Dodaj do ulubionych

UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ

19.02.06, 15:47
Kupiłam ostatnio pampersy i usze wam napisać że są beznadziejne chyba wraz z
obnizką ceny obnizyli tez jakosc tych pieluch. Moj synek strasznie sie w nich
zasikuje a poza tym trzeba je zmieniac duzo czesciej (niz np huggies) bo po
jednym czy dwoch sikaniach pielucha jest juz taka mokra jak nigdy. Nie wiem
czy trafilam na jakąś beznadziejną paczkę czy może rzeczywiście spadła jakość
Pampersów. Do tej pory zawsze byłam zadowolona z tych pieluszek ale teraz
chyba zaczne stosowac huggies. Czy wy też to zauważyłyście??
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agular Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 19.02.06, 18:45
      ja zaczelam uzywac Pampersow i jestem jak narazie zadowolona...wczesniej ...na
      poczatku tez uzywalam i nigdy nie mialam zadnych problemow z tymi
      pieluszkami...przez jakis czas uzywalam Happy i tez bylo ok ale ostatnie dwie
      paczki uczulily mi synka wiec jestesmy znowu na Pampkach smile
    • mariejo Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 19.02.06, 20:19
      zAuwazylam ze przylepce sa zielone zamiast bialych we wzorek ale wlasnie
      zauwazylam ze pieluszka jest bardziej sucha po 3h wyczuwam jeszcze kuleczki w
      srodku. Poprzednio uzywalam huggis flex takie zielono niebieskie opakowanie.
      • aniasek Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 19.02.06, 20:29
        No cóż, po zuzyciu chyba z dwóch ton Pampersów przy moich pierworodnych
        bliźniętach, przy Zosi używam huggiesów super flex (ale tylko te!). Pampersy
        przy nich to po prostu 2 sort. Już sam pomysł wyprofilowania pieluszek,
        wstawienia delikatnych gumeczek, a poza tym wykorzystania delikatniejszego
        tworzywa do produkcji powoduje, że nie zamieniłabym ich na Pampersy, nawet
        gdyby Pampersy jeszcze bardziej potaniały. Wolę zapłacić paręgroszy więcej, ale
        mieć pewność, że pupa ma komfort. Tylko uważajcie, bo inne huggiesy są gorsze,
        jakies takie "foliowe". W super flex zasiusianie zdarzyło się może ze dwa, trzy
        razy, ale to była ewidentnie moja wina, bo za lekko zapięłam. A mija już 5
        miesięcy, odkąd ich używamy. A moze Pammersy są ciut przereklamowane?
        Pozdrawiam, Ania
    • renik77 Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 19.02.06, 20:25
      Witam - pampersów używamy od początku, czyli już ponad 8 miesiecy. Ostatno
      zauważyłam, żeprzylepce są jakieś gorsze, nawet jak chce poprawić (co przy
      ciagle ruszającym się maluchu przy przebieraniu jest dość częste) to nie chcą
      sie odkleić, a jak juz ściagam "pełnego" pampersa to po prostu razem z
      przylepcem odrywa się kawałek pieluszki. Zdarzyło mi się to pierwszy raz - mam
      nadzieję, ze to tylka taka felerna paczka. Oby
    • sylka75 Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 19.02.06, 21:19
      Wlasnie sie zastanawiam, na jakie pieluszki teraz przejsc, bo Pampersy
      zdecydowanie odpadaja. 1 i 2 sprawdzaly sie doskonale, natomiast 3 sa
      beznadziejne! One po prostu przemakaja na calej powierzchni! Nic nie przecieka
      bokiem, nie, tylko cala powierzchnia pieluchy jest jakas taka wilgotna.
      Zmieniam pieluchy bardzo czesto - max co 2,5 godziny, w srodku czasem jeden
      siurek albo dwa, pielucha lekka, a i tak wilgoc na zewnatrz. Co jest, do
      diaska? Na noc zakladam Happy - swietnie chlona, ale na dzien to mi dziecka
      szkoda troche, bo Happy sa grube i sztywne strasznie. Co polecacie w rozmiarze
      do 9 kg?
      • majorka77 Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 19.02.06, 21:35
        Ja też ostatnio zamieniłam Pampersy na Huggiesy, bo mój synek notorycznie
        przeciekał co doprowadzało mnie do szłu szczególnie jak w środku nacy trzeba
        było dziecko przebierać, nie mówiąc juz o tym że bardziej obfite kupki
        wychodziły mu na plecach a pieluszki nie dało się już ciaśniej zapiąć. Przy
        nawych pieluszkach na razie problemu nie ma.
        • fiabei Polecam DaDa z Biedronki 19.02.06, 21:40
          Jak dla mnie - świetne. smile
    • mariejo Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 19.02.06, 21:45
      U mnie nie przeciekaja a co do rzepow to wlasnie huggisy takie z obrazkami
      hefalumpow zle sie odczepialy i czasto rzep zostawal z kawalkiem pieluszki.
    • malk0 Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 19.02.06, 22:13
      u mnie pampersy sa zmieniane co godzine, niestety od dluzszego przebywania w
      zasiuranym pampersie maly dostal zum i trzeba bylo brac antybiotyki...jak
      czesto zmieniam i uwaznie zapinam to nic nie zasikuje
    • gacusia1 Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 20.02.06, 03:25
      Hej! Kupilam tylko raz paczke "1" i juz nigdy wiecej! Od czterech miesiecy
      zakladam malemu Huggies i jest ok.Czasem tylko jakos tak dziwnie obsika sie na
      plecach wink Pampersy sa po prostu do d..y! wink
      • ywwy Re: Różne kolory zapięć 20.02.06, 07:19
        także zauważyłam ,że zapięcia mają różne kolory, te z zielonymi mają
        zdecydowanie gorszą jakość sad śmierdzą i bardziej przemakają, a te ze wzorkami
        mogą być. Nie rozumiem, dlaczego są różne paczki, choć wszystko jest
        sprzedawane jako Jumbo pack.
    • sabdora Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 20.02.06, 07:16
      ja również używam pampków i o dziwo pomimo różnych opinii jestem zadowolona.
      nawet ostatnio kupiona jumbo pazka jest oki a naczytałam się tutaj że w
      większych paczkach są felerne. dla nas na razie super pozdrawiam
    • ggosiek Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 20.02.06, 08:19
      Pampersów używalam praktycznie od porodu 1 - 2 super, ale 3 dla mnie są jakieś
      dziwne, też mam wrażenie że jakość ich znacznie się pogorszyła. Kupuję zarówno
      jumbo pack jak i standardową paczkę 64 szt. Ostatnio kupiłam na sprubowanie
      pieluszki dada z biedronki. Mała nie ma uczulenia, są tańsze i chyba się na nie
      przerzucę.
    • w1paula Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 20.02.06, 09:42
      Ja używam tylko Pampersów od 5,5 miesiąca i jest super. Nigdy kupa nie wyszła
      (choć są obfite) no może ze 3-4 razy mały się przesikał. Ostatnio trafiłam na
      promocję (jumba paczka za 39,95) i zrobiłam większy zapas 3 i 4. Jak narazie
      jest ok. Czytałam tutaj na forum, że jedna z mamuś napisała do Pampersa,
      wysłała też zdjęcie i przysłali jej nową paczkę
    • aniasek Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 20.02.06, 11:21
      A tak przy okazji, czy zauwałyście, że kupując większe paczki pampersów
      wychodzi drożej? Wbrew temu, co twierdzi producent. Przy huggiesach nie ma
      problemu, bo nie różnych paczek. Więc cena jedna.
      • kasiadove Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 20.02.06, 11:37
        aniasek napisał(a):

> A tak przy okazji, czy zauwałyście, że kupując większe paczki pampersów
        > wychodzi drożej? Wbrew temu, co twierdzi producent. Przy huggiesach nie ma
        > problemu, bo nie różnych paczek. Więc cena jedna.

Ale jak to możliwe??????

U mnie pampersy ok smile
        • dorotka.h Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 20.02.06, 12:00
          A ja uważam że huggies są do d... kupilam teraz w promocji w Realu 2 paczki i 3
          była gratis, są beznadziejne, za kazdym razem jak córcia zrobi luźną kupkę to
          ma ją na plecach...a jak uzywam Pampersów to nic takiego sie nie dzieje,
          zakładam jej pampersa ok 20 i spi w nim do 7 a tyłek suchysmile)kupuje jumbo
          paczki i na jakość nie narzekam.
          Pozdrawiamy
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=32883629
          • aniasek Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 21.02.06, 11:47
            Kurczę, tak się składa, że rzeczywiście i pampersy i huggiesy są do tej części
            ciała, do której napisałaś. Takie ich przeznaczenie. Ale masz rację, huggies
            soft&dry to tragedia. Podejrzewam, że właśnie te kupiłaś. Za to huggies super
            flex - bomba
        • aniasek Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 21.02.06, 11:45
          Podziel sobie cenę paczki przel liczbę w środu i masz cenę za sztukę. to taki
          marketingowy chwyt: producent nie moze stracić. Sporadycznie jak jest jakaś
          giga promocja, to cena może jest atrakcyjniejsza, ale może dlatego przeciekają?
      • arusak do aniasek 20.02.06, 11:57
        czy masz może dwie dziewczynki Zosię i Zuzię? to ja agnieszka rusak to może się
        znamy a jak nie o przepraszam
        • aniasek Re: do aniasek 21.02.06, 22:03
          Sorki z góry, jeśli znów źle ulokuję posta, niby odpowiadam, na te co chcę
          odpowiedzieć, a lądują gdzie indziej. Do Arusak - chyba się nie znamy, ale może
          się poznamy? Mam Bartka i Michała (bliźniaki), a Zosia - jedynaczka - 4,5
          miesiąca. Pozdrawiam serdecznie, Ania
    • mamahaneczki Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 20.02.06, 22:05
      Mam pytanie.
      Własnie ze wzgledu na pogorszenie się rzepów w papmersach - urzywam 4+
      pozstanowiłam kupić dla próby huggiesy.
      Kupiłam przedział 7-12.
      Hania waży 9,5 kg.
      Są tak jakby akurat, czy dobrze kupiłam.
      jesli nie jakie h odpowadają pampersom 4+?
      I czym się różnią te flex od hefalumpów itp?
      Dzieki za pomoc
    • mariejo Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 20.02.06, 22:28
      Huggisy sa 2 rodzaje kiepskie w rozowo niebieskich opak. soft&dry (chyba)i
      takie zielonkwae opakowania flex z bohaterami z kreskowek ostatnio hefalumpy
      poprzednio mickey.
      • eska19 Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 21.02.06, 09:40
        Ja przetestowalam wiele różnych pieluszek bo Moja corka (teraz 8 mcy) zaczela
        przesikiwac pampersy po pol roku. Na noc sprawdzily sie happy, a na dzien odkrylam
        fajniutkie pieluszki z Rossmanna - ale te bordowe. Sa mieciutkie, wygodne, nie
        odparzaja, dobrze chlona.., happy sa faktycznie sztywne, szerokie, a te sa b.
        fajne. Podobno kiedys nazywaly sie Libero.., ale nie wiem czy to prawda. Jak
        jest promocja to kosztuja ok. 50gr/szt. w duzym opakowaniu.
      • oskarek05 Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 21.02.06, 10:18
        Tak te tańsze Huggisy są do d....nigdy ich nie kupię.Pampersy przy nich to
        rewelka.
    • adanis Re: UWAGA TAŃSZE PAMPERSY GORSZA JAKOŚĆ 21.02.06, 10:58
      Tez zawiodlam sie na Pampersach.KAZDA kupke przepuszcza koronka wokol nozki a
      czasami wychodzi na plecy.Ostatnio przy karmieniu mialam obsiusiane spodnie!
      Nawet nie zadaje sobie pytania dlaczego?Zmieniam tak co 2godz a jak trzeba to
      czesciej, i po kazdej kupce.Zakladam i zapinam dobrze pieluszke,tak zeby nie
      sciskac za mocno.Wiec co jest?
      Jak tak dalej bedzie to wydam wiecej na proszek do prania niz pieluchy hehe...
      Teraz jak bede w PL to przetestuje kazdy rodzaj.Tych najlepszych kupie na caly
      rok! pozdrawiam mamy a czczegolnie te ktore tez ciagle piora smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka