bernihor 05.04.06, 00:40 Czy wiecie jakie są zasady ustalania wysokości prowizji pobieranej przy sprzedaży na Allegro bo ja nie??? Przeglądając ostatnią historię wpłat zdziwiłam się znacznie. Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaemmy Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 05.04.06, 01:12 czemus ie zdiwiłaś?Bo zwrócili Ci koszty wystawienia przedmiotu?Bo ja tez się tym zdziwiłam kiedys Teraz dziwią mnie tylko wysokie rachunki co miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 05.04.06, 08:29 Zwroty kosztów przyjmuję z otwartymi ramionami ale zerknij sobie do historii płatności poszczególnych tranzakcji gdzie masz dodaną prowizję za każdą sprzedaną rzecz... nie małą zresztą. Pocieszające jest jedynie to, że nie tylko mnie to dziwi choć może ktoś to wyjaśni? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwczak Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 05.04.06, 08:36 na stronie glownej allegro w prawym gornym rogu jest przycisk "pomoc" jak klikniesz otworzy sie okienko w ktorym mozesz zadac pytanie wpisz "prowizja" i otworza ci sie dokladne informacje Ania Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 05.04.06, 10:04 Ludzie bez przesady. Nic sie ksiezyca nie bierze, a allegro ma bardzo czytelny regulamin. Chyba warto tam najpierw zajrzec a nie zadawac takie pytania na forum.Podpowiem. Nalezy szukac w Pomocy pod haslem "Prowizja od sprzedazy". Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 05.04.06, 10:05 dokladnei tam masz wszystko opisane,tabelka z przedzialem cenowym itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 05.04.06, 16:47 Na Forum można pytać o wszystko bo po to jest i nie ma głupich pytań co sugerujesz tylko głupie odpowiedzi... Marta Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 05.04.06, 16:53 To jest forum ZAKUPY a nie forum ALLEGRO. Moze przczytaj sobie opis zanim zaczniesz takie glupoty wypisywac. Osmieszasz sie. I wybacz, ale jestes niemadra skoro zabierasz sie za sprzedaz na allegro i nawet regulaminu nie przeczytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
jaijaija Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 06.04.06, 08:44 Masz rację że to jest forum zakupy,więc dziewczyna pisze na temat,bo na allegro też robi się zakupy.Skąd w tobie tyle złości magia? Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 06.04.06, 09:56 Jak widzisz choć tu na Forum można ulać trochę jadu a wiosna za oknem nie każdego nastaraja optymistycznie - niestety. Pzdr Marta Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 06.04.06, 11:39 Troche slonca wiosny nie czyni, jak kilka zwojow mozgowych o inteligencji nie swiadczy. Co widac. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 06.04.06, 11:35 Niestety nie pisze. Nie ma slowa o zakupach w pierwszym poscie tylko o technicznych sprawach allegro, a to chyba roznica. Po za tym pierwszym razem odpowiedzialam zgodne z tematem, wiec tym bardziej dziwie sie zlosliwej uwadze autorki. Nie toleruje skrajnego lenistwa w takim wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sagittario Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 06.04.06, 18:25 Sposób obliczania prowizji od sprzedaży: stawka procentowa maleje na kolejnych poziomach ceny końcowej. Poniżej przykłady wyliczenia prowizji dla aukcji jednoprzedmiotowej i wieloprzedmiotowej. Przykład 1. Obliczenie prowizji w aukcji jednoprzedmiotowej: sprzedana 1 sztuka, cena końcowa 7500 zł 4% z pierwszych 50 zł ceny końcowej = 2 zł plus 3% z części ceny końcowej pomiędzy 50,01 zł a 1000 zł = 28,50 zł plus 1,5% z części ceny końcowej pomiędzy 1000,01 zł a 5000 zł = 60 zł plus 0,5% kwoty powyżej 5000 zł, czyli 2500 zł = 12,50 zł Razem: 103 zł Przykład 2. Obliczenie prowizji w aukcji wieloprzedmiotowej: sprzedanych 10 sztuk, każda za 150 zł (Dla 1 sztuki) 4% z pierwszych 50 zł ceny końcowej = 2 zł plus 3% kwoty powyżej 50 zł, czyli 100 zł = 3 zł Razem: 5 zł Łączna prowizja (za 10 sztuk) = 10 x 5 zł = 50 zł www.sklep-bambino.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: Allegro - prowizja od sprzedaży 06.04.06, 18:52 Wszystkim odpowiadającym na ten post bardzo dziękuję - rozjaśniło mi się. Gorąco pozdrawiam zaś tych mniej leniwych niż ja... ha, ha, ha!!! Odpowiedz Link Zgłoś