Dodaj do ulubionych

Fotelik bebe confort iseos safe side

05.01.06, 23:28
prosze o opinie i mam jeszcze pytanko czym jeszcze rozni sie od iseos tt poza
mozliwoscia montowania tylem do kierunku jazdy .Corka ma 10 miesiecy i wydaje
mi sie ze jeszcze powinna pojezdzic tylem
Obserwuj wątek
    • mikanm Re: Fotelik bebe confort iseos safe side 06.01.06, 08:56
      mam dziecko w tym samym wieku i też zastanawiam się nad tym fotelikiem. TT nie
      da się zamontować tyłem do kierunku jazdy to jedna różnica a druga to że tt ma
      naciągacz pasów, dzięki czemu fotelik lepiej się montuje w samochodzie.
      Przymierzałaś swoje dziecko do tego fotelika? ja się zastanawiam czy mój Mateo
      nie wyrośnie z niego zbyt szybko...
      • aga863 Re: Fotelik bebe confort iseos safe side 06.01.06, 19:02
        Nie przymierzalam bo wyglada na to ze w Angli te foteliki sa malo popularne i
        znalazlam w necie tylko jeden sklep gdzie go moge go kupic ale tam nie maja tt
        wiec nie bede miala porownania dlatego sie pytam na forum
        • mikanm Re: Fotelik bebe confort iseos safe side 06.01.06, 19:56
          Wielkością to one się nie różnią jedynie tym naciągiem pasów - to coś takiego
          jak maxi cosi priori i maxi cosi priori xp - ten ostatni też ma naciągacz pasów
          i podobno tak nie "lata" po samochodzie. Ja dziś przymierzylam małego to iseos
          tt - hmmm mieszane mam uczucia, do końca górnej krawędzi od czubka głowy jest
          może 5 cm. Babka polecała mi concorda do 36 kg, ale jakoś mnie nie przekonała,
          pierwszy stopień szelek dużo wyżej niż ramionka Małego, poduszki boczne wąskie
          więc pewnie gorzej chronią, no i rozkłada się do spania prawie niewidocznie. Nie
          wiem co mam robić i jestem w kropce.
          W Anglii pewnie mało popularne są bebe confort bo to foteliki francuskie, no a
          wiadomo że "wyspiarze" i "żabojady" nie za bardzo darzą się sympatią smile
          Chociaż... może się mylę.
          • aga863 Re: Fotelik bebe confort iseos safe side 06.01.06, 21:07
            Pewnie sie nie mylisz;0)
            Tutaj najpopularniejszy jest Britax ale jakos nie moge sie do niego
            przekonac ,wlasnie szukam testow brytyjskich .Co do fotelikow do 36 kilogramow
            to u takich maluszkow sie jeszcze nie sprawdzaja moim zdaniem, dziecko jeszcze
            duzo spi w czasie podrozy a one prawie sie nie rozkladaja .Starsza wsadzilismy
            w taki z bebe confort jak miala ze trzy latka. mozesz mi jeszcze powiedziec
            czy te foteliki sa wygodne dla dziecka bo ja jesli sie zdecyduje to bede
            kupowac przezinternet wiec nie mam mozliwosci podotykania.
            • mikanm Re: Fotelik bebe confort iseos safe side 06.01.06, 22:06
              Moim zdaniem wykonanie najwyższej klasy, widać naprawdę staranność. Rozkladałam
              do pozycji leżącej, trochę ciężko kręci się tą gałką (oczywiście to pojęcie
              względne, nie musiałam użyc dużej siły ale jednak troszkę musiałam ponaciskać)do
              zmiany pozycji,ale odchyla się o wiele lepiej niż ten concord. Moim zdaniem
              także takie foteliki na wszystkie przedziały wiekowe nie sprawdzają się zupełnie
              - zwłaszcza że to był concord trimax który ma tylko 2 gwiazdki w testach
              zderzeniowych. Iseos ma 3 - w sumie też nie rewelacja. Nie mogę znaleźć testów
              iseosa tt - może jeszcze nie robili?
              Dziecko naprawde jest dobrze "usadzone" w tym foteliku, jest głęboki i
              najfajniesze są te rozkładane boki. Jak zimą dziecko jest ubrane w grubą kurtkę
              to się przydaje. Wydaje mi się, że powinien być wygodny - zwłaszcza, że polecają
              ten fotelik dla noworodków więc musi się odpowiednio odchylać, żeby dziecka nie
              wozić w pionie. Nie wiem tylko czy tt odchyla się równie głęboko jak zwykły
              iseos, w sklepie nie było tego drugiego więc nie mam porównania.
            • ela-e22 Re: Fotelik bebe confort iseos safe side 07.01.06, 09:36
              Jeżeli mogę się wtrącić, to ja mam ten sam problem. Zastanawiam się przede
              wszystkim nad Iseos 0-18 i znalazłam jeszcze w tym przedziale z lepszą nieco
              punktacją Jane Racing ( możecie go zobaczyć na www.tanimarket.pl), niestety nie
              widziałam go w orginale. Iseos widziałam , ale jeszcze nie oglądałam dokładnie.
              Kiedyś miałam Cosmos Bebeconf. , wydaje mi się .że Iseos jest jego następcą.
              • mikanm Re: Fotelik bebe confort iseos safe side 07.01.06, 10:37
                Aga863 sprawdź czy Britax nie ma jakiś powiązań z firmą Roemer! Ostatnio
                zainteresowałam się tez właśnie Roemerami i na którejś stronie wyświetliło mi
                się: firma Roemer-Britax! Roemer robi bardzo dobre foteliki, mają 4 gwiazdki w
                testach, może porównaj sobie, może to te same tylko pod inną nazwą?

Napisałam do zespołu strony fotelik.info - tam gdzie są testy zderzeniowe
                fotelików. Zachwalają że o fotelikach wiedzą (prawie) wszystko smile Pan polecił mi
                zdecydowanie maxi cosi priori xp.
                pozdrawiam
                • aga863 britax-romer 09.01.06, 10:55
                  Mialas racje Mikanm to te same foteliki ale pod inna nazwa .Udalo mi sie
                  namiezyc iseosa w mothercare i pojechalismy poprzymiezac ,niestety nasze mondeo
                  ma za krutkie pasy i nie da sie tego fotelika u nas zamatowac
                  tylem .Sprawdzilismy tez britaxa i maxi cosi ale w obydwu Vicki siedziala
                  bardzo skulona i zaraz sie zaczela drzec a w iseoesie siedziala bardzo
                  spokojnie.Zdeydowalismy sie wiec na iseosa tt ztym ze mala poczeka jeszcze z
                  przesiadka jakies dwa miesiace
                  Pozdrowienia
                  Aga i Vicki
    • maczkama Re: Fotelik bebe confort iseos safe side 08.01.06, 19:58
      Mam ten fotelik, ale nie wiem jak zdiąć tapicerkę do prania. Czy może jakaś
      mama mi podpowie?
      Dziękuję i pozdrawiam. Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka