Dodaj do ulubionych

wozek?? jaki??

02.02.06, 16:35
czy zastanawialyscie sie juz nad kupnem wozka dla dzidzi?? jest ich tak wiele
na rynku, ze nie wiem na co sie zdecydowac sad
Maciie jakies opinie na ten temat, preferencje, moze jakas konkretna firma??

pozdrawiam

kwietniowa mama
Obserwuj wątek
    • mfka Re: wozek?? jaki?? 02.02.06, 16:39
      Faktycznie z wyborem wózka nie jest łatwo. Chyba należy zacząć od tego ile chce
      się przeznaczyć na wózek, bo to w wyborze wózka to chyba najważniejsza sprawa.
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060425/dt/6/k/4b4e/preg.png
      • agakapalka Re: wozek?? jaki?? 02.02.06, 17:17
        Urodziłam Zuzie 21 sierpnia ub.roku. Od początku ciąży chodziłam z meżem po
        sklepach w poszukiwaniu wymarzonego wózka. Wybralismy Bartatine Plus frmy
        Jedroch. Firma miesci się w moim mieście, tzn w Ostrowie Wlkp. Produkuje wozki
        od ponad 30 lat. Nasz wózek sprawdza sie w trudnych warunkach (nieodśnieżone
        chodniki czy podjazdy do przychodni). Jeździmy po polnuych drogach zasypanych
        sniegiem. Córka ma 5 miesiecy i jest duża, tzn ma 70 cm i ponad 7 kg wagi. I
        wierzcie mi, mieści sie w gondoli zapakowana w kombinezon. Ma miejsce na
        wyciagniecie rączek. Uważam, ze dobra gondola to podstawa dobrego wózka.
        Nasz kosztował 610 zl. W jego skład wchodzi -gondola na stelażu na paskach,
        torba do wózka i oddzielna spacerówka. Wózek ma duzy kosz na zakupy. Śiwtnie
        się prowadzi i doskonale buja.
        str. producenta -www.jedroch.com.pl
        • magkon1 Re: wozek?? jaki?? 02.02.06, 17:21
          My spodziewamy sie swojego szcześcia 31 marca i wózek juz zamówiliśmy w sklepie
          internetowym (www.calineczka.pl) zdecydowaliśmy sie na Mutsy Urban Rider bo od
          dawna nam się podobał i spełniał nasze wszystkie oczekiwania.
      • california89 Re: wozek?? jaki?? 02.02.06, 17:19
        Zgadzam sie z kolezanka powyzej ale takze trzeba zwracac uwage na styl swojego
        zycia. To znaczy pytania jakie musisz sobie zadac po ustaleniu kwoty to:
        gdzie mieszjasz..miasto czy wies? blok czy dom......jest winda? lubisz chodzic
        po terenie lesnym czy raczej parki miejskie z chodnikami? w jaka pore roku
        dziecko sie rodzi.....bardzo zimno czy raczej nie??? te pytania pomoga ci
        wybrac taki wozek jaki naj lepiej pasuje do twojego zycia. jesli mieszkasz w
        miescie na przyklad i do parku trzeba dojechac autobusem to raczej lepiej kupic
        lekki wozek ktory latwo podniesc samemu. tyle jest roznych firm ktore oferuje
        przerozne modele wiec trudno wybrac jakas naj lepsza. z doswiadczenia fajne sa
        z firmy implast i pegperego ale tez nie sa tanie. mam nadzieja ze ci to sie
        przyda......wszyscy maja swoje specjalne wymagania wiec poprostu musisz sama
        pomyslec o tym co dla ciebie wazne. spotkalam sie z tym ze mamy kupuja
        tradycjonalne wozki (gondola i kola pompowane) poniewaz sa popularne ale potem
        dochodza do wniosku ze dla nich za ciezkie do noszenia itp. zycza powodzenia w
        kupowaniu.
    • hanula12 Re: wozek?? jaki?? 03.02.06, 10:02
      dokładnie, trzeba się najpierw zastanowić w jakich sytuacjach będziesz go
      używała. mi się podoba mnóstwo wózków,a najbardziej takie masywne z dużymi
      kołami; tylko, że ja mam problemy z kręgosłupem, a mąż często ma całodniowe
      dyżury i co wtedy? nie będę wychodziła z dzieckiem na spacer, bo nie zniosę
      wózka? no i sie zdecydowaliśmy, że kupimy peg perego , bo jest po prostu jednym
      z najlżejszych (ok8kg), choć niestety nie należy do najtańszych. przemyśl
      decyzję, bo wózek to spory wydatek.
      • kadewu1 Re: wozek?? jaki?? 03.02.06, 10:16
        Ja też, jak wyżej, kupuję Bartatinę, mamy trudne warunki terenowe, tj. gmina ma
        w d... stan chodników i dróg w miejscu, gdzie mieszkam smile. Jest mi jednak o
        tyle łatwo, że wózek może stać na parterze przy wyjściu z klatki schodowej -
        osiedle zamknięte - oczywiście nie będę tego nadużywać, bo to sprzeczne z
        przepisami ppoż, ale jak będę b. zmęczona, zostawi się wózek na dole. Ogólnie,
        po przeczytaniu 1000000 wątków o wózekach dochodze do wniosku, że 1) polskie
        wózki okazują sie trwalsze, 2)są dostosowane do naszych realiów, tj. projektant
        zakłada, że dziecko będzie z niego korzystało ubrane w gruby kombinezon itp.
        podczas gdy do wózka włoskiego czy francuskiego nie potrzeba takiego stroju, 3)
        w razie awarii serwis na terenie Polski będzie szybszy.
        Tak wlaśnie myślę,
        Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka