Dodaj do ulubionych

Jaka parasolka zmieści 20 kg trzylatka??

12.03.06, 23:01
Czy jest w ogóle taka?Młody,mimo że duży,wszędzie nie dojdzie.To znaczy-
dojdzie,ale nie w pożądanym tempie.Ewentualnie odmówi powrotu na własnych
solidnych nóżkach.

Pilnie potrzebuję zatem parasolki.Może byc brzydka i bez gadżetów,ale
wytrzymała! Podoba mi się Brevi B-Light,ale wygląda dość krucho.Pomożecie mi?

Obserwuj wątek
    • weronka77 Re: Jaka parasolka zmieści 20 kg trzylatka?? 12.03.06, 23:08
      PegPerego Pliko P3.
    • coronella Re: Jaka parasolka zmieści 20 kg trzylatka?? 13.03.06, 09:14
      pliko to chyba juz nie!! szkoda pieniedzy to raz, a dwa- szkoda wozka. To sa wózki dla małych dzieci, nie dla takich juz.

Tu masz cały długi watek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=36357952
    • dorotaifilip Re: Jaka parasolka zmieści 20 kg trzylatka?? 13.03.06, 15:18
      Podciągam wątek, bo też jestem zainteresowana. Prasolki są do 15 kg. niestety a
      czymś trzeba malucha wozić.
      dorota- mama dziecka dużego
      • iwek33 Re: Jaka parasolka zmieści 20 kg trzylatka?? 13.03.06, 15:28
        Te są do 20 kg
        www.allegro.pl/item90396383_spacerowki_coneco_joker_bomba_cenowa_.html
        Te prawdopodobnie tez:
        www.allegro.pl/item90027895_super_lekki_buggy_baby_dreams_2006_folia_wys_0zl.html
        Ja mam Chicco caddy i wożę 16 kg synka i nie wygląda, żeby wózek miał się
        załamać.
    • finezze Re: Jaka parasolka zmieści 20 kg trzylatka?? 13.03.06, 15:47
      Podpinam sie pod watek. Ja mam 16-kilogramowego niespelna 22miesieczniaka. Czy
      Peg Perego Pliko3 albo Lite bedzie nadawalo sie dla niego ??
      Chcemy sie przesiasc z Chicco Ponee w cos wiekszego.
      • iwek33 Re: Jaka parasolka zmieści 20 kg trzylatka?? 13.03.06, 16:02
        finezze,tylko peg perego Pliko to dość duży wózek, w zasadzie spacerówka
        składana na sposób parasolki. Nie jest to przewozowa parasolka, która ma służyć
        okazjonalnie na długie, czy szybkie spacery, którą w razie potrzeby złożysz do
        malutkich rozmiarów i zarzucisz na ramię, czy wrzucisz do szafy. Czy o taki
        wózek Ci chodzi? Ja woże trzylatka w chicco caddy, ale to typowa parasolka
        przewozowa, wygląda na malutką ale ma dość duże siedzisko i rosły trzylatek
        dobrze i wygodnie siedzi (głęboko, nie mam wrażenia, ze zaraz zsunie się z
        wózka).
        • finezze Re: Jaka parasolka zmieści 20 kg trzylatka?? 13.03.06, 16:59
          iwek33 chodzi mi o wozek bardzo komfortowy w prowadzeniu, wygodny i przestronny
          dla malucha a jednoczesnie skladany w parasolke. Mielismy Babydreamsa Walkera,
          niestety ile potu sie ze mnie wylalo przy prowadzeniu tego wozka tylko ja wiem.
          Na Ponee nie moge narzekac jesli chodzi o wage i gabaryty, bo sa wrecz
          fenomenalne, komfort w prowadzeniu na plaskiej powierzchni swietny ale na
          dziurawych chodnikach juz niestety nie. No i nie ukrywam, ze coraz to nowsze
          wozki staja sie dla mnie jakas pasja :] tak wiec sam fakt czegos nowego bardzo
          mnie korci smile a bardzo podoba mi sie wyglad Pliko. Zastanawiam sie jeszcze nad
          Lite ale nie wiem, czy roznica tkwi tylko w tym, ze Lite nie ma palaka ??
          • iwek33 Re: Jaka parasolka do finezee 13.03.06, 19:46
            A może pomyślisz o czymś takim jak Maclaren Techno albo Jane energy??? Masz już
            prawie dwulatka i zazwyczaj o takim czasie mamy z ulgą zmieniają większe wózki
            na mniejsze, lżejsze, ja w takim czasie sprzedawałam Inglesinę Max i szukałam
            czegoś mniejszego, obawiam się, że po początkowym zachłyśnięciu się urodą Pliko
            zaczniesz jednak szukać czegoś mniejszego i leciutkiego, poczytaj też tu na
            forum niektóre mamy narzekają na klekotanie rączek w Pliko. Jeśli cena nie gra
            roli zastanów się nad Maclarenem Techno, podobno jest rewelacyjny w
            prowadzeniu, podjeżdżaniu na krawężniki, ma taki pochylony stelaż, jest dobrze
            wyważony, też tu na forum chwaliło go wiele mam, i jak najbardziej nadaje się
            dla 2, 3 latka. Jest tez ślicznie i dokładnie wykonany, z najmniejszymi
            detalami.
            • lidka73 Re: Jaka parasolka do finezee 13.03.06, 22:52
              Bardzo Wam dziękuję za podpowiedzi.Przyjrzę się bliżej Coneco.Pozdrawiam
              wszystkie mamy dużych dzieci.
              • finezze Re: Jaka parasolka do finezee 13.03.06, 22:54
                coneco ? czy to nie jakas pochodna firma od Babydreamsa ? Jak babcie kocham, ze
                nie kupie juz nic, co sie nazywa Baby Dreams. A moze trafilam na taki felerny
                egzemplarz ? sad
    • weronka77 Re: Jaka parasolka zmieści 20 kg trzylatka?? 13.03.06, 22:48
      To Atlantico kup.
    • dorotaifilip Re: Jaka parasolka zmieści 20 kg trzylatka?? 14.03.06, 05:15
      Napisz koniecznie co kupiłaś! Ja z moim niespełna dwulatkiem nie mam już siły
      na mierzenie wózków. Ma 17 kg z hakiem, ogólnie duży jest (92cm i ubranka na
      110). Uwierzcie, że z jego gabarytami to on mi się nie mieści do parasolek, bo
      za wąskie na wysokości barków. Jak w parasolkach typu maclaren wyciągam
      podnóżek, żeby powiekszyć siedzisko to rurki uciskają mu nóżki. A w Atlantico
      (pomijając cenę, że mnie nie stać w tej chwili) to zachaczał głową o budkę.
      Jest jakaś luka na rynku albo ja nie umiem szukać wózków.
      Koniecznie napisz co wybrałaś, proszę jeszcze raz na koniec.
      dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka