Dodaj do ulubionych

Pojawiły się wiosenne buciki - nowości

08.02.06, 12:05
Wpadłam wczoraj do Bartka i widziałam kilka nowych modeli z wiosennej
kolekcji. Bardzo fajne są te w typie adidasków zapinane na 3 wąskie rzepy,
tylko są bardzo niskie, więc nie za dobre dla najmniejszych maluchów, które
uczą się chodzić. Kolorystyka bardzo wiosenna, buciki są lekkie i elastyczne.
Natomiast wpadłam w kompletny zachwyt na widok bucików z poprzedniej kolekcji
firmy Pepino by Ricosta (ze 199 na 139) - tak miękkiej cielęcej skórki
idealnie wyprawionej w życiu nie widziałam. Buciki są czerwone (uwielbiamy
czerwony smile), na czarnej podeszwie, mocno trzymające kostkę, sznurowane. Są
niesamowicie mięciutkie i elastyczne - co ważne jest cała rozmiarówka.
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Pojawiły się wiosenne buciki - nowości 08.02.06, 15:55
      Pia, a czy z tych bucików Pepino byly tez modele dla chłopców??? Takie wyższe,
      trzymające kostkę..
      • pia_ Re: Pojawiły się wiosenne buciki - nowości 08.02.06, 16:03
        To były jedyne buty tej firmy z poprzedniej kolekcji. Jestem pewna, że były
        modele w bardziej chłopięcych kolorach, no i w sklepie firmowym w Zielonej Górze
        moze i by je mieli - pewno tez o wiele taniej. Powiedziano mi w Bartku, że
        Ricosta nie jest zainteresowana wejściem na polski rynek, bo cała produkcja jest
        na rynek zachodni, dlatego też polityka cenowa jest jaka jest - te buty są
        strasznie w sklepach drogie, podczas gdy w ich sklepie przyfabrycznym ceny tych
        butków= cenie Bartków. No i w Polsce jest tylko 6 sklepów które sprzedaja
        Ricostę, a producent nie jest zainteresowany dalszą ekspansją sad
        Spróbuję się skontaktować z jedną z forumowiczek, która pracuje w Ricoście,
        zapytam też o nr modelu tych butów w Bartku i zadzwonię do sklepu fabrycznego -
        powiedzą mi, czy mają "męski" odpowiednik tych bucików, no i zapytam się o cenę.
        • iwek33 Re: Pojawiły się wiosenne buciki - nowości 08.02.06, 16:32
          O Pia! jesteś wielka! Jeśli to nie problem dla Ciebie, to będę wdzięczna, byłam
          dziś w obuwniczych u mnie w mieście, ale wybór żaden, nic nie kupiliśmy, a
          szukam już wiosennych w rozmiarze ok.26 ( 16,5 cm wkładka)
          • iwek33 Re: Pojawiły się wiosenne buciki - nowości 09.02.06, 16:05
            Pia! dziękuję za dobre chęci, dziś udało nam się kupić wiosenne Bartki, model
            jesienny za 95 zł ( I gat. oczywiście)
            • pia_ Re: Pojawiły się wiosenne buciki - nowości 10.02.06, 14:15
              He, he, no to szkoda, w Ricoście mają 25-26 z tego modelu którym się
              zachwycałam, w kolorach czerwonym i granatowym, cena 99 zł, mogą buciki wysłać
              pocztą smile
              • iwek33 Re: Pojawiły się wiosenne buciki - nowości 10.02.06, 15:34
                A możesz podać kontakt mailowy do Ricosty lub telefon i nazwę tego modelu?
                Chciałabym wiedzieć, jaka jest długość wewn. wkładki w tym numerze 26, może
                kupię drugą parę, bo te Bartki to takie na wyrost kupilam i boję się, ze
                dopiero będą dobre jesienią...
                • pia_ Re: Pojawiły się wiosenne buciki - nowości 10.02.06, 15:43
                  tel 068/329-37-15, nasz model czerwony to cap 26-272/350, ale kobitka od razu
                  się zorientuje bo dzisiaj dzwoniłam i pytałam się o nie - takze w kolorze
                  granatowym. Jak będziesz wiedziec ile ma wkładka to daj znać, bo sama jestem
                  ciekawa.
    • pia_ NOWE SUPER-FITY na wiosnę i lato :-) 10.02.06, 15:52
      jest już ich nowa kolekcja - świetne są te buciki dla najmniejszych szkrabów -
      widziałam na żywo i jestem pod wrażeniem jakości.
      www.superfit.at/
      • monix123 Re: NOWE SUPER-FITY na wiosnę i lato :-) 10.02.06, 16:23
        Ja tak na marginesie...wink
        pia..strasznie dziękuję za te posty o wiosennych kolekcjach butów...ja juz
        wiosny nie mogę sie doczekać i te posty to dla mnie powiew wiosny
        właśniewink...hehe

A tak na poważnie to czas ruszać na poszukiwania wiosennych butow dla mojej
        młodej!Hurrasmile!
        • iwek33 Ricosta buciki 10.02.06, 16:36
          Dzwoniłam, bardzo miła pani pomierzyła wkładki: w rozm.26: 17,5 cm, w
          rozmiarze 25: 16,5 cm. No i chyba nie kupię, bo w tych Bartkach, które kupiłam
          ( notabene chyba taki model jak opisujesz: sportowy na trzy rzepki, tylko
          wysokie, trzymające kostkę) wkładka w rozm.26 ma 17, 5 cm, czyli tyle samo. A
          takie mi się duże wydają..., ale jak mierzyliśmy to wyszło, że teraz wkładka w
          sandałkach, w których chodzi po domu ma 16, 2 cm, a palce już na końcu bucika,
          czyli na wiosnę nie moze mieć mniejszych..chyba będą dobre....
          • pia_ Re: Ricosta buciki 10.02.06, 16:58
            No to jadę do domu mierzyć nogę młodej smile, bo ja na nasze jesienne Baty nie
            mogę już patrzeć, chociaż pewnie byłyby jeszcze dobre na wiosnę, ale są ciężkie
            i ogólnie bee...- ostatni raz byłam taka głupia.
            A te Wasze Bartki to widziałam, te nowe sa podobne, ale niskie, taki typ
            sportowych adidasków i rzepy są trzy, ale bardzo wąziutkie - za to kolorystyka
            iście wiosenna.
            • iwek33 Re: Ricosta buciki 10.02.06, 19:55
              To chyba nie takie Bartki, bo nasze sa ciemne, granatowe z czarnym i
              pomarańczowe drobne dodatki, ale faktycznie wąskie, nam to bardzo odpowiada, bo
              młody ma wąską stopę i wiele butów mu nie pasuje, bo jak na długość dobre, to
              sa za szerokie.
              • iwek33 Re: Ricosta buciki 10.02.06, 19:57
                Teraz doczytałam, ze piszesz o rzepach wąziutkich, a nie butach... no nasze
                rzepy nie są wąskie. To chyba inny model.
                • pia_ TO SĄ TE RICOSTY 13.02.06, 15:38
                  cgi.ebay.de/NEU-RICOSTA-Pepino-Lauflern-Schnuer-Leder-blau-rot-20-M_W0QQitemZ7389860489QQcategoryZ77077QQrdZ1QQcmdZViewItem
            • beata1974 Do pia 13.02.06, 07:57
              Czy mogłabyś mi podać namiary na jakąś stronę internetową gdzie mogłabym
              oglądnąć te buciki ricosta
              Z góry dziękuję
      • nikaes Re: NOWE SUPER-FITY na wiosnę i lato :-) 10.02.06, 16:33
        Pia, a w którym Bartku można zobaczyć te buciki?
        • honda1998 Re: NOWE SUPER-FITY na wiosnę i lato :-) 10.02.06, 16:42
          Np. Warszawa Promenada. Pełna rozmiarówka. Są rzeczywiście super kolorowe

pozdrawiam,
          • romarzena Re: NOWE SUPER-FITY na wiosnę i lato :-) 10.02.06, 19:08
            Pewnie w Promenadzie ceny są wysokie. Czy gdzieś jeszcze w Warszawie można te
            buciki zobaczyć?
            • honda1998 Re: NOWE SUPER-FITY na wiosnę i lato :-) 13.02.06, 08:05
              Ceny jak w innych sklepach Bartka smile

pozdrawiam,
          • nikaes Re: NOWE SUPER-FITY na wiosnę i lato :-) 10.02.06, 19:17
            Ale mnie interesuje Wrocław.. wink
            • katse Re: NOWE SUPER-FITY na wiosnę i lato :-) 11.02.06, 15:55
              no i kolejny problem
              butki na wiosne

pia_ pisz jak cos wypatrzysz. Moja Niska chyba 25 bedzie potrzebowala

K
              • beata1974 Do pia 13.02.06, 07:59
                proszę jeśli znasz to podaj mi jakieś namiart strony abymmogła zobaczyć te
                buciki ricosta czy mają większą rozmiarówkę np. 27 itd.
                Z góry dziękuję za informacje.
                • pia_ Re: Do pia 13.02.06, 11:06
                  www.ricosta.com/site/opc/kinder/ric_schuhe_en/schuhe_ansehen/selektor.jsp
                  niestety jeszcze stara kolekcja
        • pia_ Re: NOWE SUPER-FITY na wiosnę i lato :-) 13.02.06, 11:06
          We wszystkich Bartkach, ale nie ma jeszcze nowej kolekcji.
      • kapelusik Re: NOWE SUPER-FITY na wiosnę i lato :-) 13.02.06, 18:07
        Pia, te superfity można kupić we W-wiu na Cukrowej?
        Taki adres znalazłam na strnie www, którą podałas.
        Jak kształatują się ceny?
        czy możesz polecić te butki?

A co do Bartków - gdzie we W-wiu jest największy wybór?
        Chodzi mi o pierwsze butki dla dziecka - dziewczynki.

Dzięki
        • pia_ Re: NOWE SUPER-FITY na wiosnę i lato :-) 14.02.06, 12:05
          Niestety Perpedes to nic innego jak Zdrowa Stópka czyli sklep na Bielanach. Przy
          Cukrowej to oni mają chyba magazyny. Ceny bucików wysokie - powyżej 200 zł,
          sandały trochę mniej ok 160 zł. Te buty polecam z czystym sumieniem, tylko jak
          ktoś wybiera model z weluru czy nubuku, to niech później nie pomstuje na wygląd.
          A co do Bartków to najwięcej ich jest w Zdrowej Stópce (Psie Budy, Bielany,
          Korona) i Smyku.
          • pia_ Re: NOWE SUPER-FITY na wiosnę i lato :-) 14.02.06, 12:09
            I jeszcze jedno, odradzam zakupy w weekendy, bo w sklepach wtedy tłumy i obsługa
            byle jaka. Nie polecam takze zakupów na Bielanach - za każdym razem źle
            dobierano mojej małej model butów - wymieniałam je wtedy na Psich Budach - tam
            panuje pełny profesjonalizm, a w Koronie za to obsługa jest najbardziej
            sympatyczna smile
    • kostea Re: Pojawiły się wiosenne buciki - nowości 13.02.06, 15:51
      A czy buciki tej firmy są lekkie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka