Dodaj do ulubionych

Mariquita - pytanie

06.09.05, 16:17
Witam,
Proszę napiszcie, jak oceniacie rozmiarówkę firmy Mariquita. Przymierzam się
do kupna zimowej kurteczki dla 2-letniej (obecnie) córeczki, która teraz nosi
rozmiar 92, a czasem jeszcze 86.
Czy rozmiary Mariquity odpowiadają rzeczywistości? A moze są zawyżone/
zaniżone?
Pozdrawiam,
Ania
Obserwuj wątek
    • ajkija Re: Mariquita - pytanie 06.09.05, 18:36
      Ja bardzo lubię tę firmę, ale z rozmiarami u nich trzeba bardzo uważać. Według
      mnie są z reguły zawyżone, choć nie zawsze. Koniecznie trzeba u nich mierzyć
      rzeczy, albo prosić o bardzo dokładne pomiary, bo zdarzało mi się przy
      kompletach w tym samym rozmiarze, że kurtka była w sam raz, spodnie za duże a
      bluzeczka na styk.
      Ja wzięłam kombinezon na 98 dla Syna w podobnym wieku i, choć jest bardzo wysoki
      na swój wiek, na razie jest sporo zapasu.
      • agni71 Re: Mariquita - pytanie 06.09.05, 21:44
        Ja jak do tej pory kupiłam z tej firmy tylko dwie rzecz i nie były to ubrania
        wierzchnie, ale moje wrażenie jest takie, że rozmiarówka jest ciut zawyżona. Tj
        kupiłam córce rocznej body na 80 i w wieku 14 mies. już sie w nie nie mieści, i
        spodenki r. 86, które były dobre na roczną panne i jeszcze je zakładamy, ale
        już są na styk.

aga
    • andre20 Re: Mariquita - pytanie 07.09.05, 15:31
      Rozmiarówka jest raczej właściwa. Zajrzyj na stronę sklepu dziecinada - tam
      podają poszczególne wymiary ubrań - może to Ci pomoże zyskać orientację. Tak na
      marginasie: ubranka tej firmy są całkiem dobrze wykonane i z przyzwoitych
      materiałów. Zamawiałam w ww. sklepie internetowym ubranka (dwa razy) i nie
      miałam powodów do narzekań. Paczki przyszły w terminie, ponadto bardzo fajny
      kontakt mailowy i sms z panią prowadzącą. Naprawdę stara się.
      • mira31 Re: Mariquita - pytanie 07.09.05, 15:41
        ja mam co prawda tylko jedną rzecz tej firmy- kurtkę wiatrówkę na polarowej
        podpince, kurtka jest na 104, podczas gdy moja 4 latka wszystkie inne ubranka -
        cubus, h&m, kappahl nosi na 116 cm. aha i kurtka jest dobra. pozdrawiam
    • iwizmisiem Re: Mariquita - pytanie 08.09.05, 09:27
      Moim zdaniem zawyżona, więc trzeba mierzyć. Właśnie ostatnio kupiłam synkowi 93
      cm wzrostu kombinezon na zimę mariquity na roz. 104, bo na taki roz. inne
      ciuszki kupuję i niestety za duży, ale nie szkodzi na przyszłość poczeka na
      narty, naprawdę świetny kombinezon i niedrogi- 85zł. Zamówiłam jeszcze jeden,
      inny na roz. 92- czekam na przesyłkę. Rozmiary są podane www.urwis.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka