Dodaj do ulubionych

Spioszki i pajace SOFIJA

13.09.05, 18:07
Drogie kolezanki,
Czy macie doswiadczenie z ciuszkami z firmy Sofija? Ostatnio widzialam je w
sklepie, cena byla przystepna, tylko nie wiem zupelnie jak z jakoscia i z
numeracja (czy nie zawyzona lub zanizona). Bede wdzieczna za rady.
Pozdrawiam wink
Obserwuj wątek
    • greenland Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 19:17
      Miałam pierwsze bodziaki dla synka wlasnie firmy Sofija bo jako jedyne udało mi
      sie kupic rozpinane na całej długości... Okropne były! Rozwlekały się szybko,
      zniekształcały. Jak dla mnie porażka. Potem przerzuciłam sie na body H&M -
      rewelacja!
      • maczkama Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 19:38
        moje body się zmechaciły, jakość raczej kiepska...
        • jagodka1212 Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 19:48
          A spioszki? Takie grubsze, welurowe chyba?
    • mazuba Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 20:03
      ja mialam spiworek do spania i byl super, nic sie z nim nie stalo ani w praniu
      ani w uzywaniu, mialam tez spioszki ale corka zalozyla tylko dwa razy wiec
      trudno mi mowic cos na temat ich jakosci.
      pozdrawiam
      • mama_misi Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 21:12
        Kupowałam body tej firmy i byłam zadowolona. Nic się z nimi nie działo.
        • z_perspektywy Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 23:53
          z tej firmy kupuje tylko elastyczne body (takie w paski, roznokolorowe).
          Rewelacja. Bardzo dobrze sie nosi, latwo zaklada - rozciagliwe - i z tego
          powodu dluzej dziecko nosi. A rozmiarowka raczej zawyzona.
          • bzdolska Re: Spioszki i pajace SOFIJA 14.09.05, 08:40
            zgadzam się - z elastycznych body w paski byłam też zadowolona. Miłe i łatwo
            ubiera się malucha!
    • agni71 Re: Spioszki i pajace SOFIJA 13.09.05, 23:53
      Drogie kolezanki,
      > Czy macie doswiadczenie z ciuszkami z firmy Sofija? Ostatnio widzialam je w
      > sklepie, cena byla przystepna, tylko nie wiem zupelnie jak z jakoscia i z
      > numeracja (czy nie zawyzona lub zanizona).

Dużo używałam tych ciuszków. Po dłuższym używaniu faktycznie zniekształcają się
      trochę. To jeszcze zależy, czy są z bawełny prążkowanej (bardziej się
      rozciągają) czy takiej z malenkimi dziurkami - lepszej jakości. generalnie
      jednak w porównaniu z innymi polskimi produktami są niezłe, szczególnie za te
      cenę.

Rozmiarówka moim zdaniem zawyżona, tj trzeba kupować rozmiar czy dwa większe
      niż by sie wydawało...

aga
      • mamaemmy Re: Spioszki i pajace SOFIJA 14.09.05, 00:46
        Dla mnie to niewypał.
        Komplet ciuszków tejże firmy dostaliśmy w prezencie-po jednym praniu wyglądały okropnie-strasznie się zmechaciły.
    • gosia.mama.wojtusia Re: Spioszki i pajace SOFIJA 14.09.05, 08:48
      kupowałam z tej firmy serię z malutkimi dziureczkami,prałam non stop w 60
      stopniach,ubranka w super stanie,na allegro czasem są tansze nowe
    • alexsc Re: Spioszki i pajace SOFIJA 14.09.05, 09:15
      Hej, a ja jechałam na tych spioszkach i body dość długo i u mnie nic się nie
      działo. Pierwsza wyprawka składała się prawie tylko z Sofiji! Kupiłam takie
      kompleciki pakowane w pudełka, nie luzem. Body w te dziureczki pani
      nazwała "mgiełką" i z nich też byłam bardzo zadowolona. Spioszki, kaftaniki i
      doby zostały teraz odświeżone, wyprane, wyoprasowane i czekają na drugiego
      dzidziusia. Tak że ja polecam
      • bezi Re: Spioszki i pajace SOFIJA 14.09.05, 12:47
        Ja polecam. Uzywałam i body i pajace i śpiochy. Jakośc dobra. cena bardzo
        atrakcyjna. Body kupuje nadal. Wygodnie sie zakłada maluszkowi, bo sie
        rozciagają. Tylko numeracja zawyżona, trzeba kupować conajmniej rozmiar większe.
        • agni71 Re: Spioszki i pajace SOFIJA 14.09.05, 18:20
          A jeszcze mi się przypomniało, że przy dłuższym używaniu (i wielokrotnym
          praniu) pajacyki i śpioszki rozciągają się pomiędzy zatrzaskami (które, nota
          bene, sa trochę za rzadko rozmieszczone) i powstają takie nieciekawe "dziury",
          przez które i nóżka potrafi wyleżć...
          Lepsze pod tym względem są produkty Pinokio (gęsto zatrzaski) i Lafel (ale
          lafel ma zawyżona numerację - 68 jest jak 62).

aga
          • jagodka1212 do agni71 14.09.05, 21:24
            A jak sie sprawuja Lafel po praniu? Bo te sa jeszcze tansze od Sofiji ale czy
            lepsze?...
            • cortinka Re: do agni71 14.09.05, 22:11
              Dla mnie Lafelki są rewelacyjne. Najpierw kupiłam kilka ciuszków tej firmy na
              próbę i po kilku praniach wyglądały tak jak w dniu zakupu. Od tamtej pory
              kupowałam tylko od nich body, śpioszki i kaftaniki. Tylko trzeba pamiętać, że
              mają mocno zawyżoną rozmiarówkę (i to chyba o prawie 2 numery).
              Miałam też Sofiję i jakość była bardzo nierowna ( jeden raz bardzo dobra
              bawełna a innym razem szmatka po pierwszym praniu) to chyba zależało od partii
              materiału z jakiej szyte były ubranka.
              W każdym razie Lafela polecam, chyba, że coś się zmieniło, bo ostatni raz
              kupowałam ciuszki jakieś pół roku temu.
            • agni71 Re: do agni71 15.09.05, 22:06
              jagodka1212 napisała:

> A jak sie sprawuja Lafel po praniu? Bo te sa jeszcze tansze od Sofiji ale czy
              > lepsze?...

Ok, ale miałam w efekcie dla córki tak dużo ubranek (tych pierwszych), że zbyt
              wiele razy ich nie prałam. Nie zauważyłam odkształceń, nie mówiąc już o pruciu
              się szwów czy odbarwianiu. I wzornictwo też ładne smile

aga
      • magdalenax Re: Spioszki i pajace SOFIJA 15.09.05, 10:04
        U mnie pierwsza wyprawka tez byla z Sofiji. Wszystkie ubranka byly bardzo
        dobrej jakosci niektorych uzywalismy przez 6 miesiecy.
        Magda
    • misia_75 Re: Spioszki i pajace SOFIJA 15.09.05, 15:02
      Z tej firmy miałam takie body:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=63778337
      rewelacyjne,tak jak koleżanki pisały,rozciągliwe ,na baaardzo długo starczyło
      Kupiłam jeszcze z takiej firmy inne bawełniane body,ale po dwóch praniach do
      niczego się już nie nadawało.
      Jak kupować z tej firmy body to tylko te w paski.
      • z_perspektywy Re: Spioszki i pajace SOFIJA 15.09.05, 23:13
        oj tak, lafel jest super, mialam kilka ich body. Polecam!
    • aniapet Re: Spioszki i pajace SOFIJA 16.09.05, 09:13
      Ja jestem zadowolona, całą wyprawkę kupiłam z Sofii w Smyku, bo jeszcze nie
      miałam rozeznania w ciuszkach. A te spodobały mi się bardzo. Trzeba czasem
      polować w Smyku, jak są promocje. W marcu kupiłam swojemu synkowi 2 pary
      kompletu: śpiochy i kaftaniki w rozmiarze 98 właśnie z Sofii za 14,90!
      {Poprzednia cena 29,90 (bez nap w śpiochach, z kokardkami) Body w rozm. 86
      kosztowało 7,50. A body w paski są ekonomiczne, mój synek, wprawdzie jest
      szczuplutki i ma 92 cm, nosi jeszcze body na 74.
      Jeśli ktos zwraca dużą uwagę na ceny, to na Stadionie w W-wie jest stoisko
      Sofii (wejscie od Alei Zielenieckiej). Bardzo duży wybór, ceny o ok. 10% nizsze
      niz w Smyku. Komplet - prześliczne spodenki na szelki i bluza kosztował 65 zł,
      a na Stadionie 40 zł.
      Z niektórych ubranek rzeczywiście nie jestem zadowolona - rozciągneły się mocno
      śpiochy z napami między nogami, choć na początku wygladały bardzo porzadnie.
      Nie trzymają prawdziwego rozmiaru, bo rozciągnęły sie bardziej wszerz niż
      wzdłuż.
      Atutem jest, że body z Sofii mają zatrzaski przy szyi, co jest bardzo ważne.
      Niektóre w firmowych body nie mają zatrzasków i dekolt w nich jest "do pasa".
    • anna-pia Re: Spioszki i pajace SOFIJA 16.09.05, 10:40
      b. polecam, juz drugie dziecko nosi, numeracja odrobinę zawyżona, body
      rewelacyjne, zostały tylko niesprane plamy z owoców wink
      mam też śpiworek - naljepszy, jaki miałam - rozpinany z boku na zamek prawie na
      całej długości, do tego ramiączka zapinane na zatrzaski, mięciutki, mmm
      świetne produkty, kupowane w Smyku (a może te "mechacące się" to były
      podróbki?)
      • rogaliki7 Re: Spioszki i pajace SOFIJA 16.09.05, 15:40
        troszke sie te spioszki i kaftaniki mechaca ale sie nie rozciagaja zawieraja
        oprocz 81% bawelny dodatek sztuczny ale pomimo to nie uczulaja i sa bardzo mile
        w dotyku moj syn nosi je bezposrednio na cialko i nawet kiedy bylo b. goraco
        nie dostal anijednej potowki co do innych produktow nie mam zastrzezen
    • rogaliki7 Re: Spioszki i pajace SOFIJA 16.09.05, 15:36
      spioszki i kaftaniki ktore kupilam dla corki 3 lata temu nie rozciagnely sie
      ani drastycznie nie zmienily wiec idealnie nadaja sie dla mojego 2 m-cznego
      synka podobnie jak body z materialu "z dziureczkami " sa rewelacyjne nie
      zmienily sie nawet troche (no moze kolor troszke zblakl)polecam rowniez
      sukienki o ile sa w ofercie bo ja je kupowalam od szwagierki ktora tam pracowala
      podobnie koszulki i bluzeczki ale tylko te z dziureczkami
      obecnie posiadam "na stanie" kaftaniki i spioszki - ok oraz koszulki w prazki z
      malenkimi haftami i naprawde nie narzekam pzdr. mama Kingi i Bartosza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka