magisok 30.11.05, 11:39 Proszę o radę, jaki Waszym zdaniem fotelik samochodowy jest najlepszy? Zznaczę, że chodzi mi o taki od 9kg w zwyż, pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: Fotelik samochodowy? 30.11.05, 11:53 Ramatti Venus. Jak dla mnie rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta76 Re: Fotelik samochodowy? 30.11.05, 12:18 Kiddy Life (ew Kiddy Life plus) - najbezpieczniejszy i najwygodniejszy fotelik wedlug testow ADAC (www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=330). Ale niestety troche drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: Fotelik samochodowy? 30.11.05, 12:51 concorde mieliśmy do 13 kilo i był rewelacyjny, fotelik do 18-tu kg mały dostał w prezencie - chicco, teraz mają lepszy model nazywa się key1 zdaje się, dziecku nie pocą się w nim plecki, gdybym kupowała jeszcze raz kupiłabym ten, bo mały w lecie ma zawsze mokre plecka. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia KIDDY LIFE PLUS!!! 04.12.05, 22:21 Ja też potwierdzam - KIDDY LIFE PLUS!!! A co do ceny to teraz jest jakaś promocja w Calineczce:calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=2874 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Fotelik samochodowy? 30.11.05, 13:44 Deltim ma taki model który jest od 9 do 36 kg Powyżej 18 kg fajnym i niedrogim rozwiązaniem jest model graco Myślę że one są generalnie porównywalne jeśli mają atesty (nie mówię o modelach styropianowych niewiadomo skąd) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkimroz Re: Fotelik samochodowy? 30.11.05, 14:55 My mamy kupiony w salonie Mercedes-Benz 0-13kg jestem z niego bardzo zadowolona. Służył nam i jako lezaczek i jako fotelik i sprawdza się do dziś. choć cena jest nie mała to goraco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
bienemaja Re: Fotelik samochodowy? 30.11.05, 16:24 ja tez polecam ramatti venus, bardzo dobrze nam sluzy, cena rozsadna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: Fotelik samochodowy? 16.12.05, 13:23 My też mamy Ramatti i jesteśmy zadowoleni. Cena naprawdę dobra. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Fotelik samochodowy? 04.12.05, 22:32 Roemer King TS plus najlepszy według testów w swoim przedziale wagowym (9-18 kg) Użytkuje się go również świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
morenaa Re: Fotelik samochodowy? 05.12.05, 17:50 Kiddy Life Plus!!!! To jedyny znany mi fotelik 9-36kg, który w najwyższym przedziale nie pozostaje zwykłą podkładką pod pupę tylko nadal całym fotelikiem (z oparciem pod plecami i rewelacyjną ochroną głowy) Dodam, że moja 13 m-czna córka odbyła w nim już daleką podróż i fotelik sprawdził się 100% Odpowiedz Link Zgłoś
euzebia500 Re: Fotelik samochodowy? 13.12.05, 11:10 Kiddy Life Plus. Ja te z jestem zauroczona tym fotelikiem. Polecam. Ja mam taki: calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=2881 Odpowiedz Link Zgłoś
bacia12 Re: Fotelik samochodowy? 14.12.05, 13:51 kupując ten foletlik trzeba wziąc pod uwage, że jest w nim dużo cieplej niż w normalnym. Jazda latem może okazać się męczarnią. Pozatym duzo zalezy od dziecka. Maja córeczka nigdy w życiu nie dałby się pozapinac do tego stopnia. My mamy Roemer i bardzo sobie chwalimy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tala5 Re: Fotelik samochodowy? 13.12.05, 15:55 Hej czy mogłabyś napisać mi na priva czy oparcie w tym foteliku odchyla się na tyle mocno żeby półtoraroczne dziecko mogło w nim wygodnie spać? Dodam, że zastanawiamy się nad kupnem tego fotelika ale nie wiemy czy będzie wygodny również dla malucha. Napisz czy Wasz fotelik ma osłonę tułowia czy zapinacie dziecko pasami samochodowymi. Bardzo dziękuję i pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
agulek9 Re: Fotelik samochodowy? 07.12.05, 18:04 Ramanti niedrogi i bardzo ładny ok 280zł Odpowiedz Link Zgłoś
annasza33 Re: Fotelik samochodowy? 07.12.05, 23:02 Niestety Ramatti nie przeszedł żadnych testów ADAC. A tez mi się podobał Rewelacja bebe confort Iseos TT - napinacze pasów, rozsuwane boczki (gdy dziecko jest większe lub grubiej ubrane), doskonały materiał (dziecko nie poci się), rozkłada się do spania dość sporo w przeciwieństwie do innych. Przeszedł świetnie testy bezpieczeństwa ADAC. Cena wysoka ale na nią zasługuje! Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Fotelik samochodowy? 13.12.05, 13:11 Pod warunkiem, że ktoś ma ten system Isoes zamontowany w samochodzie. Inaczej fotelik nie będzie stabilny i bezpieczny, czyli nie spełni swojej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: Fotelik samochodowy? 16.12.05, 11:05 w niedzielę kupujemy większy fotelik bo z obecnego synkowi sie wyrosło i wlasnie będę miala do sprzedania Ramatti Venus + wkładka spłycająca w kolorze: www.ramatti.pl/img_foteliki/kolory/venus_sentence_grey_1115645195.jpg Wkladka zmniejszajaca w identycznym kolorze. Jesli jestes zainteresowana to jestem pod mailem: greenland@tlen.pl (do wtorku a potem dopiero po swietach) Jestem z Poznania. Fotelik był kupiony we wrzesniu 2004 ale dopiero do marca 2005 mamy auto wiec wczesniej był uzyty raz - na wyjazd na swieta bozonarodzeniowe w zeszlym roku Stan idealny! Odpowiedz Link Zgłoś
piastka Re: Fotelik samochodowy? 16.12.05, 12:00 Po wielu przemyśleniach i porównaniach zdecydowałam się na Casualplaya 9-25kg, mimo wysokiej ceny (ok. 800,-zł)- ale ma służyć na dłużej i wymóg bezpieczeństwa jest priorytetem, gdyż wybieramy się na dłuższe wakacyjne wyjazdy. Poza tym robi wrażenie bardzo wygodnego - i rzeczywiście - nasz maluch zwykle wyjący w czasie jazdy od czasu przesiadki rzadko się buntuje. Na pewno spore znaczenie ma fakt, że siedzi przodem do kierunku jazdy. Jedyny mankament, że siedzisko jest dość szerokie i w ustawieniu na środku tylnej kanapy dla osób siedzących obok nie pozostaje za dużo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: Fotelik samochodowy? 23.12.05, 00:51 piastka napisała: > Po wielu przemyśleniach i porównaniach zdecydowałam się na Casualplaya 9-25kg, > mimo wysokiej ceny (ok. 800,-zł)- ale ma służyć na dłużej i wymóg > bezpieczeństwa jest priorytetem, gdyż wybieramy się na dłuższe wakacyjne > wyjazdy. Hm Cacual play BEAT - wynik "bare minimum" strona druga, środkowa kolumna - bezpieczny to on raczej nie jest. www.aamotoringtrust.com/files/reports/01052004_crash_test_ataglance.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
magisok Re: Fotelik samochodowy? 16.12.05, 15:01 Witam, dziękuje za wszystkie rady!)) Już kupoliśmy fotelik i jeteśmy bardzo zadowoleni. Nasz wybór to Deltim 9-36 i funkconalny i zgrabny i nie taki najdroższy a Maryśka bardzo zadowolona jak w nim zasiada. A przedewszystki ma potrzebne atesty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś