Dodaj do ulubionych

Maty edukacyjne

10.11.05, 18:16
Przymierzam się do zakupu maty edukacyjnej i nie mam pojęcia, jakiej firmy
wybrć. czym różni się mata Canpola od Tiny love? pOza ceną oczywiście. Mój
synek m 3,5 miesiąca. Dodam, że stac mnie na Tiny Love, ale jeśli tańsze maty
są też dobre to po co przepłacać. Proszę podpowiedzcie mi, jaką wybrać. Dzięki
Obserwuj wątek
    • mikita10 Re: Maty edukacyjne 10.11.05, 20:40
      Ja wybrałam Tiny Love, między innymi na zabawki. Są naprawdę fajne i zajmują
      malucha (mój synek bardzo długo musiał mieć zawsze przy sobie żyrafę), poza tym
      jest lusterko (naprawdę hit) i pole grające (to już naszego mniej
      interesowało). Z tego co widziałam to Canpol ma nudniejsze zabawki i chyba nie
      ma lusterka, ale nie dam sobie głowy uciąć, bo już troche miesięcy minęło i
      mogli coś nowego wprowadzić. Poza tym kolorystyka Canpola taka jakaś mdła.
      • inia25 Re: Maty edukacyjne 10.11.05, 21:45
        Maty Tiny Love mają o wiele ciekawszą kolorystykę, ładniejsze zabawki.
        • gawliki Re: Maty edukacyjne 10.11.05, 22:06
          mata tiny love!bomba
          gdybys chciala,to kolezanka chce sprzedac-jak nowa!(ja swoja zostawiam na
          nastepne...)
          • kina1 Re: Maty edukacyjne 10.11.05, 22:34
            A jaki jest model tej maty, którą Twoja koleżanka chce sprzedć i ile za nią
            chce?
            • maggie2229 Re: Maty edukacyjne 11.11.05, 13:05
              ja wlasnie kupilam Tiny Love Super Deluxe Zoo - rewelacyjna, bardzo zywe i
              soczyste kolory, slonik "halasuje" i sie trzesie, różna struktura tkanin,
              lusterko - jak dziecko lezy na brzuszku aktywuje "podnoszenie" główki

sporo osób tę wlasnie chwaliło w watku "kity i hity" i dlatego na tą sie
              uparłam..i udało mi sie kupic uzywaną za 50% ceny, ale wygląda jak nówka, wiec
              polecam tę samą drogę - lepsza taka używana niż nowa Canpolu

jakość Tiny Love taka, ze z powodzeniem słuzy 2-3 dzieci
        • betif Re: Maty edukacyjne 12.11.05, 18:47
          z tym sie nie zgadzam akurat. Tak było może przed dwoma laty, kiedy moje
          pierwsze dziecko korzystało z maty i Tiny Love naprawdę nie miała konkurencji.
          Obecnie mam druga córeczkę i Tiny Love po pierwszej. Chciałam tez kupić jakąś
          inną matę do domu babci, gdzie często jeździmy i szukałam Tiny Love z drugiej
          ręki za niewielkie pieniądze. Szukałam na internecie i uwagę moja przykuły maty
          Canpolu. Poszłam do sklepu, obejrzałam je na żywca i kupiłam jedną. Jestem
          naprawdę zadowolona. Ta mata wcale nie ustępuje Tiny Love, tez ma fajne zabawki
          i mnóstwo edukacyjnych elementów do odkrycia (piszczki, grzechotki, lusterka i
          szeleszczące uszka). I ma takze, zywe, cieszace oko, kolory.

Beata
    • iwek33 Re: Maty edukacyjne-ciekawy wątek 11.11.05, 13:13
      Przeklejam bardzo ciekawy wątek na temat mat edukacyjnych ( tu z forum, pare
      stron dalej)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=28997153
    • primka Re: Maty edukacyjne 11.11.05, 23:38
      Dwa tygodnie temu kupiłam 3 miesięcznej córeczce matę Tiny Love Plac Zabaw. Na
      razie się z nią oswaja, nie czai jeszcze niektórych funkcji, ale widzę, że
      coraz bardziej jej się podoba, polecam.
      • ramoneska42 Re: Maty edukacyjne 12.11.05, 00:37
        A czym się różni mata plac zabaw od innych mat tiny love i powiedz za ile
        kupiŁaś, a może wiesz gdzie mozna kupić ją najtaniej.
        Z góry dziękuje
        • bo76 Re: Maty edukacyjne 12.11.05, 22:17
          My mamy od prawie 8 miesięcy Tiny love arka Noego - polecam, to jedyna zabawka,
          za którą jeszcze raz bym tyle zapłaciła, używamy jej od pierwszych dni,
          odkrywamy nowe funkcjesmile)) A zabawki są bajecznie kolorowe i żadne pranie im
          nie straszne. Poza tym te zaczepy umożliwiają przymocowywanie ich np w wózku,
          łóżeczku, na leżaczku - więc odpada Ci kupowanie innych zabawek w tym celu. A
          jak się Majce znudzą - chowam je na parę dni, wieszam inne pluszaki, gryzaki, a
          po paru dniach jest tak zachwycona, jakby były nowe. Nie wiem, jak inne maty,
          porównywaliśmy kilka polskich, zabawki wisiały wysoko, na krótkich uszkach, nie
          interesowały jej tak od małego, a że była drobniutkim dzidziusiem, cieszyłam
          się, jak w tej macie poprzedłużałam jeszcze te zabawki, które są, wtedy była
          naprawdę zainteresowana już jako 2 miesięczniak!
    • kafik1 Re: Maty edukacyjne 12.11.05, 14:25
      Obecnie na rynku są dostępne cztery rodzaje Mat z pałąkami Tiny Love :
      1.Mata Plac Zabaw najbogatsza wersja (i najdroższa)- mata zawiera nową planszę
      dźwiękową Kick&Play bedącą dwiema zabawkami w jednej:
      W pierwszych miesiącach rozwoju dziecko może uderzać w nią nóżkami.Gdy trochę
      podrośnie - rączkami, aby uprzyjemnić sobie czas leżenia na brzuszku.
      Mata wyposażona jest:
      W planszę dźwiękową z muzyką Mozarta i zabawne odgłosy zwierzatek;Bezpieczne
      lusterko, zachęcające do unoszenia główki;Kolorowe grzechotki: Lew, Żyrafa
      -grzechotki, Motylek-gryzaczek.Wesoły dzwoneczek-Kaczuszka; Kolorowe
      grzechoczące paciorki.Piszczek-klakson. Dodatkowo do 9.12.05 jets promocja
      kupując matę otrzymujesz kupon na dzwoneczki Tiny Love.

2.Mata Zoo-Wyposażona jest w migające światełka oraz dwa rodzaje muzyki (poprzez
      naciskanie odpowiedniego pola dziecko może samodzielnie włączać muzykę):Muzykę
      Mozarta oraz łagodne dziecięce melodie.
      Ponadto mata posiada:
      Bezpieczne lusterko, zachecające dziecko do podnoszenia główki. Kolorowe
      maskotki zawieszone na pałąkach: słonika, żyrafę, papugę, małpkę oraz mini
      grzechotkę-paciorki.Wg. mnie ta mata jest najładniejszsurprised)

3. Mata Ogród-posiada obracający się kwiatek z pozytywką, piszczącego królika,
      żółwia, gryzak z pozytywką,balonik z grzechotką.

4. Mata Arka Noego-posiada konika morskiego,kwiatek z tęczą, ośmiorniczkę,żółwia
      z bezpiecznym lusterkiem,wieloryba.

W razie pytań(cena,promocjasurprised))zapraszam na prv.
      --
      Pozdrawiam Magdo-Kaśka
      DzieciecaKraina
      • ariella Re: Maty edukacyjne 15.11.05, 18:03
        Sprzedajesz je? Podaj namiar
        dzieki
        • kafik1 Re: Maty edukacyjne 16.11.05, 10:13
          napisałam na prv.surprised)
          --
          Pozdrawiam Magdo-Kaśka
          • myszowata1 mata tiny love zoo za 199zl 16.11.05, 12:06
            w sieci Polskich Sklepow Dzieciecych- z reklamy w grudniowym numerze "Dziecka"
            - z tym, ze nie wiem od kiedy, moze wczesniej niz od 1go grudnia,musze tam
            przedzwonic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka