Dodaj do ulubionych

ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ???

09.03.06, 10:00
Wózek Brevi B-Light
Wyglada sympatycznie, lekki, kieszeń w budce...
Jakie ma wymiary?
rumcajs.pl/product_info.php?products_id=93
Obserwuj wątek
    • come_back Up!! 17.05.06, 11:50
      Tez o niego pytalam i nie znalazlam zadnej uzytkowniczki sad
      Drigi to probaby i tez ciezko znalezc jakas opinie sad
      Moze jednak ktos wie jak sie uzytkuje te wozki? Chodzi oczywiscie o parasolki.
      Pozdr
      • mmala6 Re: Up!! 17.05.06, 14:12
        Ale sliczny ten Brevi!!przynajmniej na zdjeciu.Tylko nie ma palaka.Ale jest
        naprawde boski!
        • come_back Mmala :-) 17.05.06, 14:19
          zajebisty, prawda wink))?
          Tez jestem w nim zakochana; widze Kasie w czerwonym, a Mateuszka w
          granatowym :_)
          Jezu! Czemu go nikt nie ma, nie widzial itp.?!
          • mmala6 Re: Mmala :-) 17.05.06, 14:31
            jezeli moge, to ja tez poprosze czerwonysmile)
            • come_back Re: Mmala :-) 17.05.06, 14:47
              Ojej, nie pomyslalam, ze Mateuszek tez moze chciec czerwony- sorry smile)
              Albo mama Mateuszka smile
              Cudny, prawdasmile? I nawet ta cena w jego przypadku mi nie przeszkadza.
              Tylko bardzo bym chciala go przymierzyc.
              spadam bo Kasia wstala i idziemy na specer i kupowac butki:_).
      • www.rumcajs.pl Re: Up!! 18.05.06, 15:58
        Witam,
        Z wózeczków Brevi, B-Light jest wózkiem, który wart jest polecenia. Ma wszystko
        co potrzeba w komplecie, w ramach podstawowej ceny. Klienci są zadowoleni, nie
        narzekają na niego i w zasadzie można powiedzeć że (w odróżnieniu do drugiego
        wózka Brevi Grillo) jest bezawaryjny. Praktycznie nie ma na niego reklamacji.
        Tak to wygląda od strony sprzedającego.
        • come_back Re: Up!! 19.05.06, 07:56
          dzieki Rumcajs ;_)
          Szkoda tylko, ze na wsrod uzytkownikow nie ma nikogo, kto ma to cudo- ja
          jestem w tym wozku zakochana od dawna, tylko boje sie kolejnej porazki, bo choc
          biedy nie pedze, to wole coreczce kupic drozsze butki niz ladowac w kolejny
          wozek
          dzieki. pozdr
    • monika_wroclaw Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 17.05.06, 14:33
      mamadamianka napisała:

> Wózek Brevi B-Light
      > Wyglada sympatycznie, lekki, kieszeń w budce...
      > Jakie ma wymiary?
      > rumcajs.pl/product_info.php?products_id=93

Wszystkie wymiary są podane w tym linku, który podałaś smile
      • mamadamianka Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 17.05.06, 17:17
        teraz tak - sa wymiary. Wcześniej jak interesowałam się tym wózeczkiem nie było smile
        • come_back Mamadamianka:-) 17.05.06, 20:50
          Kupilas brevi czy nie? Pomijam wymiary, to niestety nie ma w ogole opinii na
          temat tego wozka; wiem o co Ci chodzi- poza wymiarami podanymi przez producenta
          dobrze znac opinie mam-uzytkowniczek, a tych niestey nie ma sad
          A szkoda, bo wozek fajny.
          Jaki wybralas?
          Pozdr
          • mamadamianka Re: Mamadamianka:-) 17.05.06, 22:26
            Mam chicco caddy. Mój mały jest prawie trzylatkiem i spokojnie sie mieści.

Kusiły mnie jane energy, inglesina ... - ale drogie wózeczki i nie opłacałoby mi
            się kupować dla takiego wielkiego smyka.

Ostatecznie miałam takie typy:

1.coneco polo - podobał mi się ale minusem były zbyt wysokie rączki do
            prowadzenia a ja należę do "niskich mam"smile - siedzonko mogłoby być minimalnie
            głębsze.

2. baby dreams buggy - przymierzałam małego i spoko, tylko ten daszek taki
            nijakisad. Amortyzacja spoko (ale tylko w tych nowszych modelach, starsze były
            bardziej sztywne)

3. baby dreams bunny - spodobał mi się wygląd i budkasmile. Super wyważony
            (konstrukcja z tyłu lekko pochylona (nie kopałam w kółka) i super wjeżdżało się
            na chodniki. Amortyzacja super. OParcie wysokie. Pasy maja wygodne zapinanie
            (lepsze niż w caddy)
            Minus - mogłoby być głębsze siedzonko chociaż mój Damianek siedział wygodnie.
            Jeżeli chodzi o wagę to nie jest to 5,5kg. Ważyłam i wyszło chyba 6,5-7 z budką
            i pałąkiem.
            Jeżeli czytałaś poprzednie posty o bunny to na pewno już zauważyłaś , że kupiłam
            ten wózek ....no ale go potem sprzedałam. A dlaczego - no więc równocześnie mały
            dostał na zajączka chicco caddy.

Zastanawiałam się , porównywałam wózki i nie wiedziałam, który wybrać.
            W końcu został caddy. Co zaważyło?

-głębsze siedzonko, które jest lekko pochylone tak, że mały wygodnie siedzi w
            wózku i przede wszystkim jego WAGA. jest lżejszy niż bunny. Jak podnosiłam jedna
            ręka równocześnie złożone dwa wózki to caddy lżejszy. Daszek nie jest taki zły
            (lepszy niz w baby dreams buggy) - fajnym rozwiązaniem jest mozliwość zagięcia
            przodu (żeby małemu nie świeciło słoneczko)
            Amortyzacja ok. (ale w bunny bardziej wyczuwalna).
            Jest szczuplejszy po złożeniu.
            Te elementy zaważyła, gdyż będę małego zawozić do przedszkola wózeczkiem i potem
            go ze sobą brać do pracy - więc waga była numer jeden.

Do caddy dokupiłam koszyk i pałąk, a no i jeszcze siatkę.
            A no i rączki minimalnie sa niżej w caddysmile

Czy dobrze zrobiłam zostawiając caddy? hmmm sama nie wiem. Ale jak na chwilę
            obecną jestem zadowolona.

pozdrawiam

• come_back Re: Mamadamianka:-) 17.05.06, 23:32
              Z ta waga to mnie zalamalas mamodamiankasad
              Chcialam cos ok.5kg, max 5,5, bo mam juz 8,5 kg, a kupowanie drugiego wozka
              gdzie waga rozni sie ok.1,5 kg mija sie z celem sad.
              Cholera nie wiem... Ten brevi jest bardzo lekki- 4,8.
              Jak sie wkurze bardzo to poczekam az w Polsce beda bb vit no i musialyby tez
              staniec :_)
              W caddy wszystko mi sie podoba, tylko jak juz pisalam cena moglaby byc mniejsza.
              Pozdr
              • mmala6 Re: Mamadamianka:-) 17.05.06, 23:38
                kurcze, ja tez myslalam ze jednak wazy te 5kg.My mamy Atlantico, czyli ok 9kg i
                nie jest ciezko.W kazdym razie bardzo ciezkowinkNo nic, zobacze w takim razie tez
                tego Caddy.Chyba oszaleje z tymi wozkami.Przypomina mi sie koncowka ciazy, kiedy
                sie miotalam i nie wiedzialam jaki w koncu wozek kupic!wink
                • come_back Re: Mamadamianka:-) 18.05.06, 00:05
                  Troche zalamka sad. Wiem, ze to probaby jest na pewno lepsze, no i oczywiscie
                  piekny brevi b. smile
                  pozdr
              • iwek33 Re: Mamadamianka:-) 18.05.06, 08:01
                come_back napisała:

> Z ta waga to mnie zalamalas mamodamiankasad
                > Chcialam cos ok.5kg, max 5,5, bo mam juz 8,5 kg, a kupowanie drugiego wozka
                > gdzie waga rozni sie ok.1,5 kg mija sie z celem sad.
                > Cholera nie wiem... Ten brevi jest bardzo lekki- 4,8.
                > Jak sie wkurze bardzo to poczekam az w Polsce beda bb vit no i musialyby tez
                > staniec :_)
                > W caddy wszystko mi sie podoba, tylko jak juz pisalam cena moglaby byc
                mniejsza
                > .
                > Pozdr

Cena nowego Caddy nie jest aż tak bardzo wysoka: 199 zł. ( Bunny ok 170, Brevi
                ok.260zł)
                • come_back Re: Mamadamianka:-) 18.05.06, 09:10
                  Ale po dodaniu kosza i palaka ile wyjdzie? Brev i tez nie ma palaka, ale on
                  jest o niebo ciekawszy; chcociaz wierze Iwek, ze wcale nie przesadzasz i ten
                  caddy jest supersmile
                  Cos czuje, ze jak bym go zobaczyla to kupilabym dla samego kolorusmile
                  Marzy mi sie taka czerwien. A jak z siedzonkiem? Jest troche glebsze niz bunny?
                  A oparcie w ktorym sie bardziej rozklada? Dla mnie jednak priorytetem jest
                  amrtyzacja i waga; Ile wazy caddy? Ale tak na prawde smile. Czy te jego kola sa
                  piankowe.
                  Od razu dziekuje Iwek za wskazowki i odp.
                  Marzy mi sie probaby z tych najtanszych- tzn. nie taka gola parasolka tylko
                  taka za 280 zl ze wszystkim, tylko cholera nigdzie nie ma, na alegro tez nie sad
                  Wiec z braku laku mysle o bunny, lub caddy (ogolnie bardzo pozytywniesmile albo
                  tez brevi b-light.
                  POzdr
                  • monika_wroclaw come_back 18.05.06, 09:27
                    Nie wiem, o którą Probaby Ci chodzi, ale jeżeli o Arizonę to w Akpolu są po
                    199zł
                    www.swiatdziecka.pl/shop.html?prod=800
                    pozdrawiam
                    • come_back Re: come_back 18.05.06, 15:24
                      Ja tez nie wiem, bo pani w sklepie w Ustce nie znalal modelu, a ksiazeczke od
                      wozka zgubial wink)
                      Ta stronke swiata dziecka juz widzialam; ale nie ma tam podst.danych typu waga.
                      Dzieki,
                      Pozdr
                  • mamadamianka Re: Mamadamianka:-) 18.05.06, 09:35
                    siedzonko w caddy jest głębsze i tak bardziej pochylone. Dzięki temu maluszkowi
                    nawet bez pałąka wygodnie się siedzi maluszkowi.
                    Koszyk - 14zł
                    barierka plastykowa - 10zł
                    miękka 15 zł
                    • come_back Re: Mamadamianka:-) 18.05.06, 15:28
                      czyli nie tak zle- 29 zl doplaty w moim przypadku; wychodzi 228 zl; to lepiej
                      niz brevi ok. 270 zl. + koszty wysylki bog wie skad smile
                      Bo chicco kupie sobie w W-wie lub Toruniu, w sklepie nfirmowym jesli sie
                      zdecyduje, oczywiscie.
                      Szkoda, ze... daszka nie mozna zamienic na budke smile
                      POzdr
                      • iwek33 Re: do come_back 18.05.06, 20:20
                        Hej! Tak tylko wtrąciłam o tej cenie Caddy, bo ja mimo wszystko nie polecam
                        Caddy dla Twojego dziecka ( już to kiedyś pisałam) bo jest za malutkie (
                        dziecko nie Caddy). Uważam,że to odpowiedni wózek dla 2 latka i wyżej. Ty
                        lepiej kup parasolkę z możliwością rozłożenia do pozycji leżącej. Chyba, że
                        generalnie jeździsz spacerówką, a ta parasolka miałaby być tylko okazjonalnie.
                        Widzę, że już długo borykasz się z wyborem wózka, mam wrażenie, że sama
                        dokładnie nie wiesz, jaki model byłby Wam najbardziej potrzebny ( czy lekki,
                        czy rozbudowany, czy rozkładany do spania, czy niekoniecznie...) może po prostu
                        zaczekaj z kupnem, nie szukaj na siłę, zastanów się na czym najbardziej Ci
                        zależy, bo tak narazie z Twoich postów wynika, że najbardziej to na czerwonym
                        kolorzesmile Może za jakiś czas jakaś parasolka sama tak wpadnie Ci w oko i z
                        miejsca stwierdzisz, że "to jest to", wtedy kup. A może zdecyduj się na ten
                        Brevi, sama wypróbujesz i napiszesz na forum jak się sprawuje???
                        Wytrwałości życzę i pozdrawiam
                        • come_back Iwek :-) 18.05.06, 21:53
                          Ale prozna jestem, co wink)? Wlasnie o to mi chodzi - miec parasolke na krotkie
                          wypadi i taka zebym ja mogla w koncu wnosci na II p. i zeby mi sie szwy na
                          macicy nie rozlazly od tego wink
                          Wiesz.ludzie maja rozne problemy- jedna meza szukaja cale zycie, a ja np.
                          wybralam jednego dnia, a inne wozkow wink). To bedzie III dlatego chcialabym
                          dobry, nie rewelacyjny, ale przyzwoity, bo ja podchodze do tego praktycznie,
                          tylko trafiam z wozkami gorzej niz z mezemwink
                          Ale na krotkie wypady brevi czy caddy sa chyba o.k.?
                          Iwek, ja wczoraj widzialam rodzicow wiozacych na oko 3 mies. ... parasolk!!
                          Nie pisze o tym, aby poazac, ze ja rozsadna, bo dopiero dla 14 mies. tylko tak,
                          aby pokazac jakie mamy spoleczenstwo "madre" ;-(
                          Iwek, bardzo Ci dziekuje, bo juz nie raz, nie dwa pomagalas i wiesz, co? Kupie
                          tego brevi w koncu ktos musi byc pierwszy, niesmile?
                          .... albo caddy,albo probaby... a moze bunny smile
                          A tak serio- to ta probaby sie rozklada
                          Pozdr
                          • iwek33 Re: come_back 18.05.06, 22:08
                            Jeśli zależy Ci na leciutkim wózku to raczej taka prosta parasolka wchodzi w
                            grę ( np Brevi, Caddy, Bunny)
                            Ta Probaby się rozkłada, pewnie przez to jest cięższa...Za duży mamy wybór na
                            rynku i same z tym kłopotysmile
                            Pisałaś, że ta Probaby Ci się bardzo podobała i żałujesz, że jej nie kupiłaś. A
                            teraz już nie masz możliwości kupienia?
                            Ten Brevi też jest fajny tak na fotce...ale tak sobie myślę, że może kup,
                            najwyżej za jakiś czas sprzedasz i kupisz innysmile Tu jest prościej z wymianą
                            niż z mężem smile))
                        • baziaczek do come_back 19.05.06, 00:00
                          Miałam (jeszcze dziś mam) caddy, ale go sprzedałam. Wózek jest świetny,
                          wszystko mi się w nim podobało, najbardziej waga, ale dla mnie ma jeden
                          mankament - jestem do niego jednak za wysoka. W sklepie to nie wyszło, dopiero
                          przy szybszym chodzeniu na spacerkach okazało się, że wpadam na kółka więc się
                          odsuwam, a jak się oduwam to bardziej wyciągam ręce i garbię się.
                          Co do ceny caddy - kupowałam w sklepie firmowym w Krakowie i od razu
                          wynegocjowałam rabat - ze 199 na 179 zł. Jak się zdecydujesz na caddy to pytaj
                          o rabat, porządny sprzedawca zawsze obniży cenę, nawet o głupie 15 czy 20 zł.

Brevi jest bardzo ładny, ale z tego co czytałam brevi ma raczki na tej samej
                          wysokosci co caddy - 98 cm, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie odpada.

Ja natomiast wczoraj zamówiłam Jane Rocket, waga taka sama jak caddy, siedzisko
                          trochę bardziej odchylane i ma koszyk (mały, ale ma). Udało mi się znaleźć
                          sklep, gdzie z wysyłką zapłacę o 150 zł taniej niż w Krakowie w najtańszym
                          sklepie.

Widziałam też Jane Energy za 485 zł, troszkę cięższy niż caddy, ale rozkadany
                          na płasko i z podnóżkiem. Ponoć waży 5,6 kg, ale ja miałam wrażenie, że trochę
                          więcej. Może ten Ci sie spodoba?

I widziałam na żywo Maclarena Triumpha, na którego jakiś czas chorowałam.
                          Cieszę się, że go nie kupiłam. Za wysoka cena, zero amortyzacji. Rozważałam
                          jeszcze volo, ale brak rozkładania mnie zniechęcił. Chociaż teraz w Krakowie
                          jest promocja i sprzedają za 280 zł.

W każdym razie życzę powodzenia i zdecydowania w wyborze. Bo przynajmniej dla
                          mnie kwestia wózkowa jest okropnie męcząca jeśli chodzi o decyzję.
                          • come_back Re: do come_back 19.05.06, 07:50
                            Ja zawsze sie targuje wink
                            Energy- moje niespelnione marzenie ;-((
                            Rocket-tez mi sie podobal- widzialam tanio w Lodzi chyba tanio, bo niecale 300
                            zl. Tzn tanio w ogole, ale drogo dla mnie bo ja bym chciala najlepiej cos do
                            200 albo troche ponad.
                            Dzieki za pomoc
                            Zrobie tak,ze poobczajam w W-wie jutro , jak bedzie cos ciekawego to kupie, jak
                            nie to opcja nr 2: brevi lub przedst. przez Iwek britax, opcja nr 3: jade za
                            ok. 2,3 tyg. do Pragi, wiec sie wstrzymam
                            Ten, ktory pokazalas jest zaje.... ale za drogi.
                            Pozdr
                          • monika_wroclaw do baziaczek 21.05.06, 11:06
                            jeśli możesz, to napisz ile zapłaciłaś za Jane Rocket i gdzie go kupiłaś

pozdrawiam
    • iwek33 Re come_back : a może taki: 18.05.06, 22:42
      Zerknij na to: fajna waga wózka
      www.allegro.pl/item105014439_britax_wozek_amerykanski_parasolka_zobacz.html
      • baziaczek britax 19.05.06, 00:16
        Fajny ten Britax, z tego co czytałam ten model to Vista, ale on nie waży 5 kg
        tylko 6,25 a to już różnica, jeśli priorytetem jest waga.
        • come_back Re: britax 19.05.06, 07:58
          Dlatego brevi jest bezkonkurencyjny- 4.8 kg, nastepny chicco caddy.
          dziewczyny, pojade do W-wy poszukam i napisze.
          Pozdr
          A teraz spadamy na dworek!
          • iwek33 Re: britax 19.05.06, 14:48
            come_back napisała:

> Dlatego brevi jest bezkonkurencyjny- 4.8 kg, nastepny chicco caddy.
            > dziewczyny, pojade do W-wy poszukam i napisze.
            > Pozdr
            > A teraz spadamy na dworek!
            >
            Come_back, zorientuj się tylko czy jest to waga całego wózka ( coś bardzo mała
            się wydaje jak na wózek z budką) czy waga stelaża, niektórzy producenci i
            sprzedawcy podają właśnie wagę stelaza, a nie całego wózka
            • monika_wroclaw Re: britax 19.05.06, 15:27
              iwek33 napisała:

> come_back napisała:
              >
              > > Dlatego brevi jest bezkonkurencyjny- 4.8 kg, nastepny chicco caddy.
              > > dziewczyny, pojade do W-wy poszukam i napisze.
              > > Pozdr
              > > A teraz spadamy na dworek!
              > >
              > Come_back, zorientuj się tylko czy jest to waga całego wózka ( coś bardzo
              mała
              > się wydaje jak na wózek z budką) czy waga stelaża, niektórzy producenci i
              > sprzedawcy podają właśnie wagę stelaza, a nie całego wózka

Ja nawet bym powiedziała, że większość producentów tak podaje.... wink
              • come_back Re: britax 19.05.06, 21:44
                zastanawiam sie tylko o ile taka waga moze wzrosnac, jesli dodamy budke? Np. w
                energy jest to chyba 1 kg, prawda?
                Pozdr
                • monika_wroclaw Re: britax 19.05.06, 21:57
                  W Energy waga samego stelaża to 5,6kg, waga całego wózka, czyli stelaż plus
                  tapicerka+budka+kosz to 6,9kg - stary model. Nowy jest trochę lżejszy,
                  podnosiłam oba w sklepie w Niemczech, stał dokładnie taki jak mój i czerwony z
                  nowej kolekcji obok siebie, ten z nowej kolekcji jest lżejszy, to pewnie
                  dlatego, że ma lżejszą budkę, myślę, że nie waży więcej niż 6,5kg.

Z tego co zauważyłam to większość wózków jest cięższa niż to podają producenci,
                  ta różnica w wadze jest około 1-2kg.
                  • come_back Re: britax 19.05.06, 22:05
                    to chyba mam wage w rekach smile). tak, niestety do wagi podanej tzreba doliczy
                    minimum kilogram, a nawet dwa. Na szczescie ta budka brevi wyglada na lekka
                    Pozdr
            • come_back Re: britax 19.05.06, 21:42
              Pani Rumcajs twierdzi, ze to waga calego wozka- tez mi sie to wydaje dziwne,
              ale np. bb vit wazy tylko 4! Wiec byc moze tak jest. Mam nadzieje, ze tego
              brevi gdzies jutro w W-wie namierze.
              Pozdr
    • iwek33 Re: i jeszcze 18.05.06, 22:45
      A tu jest Caddy tylko z budką ( ale cena!!!)
      www.allegro.pl/item105041155_wozek_chicco_c6_parasolka_3_kolory_zobacz.html
      • come_back Iwek- rewelacja! 18.05.06, 23:19
        Ten britax- cos czego szukam i jeszcze oparcie sie rozklada, super! Troche
        drogi, ale skoro ma te wszytskie zalety, wart dolozyc stowke.
        Co do caddy tez bardzo fajny i ja cos takiego widzilam chyba w Lodzi tylko
        czemu taki drogi sad? Szkoda.
        Troche sie boje tak kupowac, bez przymierzania, no i w ogole "platne z gory",
        ale chyba zaryzykuje, bo brdzo mi sie podoba- czerwony czywiscie smile)
        Pozdrawiam i dzieki wielkie Iwek
        Kasia- Nasz Wielki Mały Cud smile)
        Tita the best !!
        • baziaczek Re: Iwek- rewelacja! 19.05.06, 00:24
          I jeszcze w temacie wózkowym - mi najbardziej podoba się ten wózek:

www.babystrollershop.com/silver_cross_mini_stroller.htm
          ale cena ze sprowadzeniem jest za wysoka.
        • iwek33 Re: do come_back 19.05.06, 07:34
          Dopytaj o wszystko tego sprzedawcę, bo z mojej obserwacji wynika, że oparcie w
          Britax reguluje się też tylko do pozycji półleżącej ( nie ma tego mechanizmu z
          boku, który zazwyczaj jest przy parasolkach z całkowicie opuszczanym oparciem),
          no i nie wiem, czy doczytałaś, że wpłata z góry, a wóżek za 4 do 5 tygodni.
          Może lepiej umówić się na jakąś zaliczkę, a reszta po otrzymaniu wózka? I
          jeszcze sprawa amortyzacji, wyważenia wózka i siedzonka. Jeśli sprzedawca nie
          ma tych wózków już teraz, tylko dopiero je sprowadzi, może nie umieć
          odpowiedzieć Ci na pytania. Trochę dużo ryzyka, ale jak baziaczek już go
          widział na żywo, to może warto kupić.
          • iwek33 Re: do come_back 19.05.06, 07:39
            Może być w nim całkowita regulacja oparcia, chyba jest na paskach tak jak w
            Chicco Ct 0.5 tak mi się wydaje. Chyba będzie fajny ten wózek..napisz, czy się
            zdecydowałaś...
          • come_back Re: do come_back 19.05.06, 07:53
            To samo mnie nurtuje- cala kasa przed i to, ze dopiero za kilka tygodni, wiec
            sprzedawca pewnie nie rozwieje moich watpliwosc. Czytalam opinie o sprzedawcy,
            ale zawsze przezciez moge byc ta pierwsza, ktora da negativ, prawda?
            Nie wiem. Zrobie tak jak pisalam baziaczkowismile
            Zauwazylam tez. ze jest to dosc niski wozek, tzn. od podnozka do ziemi, a wiec
            Kasia ktora ma dlugie nozki moze kiedys zwadzac o betonik.
            Pozdr
    • babsee Re: pytalam o Brevi i... 19.05.06, 20:50
      dzis ja robilam wielkie oglądanie spacerówek i w jednym sklpie) z raczej
      drogimi wózkami)pytalam pana o tego Brevi bo tez mi sie b.podoba.I pan
      powiedzial"alez to jest wloski wózek!"no wiec ja ze co z tego a pan pomilczal
      chwile i powiedzial ze jesli chce wozek na 3-4 mies.to moge go kupic -nawet mi
      go sprowadza.Pan generalnie powiedzial ze to po prostu slabe wozki i ze waga
      podana przeze mnie to waga bez budki bo najlzejsza parasolka obecnie na rynku (
      z budką!)jest Maclaren Volo.
      Wiec wam przekazuje.
      • come_back Re: pytalam o Brevi i... 19.05.06, 21:48
        wielkie dzieki babsee smile! Moj maz jak uslyszal, ze chce wozek wloskiej firmy,
        to oniemial ze zdziwienia i przypomnial mi moje wloskie buciki- sliczne i
        drogie, tylko padly szybciutko ;-(. Namawia mnie na chicco caddy, albo zebym
        sobie darowala i poczekala to moze w Czechach cos kupimy.
        Sama nie wiem.
        Pani z Rumcajsa twierdzi, ze to dobre wozki, a na moje pytania o amortyzacje
        itp. pisze, ze porownywalna do innych na rynku.
        Pozdr
    • iwek33 Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 19.05.06, 21:43
      Tak się składa, że Peg perego, Inglesina, to też włoskie wózki, a należą do
      grupy najlepszych na rynku, więc chyba ten sprzedawca za bardzo uogólnia.
      Chicco też jest włoski i ma różne modele:od kiepskich i awaryjnych do solidnych
      i udanych. Myślę, że każda firma ma na swoim koncie i super udane modele i
      kiepskie egzemplarze. Nie uogólniajmy.
      • come_back Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 19.05.06, 21:52
        Niestety sprzedawcy czesto robia tak,,ze jak chcemy cos czego nie maja na
        stanie to wkrecaja rozne gadki tego typu.
        Rumcajsy twierdza uczciwie, ze jesli chodzi o b.grillo czesto maja awarie i
        reklam. a w przypadku b-light nie zdazaja sie. Moze faktycznie tak jest,
        Szkoda tylko, ze wsrod uzytkownikow b-lightow nikt nie zaglada na to forum-
        bylaby to wiarygodna opinia.
        Pozdr
    • babsee Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 20.05.06, 13:08
      Ale pan raczej byl z tych uczciwych-bo zapytalam o wady parasolek posczegolnych
      firm to powiedzial:Maclareny-genialna konstrukcja,leciutkie ale amortyzacja
      slabiutka,Pegperego-skrzypia kolka i nic poradzic sie nie da,Bebeconfort- dobre
      ale cieżkie jak na parasolki.Skrytykowal takze ten pajak_chyba to Buzzy(taki
      dziwny-nowoczesny ksztalt)ze sa bardzo wywrotne,malo stabilne.A wszystkie satly
      na sklepie....Powiedzial ze zalezy co sie chce-i jak mu wymienilam moje
      wymagania to powiedzial-Inglesina Trip.
      • come_back Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 20.05.06, 21:02
        Inglesine dzisiaj ogladalam i powiem Ci, ze jak dla mnie to nie ma zadnej
        amortyzacji. Porownywalalm ja z chicco caddy i ten drugi jest bardzo dobrze
        amortyzowany w porownaniu z tripem! Ma tez troche szersze i glebsze siedzisko.
        Jedynym minusem jest troszke za nisko osadzony daszek, ale ja juz wiem, ze
        ciezko bedzie ktoremukolwiek wozeczkowi tego typu konkurowac z caddy i to nie
        tylko jesli chodzi o cene.
        Fajnie, bo przynajmniej wyeliminowalam tripa.
        Pozdr
      • come_back Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 20.05.06, 21:04
        Dodam jeszcze, ze trip jest bardzo niski i mam wrazenie, ze wieksze dziecko
        bedzie szurac nozkami po chodniku sad. Ale to tylko moje zdanie. Ja bym tripa
        nie wybrala. A jesli porownywac z bb confort, to allegro i viva sa o niebo
        lepiej amortyzowane i maja lepsze wymiary siedziska. Trip jest dla
        szczuplakow smile
        • monika_wroclaw Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 21.05.06, 10:48
          Allegro też ma nisko siedzisko....
          Jeżeli chodzi o amortyzację to najlepiej jest sprawdzać jak się dziecko posadzi
          w wózku, wiele wózków wydaje się twardych, a dopiero jak dziecko usiądzie to
          wyczywa się amortyzację.

Ja jeszcze chciałabym zwrócić uwagę na wymiary Brevi B-light, na stronie
          rumcajsa jest podana wysokość rączek 89cm, czyli o 9cm mniej niż Caddy, więc
          ten wózek jest dla osób bardzo niskich, bo nawet osoby ze średnim wzrostem
          musiałyby się garbić prowadząc ten wózek.
          Z drugiej strony to bardzo dobrze, że produkują wózki z różną wysokością
          rączek, bo każdy może znaleźć coś odpowiedniego dla siebie...smile
        • taka.sobie.mama Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 23.05.06, 18:02
          Ciekawi mnie jak zakończyła się Twoja przygoda z wyborem wózka. Czy proces
          wyboru zakończony i jakie wnioski?
          • come_back Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 23.05.06, 21:03
            Przygoda nie ma konca smile) Az sie sobie dziwie... ja samochod potrafie wybrac
            szybciej niz wozek wink). To miedzy innymi dlatego, ze juz dwa razy wybralam
            wozek bardzo szybko, tak "z marszu" i byly to zle wybory sad(
            Pozdr
            • iwek33 Re: do come_back:-) 23.05.06, 21:16
              A ja myślę ( ba! wiem z doświadczenia) że jakikolwiek wózek wybierzesz, to i
              tak nie będziesz do końca zdowolona, bo NIE MA WÓZKA IDEALNEGO, niestety.
              Zawsze będzie Ci się wydawało, że coś tam mogło być inne, lepsze, ładniejsze.
              Tak sobie wymyśliłam,że producenci wózków specjalnie nie wymyślili wózka
              idealnego, bo wtedy nie sprzedawały by się żadne inne, a tak, co roku, mamusie
              ożywione wiosną pragną zmiany i kupują coraz nowsze, lepsze itd, żeby jesienią
              stwierdzić, ze to jednak nie to i ...interes się kręcismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka