchefka27 Re: Ceny laktatorów 02.09.05, 10:56
        Dzieki za odpowiedzi smile
        Jestem z Wawy. Kolezanka mowila mi ze widziala w sklepie dla dzieci Avent za
        ok, 140zl, ale nie wiem co wchodzilo w sklad. Slyszalam ze takie jak avent z tą
        rączką są wygodniejsze?
        Czy to jest higieniczne kupowanie uzywanego laktatora? mozna to jakos domowymi
        sposobami odkazic? Pytam bo moj maz na taka propozycje postawil zdecydowane
        veto.
        Dzieki za namiary na allegro - 145 za taki zestaw z butelkami to chyba niezla
        cena?
        No i chyba lepiej zakupic laktator wczesniej czy czekac do porodu? slyszalam ze
        moze byc potrzebny juz w szpitalu (nawał i te sprawy)?
        I jeszcze takie glupie pytanie - czy takie odciąganie pokarmu boli?
        • maggie2229 Re: Ceny laktatorów 02.09.05, 11:18
          ja tez slyszalam o nawale pokarmu juz w szpitalu i dlatego wolalam juz kupic
          sobie i przygotować-wysterylizowac;
          zdecydowanie tez wole tak osobista rzecz miec nową i swoją...ale nie ganie
          osób, które ze wzgledów finansowych decydują sie na laktator uzywany albo
          pozyczaja od przyjaciolki czy osoby z rodziny;
          zwróć tylko uwagę, ze za Avent uzywany ceny oscylują okolo 80-90 zł wiec ja te
          50 zl wolalam doplacic i miec jeszcze od razu 2 butelki-o ile jeszcze dla
          siebie zrozumialabym rzecz uzywaną, to butelek juz nie - nie mam pewnosci jak
          dana osoba uzytkowala takiego laktatora, jak z jej chigieną itd

ale podkreslam to wybór kazdej z nas;
          zakupilam na allegro wczesniej i wyszukalam najlepsza wtedy oferte i nie boje
          sie, ze maz na szybko poleci do apteki i kupi nie taki, albo przeplaci
        • pentliczek Re: Ceny laktatorów 02.09.05, 11:49
          czy jest higienicznie?
          musisz sie zdecydowac.

Laktator wygotowywalam w całości przez 10 min po i przed kazdym uzyciem, tak
          trzeba.
          JeSli jesteś zainteresowana(to jest ręczny z rączką), to mój post jest na
          sprzedam, albo pisz na priv
        • hania731 do marchefki 02.09.05, 11:54
          Podałam Ci wcześniej link do sprzedawcy,gdzie kupisz jeszcze taniej,bo za 139 +
          przesyłka, bo do tego 145 też musisz doliczyć koszty przesyłki.To są te same
          laktatory, maja dwie butelki 125 ml i części zapasowe.Wiem stąd,że przed
          zakupem sama pislam maile do wszystkich sprzedawców oferujących nowe laktatory
          na allegro.
          Też uważam,że jak się ma te 5o zł,żeby dopłacić,to warto,bo nie dość,że nowy
          laktator,to jeszcze dwie nowe butelki,a przeważnie w tych używanych
          przynajmniej jedna butelka jest uzywana.
          pozdrawiam
          • maggie2229 Re: do marchefki 02.09.05, 12:01
            w tym za 145, jest dodatkowo 1 nakladka podrozna wiecej niz w tym za 139-ale
            nie jest to az tak potrzebne;
            no i pamietaj przy zakupie nowego, na podstawie paragonu czy faktury masz
            gwarancję-nawet jesli kupujesz przez allegro
            • marchefka27 Re: do marchefki 02.09.05, 13:32
              haniu ja wlasnie podalam cene 139 plus przesylka smile dziekuje za linki. szukam w
              takim razie na allegro smile wolalabym mezowi nie zostawiac tego akurat zakupu uncertain
        • agni71 Re: Ceny laktatorów 04.09.05, 00:46
          Czy to jest higieniczne kupowanie uzywanego laktatora? mozna to jakos domowymi
          > sposobami odkazic?

Ja kupiłam uzywany na allegro - wygotowałam wszystkie części dokładnie przed
          użyciem. To byl jeden z bardziej udanych moich zakupów allegrowych - za 80 zł
          miałam super laktator, w pelni sprawny, z częściami zapasowymi, oraz butelkę do
          jednorazowych woreczków do zamrażania odciągniętego pokarmu i prawie kompletne
          opakowanie tychże woreczków i kilka czy kilkanaście klipsów do spinania tych
          woreczków.

aga
    • ewitak25 Re: Ceny laktatorów 05.09.05, 11:31
      Marchefko, zdecydowanie lepiej jest kupić laktator wcześniej, może przydać się
      już w szpitalu (mnie bardzo się przydał). Na początku odciąganie trochę boli -
      podobnie jak przy karmieniu piersią - ale można się przyzwyczaić. Ja miałam
      Avent Isis i Medelę electric, zdecydowanie lepsza okazała sie Medela.
      Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka