Dodaj do ulubionych

Calineczka-czy warto??

14.03.06, 13:20
czy opłaca się kupować w calineczce?? chodzi mi głównie o ceny, czy są
porównywalne do innych warszawskich sklepów czy może wyższe??
wczoraj byłam tam i zastanawiam się czy nie kupić tam całej wyprawki dla
maluszka łącznie z wózkiem, fotelikiem i łóżeczkiem? wybór jest jak dla mnie
wystarczający, ale nie mam porównania.

a może macie inne godne polecenia miejsca w warszawie i okolicach na takie
zakupy?
Obserwuj wątek
    • catalina1 Re: Calineczka-czy warto?? 14.03.06, 13:36
      Moim zdaneim - jeden z droższych sklepów. Warto pojechać do Tomi - www.tomi.pl
      • nadka1 Re: Calineczka-czy warto?? 14.03.06, 15:04
        A ja zaopatrywałam się w Tutku - nie mam pojęcia jakie są tam ceny obecnie,ale
        Calineczkę omijam dużym łukiem.W grudniu zamówiłam fotelik dla dziecka,po
        tygodniu sie im przypomniałam a fotelika do tej pory nie ma.Oczywiście fotelik
        kupiłam już w innym sklepie,bo gdybym miała czekać na nich do tej pory....
    • ejdz Re: Calineczka-czy warto?? 14.03.06, 15:29
      W Calineczce kupiłam kojec. Jechałam tam 3 razy i wtedy dopiero kupiłam. Nie
      bede sie wdawac w szczegóły. Jednak cene dostałam najlepsza na rynkusmile
      Sklep jako sklep mi sie nie podoba. Ale jak sie zdecydujesz to rozmawiaj o
      upuście - na pewno dostaniesz przy dużych zakupachwink
      • domin19761 Re: Calineczka-czy warto?? 14.03.06, 15:57
        ja kupowałam tam wózek inglesine zippy i był zdecyzowanie tanszy niz w innych
        sklepach. tam cena 1100 a w innycj ponad 1250. takze roznica spora.nie wiem jak
        z innymi rzeczami.
        • zuzia_i_werka Re: Calineczka-czy warto?? 14.03.06, 18:48
          Ja kupowałam tam ostatnio fotelik Romer King i jestem zadowolona.Dostałam upust
          a zanim go wybrałam przymierzałam małą do kilku innych i nie było żadnych
          problemów z wyciąganiem i prezentacją.Tylko warunki niebardzo-mało miejsca,kupa
          ludzi i sprzedawcę trzeba upolować.
    • sdec Re: Calineczka-czy warto?? 14.03.06, 19:21
      Chcę kupić krzesełko Peg Perego Prima Pappa - może ktoś doradzi w jakim sklepie
      w Warszawie najlepiej kupić. Z tego co przejrzałam w Internecie Calineczka ma
      najtańsze.
      • anna-pia Re: Calineczka- PP Prima Pappa 17.03.06, 21:47
        tam właśnie kupiłam PP Prima Pappa (sklep z wózkami) - miejsca mało, ale
        obsługa miła, kompetentna, cierpliwa, upust dostaliśmy, a jakże
        polecam
    • magia Re: Calineczka-czy warto?? 14.03.06, 20:59
      Ja Calineczke lubie jako sklep internetowy - pod tym wzgledem nie mam im nic do
      zarzucenia. Na zywotez lubie jezdzic i ogladac, na miejscu jeszcze ne kupowalam.
      Co do innych miejsc w Wawie to ja polecam bardzo sklep Mama i Tata w Babicach
      Starych. Bardzo dobrze zaopatrzony i ceny dobre. Dodatkowo przy platnosci
      gotowka rabat 3% na wszystko.
      Czesto tez maja rozne promocje. Sklep jest duzy i przestronny.
      www.mamaitata.com/
    • agne_s Re: Calineczka-czy warto?? 15.03.06, 13:22
      Ja polecam sklep Bobas i My na ul. Lubelskiej (tył dworca wschodniego). Bardzo
      miła obsługa, ceny bardzo przystępne i dodatkowo przy płatności gotówką upust
      5%. Ja kupiłam tam większość rzeczy: wózek, łóżeczko turystyczne (cenę mieli
      niższą niż w sklepie firmowym), krzesełko do karmienia. W sobotę i niedzielę co
      prawda może tam być sporo osób, lepiej wybrać się w tygodniu, ale ja wszystkie
      zakupy robiłam właśnie w weekend i za każdym razem byłam miło obsłużona.
    • agne_s Re: Calineczka-czy warto?? 15.03.06, 13:23
      Oto ich reklama www.bobasimy.pl/
    • clio1979 Re: Calineczka-czy warto?? 15.03.06, 16:59
      Strasznie tam ciasno - zwlaszcza w Calineczce z ubrankami - i drogo tez.
      Obsluga olewajaca.
      Co innego Calineczka z wozkami, fotelikami i lozeczkami - miejsca etz jak na
      lekarstwo, ale obsluga fachowa i chetna.
      • marceliszpak79 Re: Calineczka-czy warto?? 15.03.06, 17:43
        WARTO! Kupiliśmy tam 2 wózki(w odstępach czasowych), dostaliśmy jeszcze rabat
        5 %.Ceny wg mnie najtańsze w Warszawie. Teraz kupiliśmy maclarena techno xt za
        774 zł, dla porównania w Świecie Dziecka chcieli prawie 300 więcej za
        ubiegłoroczną kolekcję.
        • anirak.sg Re: Calineczka-czy warto?? 16.03.06, 10:24
          Polecam sklepik E-maluch na ul. Fieldorfa (W-wa), bardzo miła i kompetentna
          obsługa, przystepne ceny. Mają również sklepik internetowy, patrz www.emaluch.pl.
          Co do Calineczki to byłam zdegustowana. Niesympatyczna obsługa, miejsc
          wyglądające ponuro, towar poupychany jeden na drugi, no i ten okropny zapach
          stęchlizny... Brrr. Dlatego też nigdy nie kupię tam niczego, nawet via internet.
          Nie chciałabym, aby potem moje Maleństwo korzystało z łożeczka, pościeli etc.
          pachnącej stęchlizną.
    • jadis76 Re: Calineczka-czy warto?? 16.03.06, 21:34
      warto
      ja kupowalam wózek mutsy i fotelik maxi cosi cabrio - cena na dzień dobry
      niższa o ponad 500 zl od ceny np w świecie dziecka, dodatkowo rabat 300 zl
      potem krzeselko peg perego prima pappa - rabat 50 zl
      oglądam rzeczy w świecie dziecka, a kupuje w calineczce
      następny fotelik też na pewno tam
    • epior Re: Calineczka-czy warto?? 17.03.06, 10:03
      ja odradzam ten sklep. Miesiąc temu złożyłam zamówienie przez internet,
      przelałam od razu całą kwote i na przesyłkę czekam do dziś. Były podobno jakies
      problemy z dwoma produktami, prosiłam by wysłali resztę a różnicę w cenie
      przelali na konto. I nic. Ani paczki ani pieniędzy. Poczekam jeszcze tydzień i
      dam ta sprawe do załatwienia mężowi, a on się nie patyczkuje z takimi
      naciągaczami i olewaczami
    • ewabart Re: Calineczka-czy warto?? 17.03.06, 14:34
      Witam,
      ja też odradzam, nie miła obsługa,
      przez jakiś czas nawet ten pan adam udzielał się tutaj na forum, więc znał
      dokładnie nasze potrzeby i wtedy było ok, po paru latach ma już dużo klientów
      sklep stał się znany i już przestali się starać, uważam że mogliby warunki
      polepszyć gdyż za każdym razem jak tam byłam to nie było miejsca na
      jakiekolwiek sprawdzenie, nie mówiąc o tym że personelowi nic się nie chciało
      Pozdrawiam,
      Ewa
      • o_l_a3 Re: Calineczka-czy warto?? 17.03.06, 20:04
        ja uważam, ze jest ok, chodzi głównie o ceny, kupiłam tam większą częśc
        wyprawki- fotelik do Inglesiny był najtańszy ze wszystkich skelpów jakie
        sprawdzalam, rożek, ręczniczki, pościel też jest raczej tansza niż droższa. Nie
        kupiłabym tam ubranek, bo po co płacić za ubranka "no name" tyle samo co za
        lepsze jakościowo w H&M np. (pajace, body, koszulki. Kosmetyki też są droższe
        niż np w Rossmanie, czy aptece. Ale ogólnie to nie jest drogi sklep.
    • figarko Re: Calineczka-czy warto?? 17.03.06, 21:41
      Ja ten sklep zdecydowanie odradzam, głównie z powodu ciasnoty i olewającego
      stosunku do klienta bo panujący tam smród mogłabym jeszcze zaakceptować. Jesli
      szukasz sklepu z dobrymi cenami to polecam sklep emaluch /
      www.emaluch.pl/x/ /na Fieldorfa, Ja tam kompletowałam całą wyprawkę i
      jestem pewna że kupiłam najtaniej.
      • ariella Re: Calineczka-czy warto?? 18.03.06, 19:44
        Calineczki nie polecam,
        nie wiem, kiedy urodzi sie maluch, ale jesli poczekasz smile do lipca to bedzie
        wyprzedaz w mothercare ( kilka sklepow w centrach handlowych, m.in. w galmoku,
        klifie, arcxadii i tam kupisz REWELACYJNE ciuszki jakosciowo i ladne po dobrych
        cenach. Moze nei najnizszych w miescie, ale warto wydac tam kase, bo i po
        pieciu praniach beda wygladaly jak nowe, a te tanie to zazwyczaj maja tendencje
        do przemieniania sie w szmatki. Ceny typu 7 body z krotkim 50 zl t-shirty 9-19
        zl, spodnie 19-29. Spiochy po 20 zl. Ceny "normalne" duzo wysze.
        pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka