bba75 25.04.06, 08:21 Do jakiego wieku, wagi jest przystosowany ten wózek? I czy jest mały po złożeniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
finezze Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 13:06 Na wozku pisza, ze do 15 kg. Moj syn wazy 16.5 kg i jezdzil w nim bez problemu (mowiac bez problemu nawiazuje do obciazenia wozka, ale zastanow sie dobrze, czy rzeczywiscie ten wozek jest warty uwagi. siedzisko jest malutkie, moj maly wygladal w nim jak bobsleista a juz zwlaszcza w zimowej kurtce. No i siedzisko krotkie - kiedy spal nogi wisialy mu od samych kolan). Po zlozeniu wozek ma bardzo male wymiary i co najwazniejsze jest ultralekki ! Ale zanim kupisz przemysl decyzje 10 razy. Jesli to dla wiekszego dziecka zdecydowanie polecam parasolke. My sie przesiedlismy z Ponee w Inglesine Trip i tu nie ma co porownywac. Parasolka pierwsza klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka do finezze 25.04.06, 13:41 a jak z ty podnózkiem? (ten gumowy) - mały bez problemu opiera nóżki? Odpowiedz Link Zgłoś
finezze Re: do finezze 25.04.06, 21:05 W Ponee podnozek nie jest gumowy tylko stanowia go dwa ruchome podesciki, ktore mozna ustawiac w dowolnej pozycji dla wygody dziecka. Moj maly do podnozka jeszcze nie siegal zanim sprzedalismy wozek. A moze po prostu nie chcial siegac, bo lubi, kiedy nozki mu "dyndaja". Wymachuje nimi we wszystkie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
bba75 Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 15:16 No właśnie, też mi się wydaje mały i dlatego spytałam. Podoba mi się, że jest taki lekki - to ma w moim przypadku duże znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pacific13 Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 18:44 Zamiast tego polecam wózek BebeConfort wersje Allegro (z dokupionymi osobno "niefirmowymi" budką i pałąkiem) lub Allegro Plus. Też jest lekki, bardzo łatwo się składa i super się prowadzi a do tego rozkłada się prawie na płasko (Chicco tylko na siedząco) i siedzisko jest dużo szersze. Poza tym w wersji Allegro masz ściągany pałąk co przy większym dziecku jest bardzo wygodne. Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 21:23 A ja odradzam BC Allegro ( miałam) ma bardzo płytkie i źle wyprofilowane siedzonko. Mój dwulatek zjeżdżał. Sprzedałam allegro i kupiłam chicco Caddy ( rzeczywiście rozkłada się tylko do pozycji półleżącej, ale jest leciutki ( 5,5 kg) dobrze amortyzowany ( BC Allegro twardy) i ma duże i głębokie siedzonko, lekko przechylone, dziecko, nawet duże, wygodnie siedzi, nie zjeżdża. Ja nadal nim jeżdżę z rosłym trzylatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 21:26 Aha i BC allegro ma dość nisko osadzone siedzonko, większe dzieci siedzą z kolankami "pod brodą". Ostatnio było kilka wątków tu na forum o lekkich, przewozowych parasolkach, warto przejrzeć dwie, trzy ostatnie strony tu na forum i naczytać się do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
bba75 Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 21:32 śledziłam te wątki, ale bylo tyle różnych opinii, że już sama nie wiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
mowieprawde do pacific13 25.04.06, 21:23 a gdzie można kupić niefirmowe budkę i pałąk do wózka allegro? bardzo proszę o informację. Odpowiedz Link Zgłoś
pacific13 Re: do pacific13 25.04.06, 22:40 Ja kupiłam w sklepie z wózkami, razem z wózkiem. Pałąk jest firmy "Tako" a budka niestety nie wiem. Cena jest bardzo atrakcyjna, razem z tymi dwoma częściami ten wózek kosztuje ok.300zł. Uważam że jak za taką jakość to naprawdę niewiele. Wersja Allegro Plus jest mniej więcej 2 razy droższa. Poza tym wg mnie wózek wcale nie jest twardy, ma dobrą amortyzację. A może jestem zbyt mało wymagająca...? Miałam okazję wypróbować również Chicco Pony i wg mnie jesli chodzi o amortyzację to w ogóle się nie różnią. Moje dziecko ma 7 miesięcy i jak dla niego ten wózek się sprawdza. Nie wiem jak długo nim pojeżdżę ale mam nadzieję że dość długo. Jak będzie miał ok. 2 lat to planuje mu kupic superlekkiego MacLarena Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś