Dodaj do ulubionych

fotelik recaro

14.03.06, 21:56
czy ma ktoś fotelik tej firmy? jest piękny ale czy wygodny?
Obserwuj wątek
    • mama_maxia Re: fotelik recaro 15.03.06, 11:34
      Kupiliśmy Recaro Start dla synka jakiś miesiąc temu - sprawuje się bardzo
      dobrze. Można go świetnie wyregulować dla dziecka (nie tylko na wysokość, ale i
      szerokość i pochylenie). Mamy model z zeszłego roku Air z głośniczkami w
      zagłówku - muzyka jest cicha, w sam raz dla dziecka (używaliśmy MP3), no i
      wcale nie jest strasznie ciężki, jak czytałam na forum.
      Niestety dla większego dziecka może być mało miejsca na nogi (przed
      fotelikiem), bo jego podstawa zabiera sporo miejsca, ale to już zależy od klasy
      samochodu...
      Pozdrawiam
      • kasia-j Re: fotelik recaro 15.03.06, 22:15
        Mamy, polecamy. Nie za bardoz wiem, o co chodzi z tą podstawą - ona jest pod
        fotelikiem, nie przeszkadza dziecku.
        • paxton1 Re: fotelik recaro 16.03.06, 00:22
          muszę wymienic maxi-cosi cabrio na następny fotelik czyli od 9-18 kg i niew iem
          czy kupic znowu maxi-cosi (priori xp) czy właśnie recaro young expert, pan w
          sklepie powiedział, że recaro tylko troszeczkę się rozkładają i dziecko nie ma
          jak w nim spac w trakcie jazdy, prawda to?
          • kasia-j Re: fotelik recaro 16.03.06, 20:44
            Recaro young expert to inny fotleik niż recaro start. Expert jest dla starszych
            dzieci - powyżej 15kg i chyba mało rozkłada się do spania (jak wszystkie z tego
            przedziału wagowego).
            My kupowaliśmy recaro start dla 3-latka. Szukaliśmy fotelika większego (niż z
            przedziału 9-18kg) i recaro start najbardziej odchylał się do spania. Jednak
            romer king (bardzo podobny do maxi cosi priori, o którym piszesz) wg mnie
            lepiej nadaje się dla maluszka (Synek jeździł w takim foteliku ponad 2 lata).
            • paxton1 Re: fotelik recaro 17.03.06, 11:02
              expert jest taki sam jak king z romera i priori z maxi-cosi, moje dziecko ma
              nie całe 10 miesięcy dlatego nie wsadzę go w starta, chyba jednak będzie maxi-
              cosi
              • kasia-j Re: fotelik recaro 17.03.06, 21:42
                TAk, masz rację - expert jest dla młodszych, a style dla starszych:
                www.maluchy.com.pl/x_C_Dz__P_12010099.html
                Nie znam tych fotelików (mamy start'a i tak jak pisałam dla malucha, który
                przesiada się z kołyski i sporo jeździ to jednak bym go nie proponowała). Jeśli
                chodzi o maxi cosi, to porównaj go jeszcze z romer'em w sklepie (jeśli masz
                taką możliwość). Nam romer wydawał się stabilniejszy (i służył bez zarzutu).
                ALe tak naprawdę to te dwa foteliki są baaaardzo do siebie podobne (ale romer
                chyba wypada lepiej w testach).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka