Dodaj do ulubionych

Little People A to Z Learning ZOO

08.02.06, 14:42
Może któraś z Was ma jakieś przecieki czy ta wersja zabawki Little People
będzie również dostępna w Polsce???Zabawka super,na Allegro tylko w języku
niemieckim niestety - pod adresem www.allegro.pl/show_item.php?
item=85385954
Był już wprawdzie wątek na temat tej zabawki,ale bardzo bardzo chciałabym ją
kupić dla mojej córeczki,a interesuje mnie wersja w j.angielskim.Ze Stanów
raczej sama nie odważę się jej ściągnąć.Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • mamajka6 Re: Little People A to Z Learning ZOO 08.02.06, 14:44
      jeszcze raz podaję link
      www.allegro.pl/show_item.php?item=85385954
      • katarzyna2222 Re: Little People A to Z Learning ZOO 08.02.06, 22:55
        Mnie też podoba się ta zabawka, ale nie wiem, czy zauważyłaś, że ta oferowana
        na allegro i w niemieckich sklepach zawiera tylko 4 zwierzatka??? kosztuje 165zł
        Ta ze sklepu fisherprice 26 zwierzątek 43$...
    • natab123 Re: Little People A to Z Learning ZOO 08.02.06, 22:24
      A dlaczego nie? Odwaz sie!!! Ja sie kiedys odwazylam i wiem, ze nie ma sie
      czego bac smile A jaka przyjemnosc, ze kupilas sobie sama swietna rzecz, ktorej w
      Polsce nie ma i do tego jeszcze tanio!

Zrob zakupy w sklepie firmowym Fisher Price'a, kaz przeslac zabawke do
      Polameru, a oni przysla Ci do domu. Ja bym tak zrobila.

Pozdrawiam i zycze odwagi smile

Nata
      • mamajka6 Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 10:11
        Kiepsko u mnie z angielskim więc stąd te obawy z zakupami za granicą.Poza tym
        nie wiem jak z płatnościami zagranicznymi,czy nie musiałabym wtedy wykupić
        specjalnej karty płatniczej,która znacząco podwyższyłaby cenę zabawki.Jestem
        zupełnie zielona w tym temacie.Może udzielisz mi kilku wskazówek jak mam się za
        to zabrać,ale takich bardziej szczegółowych.
        • leigh4 Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 11:43
          Za zakupy w amerykanskim sklepie internetowym płacisz kartą kredytową(nie
          płatniczą): Visa, Mastercard albo American Express. Jako shipping adress
          wpisujesz adres polameru(adres jest na ich stronie internetowej:
          www.polamerusa.com), a jako billing adres swoje dane i swój adres. Kiedy już
          złożyszzamówienie i zapłacisz, otrzymasz na podane przez siebie podczas zakupów
          konto mailowe wiadomość, jaki jest numer przesyłki(tracking number) i przez
          jaką firmę wysyłka nastąpi(np. UPS). Teraz piszesz do polemaru , że taka i taka
          paczka zostala do nich wyslana, i prosisz o przesłanie druku zlecenia, albo po
          prostu na stronie polemeru znajdujesz link do zlecenia, wypełniasz je i
          wysyłasz. Do polameru mozesz tez zadzwonić i poprosić o pomoc, co i jak zrobić-
          wszyscy mówią tam po polsku, więc nie będzie problemu. I czekasz na przesyłkę.
          I gotowesmileJak widzisz to naprawdę nic trudnego, a czasami spora oszczędność.
          • _diabolique_ Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 12:22
            leigh4 napisała:

> Za zakupy w amerykanskim sklepie internetowym płacisz kartą kredytową(nie
            > płatniczą): Visa, Mastercard albo American Express. Jako shipping adress
            > wpisujesz adres polameru(adres jest na ich stronie internetowej:
            > www.polamerusa.com), a jako billing adres swoje dane i swój adres. Kiedy już
            > złożyszzamówienie i zapłacisz, otrzymasz na podane przez siebie podczas
            zakupów
            >
            > konto mailowe wiadomość, jaki jest numer przesyłki(tracking number) i przez
            > jaką firmę wysyłka nastąpi(np. UPS). Teraz piszesz do polemaru , że taka i
            taka
            >
            > paczka zostala do nich wyslana, i prosisz o przesłanie druku zlecenia, albo
            po
            > prostu na stronie polemeru znajdujesz link do zlecenia, wypełniasz je i
            > wysyłasz. Do polameru mozesz tez zadzwonić i poprosić o pomoc, co i jak
            zrobić
            > -
            > wszyscy mówią tam po polsku, więc nie będzie problemu. I czekasz na przesyłkę.
            > I gotowesmileJak widzisz to naprawdę nic trudnego, a czasami spora oszczędność.

A jak wysokie sa oplaty za przesylke Polamerem? No i co z clem?
            • leigh4 Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 13:41
              Opłaty są na stronie polameru:
              www.polamerusa.com
              Musisz zerknąć-dokładnie nie pamiętam. Za paczkę morską chyba 5 usd prowizji
              plus 0,6usd za każdy funt. Towary do wartości 35usd są z cła zwolnione-ja
              zawsze kupowalam do tej kwoty więc nie wiem jakie są opłaty celne.
    • monika26kr Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 14:08
      Zoo jest fajne, ale jesli szukacie zabawki, ktora "nauczy" wasze
      dziecko "angielskiego" to polecam www.fisher-
      price.com/us/infanttoys/product.asp?s=bulnl&id=30446 . To najlepsza zabawka
      jaka udalo mi sie kupic dla mojej corki. Dostala ja na roczek,dzis ma 18
      miesiecy i bawi sie nia codziennie. A najlepsze jest to, ze zaczela "gadac" z
      domkiem - po angielsku!!! Cora dopiero uczy sie mowic i jej slowniczek jest
      bardzo ubogi, ale sa w nim "open, close itp". Domek mowi, spiewa, gra, swieci i
      szczeka!!! Obejrzyjcie demo, naprawde warto.
      • leigh4 Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 14:25
        Domek fajnysmile Ale bardzo dużywink W miarę jak Mały rośnie, a wraz z nim ilość
        jego zabawek zdecydowanie na ważności zyskało kryterium, ile miejsca zajmie w
        pokojusmile
        • mamajka6 Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 14:51
          a ile waży funt w przeliczeniu na kilogramy???
          • natab123 Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 14:59
            Dokladna cena ze sklepu FP z przesylka: $51.95
            Przesylka morska Polamerem: $11.90

RAZEM: $63.85

czyli okolo 200 zl

Natalia
            • mamajka6 Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 15:08
              A czy zakupy do Polski można też robić w tym sklepie
              www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=39850
              Tutaj cena jeszcze niższa
              • mamajka6 Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 15:12
                Jeszcze raz link:
                www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=3985040
                • natab123 Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 15:31
                  Problem w tym, ze tego produktu w sklepie nie ma sad OUT OF STOCK

N.
                  • mamajka6 Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 20:09
                    faktycznie sad((
                    A czy ten sklep przyjmuje płatności z naszego kraju,bo może ta zabawka jeszcze
                    bedzie do kupienia???
                    • leigh4 Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 20:24
                      Na pewno będziesmile Ja dość często kupuję w walmarcie i wiem, że często jest tak,
                      że jednego dnia wieczorem nie ma a rano już dana rzecz jest. Tylko nie wiem,
                      czy opłaca sie kupować w tym sklepie, gdyż trzeba tu zapłacić jeszcze podatek
                      (ok 7 %), więc ostateczną cenę zna sie wtedy, gdy wpisze się numer karty
                      (oczywiście można jeszcze wtedy z transakcji zrezygnować). W efekcie może wyjść
                      drożej niż w innych sklepach. Można w nim płacić kartą Visa albo Mastercard
                      (właściwie jeszcze nie spotkałam się z tym , żeby nie można było w USA płacić
                      kartą z Polski-tak było kiedyś, teraz już banki działają b. sprawnie i takich
                      ograniczeń nie ma).
                      • mamajka6 Re: Little People A to Z Learning ZOO 09.02.06, 21:22
                        Dzięki serdeczne za pomoc,chyba jednak się odważę wink)).A może któraś z Was
                        jeszcze mi podpowie jak ominąć cło,które ponoć płaci się przy przesyłce o
                        wartości powyżej 35$ (tutaj wyjdzie ok.40$)
                        • monika26kr Re: Little People A to Z Learning ZOO 10.02.06, 08:46
                          Co do cla, deklarujesz 35%, a jak juz trafi na sptrawdzenie twojej paczki to
                          nie ma sposobu na ominiecia cla - wiem, bo placilam 2 razysad((
                      • monika26kr Re: Little People A to Z Learning ZOO 10.02.06, 08:43
                        Czy to naprawde mozliwe zeby zaplacic w walmarcie polka karta? Na stronie pisza
                        ze nie, pytalam o to rowniez mailowo ich konsultatnta i odpisal mi, ze niestety
                        nie.
                      • monika26kr Re: Little People A to Z Learning ZOO 10.02.06, 08:44
                        A co do podatku to na 100% placi sie go w amazon.com, a na stronie FP na 99%.
        • monika26kr Re: Little People A to Z Learning ZOO 10.02.06, 08:51
          Tez mi sie wydawalo, ze to zabawka na pol pokoju - nieprawda. Owszem, zajmuje
          miejsce ale w pioniesmile Postawiony pod sciana zajmuje mniej miejsca niz mata zoo
          z 26 zwierzatkami porozrzucanymi po podlodzewink Mamy obie zabawki.
          • leigh4 Re: Little People A to Z Learning ZOO 10.02.06, 09:43
            Ja płaciłam i w almart i w FP polska kartą kredytową-zresztą innej nie mamsmile
            Nie było żadnych problemów. Może konsultant źle Cię zrozumiał i myślał, że
            pytasza o kasrtę płatniczą? W Walmart i amazon jest podatek, w FP nie ma-więc
            jednak zakupy w FP wyjdą taniej. A co do cła: rzeczywiście gdy różnica w
            wartości niewielka niż 35 usd(no 40 czy 50) można pokusić się o wpisanie
            wartości 35usd. Przy zakupach większych(np, za 100usd) nie zaryzykowałabym.
            • mamajka6 Re: Little People A to Z Learning ZOO 10.02.06, 11:23
              A czy deklarację na której wpisuje się wartość przesyłki wypełniam ja,czy
              Polamer???
              • leigh4 Re: Little People A to Z Learning ZOO 10.02.06, 17:05
                Ty-wpisujesz w zleceniu wysyłanym do Polameru zawartość paczki ijej wartość dla
                Urzędu Celnego.
                • alexsc jest na allegro 10.02.06, 19:48
                  www.allegro.pl/show_item.php?item=86176835

ale cenasad(( buuuu
                  • monika26kr Re: jest na allegro 10.02.06, 20:37
                    Cena byla ok - kupujac samodzielnie wychodzi ponad 200 zl. A sprzedawca placi
                    jeszcze allegro i traci troche czasu na wystawianie, przesylki itd.
          • ozania Re: Little People A to Z Learning ZOO 10.02.06, 20:44
            Moniko,
            ten domek wyglada super i ma chyba wszystko czego szukalam dla mlodej!Tylko jak
            duze jest opakowanie domku?i ciezkie?Pytam,bo koszty przesylki domku polamerem
            wg wymiarow ocenionych "na oko" wyszly mi koszmarnie wysokie...Gdybys mogla
            podac wymiar,bylabym wdzieczna... (moze byc tez takie mniej-wiecej,powinno
            wystarczyc,a na pewno bedzie blizej rzeczywistych wymiarow niz moje zgadywaniesmile
            Dzieki,
            Ania
            • monika26kr Re: Little People A to Z Learning ZOO 10.02.06, 22:04
              Hej, oto wymiary, ktore podaja na amazon.com - Size (in inches): 1110.00 x
              920.00 x 540.00
              Shipping weight: 20.80 pounds.
              A wiec waga ok 10 kg, a wymiary - no coz, trzeba uzyc kalkulatora miar i masz
              wymiary w cm. Paczka nie byla skandalicznie wielka, spodziewalam sie ze bedzie
              wieksza. Sama nie placilam za transport - paczke wyslala mi ciotka i nie
              chciala pieniedzy, wiec nie wiem ile to moze kosztowac.

W kazdym razie jest to ulubiona zabawka mojej corki, a odwiedzajace nas dzieci,
              nawet te 3-4 letnie tez bardzo lubia sie nia bawic. Przed zakupem czytalam
              recenzje zabawki na amazon 100 % zadowolonych nabywcow - ona po prostu zachwyca
              wykonaniem i niezliczonymi mozliwosciami zabawy. Naprawde polecam.
              • ozania Re: Little People A to Z Learning ZOO 11.02.06, 17:59
                Hej,
                dzieki!
                Nie wpadlam na pomysl zeby zerknac na amazonsmile))
                Dzieki serdeczne jeszcze razsmile
                Pozdrawiam,
                Ania
              • natab123 Re: Little People A to Z Learning ZOO 12.02.06, 22:57
                Te amazonowe wymiary sa troche 'ksiezycowe' smile
                Oto wymiary ze strony Fisher Price'a:

Approx. 29" H x 31" W x 23" D.

Pozdr

Nata
                • natab123 Domek - wymiary - update 12.02.06, 23:12
                  I jeszcze wymiary pudelka:

Approx. 36" L x 16" W x 10" H.

N.
                  • ozania Re: Domek - wymiary - update 13.02.06, 10:24
                    Dzieki Natabsmile
                    Po wprowadzeniu wymiarow z amazonu do cennika polameru dalo cene wysylki
                    ok.205tys$smile)) (a jesli wycenialo sise wg samej wagi,to dawalo ok. 22$smile
                    I powiem szczerze-przegladam wciaz te strone FP z domkiem i wymiarow nie
                    znalazlam...Jestes wielkasmile
                    Pozdrawiam,
                    Ania
                    • leigh4 Re: Domek - wymiary - update 13.02.06, 10:40
                      Dziewczyny! Ale polemar "liczy" koszty przesyłki od wagi nie od wymiarów! Od
                      wymiarów liczy sie tylko nietypowe paczki(np. bardzo duże ale lekkie). . Za
                      paczkę morską "normalną" płaci się 5 usd prowizji i za każdy funt chyba 0,60usd
                      (ale minimalnie chyba 15 usd-tj, jeśli paczka będzie lżejza niż 10 funtów , to
                      i tak trzeba zapłacić jak za paczke 10-cio funtową).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka