Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki?

23.02.06, 15:18
Nadszedł czas zmiany fotelika (obecnie Renolux do 18kg). Wiem, że polecane
foteliki: Kiddy Life, Concord Lift Evo czy Maxi Cosi Rodi kosztują około
600zł. A narazie takimi funduszami nie dysponuję. Jaki zatem polecacie fotelik
w granicach 400zł?
Z góry dziękuję,
Monika
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki? 23.02.06, 16:10
      Deltim Mały Podróżnik. Nowy ok.360 zł.
    • iwek33 Re: Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki? 23.02.06, 16:15
      Możan kupić tylko część dla starszaków ( od 18-36 kg) jeszcze taniej:
      www.allegro.pl/item88054025_fotelik_samochodowy_maly_podroznik_deltim_wr_ii.html
      Albo zobacz taki:
      www.allegro.pl/item87277560_cybex_solution_plus_15_36kg_wysylka_gratis_.html
      • moniq27 Re: Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki? 24.02.06, 08:52
        Rzeczywiście niedrogi i ładny.... tylko czy welurowa tapicerka 'oddycha'? Czy
        synek nie będzie się badzo pocił? Czy ktoś ma doświadczenie z tym fotelikiem? W
        wyszukiwarce opinii było niewiele...
      • moniq27 Re: Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki? 24.02.06, 08:59
        A co sądzicie o Chicco Max 3S albo Graco? Mam wózek Graco i średnio jestem
        zadowolona. A Chicco? Mały miał już Synthesisa i byłam zadowolona...
        Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie porady.
    • iwek33 Re: Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki? 24.02.06, 14:09
      Chicco nie znam, a Graco nie polecam. Ma bardzo słabe oceny w testach. Zresztą
      mój synek też taki miał i już w nim nie jeździ.
      Przeklejam mój wątek sprzed kilku dni
      " Otóż mam dylemat. Mój siedmiolatek podróżuje
      właśnie w foteliku Graco Junior Plus. Spokojnie się mieści, i nie narzeka,
      natomiast ja ciągle mam problemy, bo: jak kupowałam ten fotelik trzy lata temu,
      to zupełnie nie interesowałam się crash testami i wynikami, nawet nie bardzo
      długo zastanawiałam się, czy są jakieś inne foteliki dla starszaków, ten był
      dość popularny no i jest. Co prawda tylko raz w roku jedziemy w dłuższą trasę,
      ale nurtuje mnie ten Graco bardzo i chciałabym jednak zmienić. No i marudzę
      mężowi, że może ten fotelik nie jest zbyt bezpieczny, bo nie ma żadnych opinii,
      na to mój mąż odpowiada, ze wyniki z crash testów są bez znaczenia, bo wiadomo,
      jak firmę stać to i wyniki w testach ma świetne. No i zbił mnie z tropu, choć
      zdaję sobie sprawę, że jak każdy facet, po prostu chce uniknąć kolejnego
      wydatku, ale może ktoś zna jakie oceny mają foteliki Graco?? ( Jeśli są tak
      delikatne i słabe jak wózki, to chyba go zaraz dziś wywalę.)"
      Otrzymałam wyniki testów i się załamałam.
      Planuję zmianę fotelika. Dzwoniłam w sprawie tego Cybex i dowiedziałam się, że
      ma jakieś otworki wentylacyjne, czy coś takiego i absolutnie się dziecko nie
      poci nawet w tej welurowej tapicerce. Pojadę gdzieś zobaczyć na żywo.
      • zarebamon Re: Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki? 27.02.06, 11:26
        Hej,
        Ja w sobotę widziałam ten fotelik na żywo - powiem szczerze że i mi i męzusiowi
        wpadł w oko. Stał obok graco i concord lift c line - no i zdecydowanie ten
        cybeks wyglądał najlepiej...
        Ma taki fajny mini zagłówek który da się lekko pochylic jak dziecko usnie.
        Jedno co nam się nie spodobało to bardzo jasna kolorystyka - mieli co prawda
        tylko jeden beżowy bo podobno nawet dystrybutor nie ma więcej...
        Może jeszcze ktoś podzieli się wrażeniami odnośnie tego fotelika?
        Pozdrawiam
        MZ
        • iwek33 Re: do Zarebamon 27.02.06, 14:08
          Wiem, jest bardzo fajny, ja się na niego zdecydowałam i kupiłam. Mam tapicerkę
          welurową ( faktycznie z tyłu są jakieś otworki wentylacyjne, podobno dzieciak
          ma się nie pocić...zobaczymy). Jesteśmy po jeździe: syn zadowolony,
          rzeczywiście ten zagłowek to fajna sprawa, głowa w ogóle nie spada jak zasnął,
          a w Graco musiałam mu podtrzymywać, bo leciała na wszystke strony. Wybrałam
          welurową, bo całe siedzisko jest grubsze i bardziej miękkie niż z tą
          cieńszą,mam w kolorze rudym z ciemnym brązem. Ta beżowa zdecydowanie za jasna.
          • zarebamon Re: do Zarebamon 27.02.06, 14:47
            Dzięki za odpowiedź chyba i my się zdecydujemy na niego tylko musze
            pomolestowac pana w sklepie żeby zamówił mi ten ciemniejszy koloreksmile
            Pozdrawiam
            MZ
            • iwek33 Re: do Zarebamon 27.02.06, 20:22
              Hej! Zerknij na allegro, tam też są te foteliki w sprzedaży w pełnej gamie
              kolorystycznej, te cieńsze tapicerki w 4 kolorach, te welurowe chyba w trzech.
              Jak przymierzycie dziecko w sklepie, to mozesz się zdecydować na zakup na
              allegro, może nawet wyjdzie Cię ciut taniej, bo nie ma narzutu sklepu.
              Np tu:
              www.allegro.pl/item87420443_fotelik_solution_plus_15_36kg_welur_wys_gratis.html
              albo tu:
              www.allegro.pl/item88877008_cybex_plus_swietny_fotelik_w_swietnej_cenie.html
              albo te cieńsze tapicerki:
              www.allegro.pl/item88336863_fotelik_solution_cybex_15_36_kg_zobacz_wys_gratis.html
              • zarebamon Re: do Zarebamon 28.02.06, 07:56
                No właśnie sama się zdziwilam ale w sklepie ten fotelik welurkowy kosztuje 299
                zł więc nie opłaci mi się zamawiać przez allegro... No chyba, że facet będzie
                nadal twierdził, że sprowadzenie innych kolorów jest nieosiągalne bo nie ma u
                dystrybutora... No ale dowiem się dopiero w sobotę bo wczesniej chyba nie będę
                miała jak tam podjechać.
                Pozdrawiam
                MZ
                • iwek33 Re: do Zarebamon 28.02.06, 15:57
                  O!!!! A na pewno z welurową tapicerką???? Z tego co wiem, to ok.270 kosztowały
                  te z tą cieńszą tapicerką, a ok.330 te z tą grubszą. Jesli faktycznie 270 za tę
                  welurową to byłaby okazja! Różnica jest nie tylko w gatunku materiału, ale
                  także w miękkości siedzonka, te welurowe mają bardziej miękkie całe siedzonko.
    • jogaj Re: Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki? 25.02.06, 17:27
      Ja kupilam Roamera Kid w Akpolu w Gdansku,maja tez sklep internetowy,model z
      zeszlego roku za 399.Polecam.
      Jola
    • sdomitrz Re: Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki? 25.02.06, 18:17
      Ja kupiłam na Allegro Romera vip za 355 zł. Jestem zadowolona. Trzeba zobaczyć,
      czy sprzedawczyni ma jeszcze... Ma nick maxanna.
      • sdomitrz Re: Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki? 25.02.06, 18:20
        Pisałam o tym foteliku w tym wątku
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=36768012
        • mamajoasi Re: Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki? 01.03.06, 12:40
          Deltim Mały podróżnik kosztuje 361zł, jest solidnie wykonany i bardzo wygodny
          www.totamto.com.pl/index.php?d=produkt&id=1347
          • o.krysia Re: Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki? 16.03.06, 15:47
            Mam pytanie do użytkowniczek fotelika Cybex,jak się sprawuje? czy można
            odłączyć samo siedzisko i czy zdejmowany jest pokrowiec (chodzi mi o pranie) i
            ogólnie czy jesteście zadowolone?
            • iwek33 Re: do o.krysia 16.03.06, 18:42
              Ja jestem użytkowniczką od niedawna, jeździ w nim mój siedmiolatek. Jesteśmy
              zadowoleni, faktycznie sprawa odchylanego zagłówka się sprawdza i głowa dobrze
              się opiera podczas spania. Tapicerkę jest łatwo zdejmowana do prania, ja mam tę
              welurową jerry, w rzeczywistości jest nawet ładnejsza niż na zdjęciu. W tym
              foteliku można odłączyć samo siedzisko, tzn jest tak fizyczna możliwość,
              natomiast w książeczce dołączonej do fotelika jest informacja, że fotelik ten
              był testowany tylko jako całość ( czyli z oparciem i zagłówkiem) i jako całość
              dostał gwarancje bezpieczeństwa, nie ma takiej gwarancji gdyby używać samego
              siedziska tylko pod pupą. Ja specjalnie chciałam kupić wysoki fotelik dla
              dziecka, choć teoretycznie mógłby już podróżować na samym siedzisku, ale myślę,
              że bezpieczniej jak głowa też jest chroniona zagłowkiem.
    • magia Re: Fotelik samochodowy do 36kg do 400zł. Jaki? 16.03.06, 16:08
      Do autorki watku.
      Polecam zainteresowac sie Roemer Kid - cena 400zl
      www.swiatdziecka.pl/shop.html?cat=154
      Oceny ADAC lepsze od MC Rodi
      www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=249
      I szczegolowo:
      www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=338
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka