mamadamianka 09.03.06, 10:00 Wózek Brevi B-Light Wyglada sympatycznie, lekki, kieszeń w budce... Jakie ma wymiary? rumcajs.pl/product_info.php?products_id=93 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
come_back Up!! 17.05.06, 11:50 Tez o niego pytalam i nie znalazlam zadnej uzytkowniczki Drigi to probaby i tez ciezko znalezc jakas opinie Moze jednak ktos wie jak sie uzytkuje te wozki? Chodzi oczywiscie o parasolki. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Up!! 17.05.06, 14:12 Ale sliczny ten Brevi!!przynajmniej na zdjeciu.Tylko nie ma palaka.Ale jest naprawde boski! Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Mmala :-) 17.05.06, 14:19 zajebisty, prawda ))? Tez jestem w nim zakochana; widze Kasie w czerwonym, a Mateuszka w granatowym :_) Jezu! Czemu go nikt nie ma, nie widzial itp.?! Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Mmala :-) 17.05.06, 14:47 Ojej, nie pomyslalam, ze Mateuszek tez moze chciec czerwony- sorry ) Albo mama Mateuszka Cudny, prawda? I nawet ta cena w jego przypadku mi nie przeszkadza. Tylko bardzo bym chciala go przymierzyc. spadam bo Kasia wstala i idziemy na specer i kupowac butki:_). Odpowiedz Link Zgłoś
www.rumcajs.pl Re: Up!! 18.05.06, 15:58 Witam, Z wózeczków Brevi, B-Light jest wózkiem, który wart jest polecenia. Ma wszystko co potrzeba w komplecie, w ramach podstawowej ceny. Klienci są zadowoleni, nie narzekają na niego i w zasadzie można powiedzeć że (w odróżnieniu do drugiego wózka Brevi Grillo) jest bezawaryjny. Praktycznie nie ma na niego reklamacji. Tak to wygląda od strony sprzedającego. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Up!! 19.05.06, 07:56 dzieki Rumcajs ;_) Szkoda tylko, ze na wsrod uzytkownikow nie ma nikogo, kto ma to cudo- ja jestem w tym wozku zakochana od dawna, tylko boje sie kolejnej porazki, bo choc biedy nie pedze, to wole coreczce kupic drozsze butki niz ladowac w kolejny wozek dzieki. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 17.05.06, 14:33 mamadamianka napisała: > Wózek Brevi B-Light > Wyglada sympatycznie, lekki, kieszeń w budce... > Jakie ma wymiary? > rumcajs.pl/product_info.php?products_id=93 Wszystkie wymiary są podane w tym linku, który podałaś Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 17.05.06, 17:17 teraz tak - sa wymiary. Wcześniej jak interesowałam się tym wózeczkiem nie było Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Mamadamianka:-) 17.05.06, 20:50 Kupilas brevi czy nie? Pomijam wymiary, to niestety nie ma w ogole opinii na temat tego wozka; wiem o co Ci chodzi- poza wymiarami podanymi przez producenta dobrze znac opinie mam-uzytkowniczek, a tych niestey nie ma A szkoda, bo wozek fajny. Jaki wybralas? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Mamadamianka:-) 17.05.06, 22:26 Mam chicco caddy. Mój mały jest prawie trzylatkiem i spokojnie sie mieści. Kusiły mnie jane energy, inglesina ... - ale drogie wózeczki i nie opłacałoby mi się kupować dla takiego wielkiego smyka. Ostatecznie miałam takie typy: 1.coneco polo - podobał mi się ale minusem były zbyt wysokie rączki do prowadzenia a ja należę do "niskich mam" - siedzonko mogłoby być minimalnie głębsze. 2. baby dreams buggy - przymierzałam małego i spoko, tylko ten daszek taki nijaki. Amortyzacja spoko (ale tylko w tych nowszych modelach, starsze były bardziej sztywne) 3. baby dreams bunny - spodobał mi się wygląd i budka. Super wyważony (konstrukcja z tyłu lekko pochylona (nie kopałam w kółka) i super wjeżdżało się na chodniki. Amortyzacja super. OParcie wysokie. Pasy maja wygodne zapinanie (lepsze niż w caddy) Minus - mogłoby być głębsze siedzonko chociaż mój Damianek siedział wygodnie. Jeżeli chodzi o wagę to nie jest to 5,5kg. Ważyłam i wyszło chyba 6,5-7 z budką i pałąkiem. Jeżeli czytałaś poprzednie posty o bunny to na pewno już zauważyłaś , że kupiłam ten wózek ....no ale go potem sprzedałam. A dlaczego - no więc równocześnie mały dostał na zajączka chicco caddy. Zastanawiałam się , porównywałam wózki i nie wiedziałam, który wybrać. W końcu został caddy. Co zaważyło? -głębsze siedzonko, które jest lekko pochylone tak, że mały wygodnie siedzi w wózku i przede wszystkim jego WAGA. jest lżejszy niż bunny. Jak podnosiłam jedna ręka równocześnie złożone dwa wózki to caddy lżejszy. Daszek nie jest taki zły (lepszy niz w baby dreams buggy) - fajnym rozwiązaniem jest mozliwość zagięcia przodu (żeby małemu nie świeciło słoneczko) Amortyzacja ok. (ale w bunny bardziej wyczuwalna). Jest szczuplejszy po złożeniu. Te elementy zaważyła, gdyż będę małego zawozić do przedszkola wózeczkiem i potem go ze sobą brać do pracy - więc waga była numer jeden. Do caddy dokupiłam koszyk i pałąk, a no i jeszcze siatkę. A no i rączki minimalnie sa niżej w caddy Czy dobrze zrobiłam zostawiając caddy? hmmm sama nie wiem. Ale jak na chwilę obecną jestem zadowolona. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Mamadamianka:-) 17.05.06, 23:32 Z ta waga to mnie zalamalas mamodamianka Chcialam cos ok.5kg, max 5,5, bo mam juz 8,5 kg, a kupowanie drugiego wozka gdzie waga rozni sie ok.1,5 kg mija sie z celem . Cholera nie wiem... Ten brevi jest bardzo lekki- 4,8. Jak sie wkurze bardzo to poczekam az w Polsce beda bb vit no i musialyby tez staniec :_) W caddy wszystko mi sie podoba, tylko jak juz pisalam cena moglaby byc mniejsza. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Mamadamianka:-) 17.05.06, 23:38 kurcze, ja tez myslalam ze jednak wazy te 5kg.My mamy Atlantico, czyli ok 9kg i nie jest ciezko.W kazdym razie bardzo ciezkoNo nic, zobacze w takim razie tez tego Caddy.Chyba oszaleje z tymi wozkami.Przypomina mi sie koncowka ciazy, kiedy sie miotalam i nie wiedzialam jaki w koncu wozek kupic! Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Mamadamianka:-) 18.05.06, 00:05 Troche zalamka . Wiem, ze to probaby jest na pewno lepsze, no i oczywiscie piekny brevi b. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Mamadamianka:-) 18.05.06, 08:01 come_back napisała: > Z ta waga to mnie zalamalas mamodamianka > Chcialam cos ok.5kg, max 5,5, bo mam juz 8,5 kg, a kupowanie drugiego wozka > gdzie waga rozni sie ok.1,5 kg mija sie z celem . > Cholera nie wiem... Ten brevi jest bardzo lekki- 4,8. > Jak sie wkurze bardzo to poczekam az w Polsce beda bb vit no i musialyby tez > staniec :_) > W caddy wszystko mi sie podoba, tylko jak juz pisalam cena moglaby byc mniejsza > . > Pozdr Cena nowego Caddy nie jest aż tak bardzo wysoka: 199 zł. ( Bunny ok 170, Brevi ok.260zł) Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Mamadamianka:-) 18.05.06, 09:10 Ale po dodaniu kosza i palaka ile wyjdzie? Brev i tez nie ma palaka, ale on jest o niebo ciekawszy; chcociaz wierze Iwek, ze wcale nie przesadzasz i ten caddy jest super Cos czuje, ze jak bym go zobaczyla to kupilabym dla samego koloru Marzy mi sie taka czerwien. A jak z siedzonkiem? Jest troche glebsze niz bunny? A oparcie w ktorym sie bardziej rozklada? Dla mnie jednak priorytetem jest amrtyzacja i waga; Ile wazy caddy? Ale tak na prawde . Czy te jego kola sa piankowe. Od razu dziekuje Iwek za wskazowki i odp. Marzy mi sie probaby z tych najtanszych- tzn. nie taka gola parasolka tylko taka za 280 zl ze wszystkim, tylko cholera nigdzie nie ma, na alegro tez nie Wiec z braku laku mysle o bunny, lub caddy (ogolnie bardzo pozytywnie albo tez brevi b-light. POzdr Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw come_back 18.05.06, 09:27 Nie wiem, o którą Probaby Ci chodzi, ale jeżeli o Arizonę to w Akpolu są po 199zł www.swiatdziecka.pl/shop.html?prod=800 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: come_back 18.05.06, 15:24 Ja tez nie wiem, bo pani w sklepie w Ustce nie znalal modelu, a ksiazeczke od wozka zgubial ) Ta stronke swiata dziecka juz widzialam; ale nie ma tam podst.danych typu waga. Dzieki, Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Mamadamianka:-) 18.05.06, 09:35 siedzonko w caddy jest głębsze i tak bardziej pochylone. Dzięki temu maluszkowi nawet bez pałąka wygodnie się siedzi maluszkowi. Koszyk - 14zł barierka plastykowa - 10zł miękka 15 zł Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Mamadamianka:-) 18.05.06, 15:28 czyli nie tak zle- 29 zl doplaty w moim przypadku; wychodzi 228 zl; to lepiej niz brevi ok. 270 zl. + koszty wysylki bog wie skad Bo chicco kupie sobie w W-wie lub Toruniu, w sklepie nfirmowym jesli sie zdecyduje, oczywiscie. Szkoda, ze... daszka nie mozna zamienic na budke POzdr Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do come_back 18.05.06, 20:20 Hej! Tak tylko wtrąciłam o tej cenie Caddy, bo ja mimo wszystko nie polecam Caddy dla Twojego dziecka ( już to kiedyś pisałam) bo jest za malutkie ( dziecko nie Caddy). Uważam,że to odpowiedni wózek dla 2 latka i wyżej. Ty lepiej kup parasolkę z możliwością rozłożenia do pozycji leżącej. Chyba, że generalnie jeździsz spacerówką, a ta parasolka miałaby być tylko okazjonalnie. Widzę, że już długo borykasz się z wyborem wózka, mam wrażenie, że sama dokładnie nie wiesz, jaki model byłby Wam najbardziej potrzebny ( czy lekki, czy rozbudowany, czy rozkładany do spania, czy niekoniecznie...) może po prostu zaczekaj z kupnem, nie szukaj na siłę, zastanów się na czym najbardziej Ci zależy, bo tak narazie z Twoich postów wynika, że najbardziej to na czerwonym kolorze Może za jakiś czas jakaś parasolka sama tak wpadnie Ci w oko i z miejsca stwierdzisz, że "to jest to", wtedy kup. A może zdecyduj się na ten Brevi, sama wypróbujesz i napiszesz na forum jak się sprawuje??? Wytrwałości życzę i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Iwek :-) 18.05.06, 21:53 Ale prozna jestem, co )? Wlasnie o to mi chodzi - miec parasolke na krotkie wypadi i taka zebym ja mogla w koncu wnosci na II p. i zeby mi sie szwy na macicy nie rozlazly od tego Wiesz.ludzie maja rozne problemy- jedna meza szukaja cale zycie, a ja np. wybralam jednego dnia, a inne wozkow ). To bedzie III dlatego chcialabym dobry, nie rewelacyjny, ale przyzwoity, bo ja podchodze do tego praktycznie, tylko trafiam z wozkami gorzej niz z mezem Ale na krotkie wypady brevi czy caddy sa chyba o.k.? Iwek, ja wczoraj widzialam rodzicow wiozacych na oko 3 mies. ... parasolk!! Nie pisze o tym, aby poazac, ze ja rozsadna, bo dopiero dla 14 mies. tylko tak, aby pokazac jakie mamy spoleczenstwo "madre" ;-( Iwek, bardzo Ci dziekuje, bo juz nie raz, nie dwa pomagalas i wiesz, co? Kupie tego brevi w koncu ktos musi byc pierwszy, nie? .... albo caddy,albo probaby... a moze bunny A tak serio- to ta probaby sie rozklada Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: come_back 18.05.06, 22:08 Jeśli zależy Ci na leciutkim wózku to raczej taka prosta parasolka wchodzi w grę ( np Brevi, Caddy, Bunny) Ta Probaby się rozkłada, pewnie przez to jest cięższa...Za duży mamy wybór na rynku i same z tym kłopoty Pisałaś, że ta Probaby Ci się bardzo podobała i żałujesz, że jej nie kupiłaś. A teraz już nie masz możliwości kupienia? Ten Brevi też jest fajny tak na fotce...ale tak sobie myślę, że może kup, najwyżej za jakiś czas sprzedasz i kupisz inny Tu jest prościej z wymianą niż z mężem )) Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek do come_back 19.05.06, 00:00 Miałam (jeszcze dziś mam) caddy, ale go sprzedałam. Wózek jest świetny, wszystko mi się w nim podobało, najbardziej waga, ale dla mnie ma jeden mankament - jestem do niego jednak za wysoka. W sklepie to nie wyszło, dopiero przy szybszym chodzeniu na spacerkach okazało się, że wpadam na kółka więc się odsuwam, a jak się oduwam to bardziej wyciągam ręce i garbię się. Co do ceny caddy - kupowałam w sklepie firmowym w Krakowie i od razu wynegocjowałam rabat - ze 199 na 179 zł. Jak się zdecydujesz na caddy to pytaj o rabat, porządny sprzedawca zawsze obniży cenę, nawet o głupie 15 czy 20 zł. Brevi jest bardzo ładny, ale z tego co czytałam brevi ma raczki na tej samej wysokosci co caddy - 98 cm, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie odpada. Ja natomiast wczoraj zamówiłam Jane Rocket, waga taka sama jak caddy, siedzisko trochę bardziej odchylane i ma koszyk (mały, ale ma). Udało mi się znaleźć sklep, gdzie z wysyłką zapłacę o 150 zł taniej niż w Krakowie w najtańszym sklepie. Widziałam też Jane Energy za 485 zł, troszkę cięższy niż caddy, ale rozkadany na płasko i z podnóżkiem. Ponoć waży 5,6 kg, ale ja miałam wrażenie, że trochę więcej. Może ten Ci sie spodoba? I widziałam na żywo Maclarena Triumpha, na którego jakiś czas chorowałam. Cieszę się, że go nie kupiłam. Za wysoka cena, zero amortyzacji. Rozważałam jeszcze volo, ale brak rozkładania mnie zniechęcił. Chociaż teraz w Krakowie jest promocja i sprzedają za 280 zł. W każdym razie życzę powodzenia i zdecydowania w wyborze. Bo przynajmniej dla mnie kwestia wózkowa jest okropnie męcząca jeśli chodzi o decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: do come_back 19.05.06, 07:50 Ja zawsze sie targuje Energy- moje niespelnione marzenie ;-(( Rocket-tez mi sie podobal- widzialam tanio w Lodzi chyba tanio, bo niecale 300 zl. Tzn tanio w ogole, ale drogo dla mnie bo ja bym chciala najlepiej cos do 200 albo troche ponad. Dzieki za pomoc Zrobie tak,ze poobczajam w W-wie jutro , jak bedzie cos ciekawego to kupie, jak nie to opcja nr 2: brevi lub przedst. przez Iwek britax, opcja nr 3: jade za ok. 2,3 tyg. do Pragi, wiec sie wstrzymam Ten, ktory pokazalas jest zaje.... ale za drogi. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw do baziaczek 21.05.06, 11:06 jeśli możesz, to napisz ile zapłaciłaś za Jane Rocket i gdzie go kupiłaś pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re come_back : a może taki: 18.05.06, 22:42 Zerknij na to: fajna waga wózka www.allegro.pl/item105014439_britax_wozek_amerykanski_parasolka_zobacz.html Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek britax 19.05.06, 00:16 Fajny ten Britax, z tego co czytałam ten model to Vista, ale on nie waży 5 kg tylko 6,25 a to już różnica, jeśli priorytetem jest waga. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: britax 19.05.06, 07:58 Dlatego brevi jest bezkonkurencyjny- 4.8 kg, nastepny chicco caddy. dziewczyny, pojade do W-wy poszukam i napisze. Pozdr A teraz spadamy na dworek! Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: britax 19.05.06, 14:48 come_back napisała: > Dlatego brevi jest bezkonkurencyjny- 4.8 kg, nastepny chicco caddy. > dziewczyny, pojade do W-wy poszukam i napisze. > Pozdr > A teraz spadamy na dworek! > Come_back, zorientuj się tylko czy jest to waga całego wózka ( coś bardzo mała się wydaje jak na wózek z budką) czy waga stelaża, niektórzy producenci i sprzedawcy podają właśnie wagę stelaza, a nie całego wózka Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: britax 19.05.06, 15:27 iwek33 napisała: > come_back napisała: > > > Dlatego brevi jest bezkonkurencyjny- 4.8 kg, nastepny chicco caddy. > > dziewczyny, pojade do W-wy poszukam i napisze. > > Pozdr > > A teraz spadamy na dworek! > > > Come_back, zorientuj się tylko czy jest to waga całego wózka ( coś bardzo mała > się wydaje jak na wózek z budką) czy waga stelaża, niektórzy producenci i > sprzedawcy podają właśnie wagę stelaza, a nie całego wózka Ja nawet bym powiedziała, że większość producentów tak podaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: britax 19.05.06, 21:44 zastanawiam sie tylko o ile taka waga moze wzrosnac, jesli dodamy budke? Np. w energy jest to chyba 1 kg, prawda? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: britax 19.05.06, 21:57 W Energy waga samego stelaża to 5,6kg, waga całego wózka, czyli stelaż plus tapicerka+budka+kosz to 6,9kg - stary model. Nowy jest trochę lżejszy, podnosiłam oba w sklepie w Niemczech, stał dokładnie taki jak mój i czerwony z nowej kolekcji obok siebie, ten z nowej kolekcji jest lżejszy, to pewnie dlatego, że ma lżejszą budkę, myślę, że nie waży więcej niż 6,5kg. Z tego co zauważyłam to większość wózków jest cięższa niż to podają producenci, ta różnica w wadze jest około 1-2kg. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: britax 19.05.06, 22:05 to chyba mam wage w rekach ). tak, niestety do wagi podanej tzreba doliczy minimum kilogram, a nawet dwa. Na szczescie ta budka brevi wyglada na lekka Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: britax 19.05.06, 21:42 Pani Rumcajs twierdzi, ze to waga calego wozka- tez mi sie to wydaje dziwne, ale np. bb vit wazy tylko 4! Wiec byc moze tak jest. Mam nadzieje, ze tego brevi gdzies jutro w W-wie namierze. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: i jeszcze 18.05.06, 22:45 A tu jest Caddy tylko z budką ( ale cena!!!) www.allegro.pl/item105041155_wozek_chicco_c6_parasolka_3_kolory_zobacz.html Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Iwek- rewelacja! 18.05.06, 23:19 Ten britax- cos czego szukam i jeszcze oparcie sie rozklada, super! Troche drogi, ale skoro ma te wszytskie zalety, wart dolozyc stowke. Co do caddy tez bardzo fajny i ja cos takiego widzilam chyba w Lodzi tylko czemu taki drogi ? Szkoda. Troche sie boje tak kupowac, bez przymierzania, no i w ogole "platne z gory", ale chyba zaryzykuje, bo brdzo mi sie podoba- czerwony czywiscie ) Pozdrawiam i dzieki wielkie Iwek Kasia- Nasz Wielki Mały Cud ) Tita the best !! Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek Re: Iwek- rewelacja! 19.05.06, 00:24 I jeszcze w temacie wózkowym - mi najbardziej podoba się ten wózek: www.babystrollershop.com/silver_cross_mini_stroller.htm ale cena ze sprowadzeniem jest za wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do come_back 19.05.06, 07:34 Dopytaj o wszystko tego sprzedawcę, bo z mojej obserwacji wynika, że oparcie w Britax reguluje się też tylko do pozycji półleżącej ( nie ma tego mechanizmu z boku, który zazwyczaj jest przy parasolkach z całkowicie opuszczanym oparciem), no i nie wiem, czy doczytałaś, że wpłata z góry, a wóżek za 4 do 5 tygodni. Może lepiej umówić się na jakąś zaliczkę, a reszta po otrzymaniu wózka? I jeszcze sprawa amortyzacji, wyważenia wózka i siedzonka. Jeśli sprzedawca nie ma tych wózków już teraz, tylko dopiero je sprowadzi, może nie umieć odpowiedzieć Ci na pytania. Trochę dużo ryzyka, ale jak baziaczek już go widział na żywo, to może warto kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do come_back 19.05.06, 07:39 Może być w nim całkowita regulacja oparcia, chyba jest na paskach tak jak w Chicco Ct 0.5 tak mi się wydaje. Chyba będzie fajny ten wózek..napisz, czy się zdecydowałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: do come_back 19.05.06, 07:53 To samo mnie nurtuje- cala kasa przed i to, ze dopiero za kilka tygodni, wiec sprzedawca pewnie nie rozwieje moich watpliwosc. Czytalam opinie o sprzedawcy, ale zawsze przezciez moge byc ta pierwsza, ktora da negativ, prawda? Nie wiem. Zrobie tak jak pisalam baziaczkowi Zauwazylam tez. ze jest to dosc niski wozek, tzn. od podnozka do ziemi, a wiec Kasia ktora ma dlugie nozki moze kiedys zwadzac o betonik. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: pytalam o Brevi i... 19.05.06, 20:50 dzis ja robilam wielkie oglądanie spacerówek i w jednym sklpie) z raczej drogimi wózkami)pytalam pana o tego Brevi bo tez mi sie b.podoba.I pan powiedzial"alez to jest wloski wózek!"no wiec ja ze co z tego a pan pomilczal chwile i powiedzial ze jesli chce wozek na 3-4 mies.to moge go kupic -nawet mi go sprowadza.Pan generalnie powiedzial ze to po prostu slabe wozki i ze waga podana przeze mnie to waga bez budki bo najlzejsza parasolka obecnie na rynku ( z budką!)jest Maclaren Volo. Wiec wam przekazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: pytalam o Brevi i... 19.05.06, 21:48 wielkie dzieki babsee ! Moj maz jak uslyszal, ze chce wozek wloskiej firmy, to oniemial ze zdziwienia i przypomnial mi moje wloskie buciki- sliczne i drogie, tylko padly szybciutko ;-(. Namawia mnie na chicco caddy, albo zebym sobie darowala i poczekala to moze w Czechach cos kupimy. Sama nie wiem. Pani z Rumcajsa twierdzi, ze to dobre wozki, a na moje pytania o amortyzacje itp. pisze, ze porownywalna do innych na rynku. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 19.05.06, 21:43 Tak się składa, że Peg perego, Inglesina, to też włoskie wózki, a należą do grupy najlepszych na rynku, więc chyba ten sprzedawca za bardzo uogólnia. Chicco też jest włoski i ma różne modele:od kiepskich i awaryjnych do solidnych i udanych. Myślę, że każda firma ma na swoim koncie i super udane modele i kiepskie egzemplarze. Nie uogólniajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 19.05.06, 21:52 Niestety sprzedawcy czesto robia tak,,ze jak chcemy cos czego nie maja na stanie to wkrecaja rozne gadki tego typu. Rumcajsy twierdza uczciwie, ze jesli chodzi o b.grillo czesto maja awarie i reklam. a w przypadku b-light nie zdazaja sie. Moze faktycznie tak jest, Szkoda tylko, ze wsrod uzytkownikow b-lightow nikt nie zaglada na to forum- bylaby to wiarygodna opinia. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 20.05.06, 13:08 Ale pan raczej byl z tych uczciwych-bo zapytalam o wady parasolek posczegolnych firm to powiedzial:Maclareny-genialna konstrukcja,leciutkie ale amortyzacja slabiutka,Pegperego-skrzypia kolka i nic poradzic sie nie da,Bebeconfort- dobre ale cieżkie jak na parasolki.Skrytykowal takze ten pajak_chyba to Buzzy(taki dziwny-nowoczesny ksztalt)ze sa bardzo wywrotne,malo stabilne.A wszystkie satly na sklepie....Powiedzial ze zalezy co sie chce-i jak mu wymienilam moje wymagania to powiedzial-Inglesina Trip. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 20.05.06, 21:02 Inglesine dzisiaj ogladalam i powiem Ci, ze jak dla mnie to nie ma zadnej amortyzacji. Porownywalalm ja z chicco caddy i ten drugi jest bardzo dobrze amortyzowany w porownaniu z tripem! Ma tez troche szersze i glebsze siedzisko. Jedynym minusem jest troszke za nisko osadzony daszek, ale ja juz wiem, ze ciezko bedzie ktoremukolwiek wozeczkowi tego typu konkurowac z caddy i to nie tylko jesli chodzi o cene. Fajnie, bo przynajmniej wyeliminowalam tripa. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 20.05.06, 21:04 Dodam jeszcze, ze trip jest bardzo niski i mam wrazenie, ze wieksze dziecko bedzie szurac nozkami po chodniku . Ale to tylko moje zdanie. Ja bym tripa nie wybrala. A jesli porownywac z bb confort, to allegro i viva sa o niebo lepiej amortyzowane i maja lepsze wymiary siedziska. Trip jest dla szczuplakow Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 21.05.06, 10:48 Allegro też ma nisko siedzisko.... Jeżeli chodzi o amortyzację to najlepiej jest sprawdzać jak się dziecko posadzi w wózku, wiele wózków wydaje się twardych, a dopiero jak dziecko usiądzie to wyczywa się amortyzację. Ja jeszcze chciałabym zwrócić uwagę na wymiary Brevi B-light, na stronie rumcajsa jest podana wysokość rączek 89cm, czyli o 9cm mniej niż Caddy, więc ten wózek jest dla osób bardzo niskich, bo nawet osoby ze średnim wzrostem musiałyby się garbić prowadząc ten wózek. Z drugiej strony to bardzo dobrze, że produkują wózki z różną wysokością rączek, bo każdy może znaleźć coś odpowiedniego dla siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
taka.sobie.mama Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 23.05.06, 18:02 Ciekawi mnie jak zakończyła się Twoja przygoda z wyborem wózka. Czy proces wyboru zakończony i jakie wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: ktoś widział na żywo Wózek Brevi B-Light ??? 23.05.06, 21:03 Przygoda nie ma konca ) Az sie sobie dziwie... ja samochod potrafie wybrac szybciej niz wozek ). To miedzy innymi dlatego, ze juz dwa razy wybralam wozek bardzo szybko, tak "z marszu" i byly to zle wybory ( Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do come_back:-) 23.05.06, 21:16 A ja myślę ( ba! wiem z doświadczenia) że jakikolwiek wózek wybierzesz, to i tak nie będziesz do końca zdowolona, bo NIE MA WÓZKA IDEALNEGO, niestety. Zawsze będzie Ci się wydawało, że coś tam mogło być inne, lepsze, ładniejsze. Tak sobie wymyśliłam,że producenci wózków specjalnie nie wymyślili wózka idealnego, bo wtedy nie sprzedawały by się żadne inne, a tak, co roku, mamusie ożywione wiosną pragną zmiany i kupują coraz nowsze, lepsze itd, żeby jesienią stwierdzić, ze to jednak nie to i ...interes się kręci Odpowiedz Link Zgłoś