25.02.06, 18:22
Chciałabym się dowiedzieć od Was drogie mamy czy taki śpiworek do łóżeczka jest wygodny i naprawdę sie przydaję. Dla Amelki takowego nie miałam i cały czas zaglądałam czy nie udusiła się kołdrą, poza tym ciągle była odkryta. Teraz muszę coś kupić bo Mela kołderki nie chce oddać i zastanawiam się czy lepszy będzie śpiworek czy kołderka, a jak śpiworek to od razu taki większy na 110 czy mały i później dopiero większy. Dzieki za wszystkie rady.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mazuba Re: Spiworek 25.02.06, 21:02
      u nas spiworki sie bardzo sprawdzaja, bo mala wedruje po lozeczku i sie
      strasznie rozkopuje z kocykow. ale dla malucha radzilabym dobrac rozmiar do
      dlugosci, bo za dlugi bedzie zawadzal.
      pozdrawiam
    • kropka1907 Re: Spiworek 25.02.06, 21:15
      U nas był używany przez krótki czas - tak od 3 do 6 miesiąca, przez pierwszy
      miesiąc lepiej sprawdzał się rożek, bo synek był bardzo drobny i nawet te
      najmniejsze śpiworki były przepastnie duże, potem krótko spał w śpiworze a w
      momencie kiedy dzieciak zaczął siadać i raczkować trzeba było to ustrojstwo
      odstawić, bo młody się w to plątał i gdy się przebudził, chciał się podnieść to
      kończylo się wyrżnięciem głową w szczebelki (i mimo ochraniacza był ryk). Drugi
      raz bym tego nie kupiła.
    • agni71 Re: Spiworek 26.02.06, 21:58
      Ja polecam spiworek dla malucha. Nie kupuj za duzego, bo malenstwo sie w nim
      utopi. Ja uzywalam dwoch rozmiarow, takiego do ok. 6 mies. i do ok. 9-12 mies.
      fajne sa w H&M, miekkie i wygodne dla dziecka. Nie kupuj zbyt sztywnego.

aga
    • nowaska Re: Spiworek 27.02.06, 10:20
      Moja 2-latka śpi w śpiworku od urodzenia po dziś dzieńsmile na początku troszkę
      protestowała ale tak po tygodniu już się przyzwyczaiła . teraz doszła już do
      takiej wprawy, że sama w nocy wychodzi w tym śpiworku z łóżeczka i drepcze jak
      gejsza do naszego łóżka nawet się nie przewracając smile
      dla mnie takie śpiworki to świetna sprawa, kupiłam w Niemczech kilka w różnych
      rozmiarach i na każdą porę roku. teraz sypia jeszcze w grubszym, pikowanym ale
      lada dzień wrzucę ją już do flanelkismile
      pozdrawiam
      asia
      • niespodziewanka Re: Spiworek 27.02.06, 11:14
        Ja też uważam, że śpiworek to jest dobre rozwiązanie. U nas już piate dziecko
        sypia w śpiworkach. Sypiają od noworodka, aż do czasu gdy przestają korzystać w
        nocy z pieluchy. Rozmiar trzeba dobrać, nie musi być taki jak ubranek tylko
        większy, ale jednak zaduży będzie dziecku przeszkadzać.
    • hasza2 Re: Spiworek 27.02.06, 11:25
      Moj 3-latek nadal spi tylko w śpiworku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka