jagodka1212 13.09.05, 18:07 Drogie kolezanki, Czy macie doswiadczenie z ciuszkami z firmy Sofija? Ostatnio widzialam je w sklepie, cena byla przystepna, tylko nie wiem zupelnie jak z jakoscia i z numeracja (czy nie zawyzona lub zanizona). Bede wdzieczna za rady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greenland Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 19:17 Miałam pierwsze bodziaki dla synka wlasnie firmy Sofija bo jako jedyne udało mi sie kupic rozpinane na całej długości... Okropne były! Rozwlekały się szybko, zniekształcały. Jak dla mnie porażka. Potem przerzuciłam sie na body H&M - rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
maczkama Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 19:38 moje body się zmechaciły, jakość raczej kiepska... Odpowiedz Link Zgłoś
jagodka1212 Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 19:48 A spioszki? Takie grubsze, welurowe chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 20:03 ja mialam spiworek do spania i byl super, nic sie z nim nie stalo ani w praniu ani w uzywaniu, mialam tez spioszki ale corka zalozyla tylko dwa razy wiec trudno mi mowic cos na temat ich jakosci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 21:12 Kupowałam body tej firmy i byłam zadowolona. Nic się z nimi nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
z_perspektywy Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 23:53 z tej firmy kupuje tylko elastyczne body (takie w paski, roznokolorowe). Rewelacja. Bardzo dobrze sie nosi, latwo zaklada - rozciagliwe - i z tego powodu dluzej dziecko nosi. A rozmiarowka raczej zawyzona. Odpowiedz Link Zgłoś
bzdolska Re: Spioszki i pajace SOFIJA 14.09.05, 08:40 zgadzam się - z elastycznych body w paski byłam też zadowolona. Miłe i łatwo ubiera się malucha! Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 23:53 Drogie kolezanki, > Czy macie doswiadczenie z ciuszkami z firmy Sofija? Ostatnio widzialam je w > sklepie, cena byla przystepna, tylko nie wiem zupelnie jak z jakoscia i z > numeracja (czy nie zawyzona lub zanizona). Dużo używałam tych ciuszków. Po dłuższym używaniu faktycznie zniekształcają się trochę. To jeszcze zależy, czy są z bawełny prążkowanej (bardziej się rozciągają) czy takiej z malenkimi dziurkami - lepszej jakości. generalnie jednak w porównaniu z innymi polskimi produktami są niezłe, szczególnie za te cenę. Rozmiarówka moim zdaniem zawyżona, tj trzeba kupować rozmiar czy dwa większe niż by sie wydawało... aga Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Spioszki i pajace SOFIJA 14.09.05, 00:46 Dla mnie to niewypał. Komplet ciuszków tejże firmy dostaliśmy w prezencie-po jednym praniu wyglądały okropnie-strasznie się zmechaciły. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: Spioszki i pajace SOFIJA 14.09.05, 08:48 kupowałam z tej firmy serię z malutkimi dziureczkami,prałam non stop w 60 stopniach,ubranka w super stanie,na allegro czasem są tansze nowe Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Spioszki i pajace SOFIJA 14.09.05, 09:15 Hej, a ja jechałam na tych spioszkach i body dość długo i u mnie nic się nie działo. Pierwsza wyprawka składała się prawie tylko z Sofiji! Kupiłam takie kompleciki pakowane w pudełka, nie luzem. Body w te dziureczki pani nazwała "mgiełką" i z nich też byłam bardzo zadowolona. Spioszki, kaftaniki i doby zostały teraz odświeżone, wyprane, wyoprasowane i czekają na drugiego dzidziusia. Tak że ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bezi Re: Spioszki i pajace SOFIJA 14.09.05, 12:47 Ja polecam. Uzywałam i body i pajace i śpiochy. Jakośc dobra. cena bardzo atrakcyjna. Body kupuje nadal. Wygodnie sie zakłada maluszkowi, bo sie rozciagają. Tylko numeracja zawyżona, trzeba kupować conajmniej rozmiar większe. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Spioszki i pajace SOFIJA 14.09.05, 18:20 A jeszcze mi się przypomniało, że przy dłuższym używaniu (i wielokrotnym praniu) pajacyki i śpioszki rozciągają się pomiędzy zatrzaskami (które, nota bene, sa trochę za rzadko rozmieszczone) i powstają takie nieciekawe "dziury", przez które i nóżka potrafi wyleżć... Lepsze pod tym względem są produkty Pinokio (gęsto zatrzaski) i Lafel (ale lafel ma zawyżona numerację - 68 jest jak 62). aga Odpowiedz Link Zgłoś
jagodka1212 do agni71 14.09.05, 21:24 A jak sie sprawuja Lafel po praniu? Bo te sa jeszcze tansze od Sofiji ale czy lepsze?... Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: do agni71 14.09.05, 22:11 Dla mnie Lafelki są rewelacyjne. Najpierw kupiłam kilka ciuszków tej firmy na próbę i po kilku praniach wyglądały tak jak w dniu zakupu. Od tamtej pory kupowałam tylko od nich body, śpioszki i kaftaniki. Tylko trzeba pamiętać, że mają mocno zawyżoną rozmiarówkę (i to chyba o prawie 2 numery). Miałam też Sofiję i jakość była bardzo nierowna ( jeden raz bardzo dobra bawełna a innym razem szmatka po pierwszym praniu) to chyba zależało od partii materiału z jakiej szyte były ubranka. W każdym razie Lafela polecam, chyba, że coś się zmieniło, bo ostatni raz kupowałam ciuszki jakieś pół roku temu. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do agni71 15.09.05, 22:06 jagodka1212 napisała: > A jak sie sprawuja Lafel po praniu? Bo te sa jeszcze tansze od Sofiji ale czy > lepsze?... Ok, ale miałam w efekcie dla córki tak dużo ubranek (tych pierwszych), że zbyt wiele razy ich nie prałam. Nie zauważyłam odkształceń, nie mówiąc już o pruciu się szwów czy odbarwianiu. I wzornictwo też ładne aga Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenax Re: Spioszki i pajace SOFIJA 15.09.05, 10:04 U mnie pierwsza wyprawka tez byla z Sofiji. Wszystkie ubranka byly bardzo dobrej jakosci niektorych uzywalismy przez 6 miesiecy. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
misia_75 Re: Spioszki i pajace SOFIJA 15.09.05, 15:02 Z tej firmy miałam takie body: www.allegro.pl/show_item.php?item=63778337 rewelacyjne,tak jak koleżanki pisały,rozciągliwe ,na baaardzo długo starczyło Kupiłam jeszcze z takiej firmy inne bawełniane body,ale po dwóch praniach do niczego się już nie nadawało. Jak kupować z tej firmy body to tylko te w paski. Odpowiedz Link Zgłoś
z_perspektywy Re: Spioszki i pajace SOFIJA 15.09.05, 23:13 oj tak, lafel jest super, mialam kilka ich body. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
aniapet Re: Spioszki i pajace SOFIJA 16.09.05, 09:13 Ja jestem zadowolona, całą wyprawkę kupiłam z Sofii w Smyku, bo jeszcze nie miałam rozeznania w ciuszkach. A te spodobały mi się bardzo. Trzeba czasem polować w Smyku, jak są promocje. W marcu kupiłam swojemu synkowi 2 pary kompletu: śpiochy i kaftaniki w rozmiarze 98 właśnie z Sofii za 14,90! {Poprzednia cena 29,90 (bez nap w śpiochach, z kokardkami) Body w rozm. 86 kosztowało 7,50. A body w paski są ekonomiczne, mój synek, wprawdzie jest szczuplutki i ma 92 cm, nosi jeszcze body na 74. Jeśli ktos zwraca dużą uwagę na ceny, to na Stadionie w W-wie jest stoisko Sofii (wejscie od Alei Zielenieckiej). Bardzo duży wybór, ceny o ok. 10% nizsze niz w Smyku. Komplet - prześliczne spodenki na szelki i bluza kosztował 65 zł, a na Stadionie 40 zł. Z niektórych ubranek rzeczywiście nie jestem zadowolona - rozciągneły się mocno śpiochy z napami między nogami, choć na początku wygladały bardzo porzadnie. Nie trzymają prawdziwego rozmiaru, bo rozciągnęły sie bardziej wszerz niż wzdłuż. Atutem jest, że body z Sofii mają zatrzaski przy szyi, co jest bardzo ważne. Niektóre w firmowych body nie mają zatrzasków i dekolt w nich jest "do pasa". Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Spioszki i pajace SOFIJA 16.09.05, 10:40 b. polecam, juz drugie dziecko nosi, numeracja odrobinę zawyżona, body rewelacyjne, zostały tylko niesprane plamy z owoców mam też śpiworek - naljepszy, jaki miałam - rozpinany z boku na zamek prawie na całej długości, do tego ramiączka zapinane na zatrzaski, mięciutki, mmm świetne produkty, kupowane w Smyku (a może te "mechacące się" to były podróbki?) Odpowiedz Link Zgłoś
rogaliki7 Re: Spioszki i pajace SOFIJA 16.09.05, 15:40 troszke sie te spioszki i kaftaniki mechaca ale sie nie rozciagaja zawieraja oprocz 81% bawelny dodatek sztuczny ale pomimo to nie uczulaja i sa bardzo mile w dotyku moj syn nosi je bezposrednio na cialko i nawet kiedy bylo b. goraco nie dostal anijednej potowki co do innych produktow nie mam zastrzezen Odpowiedz Link Zgłoś
rogaliki7 Re: Spioszki i pajace SOFIJA 16.09.05, 15:36 spioszki i kaftaniki ktore kupilam dla corki 3 lata temu nie rozciagnely sie ani drastycznie nie zmienily wiec idealnie nadaja sie dla mojego 2 m-cznego synka podobnie jak body z materialu "z dziureczkami " sa rewelacyjne nie zmienily sie nawet troche (no moze kolor troszke zblakl)polecam rowniez sukienki o ile sa w ofercie bo ja je kupowalam od szwagierki ktora tam pracowala podobnie koszulki i bluzeczki ale tylko te z dziureczkami obecnie posiadam "na stanie" kaftaniki i spioszki - ok oraz koszulki w prazki z malenkimi haftami i naprawde nie narzekam pzdr. mama Kingi i Bartosza Odpowiedz Link Zgłoś