kasiek123 02.04.06, 19:50 Prosze napiszcie co jest dla was najlepsza rzecza w wózku, co powinno pomoc kupujacym zorientowac sie na co zwrocic uwage. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronka77 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 02.04.06, 19:52 Duże pompowane koła. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 02.04.06, 19:54 koła które się kręcą we "na około" Odpowiedz Link Zgłoś
sylka75 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 02.04.06, 20:03 Duze kola (30 cm srednicy) i szerokie, choc nie musza byc pompowane, wystarcza piankowe, a sa 5 razy lzejsze. Poza tym w moim wozku wszystko jest fajne. Obicie doskonale impregnowane. Regulacja stopnia amortyzacji. Szerokie siedzisko dla dziecka, rozkladane do lezenia. Regulowany podnozek (z przekladanym obiciem jak juz dziecko chodzi po podworku i ma brudne buty). Duzo miejsca nad glowa - nawet jak sporo urosnie to nie bedzie zahaczac glowa o budke. Siedzisko mozna zamontowac przodem i tylem do kierunku jazdy i prowadzi sie tak samo doskonale. Moj wozek to wozek prawie idealny. Prawie, bo - jest ciezki (okolo 20 kg) i drogi jak na spacerowke(2 tys). To Emmaljunga City Cross. A jesli chodzi o gondole (tez byla to Emmaljunga, tylko starszy model, Coronado) - przede wszystkim wielkosc gondoli, az 80 cm (z tego co sie orientuje zaden inny wozek nie ma takiej duzej). I wywietrzniki w dnie (nazywalam to pieszczotliwie klimatyzacja). W lecie - super sprawa, a w zimie po prostu sie zamyka. Tak wiec ja polecam wozki Emmaljunga, nie znam niezadowolonego uzytkownika! Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 02.04.06, 20:09 Zawieszenie na paskach! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 02.04.06, 20:15 Ja Mutsy,sama spacerówka też około 2 tys.Teraz kupię Emmaljungę bo jeszcze jej nie mam w kolekcji Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 15:02 to pewnie Jane tez nie masz. kup koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 02.04.06, 21:30 ostatnio na wrzesniowkach o tym gadalysmy polecam watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25239&w=39407804 Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 02.04.06, 21:44 waga, przede wszystkim waga.....natomiast moj wozek ma termometr i zegarek elektroniczny, maz sie smial ze zbedny bajer, a teraz docenia...przydaje sie Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 02.04.06, 21:58 Duże pompowane koła (świetnie się sprawdzają w terenie) i przednia oś skrętna (świetnie sie sprawdza w sklepie między regałami). Odpowiedz Link Zgłoś
drozdilla Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 00:00 zegarek,termometr,skretne kola,waga...same zalety GRACO QUATRO DE LUX maly juz wyrosl moze ktoras mama chce kupic? bardzo dobry stan Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 00:03 ja mam ten wozeczek....rewelacja....od urodzenia nam sluzy i prowadzi sie praktycznie jedna reka ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 09:24 drozdilla napisała: > zegarek,termometr,skretne kola,waga...same zalety GRACO QUATRO DE LUX -opuszczany kosz -zwrotność i lekkość prowadzenia -przkręcaną o 180 stopni budkę dzięki której ten wózek wraz z nosidłem nadaje się spokojnie dla noworodków i to w czasie takiej mroźnej zimy jak w tym roku- sprawdziliśmy na własnej skórze Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 00:53 Sztywne, chowane uchwyty w gondolce, ok 1700 razy wygodniejsze od pasków z tkaniny (Bebe Confort Windoo) Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 01:15 Waga, małe skrętne kółka (opatrzność czuwała nade mną i nie kupiłam z pompowanymi kołami), podnoszone płynnie oparcie w gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 03:08 Waga - 8 kg Duże, skrętne, pompowane koła Płynna, bezszelestna, regulacja oparcia Bezszelestna regulacja budy Szerokie siedzisko Hamulec tarczowy (no dobra, to bajer, na płaskim jak stół Mazowszu przydaje się rzadko, ale męskie spojrzenia ))) A wózek to Jane Powertrack 360 Odpowiedz Link Zgłoś
aga2008 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 09:15 waga, waga i jeszcze raz waga - 6,7 kg, graco citisport, mówię oczywiście o spacerówce, ponadto ma pasek i mozna przenosić ją na ramieniu, łatwa w składaniu. Jesli zaś chodzi o duży wózek, to koła pompowane, dobrze się prowadzi, niestety ciężka kolumbryna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 04:55 pompowane koła - wiem, ze cieżkie, ale innymi nie da się jeździć po śniegu, lodzie i dziurach w chodniku. zawieszenie na pasach - wózek jest bardzo miękki i elegancko sie buja. zero wstrząsów. cicha budka - nigdy nie obudziłam dziecka stawiając budę, co zdarzało się moim koleżankom cena - polski wózek za 600 zł. regulowana rączka - rewelacja. mam drugi wózek z rączką stałą - nie umywa sie nawet do tego pierwszego. a czego mi brakuje - przekładanej rączki. Odpowiedz Link Zgłoś
outoflife Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 09:10 Zawieszenie na paskach!!! Idealnie jezdzi po nierownym podlozu, mieciutko i cicho. kola nie musza byc pompowane - takie wozki sa ciezsze, mam duze plastikowe kola i w niczym to nie przeszkadza, mieszkam na wiosce, jezdzilam po blocie, bardzo nierownym podlozu, sniegu i zawsze bylo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 09:19 duże pompowane koła, cicha budka, regulowana rączka i pojemny kosz Odpowiedz Link Zgłoś
andzka24 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 09:45 SKRĘTNE KOŁA, mam MUTSY Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 10:18 duze pompowane kola i zawieszenie na paskach - niezawodne w kazdym terenie, niestraszny nam śnieg, krawezniki, polne drogi.... przekladana, regulowana rączka; ploski producent - docenilam to, gdy mielismy małą awarie - zadzwonilam do producenta i od ręki za pare groszy wysłał nam część zamienną ( moja znajoma musiala wymienic kółka w markowym włoskim wózku i były kłopoty z ich sprowadzeniem a cena tez nie za niska ) cena ( ok. 700 ) - okazuje sie, ze istotna nie tylko w momencie zakupu - choc chcialam kupic wypasiony wozek za 1500, teraz ciesze sie, ze kupilam wlasnie ten - bez obaw zostawiam go w holu basenu na 1 - 1,5 godz., moge zostawic go spokojnie na trwaniku, chodniku i pospacerowac z dzieckiem w promieniu kilkudziesieciu metrow, nie oglądając sie nerwowo, czy wózek jeszcze stoi... w ogole moj wózek jest prawie idealny - wybralam te cechy, ktore uwazam za najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
akaka Re: A jaki to wózek, ten polski? 03.04.06, 10:59 Słuchajcie, a nie mogłybyście dodawać cen tych wózków, skoro ten wątek tak się rozwija? Też szukam wózka, ale nie stać mnie na drogą spacerówkę. A chyba te wymieniane tutaj to raczej górna półka może ktos używa czegoś przyzwoitego, a nie tak koszmarnie drogiego?... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: A jaki to wózek, ten polski? 03.04.06, 11:09 akaka napisała: > Słuchajcie, a nie mogłybyście dodawać cen tych wózków, skoro ten wątek tak się > rozwija? > 1400 driver 4xl. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: A jaki to wózek, ten polski? 03.04.06, 15:11 akaka napisała: > Słuchajcie, a nie mogłybyście dodawać cen tych wózków, skoro ten wątek tak się rozwija? Graco Quatro Deluxe -ok 950zł Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: A jaki to wózek, ten polski? 03.04.06, 11:00 jak czytam niektore wypowiedzi, to oczy mi sie ze smiechu poca najlepsze zalety to: termomtetr i zegarek.... taaaa bo wozek to kuchenka, w ktorej sie ciasto piecze DD przy wyborze wozka zwrocilam uwage na:kola: pompowane i duze, latwo sie je zdejmuje i zaklada. amortyzatory: nigdy nie kupilabym wozka na paskach. przednia os skretna,bardzo ulatwia manewrowanie wozkiem. moge skrecic nawet na waskim chodniku lub korytarzu; material: czy latwo sie zdejmuje do prania, jaka ma fakture itd. wielkosc gondoli i spacerowki, to czy mozna montowac je w obie strony, podnozek.oczywiscie wazny byl wyglad wozka i kolor nie interesowalo mnie: waga, bo nie musze wozka nosic,kosz na zakupy: bo nie laze z dzieckiem po sklepach.... nie wiem co jeszcze... odnosnie wygladu wozkow to musze przyznac, ze rozczarowal mnie wyglad emaljugi, na poczatku chialam ten wozek kupic, ale w zyciu nie dalabym takiej kasy za takie ochydztwo.bardzo podobaja mi sie wozku mutsy sa naprawde super...ale znalazlam drivera za duzo nizsza sume i jestem zadowolona. nie wiedzialam, ze wozek moze miec termometr i zagrek.... Odpowiedz Link Zgłoś
sylka75 Re: A jaki to wózek, ten polski? 03.04.06, 19:50 Maretina, ale o jakim Emmaljunga piszesz? Bo moj wyglada bajerancko Mutsy wyglada oryginalnie, ale poza tym niestety jest do niczego. Waskie i plytkie siedzisko, 7-kilogramowe dziecko w kombinezonie ledwo sie w nim miesci i jest w ogole nie osloniete od wiatru... A skretna tylna os to mechanizm, ktory psuje sie po kiludziesieciu podskokach na naszych chodnikach... Dziwie sie dziewczynom, ktore kupuja ten wozek, bo kupuja go chyba dla siebie - a nie dla dziecka, ktoremu w nim na pewno nie jest komfortowo... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: A jaki to wózek, ten polski? 03.04.06, 20:09 oj nie orientuje sie w typach emmaljungi. najczesciej w sklepach widywalam taka wieeeeeeeelka stodole z metalowym koszem,. w srodku miejsce dla doroslego a nie dla dziecka. mutsy ma moja saiadka, jej dziecko nie wydaje sie byc niezadowolone ani scisniete Odpowiedz Link Zgłoś
mama_helenki Emmaljunga 03.04.06, 20:40 Zgadzam się że ta duża, najbardziej popularna Emmaljunga (Classic?) jest dosyć brzydka, ale City Cross o którym ktoś wyżej pisał to wózek niski, zgrabny, IDEALNY - i funkcjonalnie (pod warunkiem że nie trzeba będzie nosić go po schodach, bo jest bardzo ciężki) i estetycznie! Dzięki dużym, piankowym kołom dealnie prowadzi się w każdych chyba warunkach, po śniegu, nawet po błotnistym polu... (niestety, przyszło mi kiedyś do głowy pójść na skróty, i wózek przeprowadziłam bez problemu, ale moje buty...). M bardzo ładnie uszytą, praktyczną (liczne kieszonki itp) i pojemną torbę oraz kapitalną osłonę p/deszczową - nie z folii tylko z jakiegoś cienkiego, nieprzemakalnego materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: A jaki to wózek, ten polski? 03.04.06, 11:05 pisalam juz sporo o moim wózku na tym forum, zajrzyj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=36052230&a=36056341 Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: A jaki to wózek, ten polski? 03.04.06, 11:07 tamten link nie dziala, sprobuje jeszcze raz: www.dymex.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: A jaki to wózek, ten polski? 03.04.06, 11:08 ten, ktory mam to wózek na paskach - Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek123 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 14:46 Podaj prosze marke i typ tego cuda Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 11:18 mamy wózek mutsy, duże pompowane koła, tylna oś skrętna, możliwość osadzenia na kołach maxi cosika (w wielu sytuacjach to bardzo wygodne!) no i jest po prostu ładny Odpowiedz Link Zgłoś
asiak78 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 11:38 a ja mam polski ANMAR (głęboko spacerowy)i też jestem bardzo zadowolona. Dla mnie warunkiem była waga- jak najniższa i to jest najlżejszy jaki znalazłam (12kg). Poza tym super wypozażony i BARDZO tani. Załączam link do tego wózka na allegro (ja kupiłam w sklepie) aukcja.onet.pl/show_item.php?item=93404351 Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 11:55 Dla mnie najfajniejsza rzecz w moim wózku to moje dziecko . Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Driadea, jak mogłaś 03.04.06, 20:58 uprzedmiotowić dziecko! pani autorka pyta o RZECZ! Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Driadea, jak mogłaś 04.04.06, 11:00 O, ja podła, jak mogłam? Tak po prawdzie, to moje dziecko już nie korzysta z wózka, może stąd ta "odwaga" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: Driadea, jak mogłaś 04.04.06, 13:11 ooo... i w dodatku kłamczucha)) pozdrawiam także Odpowiedz Link Zgłoś
adanis Quinny Buzz... 03.04.06, 12:05 lekki,maly,skretne kolo,regulowane siedzonko-to dla mnie najwazniejsze i zarazem ulatwiajace zyce rzeczy w moim wozku.Idealny w podroz i spacery po centrum handlowym.Chociaz nie jest tani ale polecam Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 19:12 ...łatwe prowadzenie...duża gondola...cicha budka...klima od spodu...możliwość ustawienia amortyzacji...moskitiera schowana w budce...i wiele innych funkcji...Emmaljunga A tak swoją drogą to każda z nas będzie zachwalała swój wózek. Myślę, ze jest niewiele mam, które miały kilka wózków. Większość z nas ma jeden i będzie zachwalać tylko jego bo to właśnie on jest ten najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: że jeździ :D 03.04.06, 21:01 a tak poważnie - koła pompowane - zawieszenie na pasach - kolor - Marysine grzechotki - kosz na zakupy gdybym mogła wybrać wózek jeszcze raz, szukałabym jak najlżejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
drylownica1 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 21:09 W naszym wózku sprawdziły sie trzy kółka - dzięki nim wózkek jest wyjątkowo skrętny i sprytny (przednie obraca się wokół własnej osi). Poza tym wraz z nadejściem cieplejszych dni coraz częściej sprawdza się opcja montowania fotelika na stelarzu wózka, co jest idealnym rozwiązaniem na wycieczkę do sklepu czy krótki spacer. Wózek nie jest wtedy taki ciężki ... Mamy Jane powertrack 360. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus001 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 21:40 Mamy polski, niedrogi wózek. Aro Lex 2 plus.To wózek wielofunkcyjny. Dość długo nie potrafiłam znaleźć w nim żadnych zalet. Opócz tego, że ładnie wyglądał i był stosunkowo tani (700 pln). Od kilku m-cy doceniam to, że jest taki duży. Nosidło zamieszczone w nim jest sporych rozmiarów i moja córka mając osiem m-cy mieściła się w nim. A było to tak akurat w środku zimy, kiedy obawiałam się o to, że zmarznie w samej spacerówce. A moje dziecko jest raczej sporych rozmiarów, nie należy do drobnych i szczuplutkich. Teraz czasem zasypia w rozłożonym na plasko wózku i jest tam jeszcze sporo miejsca. Inne zalety to przekładana rączka, z możliwością regulacji, schowana w budce moskitiera, duży, zdejmowany kosz, w którym mieszczą się spore zakupy, no i ładny kolor. Poza tym sprawdza się w czasie opadów, nie zakładam folii, a jeszcze nie przemókł nigdy, Odpowiedz Link Zgłoś
pampusia Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 03.04.06, 23:07 ja jestem zadowolona z mojego wózka. Ma pompowane koła, dosc duże, ale nie wielgachne, skrętne przenie koło, dzięki któremu mogę wózkiem manewrować niemalże w miejscu, bardzo przydatne na zakupach i w wąskim przedpokoju, duża spacerówka (ma wywietrznik, ale jeszcze nie włączaliśmy klimy, bo zima), hamulec tarczowy ręczny (bajer, za którym mnóstwo ludzi się ogląda), jest lekki, ma aluminiowy stelaż, na którym można montować fotelik. Spacerówki jeszcze nie sprawdziłam. Póki co w zimie, na wszelkich wertepach wóżek sprawował sie idealnie. Mam Jane Slalom. Minus to chyba to, że spacerówka jest montowana w jedną stronę, plus, żeby złożyc wózek w wersji spacerowej, nie trzeba go rozmontowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek1978 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 04.04.06, 11:29 Oczywiście zależy od wieku dziecka oraz wymagań rodziców, ale u nas to jest: - waga, przede wszystkim oraz łatwy sposób składania - przydaje się kiedy mama musi podróżować sama z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
monsyl26 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 04.04.06, 11:34 hello Ja mam wozek Tako ''Julia'' i jestem z niego bardzo zadowolna)))) Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 04.04.06, 11:37 Przekładana rączka (której niestety nie mam hahaha, a jest niezbędna wg mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
malta20 Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 04.04.06, 11:38 to że jest mały i zgrabny, dzieki temu wszędzie się mieści i łatwo się go składa (jedną ręką w 3 sek.) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: Najfajniejsza rzecz w moim wózku to... 04.04.06, 12:28 Kółka pompowane, przednie kółko skrętne - idealne do skomplikowanych manewrów między regałami w sklepie ) szerokie siedzisko; no i szybkie składanie i rozkładanie waga Odpowiedz Link Zgłoś