Dodaj do ulubionych

Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe????

09.11.05, 18:10
Dziewczyny,pomozcie bo serce mi sie kraje,nie ukrywajac ze ostatnie dwa
pobyty malucha w szpitalu tez mnie nadszarpnely finansowo...a maluchowi
marznie juz noga w jesiennych bucikach.Teraz ma to dla nas duze znaczenie.
Potrzebuje zimowych butow ale dobrych(na 100% odpadaja Bartki w ktorych przez
2 sezony marzla nam noga).Znalazlam:
1.Na Allegro Reime za chyba 194zl
2.Ecco outlet w Jankach uprzejmy Pan mi powiedzial ze cena 210,235,237zl smile
Blagam moze gdzies sa taniej te butki w W-wie(prosze o adresy i telefony) lub
moze inne dobre???
Sprawa b.pilna smile
Obserwuj wątek
    • olaj Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 09.11.05, 18:55
      Hej,
      To moje Reimy na allegro, tam sa prowizje i opłaty, w sklepiku mam za 189PLN,
      jak pisałam, dla forumowiczek rabat 5% czyli mogę zaproponować za 179,55PLN.
      Mam sklepik w Warszawie, więc koszty wysyłki odpadają.

Chyba, że można kupić taniej np inne polskie firmy? Albo jeszcze inne? Może
      Bata? Bata ma na pewno takiej, w granicach 79PLN i dziewczyny z Maluchowego
      forum były zadowolone, może sprawdzisz?
      • justyna62 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 09.11.05, 19:01
        A może Antylopa, mój synek 2 razy z rzędu miał zimowe butki Antylopy ocieplane
        owczą wełną, wyższe zapinane na rzepy, ja wiem ze są na Chomiczówce w Pasażu
        Chomiczówka cena nie przekracza 100zł.

Justyna
      • ursgmo Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 09.11.05, 19:03
        A ja się zastanawiam dla synka nad bucikami z CCC .Co prawda nijak nie pamiętam
        jak one się nazywają , ale wyglądają bardzo porządnie . Może ktoś je oglądał
        lub miał w latach poprzednich ??
        W zimie wychodzę niezbyt niewiele -zmarźluch jestem. Bartków nie lubię , inne
        oprócz ecco też mi nie podchodzą . Jeśli nie zaryzykuję tych z CCC , to pewnie
        nabędę ecco z których byłam bardzo zadowolona w zeszłym roku. Ale czy na te 2-3
        miesiące to muszą być buty za ponad 200 zł ? Co innego na wiosnę czy
        lato ..............
        • leigh4 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 09.11.05, 19:26
          W factory w ursusie kupiłam synkowi zimowe butki gore texowe puma za... 99złsmile
          Jako drugie na zimę mam geoxy i widzę, że te puma wcale nie są od nich gorsze.
        • iwek33 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 09.11.05, 20:18
          " Ale czy na te 2-3
          miesiące to muszą być buty za ponad 200 zł ? Co innego na wiosnę "
          Ale przeciez zima to nie 2-3 miesiące, w zimowych bucikach chodzi się przecież
          przeważnie od listopada do końca marca,a to 5 dłuuugich miesięcy!!! ( Nie lubię
          zimy, dlatego wg mnie zima trwa pół roku, a pozostałe 3 pory roku są stanowczo
          za krótkie.) Nie uważam wcale, ze buciki muszą kosztowac ponad 200 zł, zeby
          były dobre, ( Np Antylopki są po ok.90-100 zł) ale muszą być porządne, bo ta
          zima jednak straaaasznie długa jest...
          • ursgmo Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 09.11.05, 21:48
            iwek33 napisała:

> Ale przeciez zima to nie 2-3 miesiące, w zimowych bucikach chodzi się
            przecież
            > przeważnie od listopada do końca marca,a to 5 dłuuugich miesięcy!!!

Jak na razie jeszcze nie ma potrzeby zakładania zimowych butów , bo jest ciepło
            i jeszcze ponoć ciepło ma być. Więc buty pewnie przydzadzą się od grudnia. I
            bywa że w marcu zamienia się butki na wiosenne np. ocieplane kalosze. Więc jak
            się odliczy choróbki małe i duże kiedy posiaduje sie w domu oraz dni w które
            zakłada się np. śniegowce to wychodzi mi że nosi się taki but góra 2-3
            miesiące. smile)
            A tak wogóle mimo całej ładnej oprawy ( jak jest śnieg oczywiście) i świąt to
            ja zimy nie lubię brrrrrrrrr
            Więc byle do wiosny..........

pozdrawiam
            Urszula
            Zuzia i Maciuś
    • iwek33 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 09.11.05, 20:22
      Aha! są jeszcze bardzo dobre buciki polskich firm np Łukbut, skórzane, z
      porządnym kożuszkiem w środku, w zeszłym roku kupiłam moim chłopakom ( rozm.23
      kosztował ok.60 zł, a rozmiar 30 ok.80zł) i sprawdziły się bardzo dobrze. Nawet
      w chlapy synek w nich ganiał i nic nie przemokły, a nóżka ciepła i sucha.
      Dlaczego tak trudno dostać tańsze, polskie, dobre buty? Przecież tych powinno
      być w sklepach najwięcej,a nie Ecco i Geox.
      • kolorko Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 09.11.05, 22:04
        Jest tez polski Helios, skóra naturalna ocieplana kozuszkiem ( chyba
        owczym,cieplutkie, naprawdę) ) ,nosiły je z powodzeniem moje dzieci rok temu,
        rozmiar 26 to cena ok 70 zł, a 34 chyba 20-30 zł drozszesmile
        • cruella łukbut 13.11.05, 20:23
          Nie do zdarcia, jeśli mogę coś wtrącićsmile)
          Z Bartkami różnie bywa, wszystko zależy od danej partii, Antylopę też diabli
          wzięli (podobno to była kiepska partia a mnie diabli zjedli paragon).
    • maziam Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 09.11.05, 20:39
      Dzisiaj w outlecie Factory w Ursusie kupiłam czerwone Geoxy dla mojej coreczki. Buty sa naprawde super a cena 149zł cóż może nie należy do najniższych ale i tak mniej niz bartki (rozmiar 28). Jest tam naprawdę spory wybór zarowno dla chopca jak i dla dziewczynki. Polecam.

• kanna Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 09.11.05, 22:10
      W Deichmmanie (lub podobnie) widziałam z jakimś texem buty zimowe - cena
      poniżej 100 zł.

pozd. Ania
      • syla113 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 09.11.05, 22:23
        to okropne ze ogolnie dostepne sa te najdrozsze buty a za tymi w normalnych
        cenach trzeba sie nachodzic naszukac , nie kazdy ma czas i jeszcze dziecko
        wloczyc po calej warszawie koszmar ...szkoda ze nie ma jakiegos porzadnego
        duzego sklepu z obuwiem dzieciecym roznych firmsad
        • leigh4 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 09.11.05, 22:30
          Na szczęście w większości sklepów dla dzieci można buty zwrócićsmile Ja jeszcze
          nigdy nie próbowałam kupować butów z synkiem(no, raz, ale po tym razie ochota
          mi odeszłasmile). A geoxy tez kupilam za mniej niż 150zł. I zgadzam się, że na
          zimę warto kupić lepsze buty niz na wiosnę-zima to prawie pół roku, a z wiosną
          bywa, że trwa dwa tyg i przechodzi w upalne lato...
          • mamamona Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 10.11.05, 00:00
            w Deichmannie są buciki z DEI-TEXem - cena nie przekracza 100zł.
            polecam, są świetne, ciepłe i nieprzemakające
            • cruella Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 13.11.05, 20:24
              O tak, starszemu synowi je kupiłam (w zeszłym roku), nie przemakały, po roku
              wyglądają jak nowesmile
    • ewitak25 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 10.11.05, 09:11
      Kupiłam w Bacie butki na dwa rzepy i suwak, ocieplane kożuszkiem, za 99 PLN.
      Były różówe i granatowe.Pozdrawiam!
    • sweet.joan Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 10.11.05, 09:17
      Może Mrugały? W tym roku jeszcze nie byłam w sklepie, ale w tamtym na pewno 200
      zł nie dałam za zimowe. Ja zawsze kupuję je w Eccolo na Ursynowie. Daję Ci numer
      tel. do sklepu: 644 79 78 (al. KEN 97)
    • laminja Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 10.11.05, 11:44
      polecam Geoxy - w factory można kupić za 149zł.
    • cubus1 A w ktorym sklepie sa Geoxy? 10.11.05, 12:22
      A w ktorym sklepie w Factory sa Geoxy?

OBUWIE KLASYCZNE

ECCO /tel: 478 22 53/ - to duńska firma obuwnicza działająca nieprzerwanie od
      ponad 40 lat. Słynące z wygody buty ECCO nadają się na każdą okazję - na
      formalne uroczystości, do pracy a także na weekend. W sklepie ECCO można
      znaleźć buty dla kobiet, mężczyzn i dzieci a także akcesoria takie jak wkładki
      i środki do pielęgnacji i impregnowania skóry.

GINO ROSSI /tel: 478 24 55/ - to sklep znanej polskiej marki produkującej modne
      i ekskluzywne obuwie.

INBLU /tel: 478 23 62/ - to sklep znanej na polskim rynku firmy Inblu oferujący
      obuwie zarówno damskie jak i męskie

HEGO'S /tel: 478 20 29/ - to pierwszy w Polsce sklep włoskiej firmy z
      awangardową modą damską. W sklepie klientki mogą znaleźć odważne, nietypowe
      wzory obuwia, odzieży oraz sztucznej biżuterii.

OBUWIE SPORTOWE

NIKE /tel: 478 23 48/ - to sklep z odzieżą i obuwiem znanej na całym świecie
      sportowej marki Nike.

PUMA /tel: 478 24 25/ - to sportowa odzież i obuwie znanej marki

REEBOK /tel: 478 23 06/ - to sklep proponujący szeroki asortyment obuwia
      sportowego oraz odzież marki Reebok

ADIDAS /tel: 478 27 07/ - to sklep z odzieżą, obuwiem, torbami oraz bielizną
      dla aktywnych

BURTON SNOWBOARDS /tel: 478 20 49/ - to sklep firmowy Burton, produkującej
      deski snowbordowe. W sklepie znaleźć można również odzież damsko - męską i
      dodatki: buty, torby, paski.

NEW BALANCE /tel: 478 27 61/ - to sklep, który oferuje odzież, akcesoria i
      obuwie sportowe przeznaczone do uprawiania różnych dyscyplin sportowych, np:
      biegania, chodzenia, cross-trainingu, tenisa, koszykówki, piłki nożnej.
      • laminja Re: A w ktorym sklepie sa Geoxy? 11.11.05, 09:50
        dystrybutorem Geoxów jest firma Gino Rossi
    • cubus1 Lukbut oraz Helios -Gdzie w Warszawie? 10.11.05, 12:23
      Gdzie w Warszawie mozna dostac te butki?
      • cruella Re: Lukbut oraz Helios -Gdzie w Warszawie? 13.11.05, 20:26
        Łukbut kupowałam w budce za Halą marymoncką. Wprawdzie teraz trwa tam budowa
        stacji metra ale budki stojąsmile Tam są generalnie trzy pawilony: dwa z Bartkami
        (duży wybór ale i ceny też spore) i budka m.in. z Łukbut'ami.
        • laminja Re: Lukbut oraz Helios -Gdzie w Warszawie? 14.11.05, 20:28
          to fajny sklepik często tam zaglądam smile Prawie zawsze kiedy idę do sklepiku
          obok po prawdziwy bunc...
    • fruzia80 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 11.11.05, 12:53
      Ale wam się łatwo pisze. Ja w mojej mieścinie nie mogę dostać żadnych
      porządnych bucików dla dziewczynki rozmiar 24. Chyba pozostaje mi tylko
      internet, bo w 8 miesiącu ciąży i z 2-letnią córcią nie mam już siły wybierać
      się w długie wyprawy do innych miast po buty. Błagam, podajcie linki do
      sprawdzonych stron, gdzie mogę kupić buty przez internet
      • olaj Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 11.11.05, 14:28
        www.buciki.com.pl/
        www.czerwonykapturek.com.pl/sklep/index.php?cPath=54&osCsid=883a5be84a012b00b91e3031d84a1606

sklep.urwis.com.pl/index.php?cPath=27_64
      • zorba9 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 18.11.05, 11:22
        Polecam www.guliana.iap.pl/oferta.html
        Ładne tanie i można kupić przez internet. Pozdrawiam
    • driadea Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 11.11.05, 14:11
      Ja wczoraj kupiłam piękne, skórzane kozaczki, ocieplane wewnątrz (także na
      wkladce, niektórzy producenci o tym zapominają!), ładnie uszyte, usztywniana
      kostak - takie jak mają być. Zaplacilam 59 zł (w promocji) - żyć nie umierać.
      Później kupię jeszcze śniegowce i będziemy mieć komplet smile
      Pozdrawiam.
      • cubus1 Ale piszcie gdzie,w jakim sklepie KUPILYSCIE??? 11.11.05, 14:42
        • driadea Re: Ale piszcie gdzie,w jakim sklepie KUPILYSCIE? 11.11.05, 21:31
          Nie napisałam, bo Wam pewnie chodzi o Warszawę, a ja mieszkam w Katowicach i tu
          też (dokładnie w BRADO na Korfantego) kupilam córce buty.
          • iwona-mama-majki Re: Ale piszcie gdzie,w jakim sklepie KUPILYSCIE? 12.11.05, 11:22
            a ja kupiłam Gufo (z CCC) za 40 zł,wysokie, cieplutkie, miałysmy w zeszłym
            roku i super się sprawdziły .
      • jusienka Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 12.11.05, 14:40
        Zdecydowalam sie w koncu i kupilam buty firmy Emel
        www.emel.com.pl/niemowlece.htm Znajomi kupuja dzieciom i polecali.
        Kupilam kozaczki, ze skory, twardy przod i pieta, ocieplane w srodku (razem z
        wkladka), z boku na zamek, sa lekkie i wygladaja dosc porzadnie. Zobaczymy, co
        z nich bedzie pod koniec zimy. Rozmiar 22 (wedlug naszych poprzednich dwoch par
        butkow, to sa sporo wieksze, spokojnie 23) Zaplacilam 80zl w Szczecinie, w
        sklepie z bucikami dla dzieci, na rynku. Mai sie podobaja, biega w nich caly
        czas w domu i krzyczy na nas, gdy chcemy zamienic na kapcie ;O)
        • iwek33 Re: Czy naprawde ... do Jusieńka 13.11.05, 20:54
          Śliczne te buty Emel, bardzo wdzięczne niektóre modele. No i cena rozsądna.
    • fruzia80 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 13.11.05, 20:47
      Kupilam na allegro nówki, wyglądają całkiem nieźle. Mam zamiar później dokupić
      jeszcze jedną parę rozm.24, może w końcu gdzieś znajdę w jakimś sklepie, na
      razie sprubujemy te, jeśli okażą się fajne zamówię jeszcze jedną parę, bo chyba
      przyznacie, że naprawdę tanie:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=72140343
      • agni71 Re: do fruzi80 13.11.05, 23:18
        Jak juz dostaniesz butki, to napisz, jak z jakością, bo fajne są te i inne
        modele wystawiane przez tego sprzedającego. Może bym się skusiła dla córki jako
        zapasowe, bo jedne zimowe już mamy...

aga
    • anetti Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 13.11.05, 23:07
      sklep SZNURÓWKA Warszawa-Tarchomin
      duzy wybór butów, róznych firm np. Mrugała,Antylopa,Emel,Temar

www.sznurowka.com
      • iwizmisiem Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 16.11.05, 17:55
        Do Anetti, znasz może nr telefonu do sklepu Sznurówka na ul.Światowida? Nie mogę
        nigdzie znaleźć sad
    • abbra Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 14.11.05, 12:05
      Wczoraj kupiłam dla córci kozaczki w CCC - firmy Gufo - za 39,90 zł .
      Kilka razy kupowałam tam buciki tej firmy i za każdym razem byłam zadowolona .
      Z reguły ceny wahają się w granicach 40-60 zł .
      • cubus1 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 14.11.05, 12:34
        Kupilam buciki Mido Noster,naturalna skora,wewnatrz naturalna owcza welna,
        wysokie,na 3 rzepy.Narazie jest super ale tez nie ma zadnych
        mrozow.Aha,kosztowaly mniej niz 100zl.Buciki sa super lekkie.
        Dokupilam tez specjalna paste Kiwi na wodoszczelnosc(nawet nie wiedzialam ze
        cos takiego jest smile ).
        Wypowiem sie jak przyjda mrozy.
    • fruzia80 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 16.11.05, 11:29
      Dostałam dzisiaj te buciki z allegro, o których wcześniej pisałam, dla
      przypomnienia podaję link: www.allegro.pl/show_item.php?item=72140343
      Buciki, ku mojemu zaskoczeniusmile są naprawdę super. Zamówiłam córci jeszcze
      różowe na rzepy. Prawdę mówiąc nie wierzyłam, że za takie pieniądze mogę dostać
      fajne buty, ale naprawdę mile się rozczarowałam.
      • iwek33 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 18.11.05, 15:02
        Hej Fruzia, a czy Twoje dziecię już w nich chodziło? Bo ja właśnie też się
        skusilam na te buty dla synka ( tylko ten model z zameczkiem z boku i
        sznurówkami dla ozdoby) i jak je dostałam, to też mi się wydawało, ze fajne, a
        po 2 tygodniach szłam kupować mu porzadne buty, bo w tych był krzywo wszyty
        język i uwierał małego, zakładało się je okropnie, tego zamka nie szło do końca
        dopiąć, bo za ciasne nad kostką, pruł się szew, miękka zupełnie pięta, buty
        przy chodzeniu wyginały się jak najgorszej jakości papcie. Według mnie
        wywaliłam 39 zł.
    • mim288 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 16.11.05, 16:32
      Kupiłam w ccc Guffo za 60 zł, mieliśmy też w zeszłym roku, są super.
    • kartaga Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 17.11.05, 23:18
      Kupilam dziś synkowi buty zimowe firmy Eldam.Jestem bardzo zadowolona,bo w
      zasadzie mają wszystko to co chciałam i kosztowały 100zł.Są wykonane z
      naturalnej skóry,w środku kozuszek na całej stópce,wlącznie z wkładką,na czym
      szczególnie mi zależało.Mają wysoki,sztywny zapiętek,szerokie i wysokie
      noski,antypoślizgową podeszwę i atest zdrowej stopy CLPO.Mam nadzieję,ze spiszą
      się dobrze,gdy dopadnie nas zima.
      • jokam Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 19.11.05, 11:17
        hejka
        a ja kupiłam Bartki za 119zl, w Plejadzie Bytom podobno drugi gatunek, ale co
        ważne z Sympatexem, a Sympatex mam juz sprawdzony w poprzednich zimach.
        podobno II gatunek też można reklamować, gdyby co...wink
    • seiw Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 18.11.05, 15:34
      ..moje firmy to Temar, Łukbut, ostatnie butki zimowe to Jamet - podobno dopiero
      zaczęli szyć dla dzieci - skórzane, wewnatrz owcza wełna, na dwa rzepy, pięta
      etc. wszystko jak trzeba, nowoczesna stylistyka, chodzimy kilka dni, na razie
      super....
      ...wszystkie do 100 zł...
      Uważam, że kupowanie przereklamowanych Bartków to loteria.
    • pacynka27 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 18.11.05, 20:49
      A ja z Bartków zawsze byłam zadowolona. W zeszłym roku mieliśmy takie z sympatexem. Mały skakał w nich po kałużach jak roztapiał się śnieg. Spodnie miał mokre po kolana a w bucikach suchutko. I nigdy mu noga nie zmarzła.
      W tym roku kupiliśmy podobne.
    • cubus1 A jednak nie polecam bucikow Nestor Miko 19.11.05, 13:05
      Opisalam to tutaj :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=32209551
      Niedosc ze zle uszyte to jeszcze noga zimna mimo nie minusowej temperatury i
      rajtopek ze skarpetkami.Nie warto.
      • pacynka27 Re: A jednak nie polecam bucikow Nestor Miko 19.11.05, 16:58
        Tak czytam o tych zimnych nogach Twojego dziecka i myslę sobie że ono może poprostu tak ma!!!
        Ja mam zawsze zimne stopy. Mój mąż pół zimy chodzi w adidasach (kiedy nie ma śniegu) i zawsze mu ciepło. A synek (3 lata) dopiero od 2 dni nosi ocieplane buciki. Wczesniej chodził w bartkach za kostkę (nie ocieplane - skóra na zewnątrz i skóra wewnatrz, bez rajstop, jedne średniej grubości skarpetki) i nóżka cieplutka jak grzejniczek.
        Pozdr.
    • cubus1 Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 19.11.05, 17:45
      Wiesz co,tez powoli tak sobie mysle ale jeszcze chce wyprobowac ecco lub
      superfity.Jesli w nich nozka tez bedzie zimna to sie poddam...
      Ale tak czy siak,Bartki nigdy nie byly zle uszyte,dziecku nigdy nic sie ze
      stopka nie stalo wiec i tak nie polecam Miko Nestor bo sa po prostu zle uszyte.
      A zimnosc/cieplosc w butkach to chyba osobliwa sprawa...
      Wyprobujemy te nowe i dam znac,mam nadzieje ze jednak nozka bedzie ciepla smile
    • anabajan Re: Czy naprawde musze wydac 200zl na buty zimowe 21.11.05, 14:49
      bata 89 zł, w zeszłą zimę równiez bata 79 zł, lekkie, ciepłe i wydaje mi się,
      że wygodne, w przeciwnym razie młoda nie chciałaby zakładać.
      ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka