Dodaj do ulubionych

Polećie mi prosze dobrą "parasolkę"

09.09.05, 11:53
w najbliższym czasie chce kupic parasolkę do krótkich wypadów z domu na
zakupy itp. Chciałabym żeby była lekka dla mnie a wygodna dla małej. Chetnie
skorzystam Waszych rad.Mam na oku tą:
allegro.pl/show_item.php?item=62947634
Obserwuj wątek
    • inga_iga Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 09.09.05, 11:55
      ps. oczywiscie powinno byc "polećcie" smile
    • anna-pia Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 09.09.05, 11:59
      wiesz co, poszukaj przez wyszukiwarkę, jest tego mnóstwo
      • inga_iga Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 09.09.05, 12:20
        tak zrobiłam wrzucająć hasło Parasolka i topiki są na maxa przemieszane.
        no chyba,że mam ochote poczytac o trójkołowcach,driver 4xl, ale to raczej
        parasolki nie są..Dlatego właśnie założyłam nowy topic.
        Ale dzięki za rade.
    • greenland Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 09.09.05, 12:26
      wrzuć w wyszukiwarkę BebeConfort Allegro.
      Ja szczerze polecam. A kupila czytając wlasnie wypowiedzi na tym forum.
    • solidna do inga_iga 09.09.05, 12:33
      znam ten wózek i nie rozkłada się do pozycji półleżącej, jak piszą, w każdym razie dziecku spać w tym będzie niewygodnie, no chyba, że jak piszesz tylko na zakupy i krótki spacerek bez spania, albo spanie prawie na siedząco, i dojście do kosza na zakupy takie sobie
      • lgosia1 Re: do inga_iga 09.09.05, 12:53
        polecam maclarena techno classic albo maclarena questa
        • inga_iga Igosiu! 12.09.05, 18:55
          Masz może jakiś link do tych wózków bo nie mogłam nic znaleść.
    • rupe Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 09.09.05, 21:30
      Obejrzyj parasolkę Renolux. Jest bardzo lekka - stelaż aluminiowy, ma płynną
      regulację oparcia, folie przeciwdeszczowa, budke i koszyk na zakupy. Widzialem
      ja w Tomi www.tomi.pl
      • nikkkaa Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 12.09.05, 15:13
        Szkoda, że jest do tylko 13 kg dziecka. Poza tym faktycznie lekka i
        interesująca. Nawet nie jakos strasznie wąska. Jednak jej nośność mnie zniechęciła
    • maja285 Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 12.09.05, 19:20
      A ja polecam Inglesinę MAX.Największym plusem jest super amortyzacja, wózek
      jest miękki, dziecka nie telepie, super podjeżdża pod krawężniki, minus jeśli
      jesteś wysoka możesz wchodzic na kółka( mój mąż 185cm czasem wchodzi) mnie
      164cm się to nie zdarza.jeśli masz jakieś pytania to pisz
    • sweet.joan Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 13.09.05, 10:19
      Ja polecam Coneco Traffic. Kółka nie najmniejsze. Siedzisko obszerne i wygodne.
      Budka, pałąk, szelki. Rozkłada się prawie na płasko. Podnóżek regulowany. Koszyk
      niewielki.
      Moje dziecko ma już ponad trzy lata. W wózku mieści się bardzo ładnie. W wakacje
      nawet spał w tym wózku!
      Wcześniej mieliśmy Arti Alice Buggy - bardzo podobny, ale siedzisko niewygodne.
      Po jakimś czasie zrobiło się wgłębienie. Dziecko z trudem utrzymywało stopy na
      tym hm... pasku (to gdzie się stawia stopy smile). Rączki mniej wygodne do prowadzenia.
      Mam teraz to Coneco. Jeśli masz pytania, służę pomocą.
      • inga_iga Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 13.09.05, 10:36
        Coneco Traffic byłby idealny zarówno jeśli chodzi o parametry jak i o cene,
        tylko ta waga 8kg, sporo..Musze poszukać czegoś lżejszego bo mieszkam na 3
        piętrze w kamienicy i u mnie priorytetem jest waga wózka, bo jedna kolubrynę
        już mam ui musze ja trzymać w samochodziesad
    • sandra75 Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 13.09.05, 20:39
      Bardzo lekki jest maclaren volo - ok. 3,5 kg, i bardzo wygodnie się go składa,
      rozkłada i nosi (ma pasek na ramię). Moja córeczka uwielbia w nim siedzieć.
      • iwek33 Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 13.09.05, 21:23
        Bardzo lekką parasolką jest Chicco Caddy. Waży ok.5 kg, ma wygodny pas do
        noszenia jej na ramieniu, oparcie nie rozkłada się całkiem na płasko, ale tak
        na półleżaco. Nie ma co prawda podnóżka, ale można sobie z tym poradzić w taki
        sposób: dokupić plastikową barierkę, którą zakłada się przed dzieckiem, jak
        siedzi, a jak zasypia opuścić niżej: tworzy się coś w rodzaju podnóżka, na
        który zakładam kocyk i dziecko śpi z wyprostowanymi nóżkami. Ja tak właśnie
        zrobiłam: mam plastikową barierkę ( kupiłam na allegro ) dokupiłam też
        koszyczek, który super pasuje, bo w Caddy nie ma koszyczka. Wózek ma dobre
        amortyzatory, w porównaniu z innymi parasolkami jest "bardziej miękki". Jesli
        byłabyś zainteresowana tym wózkiem, mogę przesłać fotki jak robić podnóżek z
        barierki, bo tak z opisu to trudno sobie wyobrazić. A koszyczek kupiłam tu:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=62878124
        i barierkę u tego samego sprzedawcy
        www.allegro.pl/show_item.php?item=63904315
        Ja polecam tę parasolkę jako drugi wózek na wypady do sklepy, na wyjazdy, jest
        bardzo zwrotny, ma głębokie i dobrze wyprofilowane siedzonko, dziecko nie
        zjeżdża, jest dobrze wyważony i lekko w porównaniu z innymi parasolkami podbija
        się go na krawężniki.
    • madzialena11 Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 13.09.05, 22:01
      Jeśli chodzi ci o coś taniego i małego to odradzam jokera. Polecam Baby Dreams
      Buggy (ma chyba najlepsze amortyzatory wśró "parasolek"- tych malutkich, a poza
      tym lepsze wykonanie i materiał). Na króciutkie wypady na zakupy w sam raz, ale
      na spanie się nie nadaje za bardzo, chociaż mojej córce się zdarzawink
      • iwek33 Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 13.09.05, 22:07
        A tu jest pokazana Chicco caddy
        www.allegro.pl/show_item.php?item=62783268
        Uważam, że w tym wózku są najlepsze amortyzatory wśród tych małych parasolek, a
        porównywałam wiele róznych modeli.
        • lgosia1 Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 13.09.05, 22:59
          proszę tu link do maclarena techno classic i innych maclarenów
          www.tanimarket.pl/go/_category/?idc=id_59&producer_id=56&sess_id=b94f2eaea1a4be23c5a87fc43f2272e3
          bardzo dużo się zachwycałam nad tym wózeczkiem i opisywałam to kilka miesięcy
          temu. Jeśli komuś zależy niech poszuka po autorze moich opinii na tym forum.
          Jeśli chodzi o podbijanie wózka na krawężniki.... w techno classic nic takiego
          się nie robi. Po prostu nawet jedną ręką "nachyla" się wózek do siebie i wózek
          płynnie wjeżdża na krawężnik.
          Ja jestem zmuszona łazić z wózkiem i z psem i z kupą siat w rękach i tego
          maclarena prowadzę jedną ręką, w której mam jeszcze siaty. Siaty w wózku też
          są. Wózeczek prowadzi się boskoooooo! I ma okienko w budce, że małego widać, i
          ochronę na nóżki, gdy zimno, i amortyzacja super (super w porównaniu do bebe
          confort allegro i inglessiny swift i baby dreamsów) reszty wózków nie miałam
          okazji sprawdzaćsad((( Ale na tle tych wymienionych w nawiasie.... maclaren ma
          dla mnie 100 pkt, a reszta odpowiednio: 40, 25, 10smile))))
          • lgosia1 Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 13.09.05, 23:08
            maclaren techno classic ma oczywiście podnóżek i co najważniejsze (a co
            zapomniałam opisać) ma super rozwiązanie nie spotykane w innych wózkach:
            głębokość siedziska można wydłużyć wysuwając takie dwie metalowe "listewki".
            Siedzisko jest wtedy tak głębokie, że mojemu rocznemu dziecku nóżki w ogóle nie
            wystawały poza to siedzisko. Przydaje się to super przy pozycji do spania.
            Szkrab ma po prostu obszerne łoże - jak na warunki parasolki oczywiściesmile)))
            Ja ten wózeczek kupiłam po krótkim użytkowaniu bebe confort allegro (allegro
            jest super w swojej klasie cenowej), bo stwierdziłam, że potrzebuję wózka,
            który będę mogła prowadzić tylko jedną ręką, z okienkiem w budce i wygodnego do
            spania (czyli obszerne łoże i super amortyzacja.
            Ja się tak tym wózeczkiem zachwycam, ale pinik twierdzi, że porównywalna a
            nawet lepsze są peg perego pliko p3 albo tańszy maclaren quest. Tych wózeczków
            niestety nie znam.
          • pinik Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 13.09.05, 23:10
            hej,

ja mam maclarena techno XT do sprzedania (kolor szaro-czerwony).
            • akve do pinik 15.09.05, 11:13
              Pinik,
              czy oferta sprzedazy wózka jest jeszcze aktualna?
              Jeżeli tak to podaj cenę na priva akve@o2.pl
              Pozdr
          • moyka_77 Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 13.09.05, 23:22
            Racja - tylko Maclaren!! Ja również potrzebowałam LECIUTKIEJ parasolki na
            zakupy i krótkie wypady i kupiłam Maclarena Volo. Mamy już "wypasioną"
            parasolkę, która waży 9 kilo, więc wybrałam Volo (3,8 kg). Nie ma rozkładanego
            siedzonka tylko siatkę naciągniętą na stelaż, a mała siedzi w niej jak w
            hamaku. Czasami w drodze do domu zdarza jej się zasnąć, ale to nie jest wielki
            dramat ponieważ ta siatka jest tak wyprofilowana, że siedzącemu dziecku nie
            leci głowa na bok, więc strasznej niewygody nie cierpi. Bardzo lubi w nim
            jeździć, a ja uwielbiam ten wózek prowadzić! Mój mąż był bardzo sceptyczny jak
            zobaczył Maclarena Volo, ale z czasem stwierdził, że to nasz jeden z lepszych
            zakupów. Wózek ma bardzo pojemny koszyk jak na taka parasolkę, dostęp do
            koszyka też jest świetny. Ja poszalałam i kupiłam oryginalną budkę i folię
            przeciwdeszczową oraz materacyk na zimę, ale to podwoiło cenę wózka. Na długie
            spacery zabieramy jednak wózek spacerowy.
            Pozdrawiam
        • madzialena11 Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 13.09.05, 23:08
          Oczywiście nie śmiem zaprzeczać że są lepsze amortyzowane "parasolki"smile. Ja mam
          porównanie(wśród spacerówek) do PP Pliko P3 i Baby Dreams Walker(totalna
          porażka) i inne tanie podróbki. Wśród tych wszystkich to właśnie BD Buggy (nowy
          model) ma najlepsze amortyzatory (nawet lepsze niż Pliko!)smile))
          • fryga5 Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 22.09.05, 15:07
            ja polecam chicco winter.ma dodatkowo przypinany śpiworek-osłonkęi jest extra
            waży 6 kg, jest zwrotny i bardzo dobrze się prowadzi
    • wiola.bakun Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 15.09.05, 15:00
      polecam Pani wspaniały wózek którym jeździ mój synek. To maclaren. Nie jest
      tani ale warto w niego zainwestować. Jest leciutki, szybko się składa i
      rozkłada. Dziecko siedzi bardzo wygodnie, ma wysuwany podnóżek, duża buda
      zosłoną UV która też może służyć jako osłona przed silnym wiatrem. do wózka
      dodana jest osłona przeciwdeszczowa, wspaniel dopasowani nie do ściągnięcia
      przez malca.
      Bardzo dobrze sie czyści, świetny w utzymaniu. Pięciopunktowe pasy
      bezpieczeństwa. POLECAM GORĄCO. Mój mały jeździ nim już rok i nie zamieniłabym
      wózka na inny. Wspaniale zwrotny, leciutki można go prowadzić nawet jedną ręką.
      WARTO KUPIĆ !!!!!
    • anna-pia Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 16.09.05, 10:53
      skoro tak, to obejrzyj może tu www.calineczka.pl -> wózki -> spacerowe - są
      dobre opisy, ja z tych stron wynotowałam sobie np. parasolki z rozkładanym do
      spania oparciem, dobre zdjęcia
    • inga_iga Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 28.09.05, 10:24
      Witam, dziękuje za wszystkie odpowiedzi, przyznam się że nadal nie kupiłam
      parasolki. Tak to jest gdy ma się zbyt duży wybór, a jest się niezdecydowanymsmile
      NA początku miałam zamiar kupić wózek do 200zł, teraz już sama nie wiem.
      spodobał mi się maclaren volo, ale ma on 2 minusy po pierwsze obawiam się że
      nie nadaje się on na jesienno-zimowy czas, po 2 budkę i inne akcesoria muszę
      dokupywać oddzielnie i jest to koszt prawie 300zł. Spodobał mi się też bebe
      comfort allegro, ale on tez nie jest wolny od wad. Chodzi mi przede wszystki o
      podnózek zintegrowany z siedzeniem. DZisiaj jade pooglądać wózki-może wreście
      na coś sie zdecyduje.
      • inga_iga Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 05.10.05, 12:22
        to znowu ja- wczorajh kupiłam bebe comfort allegro i po pierwszym spacerze
        jestem bardzo zadowolonasmile jeszcze raz dziękuje za wszytskie opinie i sugestie.
        Ps. gdzybym wybierała wózek na lato bezapelacyjnie najfajniejszym jest mclaren
        volo.
        • moyka_77 Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 05.10.05, 12:50
          Tak zgadzam się, maclaren Volo jest super smile) Kupiłam go bo bardzo zależało mi
          na niskiej wadze wózka na zakupy. Córka go uwielbia, zdarzyło jej się nawet
          zasnąć w tym wózku i pomimo braku rozkładanego oparcia, główka jej nie opadła
          do przodu. Mała siedziała jak w hamaku smile) Na jesień dokupiłam jej oryginalną
          budkę z folią i materacykiem, żeby w plecki i pupę było ciepło. Dopóki nie
          zasypią nas śniegi to będziemy dalej jeździły Volo.
          Pozdrawiam
    • olaj Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 06.10.05, 08:51
      Ja sprowadziłam sobie z Anglii - porządny, tańszy od tych dostępnych w Polsce,
      w promocji folia przeciwdeszczowa gratis, śpiworek cieplutki zimowy gratis:

www.toysrus.co.uk/Deal.aspx?id=301&zone=Bru
      a jeszcze był w promocji za 60 funtów, czyli około 350PLN.
    • maczkama Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 06.10.05, 15:43
      Dwa dni temu kupiłam Maclarena questa tak zachwalanego i trochę mnie
      rozczarował. Ten podnóżek wysówany strasznie nędzny i trzeba się nadziubać,
      żeby go wyciągnąć, budka ledwo się trzyma, ale fakt: leciutki, ładny i łatwo
      się składa...
      • lgosia1 Re: Polećie mi prosze dobrą "parasolkę" 06.10.05, 16:02
        tylko, że inne w ogóle nie mają pogłębianego siedziskasad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka