tomek159 24.09.02, 09:46 Cześć.Powiedzcie mi jakie chrzestni daja teraz na komunię prezenty lub jaką gotówkę.Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iza2 Re: komunia IP: *.k.mcnet.pl 24.09.02, 11:28 Moja corka dostala od chrzesnej pol radio-magnetofonu( na spolke ze mna), a ja sama dalam chrzesniaczce aparat fotograficzny. Wartosc obu ok 300 zł, no ale sa i ekstremisci dajacy komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: komunia 17.04.13, 21:26 proponuję zapytać chrześniaka lub jego rodziców. oni najlepiej wiedzą. mój syn zbiera na komputer i komórkę. chrzestni już zapowiedzieli, że dołożą podobnie babcia i ciocie. wszystko inne cokolwiek przyszłoby gościom do głowy Kuba juz ma albo nie potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: komunia 18.04.13, 07:36 było już parę wątków na ten temat - wyszukiwarka... a prezent/kwota jaką przeznaczasz zależy od Ciebie - skuter za kilka tyś, tablet za 1tys, aparat foto za 400zł, album za 200zł itp... pomijając kwestię religijną i typ uroczystości, wart. prezentu = Twoje możliwości finansowe znam chrzestną co da prezent wart. 1200zł (konsola), inna 500zł (połowa roweru) proponuję podpytać rodziców - moja córka dostaje głównie prezenty wartościowe, a koleżanki zbierają np. na TV/tablet (i tu proszą głównie o $)... Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: komunia 18.04.13, 08:06 krasulas napisała: > było już parę wątków na ten temat - wyszukiwarka... Widać, że człek z wyszukiwarki korzystał skrupulatnie, skoro wywołał post z 2002 roku Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: komunia 19.04.13, 10:04 Jaki widzialas sens odpowiedzi na pytanie sprzed 11 lat?? chyba, zeby forum pozasmiecac... Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: komunia 18.04.13, 09:11 W zeszłym roku syn od chrzestnych dostał po 500 i 700 zł. Sama, będąc chrzestną, dałam 500 zł (i Biblię ). Prezentów w zasadzie nie było, bo goście nie chcieli się zdublować i większość dała gotówkę. Po komunii syn kupił sobie komórkę, aparat foto i jakieś duperele za część kasy, resztę odłożyliśmy na osobne subkonto. Odpowiedz Link Zgłoś
halinka2222 Re: komunia 18.04.13, 10:47 Zważywszy , że praktycznie dzieci teram mają wszystko , poprosiłam w zeszłym roku rodzinę o wspólne kupienie dobrego tableta.korzysta cała rodzinai prezent sprawdził się rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwatkiewska Re: komunia 20.04.13, 18:23 Tablet to super pomysł Sami mamy: czasem się złoszczę że jest, ale kiedy mi się przydaje jest już superowy;P My kupiliśmy tablet Kruger&Matz 1010 - służy nam już jakiś czas. myślę że w tym roku tablet będzie jednym z hitów prezentowych na komunię Odpowiedz Link Zgłoś