Dodaj do ulubionych

UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałowe "d"

12.01.06, 23:17
sprzedaje wyglądające (na fotkach) bardzo atrakcyjnie stroje karnawałowe dla
dzieci,
allegro.pl/show_user.php?uid=1016531
zakupiony przeze mnie drastycznie odbiega od rzeczywistego wyglądu i jakości:
brak 2 czesci stroju - bluzy i hełmu z przyłbicą (o którym Sprzedający
zapewnił mnie w mailu, gdy przed licytacja dopytywałam się - poczta do wglądu
dla zainteresowanych)
bylejaki materiał, nie do założenia powtórnie (po 2 godz. zabawie)
sztuczny, ze az boli - dzieciak spływał potem
zdjęcia katalogowe (o ile są tego Sprzedającego) nie prezentują stroju!
ten czlowiek skasował pieniadze, wyslal ten szajs a potem nie miał ochoty
wyjasnic mi sprawy - dlaczego dostalam nie to co mi na aukcji obiecano
KOBIETY - NIE KUPUJCIE U NIEGO,
mnie serce boli po tych straconych pieniądzach (nie wiem co powiem dziadkom,
ktorzy te pieniadze zaoszcedzili i dali)
Obserwuj wątek
    • kasik2828 Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 13.01.06, 20:31
      bardzo mi przykro ze tak sie stalo no niestety kupujac na allegro musimy liczyc
      sie ztym ze cos moze byc inne w koncu kupujemy tylko patrzac na fotke
      ale mysle ze nie mozesz pisac ze ktos jest oszustem....
      • patrycja22 Do olafinek ... 13.01.06, 22:17
        Dokladnie,Kasia ma racje. Bylo ruszyc swoje szanowne cztery litery i przejsc do
        centrum handlowego, sklepu etc. by tam kupic wlasnorecznie towar, dotknac
        materialu czy tez dokladnie sprawdzic wszytskie elementy stroju. Specyfika
        aukcji internetowych jest wlasnie to ryzyko,ze dany towar nie bedzie spelnial
        naszych oczekiwan.

dlatego teksty w stylu(pozwole zacytowac,,mnie serce boli po tych straconych
        pieniądzach (nie wiem co powiem dziadkom,
        ktorzy te pieniadze zaoszcedzili i dali)"-koniec cytatu

sa conajmniej pretensjonalne i zalosne.

Patrzylam na inne aukcje tego sprzedajacego i ilosc komentarzy pozytywnych
        druzgocaco przewaza nad negatywnymi ,dlatego ,moze czasem warto swoja
        frustracje wyladowac w Kole Gospodyn Wiejskich albo Innych Matek Polek, a nie
        histeryzowac i oczerniac czlowiek,ktory w moim mniemaniu nie do konca zasluzyl
        na publiczny ostracyzm tej wagi.

zycze wiecej optymizmu i rozwagi.

• mam6lat Re: Do olafinek ... 13.01.06, 23:47
          wyobraz sobie ze tych czterech ruszyc nie moge...bo mam maluszka znowu chorego
          wyobraz sobie tez, ze skontaktowałm się z 16 kupującymi u niego strój rycerza
          (inne stroje z oczywistego powodu mnie nie interesują)
          i wiesz 9 osób - na razie - odpisało, ze podzielaja moje zdanie, sa bardzo
          rozczarowani.....czesc zaniechała komentowania aukcji, czesc "dla swietego
          spokoju" wystawiła pozytywy
          "serce mnie boli" jest przyslowiowe..
          a Ty pewnie masz to szczescie życ na wyzszym poziomie materialnym i nie
          potrzebujesz pomocy (prezentów)dziadków emerytów (rodzice maja 1 850 pln razem)
        • mama4dzieci DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.06, 20:22
          Na allwegro dzialaja oszusci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Ja sama przed BOZYM NARODZENIEM kupilam u jednego oszysta zabawki dla
          dzieci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Mial ok.70 samych pozytywow.....teraz ma ponad 100 negatywow.
          Kase wzial a towaru nikomu nie wuslal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Mojka przyjaciolka zrobila zakupy u SUPER SPRZEDAWCY...towaru rowniez nie
          dostala a gosc ma ponad 300 negatywow..wiec komentarze to nie
          wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          ALLEGRO schpdzi na psy i tym samym traci klientow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • mariola999 Re: Do olafinek ... 16.01.06, 20:33
          !!!SKANDAL!!!Znam doskonale tego allegrowicza i jest to bardzo szanowany i
          poważny biznesmen.Nazywanie go "oszustem" jest wręcz oczernianiem jego osoby i
          zasługuje na radykalne potepienie.Wydaje mi sie,iż rozsądne matki są w stanie
          ocenic po znacznej ilości komentarzy pozytywnych jak faktycznie przebiegaja z
          nim tranzakcje.Jestem przekonana,że te kilka komentarzy negatywnych to z powodu
          zaistniałyh nieporozumień,a nie z "oszustwa" tego allegrowicza.Jeżeli
          strój,który otrzymałaś nie odpowiadał twym dziecięcym fantazją to już twój
          problem.Jak widac jesteś w mniejszosci... (pewnie dziwne dzieciństwo )
          • ewelinaz25 Re: Do olafinek ... 16.01.06, 21:02
            jego korespondecja znacznie przeczy temu, żeby był aż na tyle poważny.
            Szanujący klienta sprzedawca wymienia towar bez zbędnych komentarzy. A to że ma
            tyle pozytywnych opinii to jeszcze nie świadczy o tym, że nie zamierza kogoś
            oszukać. już ostatnio właśnie trafił się taki jeden co to miał tych pozytywnych
            komentarzy, a tuż przed świętami oszukał blisko ponad 120 osób.
      • mam6lat Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 13.01.06, 23:49
        jesli chcesz podesle ci 2 fotki
        tą z allegro
        i oryginalną stroju, ktory otrzymalam
    • mam6lat Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 13.01.06, 23:48
      acha z kilkoma kupujacymi złozylismy skarge do allegro...uzasadnioną
      kopiami korespondencji i realnymi fotkami rzeczy
      (acha 2 mamy zgłosiły niespodziewane zniszcenie ubrań....tak jakosc)
      • mam6lat Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 13.01.06, 23:54
        acha dla zainteresowanych aferami - usiadłam przy kompie po siostrze (aktywnej
        na innym forum)stąd nie
        "OLAFINEK"
        TYLKO "MAM6LAT"
        • rebeliantka3 Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 14.01.06, 00:11
          Witam wszystkie Panie. Na początk chciała bym napisać co mnie spotkało. Kupiłam
          strój zbroja, przyszedł do mnie po 2 dniach. Okazało się, że brak jest chełmu
          tekturowego - zamiast niego materiałowa "przyłbica", inne jest logo na bluzie i
          brak czarnych spodenek i bluzeczki po spodem. Byłam także wielce rozczarowana.
          Zwróciłam się z tym do sprzedającego. Odpisał, że wynikła pomyłka przy
          pakowniu, ponieważ nie dogadał się z osobą pakującą i zaoferował w ramach
          rekompensaty zwrot połowy ceny stroju i przysłanie brakujących bluzeczki i
          spodenek. Myślę więc, że nie powinno się go nazywać oszustem, bo każdemu może
          powinąć się noga. Wystarczy tylko pozwolić komuś naprawić swój błąd. LUDZIE !!!
          Nie bądźcie tacy zawistni !!!!
          • mam6lat Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 14.01.06, 11:08
            prosze Pani ja juz mam ok. 20 odpowiedzi od kupujących te stroje....
            proszę mi uwierzyc zawsze tak samo tłumaczy...pomyłka, dogadanie się w sprawie
            czesciowego zwrotu,
            czasem straszenie negatywem, lub dogadywanie sie o pozytywy.
            Dla uwiarygodnienia kopiuję list, któregfo treść Pani pewnie zna....
            gdy sprawę zgłosiłam Allegro z listami od innych jegi kontrahentów przysłał
            list tej treści:
            "Proponuje zwrot połowy sumy pieniędzy za stroj. jeżeli Pani zechce moge nawet
            dosłac te nieszczęsny spodnie i bluze, prosze tylko o troche wyrozumiałości
            wszyscy jestesmy ludźmi...... każdemu może zdazryc się pomyłka i prosze nie
            nazywać mnie oszustem.
            Pozdrawiam,
            Wiktor B*****
            60* *** 848"
            brakowało też chełmu,
            synek jest po balu, a pomyłka może zdarzyć się raz a nie - jak wiem z maili z
            kupującymi u niego - nagminnie
            poprostu sprzedaje co innego niz prezentuje na aukcji!!!
            ja nie jestem zawistna -
            a Państwu jak widać łatwiej zaatakować mnie niż uwierzyć,
            ze któś robi w balona dzieci i ich rodziców...sad
            • iwek33 Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 14.01.06, 13:15
              A ja rozumiem autorkę postu i zgadzam się z nią, że osoba sprzedająca
              niekompletne stroje karnawałowe jest nieuczciwa i nierzetelna. W końcu po to są
              zdjęcia przedmiotu sprzedawanego na aukcjach, żeby nie kupować kota w worku.
              Zawsze jest ryzyko, że tkanina będzie gorsza niż sobie wyobrażamy, bo tego nie
              widać na zdjęciach i jeśli nie dopytaliśmy to możemy mieć pretensje tylko do
              siebie. Ale jeśli chodzi o elementy stroju to sprawa jest jasna: jak ma być
              bluza, spodnie, pas, hełm to TO MA BYĆ !!! Za to płacimy i to jest w opisie
              aukcji!!! Niedopuszczalne, ze otrzymujemy tylko spodnie i bluzę,a pozostałych
              elementów nie ma. Jeśli sprzedający ma stroje składające sie z dwóch elementów
              to jego psim obowiązkiem jest zrobić fotkę dwóch elementów i opisać aukcję
              zgodnie ze stanem faktycznym. Jeśli jest za leniwy i posługuje się gotowymi
              fotkami innych strojów to jest nierzetelny i oszukuje kupujących. Ja też
              czułabym się oszukana, gdybym kupiła taki strój, w którym nie ma podstawowych
              elementów, pokazanych zresztą na fotkach. Jeśli będziemy bronić takich
              sprzedających to nie dziwmy się potem, że kupimy granatowe dżinsy , a otrzymamy
              zielone gatki dresowe. A pomylić w identyczny sposób można się raz, a nie 20
              razy. A tak w ogóle to mam wrażenie, ze allegro od jakiegoś czasu schodzi na
              psy. Coraz więcej oszustów, wyzyskiwaczy i nieuczciwych sprzedających.
              • leigh4 Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 14.01.06, 15:39
                Zgadzam się. To żadne usprawiedliwienie, a rady w stylu"rusz cztery litery i
                kup w sklepie" są żenujące, a przede wszystkim absurdalne:przecież po to
                kupujemy przez internet, żeby po sklepach nie biegać.
                Niezależnie zaś od rozważań nad nieuczciwością czy rzetelnością sprzedających(i
                co tu dużo mówić, myslę, że również kupujących na allegro-bo to zwykle ci sami
                ludzie) mam wrażenie, że często w takich dyskusjach biorą udział osoby, które
                dany bubel sprzedały. Wnioskuję po kulturze wypowiedzi("koło gospodyń
                (...)") ; )
                • gugusiaczek Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 14.01.06, 16:07
                  Jestem zdziwona ,ze przeczytalam tu :'.....czesc zaniechała komentowania
                  aukcji, czesc "dla swietego
                  spokoju" wystawiła pozytywy'
                  Same 'hodujecie 'takich sprzedajacych.!!!!!!!!!!!!!!!
                  Jesli jest cos nie tak nalezy wystawic odpowiedni komentarz,przeciez nastepna
                  osoba ,ktora ma ochote zakupic u tej osoby czyta wylacznie pozytywne komenatrze
                  i kupuje.I dostaje szajs.Jesli tych komentarzy bylaby odpowiednia ilosc to
                  zapewne nikt juz by nie kupil od Niego stroju i nienabijal mu kasy
                  • ewelinaz25 Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 15.01.06, 18:20
                    jak najbardziej takie zachowanie sprzedawcy należy potępić wystawiając mu
                    komenatrz adekwatny do poziomu obsługi klienta. To zapewne nie była pomyłka
                    (jeśli była - to celowa), aby naciągnąć klientelę na koszty. Widać sprzedawca
                    wyszedł z założenia, że dla świętego spokoju nikt mu negatywa nie postawi. I
                    widać miał chyba rację, bo jak na razie jego negatywne komentarze nie robią na
                    potencjalnym kliencie żadnego wrażenia, skoro aż tylu dało się nabrać. Lepiej
                    chyba odpowiednio potraktować go w komentarzu, wtedy liczba chętnych na stroje
                    znacznie zmaleje. W końcu po to są komentarze...
                    • alcantra komentarze... 18.01.06, 10:01

ewelinaz25 napisała:

> Lepiej
                      > chyba odpowiednio potraktować go w komentarzu, wtedy liczba chętnych na
                      stroje
                      > znacznie zmaleje. W końcu po to są komentarze...

Wiesz, z tymi komentarzami to sprawa nie taka prosta: są jak miecz obosieczny i
                      dlatego kupujący obawiają się wystawiać komentarze zgodnie ze swoim poczuciem
                      satysfakcji, w obawie przed "zepsuciem" metryczki.

Nie masz gwarancji, że osoba, której wystawisz komentarz neutralny albo
                      negatywny nie wystawi Ci - NIEZASŁUŻONEGO - odwetowca. Na właściwą odpowiedź
                      też nie za bardzo masz szanse, bo ogranicza Cię liczba znaków.

Ja miałam smutny przypadek takiego odwetowca. Wystawiłam komentarz neutralny,
                      ale uczciwie zwróciłam uwagi na istniejące pozytywy transakcji. Sprzedająca
                      potraktowała komentarz bardzo emocjonalnie, jakby był negatywem. W mailu, jako
                      wytłumaczenie pisała co innego, a co innego odpowiedziała w swoim komentarzu do
                      mojego. Zarzuciła mi nieznajomość pewnych reguł (bzdura!) i oczywiście mnie
                      także wystawiła neutralny bezczelnie kłamiąc i obrzucając błotem. Nieważne, że
                      ja jako kupująca dopełniłam uczciwie wszystkich zasad, a co więcej należność
                      wpłaciłam tego samego dnia po wygraniu aukcji. Natomiast jej komentarz
                      neutralny był niewspółmiernie przykry w stosunku do tego, który otrzymała ode
                      mnie.

Doświadczenie smutne, ale chyba napiszę w informacji "o mnie", że skoro od
                      siebie jako sprzedającego i kupującego wymagam uczciwości, to tego samego
                      wymagam od kontrahentów, a za wszystkie odstępstwa będę wystawiać komentarze
                      neutralne.
                      • ewelinaz25 Re: komentarze... 18.01.06, 11:11
                        owszem ilość znaków ograniczona, dlatego trzeba dosadnie napisać to co się chce
                        wyrazić i krótko. Pisząc negatywa nie trzeba zaznaczać, jak to niektórzy piszą
                        wielki negatyw, bo to akurat widać, piszemy uzasadnienie postawionego
                        komentarza (za co, dlaczego itp.). W ten sposób traktując komentarz (krótko i
                        rzeczowo) nie będzie problemu z brakiem znaków
                        • alcantra Re: komentarze... 18.01.06, 12:34
                          niestety, IMHO w 500 znakach (a nawet mniej) nie ma możliwości jednocześnie
                          wykazać kłamstwa osoby, która wystawiła zły komentarz i wyjaśnić sprawy tak,
                          aby dla potencjalnych kontrahentów wydała się bardziej wiarygodna i
                          przekonująca niż jakiekolwiek oszczerstwo. Albo jedno albo drugie.
                          • ewelinaz25 Re: komentarze... 18.01.06, 15:20
                            mnie się jakoś udajesmile
    • mariola999 Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 18.01.06, 00:27
      Zakupy na allegro niestety wiąża się z ryzykiem poniewaz jak najbardziej
      oszustów nie brakuje.Nie dyskutujemy jednak czy oni są czy nie tylko na temat
      konkretnego sprzedawcy, który nim NIEJEST!!!!Nawet zakupy w sklepie nie
      gwarantuja niekiedy pełnej satysfakcji kiedy to np. cos kupimy,okaże sie w
      nieodpowiednim rozmiarze, a póxniej nie można tego zamienić lub oddać...
      • olaj Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 18.01.06, 15:39
        Podobno już wprowadzono przepis, który gwarantuje, że w realnym sklepie rzecz
        oddać można. Nie sprawdzałam, na ile jest prawdziwy smile)

Za to aukcje Allegro z opcją "kup teraz" traktowane sa jako forma sprzedaży
        przez internet podlegająca pod prawo handl;owe, które mówi, że kupujący ma 10
        dni na zwrot towaru, który mu nie odpowiada z jakichkolwiek względów
        (oczywiście towar nie może byc używany, noszony, poplamiony, pachnący itp), a
        kupujący ma 14 dni na zwrot pieniążków (od otrzymania towaru).

Mam sklep i na Allegro sprzedaję, to wiem smile)))

Jeżeli osoba, która sprzedała towar w opcji kup teraz na ALlegro, nie chciałaby
        go przyjać i zwrócić pieniędzy, należy powiadomić inspekcję handlową i
        ewentualnie inne organy, ponieważ jest to niezgodne z prawem.

Pozdr
        Ola
    • lipsy Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 19.01.06, 13:44
      I jeszcze trzeba dodać że osoba sprzedająca musi być zarejestrowana jako firma
      i wtedy możemy zwrócić towar. Zwrot taki nie dotyczy zakupów od osoby fizycznej.
      • anapola Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 19.01.06, 23:58
        Mój synek marzy o tym aby zostać rycerzem na swoim pierwszym przedszkolnym
        balu.Wiem,że ten strój jest właśnie taki jaki Mały chciałby mieć.Przerabialiśmy
        inne stroje(muszkieterowie itp),zaden mu nie odpowiada-On chce mieć właśnie
        TEN.I co mam zrobić?Zaryzykować i kupić?Zrezygnować?Stroju szukamy od 2 m-
        cy...No to mam dylemacik...
        • mam6lat Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 20.01.06, 11:10
          widziałam ta aukcję teraz zamieścił fotki sprzedawanego stroju;
          wczesniej były tylko ładne fotki z katalogu:
          skład stroju
          bluzka i spodnie
          tekturowy chełm z przyłbicą
          zbroja z naszytym niebieskim emblematem
          i nakolanniki i nałokietniki
          taki srtoj prezentowało zdjęcie i opis
          (dla mnie najwikszą atrakcja był właśnie kask z ruchomą przyłbicą i to
          zdecydowało o wyborze stroju u tego allegrowicza)
          dostałam stroj bez spodnich czesci: spodnie i bluzka,
          zamiast hełmu coś jak czapka....
          inna zbroja =- stąd moje rozczarowanie WIELKI
          nie dosc ze inny niz na obrazku
          to jeszce niekompletny;
          teraz wystawia inne opisy i fotki - zobacz
          allegrowiczom - zebrało nas sie przez miesiąc kilkudziesięciu zaproponował
          rekompensatę.
          no i przygotuj sie, ze strój jest na jedno założenie......ja miałam nadzieję,
          ze moj rycerz pobiega po domu przez jakis czas, a strój może bedzie w
          przyszłości dla drugiego malucha
          generalnie jestes w lepszej sytuacji - bo kupisz to co prezentuje fotka i opis,
          a nie jak my "kota w worku"
          • edytek1 Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 20.01.06, 12:20
            następnym razem polecam zakupy tu: www.godan.pl/index.php?
            mode=sklep&action=stroje
            • anapola Re: UWAGA - oszust na Allegro - stroje karnawałow 20.01.06, 18:10
              Znam ten adres,niestety rycerza na stanie nie posiadająsad Zdecydowałam się na
              zakup tego stroju po wymianie emaili z jedną z osób,które` kupiły to przebranie
              i wystawiły pozytywny komentarz.Osoba ta zapewnia mnie,ze jej transakcja
              przebiegła bardzo sprawnie i jest zadowolona z zakupu.Zobaczymy jak będzie w
              moim przypadku.Zaryzykowałam.Dam znać jak strój dotrze do mnie.Dziękuję i
              pozdrawiam anapola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka