Dodaj do ulubionych

Gdzie w necie ubranka NEXT?

24.10.05, 14:41
Czy wogóle można je gdzieś obejrzeć? Bo kupić w internecie pewnie nie można?
Słyszałam też o sklepie z ubrankami tej firmy gdzieś na AL. KEN (Warszawa).
Czy może któraś z Was wie przy jakiej stacji metra mieści się ten sklep i czy
warto się tam wybrać? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
PZDR
Obserwuj wątek
    • sylka22 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 24.10.05, 14:53
      na allegro na przykład tu:

www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3916216
      • lesia28 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 17.11.05, 15:10
        Tak next i h&m sa super,mamy kilka ciuszkow.Troche drogie,ale jakosc the best i
        tak jak mawiala moja babcia, jestem zbyt biedna by kupowac takie rzeczy.A
        rzeczy next nowe ma ten sprzedawca
        www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3916216
        • lesia28 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 17.11.05, 15:12
          kurcze to nie na tym forum mialo byc
    • jagodziana Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 24.10.05, 15:59
      Witam,
      mozesz obejzec na stronec
      www.next.co.uk
      a kupic na Allegro, no i wlasnie w tym sklepiku. Tylko tam ceny moim zdanie nie
      adekwatne, no chyba ze sie wczesniej nie widzialo cen w necie. Spodnie ktore
      kosztuja 6,99 Ł tam 79,00 zł. No ale za to sa na miejscu.
      Mam troszke ciuszkow po dzieciaczkach sciagnietych wlasnie, nie żadnych
      lumpowych takze jak masz ochote przesle zdjecia. Ciuszki sa z ostatnich
      kolekcji
      pozdrawiam
      • aleksandra32 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 24.10.05, 17:34
        Chętnie obejrzę zdjęcia. Podeślij je w wolnej chwili na priva. Serdecznie
        pozdrawiam i dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
      • mmu jagodziana 24.10.05, 17:44
        Hejka, jeżeli masz coś w rozmiarze 86, dla dziewczynki, to ja chętnie też
        obejrzę.
        Prześlij zdjęcia na adres gazetowy
        pozdr
        Gosia
        • mamajka6 Re: jagodziana 24.10.05, 18:19
          ja też poproszę jeśli można o fotki ubranek dla dziewczynki w rozm.80,86,92
          • sylka22 ja tez poprosze o zdjęcia jak mozna 24.10.05, 18:57
            tak w rozmiarze 80-86 dla chłopca
          • maja285 Re: jagodziana 24.10.05, 20:13
            no to ja też poproszę smileDla dziewczynki 80-86
          • ikasia1 Re: jagodziana 30.10.05, 17:37
            poprosze o zdięcia ubranek dla chłopca 92 roz
      • aniade Do Jagodziana :) 25.10.05, 12:24
        Ja też poproszę, jeśli masz ciuszki dziewczęce 104/110

Dziękuję i pozdrawiam,
        Ania
        • sonostanca Re: Do Jagodziana :) 25.10.05, 12:27
          Zapraszam na forum KUPIE/SPRZEDAM
      • likoz Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 27.10.05, 13:26
        do jagodziana
        Także poporszę o zdjęcia ubranek dla chłopca na 92-98
    • kuczynska78 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 24.10.05, 21:25
      Witam serdecznie!

Zapraszam do sklepu www.szafamalucha.pl

Jeśli chodzi o zakupy Nexta, to zasady są następujace. Przywieziemy każdy model
      ubranka dostepny na witrynie interentowej firmy Next. Podana tam cene katalogową
      należy przemnożyć przez 6zł oraz doliczyć 30% naszej marży.

Następnie należy naliczyć 7% (ubranka do rozmiaru 86 cm)lub 22% podatku VAT (w
      przypadku rozmiarów ubrań powyżej 86 cm, swetrów, czapek, dzianiny). W
      rezultacie otrzymujemy cene końcową w zł. Zamówienia powyżej 200zł wysyłamy na
      nasz koszt.

Pozdrawiam
      Agnieszka
      SzafaMalucha.pl

• annka12 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 24.10.05, 22:06
        Puknij sie w glowe za przeproszeniem!!!!
        • alexsc annka12 24.10.05, 22:16
          o co chodzi?
          • annka12 Re: annka12 24.10.05, 22:33
            sorry ale ponioslo mnie po opisie konstruowania ceny ubran nexta zakupowanych
            przez strone za posrednictwem jakiegos pseudo sklepu
            • kuczynska78 Re: annka12 24.10.05, 22:41
              Witam!

Po pierwsze nie jesteśmy na Ty i przykro mi zauwazyć u Pani aż takie niedostatki
              kultury. Jeśli ma Pani jakies konkretne uwagi, to chetnie ich wysłucham i
              odpowiem na wszelkie pytania. W przeciwnym wypadku moze warto posłuchać starej
              maksymy: mowa jest srebrem, a milczenie złotem.

Pozdrawiam
              Agnieszka
              SzafaMalucha.pl
              • annka12 Re: annka12 24.10.05, 23:05
                Przede wszystkim nie jest to miejsce dla bezplatnej (bardzo watpliwej zreszta )
                autoreklamy Zapraszam na kup lub sprzedaj albo allegro Miejsce na reklamy jest
                platne powyzej forum ale niektorym trudno zauwazyc Dlatego nie musze stosowac
                zasad dobrego onu wobec kogos kto je lamie
                • gabi54 Re: annka12 25.10.05, 09:36
                  przecież to wyjdą jakieś niebotyczne ceny, zrobiłam sobie taką próbę i
                  obliczyłam - szok, ja sobię daruję.
                  • kuczynska78 Re: annka12 25.10.05, 11:45
                    NEXT nie nalezy do najtanszych marek. Na allegro sprzedawcy narzucaja 100% marzy
                    i do tego nie placa zadnego podatku. Prosze zauwazyc, ze od naszego 30% narzutu
                    1/5 odprowadzamy do budztu Panstwa w postaci podatku dochodowego, a przesylki
                    powyzej 200 wysylamy nieodplatnie. Jesli wiec ktos dokona zakupow za 300zl, my
                    zarabiamy na tym 30-40zl, czyli okolo 10-15%. A średnia marza dla sklepy
                    odzieżowe w Polsce wynosi 40-50% dla produktow niemarkowych lub 100% dla
                    markowych...
                • kuczynska78 Re: annka12 25.10.05, 11:40
                  Prosze zauwazyc, iz to nie ja rozpoczelam watek, a jedynie udzielilam odpowiedzi
                  na postawione pytanie. Trudno to wiec uznac, za lamanie regulaminu forum. A
                  osobe kulturalna mozna poznac miedzy innymi rowniez po tym, ze nigdy nie
                  spuszcza z tonu, szanowna Pani.
                • jassu3 Re: annka12 25.10.05, 12:52
                  annka12:
                  > Dlatego nie musze stosowac zasad dobrego onu wobec kogos kto je lamie

Ty łamiesz zasady dobrego wychowania i zwykłej ludzkiej kultury osobistej.
                  Myśląc tak, jak Ty - można Cię spokojnie poobrażać, powyzywać? Napisać: puknij
                  się w pseudogłowę?
                  Czasami warto pomyśleć chwilę, zanim się coś napisze...

• sonostanca Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 25.10.05, 09:51
        Zgodnie z polityka firmy NEXT sprzedaż produktów firmy poza sklepami sieciowymi
        nie jest dozowlona.
        • annka12 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 25.10.05, 10:57
          Dokladnie i proponowanie takich uslug tu na forum jest niedopuszczalne Ja sama
          uwielbiam te ciuszki bo sa niezniszczalne ale szczesliwie nie musze kupowac
          przez pseudo-sklepy Niestety u na nie ma chyba mozliwosci kupna ciuszkow z
          nowej kolekcji w realnych cenach a to co sprzedaja na allegro jest ze starych
          kolekcji kupowane z wyprzedazy np w styczniu Ja sama staram sie byc w anglii w
          II pol stycznia bo mozna kupic rewelacyjne ciuchy naprawde tanio.
          • kuczynska78 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 25.10.05, 11:51
            Nie rozumiem dlaczego pisze Pani o nas, jako o "pseudo-sklepie". Czy moze Pani
            to dokladniej wyjasnic? Co do allegro mozna juz kupic spokojnie rzeczy z
            najnowszych kolekcji, chociaz ich ceny sa wyzsze niz to co ja zaproponowalam. A
            ceny odziezy dzieciecej w Anglii wydaja sie Pani takie atrakcyjne tylko dlatego,
            iz sa tam zwolnione z podatku VAT. Gdyby i u nas tak bylo, ceny bylyby o 1/5
            nizsze...
        • kuczynska78 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 25.10.05, 11:48
          Nie jest to do konca prawda. W Anglii na przyklad istnieja outletowe sieci
          sprzedazy oferujace produkty NEXT w sklepach bez ich logo. Chociaz glownym
          kanalem dystrybucyjnym firmy NEXT jest ich wlasna siec sprzedazy oraz sprzedaz
          katalogowa...
          • sonostanca Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 25.10.05, 12:03
            kuczynska78 napisała:

> Nie jest to do konca prawda. W Anglii na przyklad istnieja outletowe sieci
            > sprzedazy oferujace produkty NEXT w sklepach bez ich logo.

Ale chyba nie przyjmuje Pani zamówien na konkretne rzeczy z outletu, bo trudno
            jest przewidzieć, co w danej chwili bedzie w sprzedaży.

A tak poza tym nie rozumiem, dlaczego ta własnie firma budzi forum tyle
            negatywnych emocji... Nie kieruję tego oczywiście do Pani.
            • jassu3 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 25.10.05, 12:35
              sonostanca napisała:
              > A tak poza tym nie rozumiem, dlaczego ta własnie firma budzi forum tyle
              > negatywnych emocji...

Moim zdaniem to zwykła ludzka zazdrość! Żałosne są te nagonki na Agnieszkę! Nie
              jedna osoba wpisuje w podobne pytania na forum swoje propozycje i nie ma w tym
              niczego złego, bądź wręcz wkleja linki z allegro i nic! To jakoś nie
              przeszkadza? Ale propozycje Agnieszki już drażnią? Żałosne jacy ludzie potrafią
              być zadufani w sobie!

annka12 napisała:
              > Puknij sie w glowe za przeproszeniem!!!!

Szkoda, że dostęp do internetu mają takie osoby. I to pisze matka wychowująca
              dziecko... Aż niedobrze się robi. Obraża ona osobę, której nie zna... dlatego,
              że nie spodobało się to, co przeczytała? Żałosne.

• lena99 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 25.10.05, 17:01
        Przy takich zasadach ceny ubranek są bardzo wysokie! Załóżmy, że chcę kupić
        ubranko (rozmiar powyżej 86) w cenie katalogowej 10 funtów (czyli 58 zł). Po
        przeliczeniu wg zasad sklepu otrzymuję cenę 95 zł czyli wyższą o 65 procent!
        Wielka szkoda, że next nie wysyła towaru poza Wlk. Brytanię. Planując większe
        zakupy lepiej (i taniej) polecieć do Londynu tanimi liniami i kupować na
        miejscu.
        Pozdrawiam, Lena
        • breeya Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 25.10.05, 18:56
          A mnie smieszy takie podchodzenie do sprawy.
          Nigdy nie przeliczam zakupów w ten sposób. Albo jakas rzecz jest dla mnie warta
          swojej ceny, albo nie.

Powinno Cie tez denerwowac, że sklepy mają marżę kilkaset procent. Ile moze
          kosztowac wyprodukowanie np. w Chinach t-shirta sprzedawanego przez H&M?
          Podejrzewam, że 50 centów, a kupujesz go za 20 zł. I to jakoś nikogo nie drazni.

Jest wiele osób, które sprowadzają rzeczy ze Stanów z marzą 90% (przelicznik za
          dolara 6 zł) i zapewniam Cie, ze sa na to chetni. Nie będę leciała do Stanow po
          3 pary jeansow i nie interesuje mnie, ile ktos na tym zarabia, liczy się dla
          mnie sie tylko koncowa cena.
    • ewadorotaola Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 25.10.05, 17:07
      kobiety opanujcie sie jest osoba ktora ma mozliwosc kupowania tam ciuszków chce
      na tym zarobic 30% marzy czy to duzo za to ze jedzie,kupuje,zapakuje i wysle a
      Wam listonosz przyniesie do domu????
      jezdzcie same zapłaccie 400 zł za bilet lotniczy+miejsce noclegowe i kupcie
      zazdrosc to jedno wytłumaczenie dla 30% załosne
      • lena99 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 25.10.05, 17:33
        nic nie mam do tej Panismile niech sobie jeździ i kupujesmile
        chodziło mi raczej o pokazanie, jak drogie są u nas ciuszki i dlaczego (przede
        wszystkim VAT).
        A swoją drogą w wielu firmowych sklepach jest tak, że ceny są takie same we
        wszystkich sklepach np. w Europie, a sklepy kupują od firmy-matki po niższej
        cenie. I ta różnica właśnie jest ich zyskiem, nie dodają już marży. No ale u
        nas nie ma, póki co, sklepu nextsad
    • babyshop Re: Nie polecam sklepu na KEN- a szafamalucha.... 25.10.05, 23:43
      Niewiem dlaczego napadacie na Panią z szafymalucha.
      Podała przelicznik-zrobiła przysłuę tym którym zależy na zakupie ceny są
      jeszcze ciut za duże ale i tak mniejsze niż u innych sprzedawców.

Wybrałam się niedawno do Warszawy do sklepu z ubrankami Next na al.KEN (mają
      ofertę na allegro ) i o zgrozo tam to sobie dopiero naliczają. Tak jak
      popatrzyłam na ceny katalogowe to ok.70%.
      A ludzie i tak kupują.
      Ja osobiście nie polecam tam jechać. Pełnego wyboru i tak nie ma.

A tak na marginesie.
      Może gdyby szafamalucha (wzbudzająca takie kontrowersje) zaczęła sprzedawać na
      allegro ciuszki NEXT w dużo konkurencyjniejszych cenach niż (z tego co
      zaobserowałam to chyba 3 osoby sprowadzają na allegro) to pewnie sprzedawała by
      dużo więcej i zysk wyszedł by w konsekwencji większy. No i oczywiście z
      bieżących kolekcji.Aby Mamy mogły oglądać na oryginalnej stronce i ewentualnie
      zamawiać - to też jest ważne aby wiedzieć co kupić.
      Na allegro nie pobierają dużych opłat jak to niektórzy tłumaczą - i dlatego
      wysokie ceny.

Narazie szafamalucha nie ma specjalnie nic do zaoferowania (moje obserwacje po
      obejrzeniu oferty). A early days też dość drogie- W Londynie to w Primarku
      kosztuje grosze. A jakość taka sobie- błędne porównywanie do MOTHERCARE. To
      zupełnie inna półka. Ja bym powiedziała że early days to odpowiednik naszych
      ciuszków z marketów- kiepska jakość.
      Do tej pory może z Early było lepiej ale teraz jak Mąż przywiózł dla Dzidzi
      piżamki z nowej kolekcji - to po jednym praniu zrobiły się jak przysłowiowe
      szma....

Jak się chce mieć klientów to trzeba sobie ich zjednać - w tym wypadku cenami.
      Proszę zwrócić uwagę jakie duże jest zainteresowanie Nextem.
      Duży popyt duża podaż a to daje szybszy zysk.

Nie warto sprzedawać kilka rzeczy po wysokich cenach. Wydakje mi się lepiej
      sprzedać więcej a z mniejszym narzutem.

No i sama się zastanawiam.
      Jak skończy mi się wychowawczy to może sama będę przywoziła Next z LOndynu ku
      uciesze Mam.
      Pracuję w LOCie więc często do tej pory byłam na tej trasie.

POZDRAWIAM MAMY zarówno fanki jak i przeciwniczki NEXT.
      Tak na marginesie to sama często przeglądam stronkę z ciuszkami dla dzieci next
      w necie
      order.next.co.uk/page.asp?b=G40&p=278&o=1

• patrywi Re: Nie polecam sklepu na KEN- a szafamalucha... 26.10.05, 09:09

--nie zgodzę się z tobą co do jakości early days: nie widzę różnicy w
        użytkowaniu tych ciuszków a mothercare. a ciuchy z naszych supermarketow...no
        coz,bez komentarza.
        • beata.londyn Re: Nie polecam sklepu na KEN- a szafamalucha... 26.10.05, 12:41
          patrywi napisała:

>
          > --nie zgodzę się z tobą co do jakości early days: nie widzę różnicy w
          > użytkowaniu tych ciuszków a mothercare. a ciuchy z naszych supermarketow...no
          > coz,bez komentarza.

Nie polecam Early Days, no moze oprocz body - ktore i cenowo i jakosciowo sa
          bardzo dobre. Natomiast nigdy nie kupowalam ubranek w Mothercare, wedlug mnie
          za ich ceny mozna dostac duzo lepsze jakosciowo rzeczy - mowie tu o sklepach w
          UK.
      • breeya Re: Nie polecam sklepu na KEN- a szafamalucha... 26.10.05, 10:32
        babyshop napisała:

> Niewiem dlaczego napadacie na Panią z szafymalucha.
        > Podała przelicznik-zrobiła przysłuę tym którym zależy na zakupie ceny są
        > jeszcze ciut za duże ale i tak mniejsze niż u innych sprzedawców.
        Zauwazyłam, że tylko jedna osoba napada na Panią z szafymalucha, więc po co ta
        liczba mnoga.

> Wybrałam się niedawno do Warszawy do sklepu z ubrankami Next na al.KEN (mają
        > ofertę na allegro ) i o zgrozo tam to sobie dopiero naliczają. Tak jak
        > popatrzyłam na ceny katalogowe to ok.70%.
        > A ludzie i tak kupują.

Zdajesz sobie sprawę ile kosztuje wynajęcie i utrzymanie takiego sklepu?
        Ile kosztuje transport z UK. Proponuje trochę policzyć. Zaznaczam, że nie mam
        NIC wspólnego z tym sklepem.

> Ja osobiście nie polecam tam jechać. Pełnego wyboru i tak nie ma.
        >

> order.next.co.uk/page.asp?b=G40&p=278&o=1
        >
        • socka2 Re: Nie polecam sklepu na KEN- a szafamalucha... 26.10.05, 10:52
          uwazam, ze szafamalucha ma i tak przystepne ceny w porownaniu z allegro. A
          narzut, o ktorym wlascicielka sklepu napisala to naprawde norma smile)
          spojrzcie na przeceny w sklepach wojcika, coccodrillo czy innych - mozliwe, ze
          sprzedaja po cenach nizszych niz ceny hurtowe? to skad te obnizki o 70 %
          nawet??? no niestety, taka marza....
          a kto chce ubranka next, niech leci do Anglii - ciekawe czy taniej wyjdzie smile
          • bea975 Re: Nie polecam sklepu na KEN- a szafamalucha... 26.10.05, 11:07
            Bardziej realnym kierunkiem są Czechy (o ile komuś chce się tłuc tyle godzin
            pociągiem). Czemu uparliście się na tą Anglię tongue_out Skoro ceny wszędzie są takie
            same, to może znajdzie się jakaś obrotna mama z południa Polski?
            • szuwarek1 Re:bea975 - masz rację. 26.10.05, 11:27
              Faktycznie w Pradze i Brnie są sklepy NEXT i w każdym prowadzą asortyment dla
              dzieciaczków.
              Natomiast jak z cenami to niemam pojęcia czy takie katalogowe?
              Pozdrawiam
              • babyshop Re:bea975 - masz rację. 26.10.05, 11:40
                Fajny pomysł.To czekamy na jakąś Mamusię- a tak na marginesie to od grudnia
                wchodzi już nowa klekcja.

Pozdrawiam wielbicielki next i przeciwniczki też.
                • ikasia1 Re:bea975 - masz rację. 30.10.05, 13:41
                  mam pytanie,chciałabym kupić swojemu synkowi ładne ogrodniczki i koszulke z
                  nowej kolekcji NEXT,ale niewiem gdzie można składać takie zamówienia rozmiar 86
                  jagbyś dała namiary dzięki odpisz
                  • kuczynska78 Re:bea975 - masz rację. 30.10.05, 13:57
                    Witam!
                    Można w sklepie www.szafamalucha.pl
                    Niestety mąż dziś wieczorem wraca z Anglii, a kolejny wyjazd planujemy po nowym
                    roku. Niestety niezbyt wielu ubrań z kolekcji dostępnej na stronie udało mu się
                    przywieżć. Około 1/3 produktów na liście była tylko dostepna. Wszystkie co
                    ładniejsze wzory już wykupiono. Zapewne związane jest to z tym, że w grudniu
                    wchodzi nowa kolekcja. Jak mąż wróci bedę wiedziała co udało mu się dostać, ale
                    z tego co mi pisał tylko pojedyńcze sztuki, nic w pełnej rozmiarówce.

Pozdrawiam
                    Agnieszka
                    SzafaMalucha.pl
                    • lgosia1 Re:bea975 - masz rację. 30.10.05, 15:16
                      szukam Pauliny, która sprowadza ubranka next
                  • beata.londyn ikasia1 30.10.05, 15:37
                    Napisalam do Pani na adres gazety
                    Beata
                    • ikasia1 Re: ikasia1 31.10.05, 16:40
                      wysłałam do pani zamówienie na gazete.pl czy będzie to możliwe
                    • ikasia1 Re: ikasia1 03.11.05, 19:03
                      adres napisałam na poczte gazety
              • patatajowa Re:bea975 - masz rację. 26.10.05, 13:08
                Witam, kilka dni temu moja siostra była w Pradze.Została przeze mnie zaopatrzona
                w gotówkę i długą listę zakupów w Nextsmile)).Niestety na miejscu okazało się że
                wybór ubranek w dziale dziecięcym jest baaaaardzo ubogi i nie ma połowy rzeczy
                tych co w katalogu.A cenowa przebitka tez niezła- w porównaniu do cen w funtach
                na stronie internetowej Nexta.Kilka cen dla przykladu (ubranek dziewczęcych
                konkretnie na 4-6 lat): -jeansy 1000 koron i więcej,bluzeczki 700 i pow., szal i
                rękawiczki po 300, czapka 350(dla przykladu KOMPLET -w uk 5.99 funta) , rajstopy
                3 pary-800-900.pozdr patatajowa
                • breeya Re:bea975 - masz rację. 26.10.05, 13:33
                  w Londynie też jest cięzko kupic w sklepie coś konkretnego.
                  Niestety wybór nie jest tak duży jak w katalogu, duże braki w rozmiarówce.
                  A poza tym bałagan w sklepach - przy kasie mówią, ze mają cos in stock, a potem
                  nie mogą tego znależć.
                  • bea975 VAT 26.10.05, 13:43
                    No tak zapomniałam o Vacie. Jeżeli faktycznie w GB nie ma VATu na ubranka
                    dziecięce to róznica może być spora. A może ktoś się orientuje ile w Czechach
                    wynosi VAT na ubranka dziecięce? Bo na tym konkretnie podanym przykładzie
                    wyszła mi różnica 30%.
                    • kuczynska78 Re: VAT 26.10.05, 14:39
                      Witam!
                      Srawdzilam w Next, czy posiadaja sklep w Pradze. Wedlug uzyskanych przeze mnie
                      informacji nie posiadaja oni zadnego sklepu poza Anglia. To oznacza, że jakas
                      osoba fizyczna poprostu otworzyla sklep o takiej samej nazwie (logo Next nie
                      jest zastrzezone), sprowadza sama ubranka (zapewne kupuje w sklepie w Anglii,
                      stąd mały wybór) i dorzuca swoja marżę. Dlatego mamy taka różnicę w cenie miedzy
                      sklepami w Londynie i Pradze.

Pozdrawiam
                      Agnieszka
                      SzafaMalucha.pl

P.S Pojutrze wyjeżdzamy po towar, zgodnie z sugestia kilku mam tym razem
                      przywieziemy wiecej ubranek Nexta z bieżącej kolekcji i wstawimy do sklepu.
                      • minkapinka Re: VAT 26.10.05, 14:48
                        kuczynska78 napisała:

> Witam!
                        > Srawdzilam w Next, czy posiadaja sklep w Pradze. Wedlug uzyskanych przeze mnie
                        > informacji nie posiadaja oni zadnego sklepu poza Anglia. To oznacza, że jakas
                        > osoba fizyczna poprostu otworzyla sklep o takiej samej nazwie (logo Next nie
                        > jest zastrzezone
                        NEXT ma oficjalne sklepy w Pradze, proszę sprawdzić na stronie NEXTa
                        • minkapinka Re: VAT 26.10.05, 14:50
                          Przekopiowane ze strony www.next.co.uk
                          Czech Republic

NEXT
                          Olympia Centrum
                          U Dalnice 777
                          664 42 Brno-Modrice
                          Czech Republic

Tel: (+420) 547217620
                          Departments Available :

Menswear
                          Womenswear
                          Childrenswear

Czech Republic

NEXT
                          Metropole Center
                          Revnicka 1
                          15500 Prague 5
                          Czech Republic

Tel: (+420) 2257951900
                          Departments Available :

Menswear
                          Womenswear
                          Childrenswear

Czech Republic

NEXT
                          Obchodni Centrum Letnany
                          Veselska 663
                          19900 Prague 9
                          Czech Republic

Tel: (+420) 286921435
                          Departments Available :

Menswear
                          Womenswear
                          Childrenswear

• kuczynska78 Re: VAT 26.10.05, 15:08
                            Przepraszam w takim razie za wprowadzenie w bład. Ja ta informacje uzyskałam w
                            sklepie w którym robię zakupy, a nastronie Nexta jakoś sięnie dopatrzyłam.
                            Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.

Pozdrawiam
                            Agnieszka
                      • babyshop Re: Czekamy na ubranka u Pani Agnieszki 26.10.05, 17:16
                        Z pewnością poza mną więcej Mam czeka na to Co się pojawi.
                        U Pani Agnieszki jest najkorzystniej (sądąc po tym jaki przelicznik podała)!!!
                        nawet z przesyłką wyjdzie taniej niż na allegro i w tym next-baby na Ursynowie.
                        • ikasia1 Re: Czekamy na ubranka u Pani Agnieszki 30.10.05, 13:44
                          cześć podałabyś namiar na tą panią Agnieszke gdzie można złożyć zamówienie na
                          ubranka NEXTA
            • ikasia1 Re: Nie polecam sklepu na KEN- a szafamalucha... 31.10.05, 12:31
              napisz mi czy w czechach jest też skleb z ubrankami nexa i w jakim mieście
              dzięki
      • laminja Re: Nie polecam sklepu na KEN- a szafamalucha... 26.10.05, 15:12
        Zgadzam się z tym co napisałaś... Mothercare to znacznie lepsza jakość. Choć
        Early days jest poprawna - adekwatna do ceny (w Londynie). Od ciuszków z
        naszych marketów lepsza. Lepsza też od ubranek większości polskich firm (kiedyś
        chciałam wspierać krajową produkcję i trochę rzeczy pokupowałam - zgroza).

Ale mamy w Polsce zachwycają sie często jakością H&M. Dla mnie jakość ubranek
        tej firmy sprzedawanych w Polsce jest znacznie niższa niż sprzedawanych np. w
        Danii.

• szpulakasia Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 26.10.05, 18:42
      To się dopiszę byłam tydzień temu w Pradze i byłam w sklepie Next jeszcze innym
      niż tu zostało napisane boczna od Vaclavskie namesti to ulica na Prikope.Wybór
      niestety niezbyt duży ale mnie interesowały głównie dziewczęce i tu wybór był
      dość mały.mało spódniczek sweterków.Rajstopy 3 pak 900 koron sweterek
      dziewwczęcy taki różowy z kolorowymi kulkami zapinany ok 1000 koron .Generalnie
      wybrać by coś można ,więcej wydaje mi się było dla maluchów i chłopców.Wybór
      rzeczy męskich i damskich niestety mnie nie interesował także nie wiem.Jak
      byłam w Pradze to mieszkałam u koleżanki i ona często jeździ do Londynu i
      powiedziała że niestety w Czechach znacznie drożej tak że myślę że nie opłacało
      by się stamtąd sprowadzać choć ja o tym myślałam bo np do Brna to mam 3 godziny
      samochodem i podróż tam i z powrotem kosztowała by mnie nie więcej niż 140 zł
      więc kto wie.....Pomyślę o tym później....
      • sylka22 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 26.10.05, 19:23
        ja tam własnie zbieram funty, bo kumpel na poczatku listopada przyjeżdża z
        Londynu na weekend do Polski...dam mu zamówienie...a on pod koniec listopada
        znów na weekend przylatuje więc mi je przywiezie smile
        • sylka22 a powiedzcie mi jeszcze.. 26.10.05, 19:25
          jaka numeracja butów Nexta odpowiada naszemu 22 lub 23 ???
          • minkapinka Re: a powiedzcie mi jeszcze.. 26.10.05, 19:46
            5 lub 6 tu ciężko coś przewidzieć, Cięzko jest trafić z rozmiarem
            5 ma ok 13,6 cm 6 ok. 14,5 cm
    • lubka1 Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 27.10.05, 02:19
      A to jest jakas znana firma ?!

Bo kupilam niedawno malemu w lumpeksie polarowa pomaranczowa bluze - z prawej
      strony na dole ma napis next i metke "next"

Bluza jak bluza, miekucha i fajna...dalam za nia 2.50 smile)))
      • sylka22 do lubka1 27.10.05, 09:28
        noo znana znana...i jak dla mnie bardzo dobra
    • mrs_frost Prosba!! 29.10.05, 12:47
      Dziewczyny, narzekacie ze ceny ubranek Next sa zbyt duze w polsce, wiec mam
      pytanie jaka cena by was satysfakcjonowala. Oczywiste jest ze cena nie moze byc
      rowna cenie w katalogu razy 6, bo dochodzi do tego jeszcze przesylka z Anglii
      do Polski.
      Ile procent wiecej jestescie gotowe zaplacic tak aby i sprzedawca i kupujacy
      byl zadowolony.
      Czekam na propozycje wink

Pozdrawiam
      Beata
      • asia04 Re: Prosba!! 30.10.05, 21:52
        No ja myślę że jeśli chcesz być konkurencyjna i miec sporo, sporo klientów to
        jakieś 20-25% + koszt przesyłki.
        Przy sporej liczbie klientów to chyba będzie się opłacało. Kiedyś sprowadzałam
        ubranka Gap i Toomy Hilfiger najpierw z narzutem 40% a potem do 20%. Powiem
        szczerze że lepiej na tym wyszłam jak miałam mniejszy narzut a więcej klientów
        (dodatkowo zaczęli zamawiać nie po jednej rzeczy ale po kilka a nawet
        kilkanaście) Jak miałam spore zamówienia to i tak się opłacało.Większy obrót
        to i w konsekwencji większy zysk. A klient był zadowolony i podsyłał kolejnych,
        albo dziewczyny same proponowały znajomym i zamawiały też dla nich - bo miały
        minimalny koszt wysyłki (dzielony na kilka osób).
        Ale to już Ty musisz zadecydować sama jak lepiej.

Pozdrawiam.
    • sonostanca nie rozumiem tego szalenstwa 31.10.05, 11:41
      przeciez w Polsce mozna kupic ladne ubrania porownywalnej jakosci do nexta
      bylam wczoraj w cubusie i kupilam super ocieplane spodnie moro jakosci nie
      gorszej od spodni nexta, takie same spodnie widzialam w katalogu nexta
      order.next.co.uk/page.asp?b=G40&p=288&o=1
      owszem bluzki maja fajne, ale malo rzeczy odpowiedniich na polskie warunki -
      kurtki cienkie, kombinezony tez, maly wybor swetrow, brak golfow
      • sonostanca Re: nie rozumiem tego szalenstwa 31.10.05, 12:00
        i jeszcze jedno - chore ceny uzywanych rzeczy
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=67855026
        cena mowej tekiej bluzki to ok. 42-43 zł
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=66737756
        polarek minimum z roku 2000... stara metka
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=66407663
        bluzeczka za maks. 5-6 funtow
        i kolejny rekord smile
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=68814604

• marsi11 Re: nie rozumiem tego szalenstwa 31.10.05, 12:13
          ja uwielbiam ubranka next,a zamawiam je u kolezanki ktora mieszka w londynie,jak na razie jestesmy zadowoleni i z ubranek i z ceny
    • beata.londyn Re: Gdzie w necie ubranka NEXT? 31.10.05, 12:27
      Zainteresowynych zamowieniami ubranek next prosze o kontakt na adres gazety

Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka