Dodaj do ulubionych

Chicco Ponee XS

25.04.06, 08:21
Do jakiego wieku, wagi jest przystosowany ten wózek? I czy jest mały po
złożeniu?
Obserwuj wątek
    • finezze Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 13:06
      Na wozku pisza, ze do 15 kg. Moj syn wazy 16.5 kg i jezdzil w nim bez problemu
      (mowiac bez problemu nawiazuje do obciazenia wozka, ale zastanow sie dobrze,
      czy rzeczywiscie ten wozek jest warty uwagi. siedzisko jest malutkie, moj maly
      wygladal w nim jak bobsleista a juz zwlaszcza w zimowej kurtce. No i siedzisko
      krotkie - kiedy spal nogi wisialy mu od samych kolan). Po zlozeniu wozek ma
      bardzo male wymiary i co najwazniejsze jest ultralekki ! Ale zanim kupisz
      przemysl decyzje 10 razy. Jesli to dla wiekszego dziecka zdecydowanie polecam
      parasolke. My sie przesiedlismy z Ponee w Inglesine Trip i tu nie ma co
      porownywac. Parasolka pierwsza klasa.
      • mamadamianka do finezze 25.04.06, 13:41
        a jak z ty podnózkiem? (ten gumowy) - mały bez problemu opiera nóżki?
        • finezze Re: do finezze 25.04.06, 21:05
          W Ponee podnozek nie jest gumowy tylko stanowia go dwa ruchome podesciki, ktore
          mozna ustawiac w dowolnej pozycji dla wygody dziecka. Moj maly do podnozka
          jeszcze nie siegal zanim sprzedalismy wozek. A moze po prostu nie chcial
          siegac, bo lubi, kiedy nozki mu "dyndaja". Wymachuje nimi we wszystkie strony.
      • bba75 Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 15:16
        No właśnie, też mi się wydaje mały i dlatego spytałam. Podoba mi się, że jest
        taki lekki - to ma w moim przypadku duże znaczenie.
        • pacific13 Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 18:44
          Zamiast tego polecam wózek BebeConfort wersje Allegro (z dokupionymi osobno
          "niefirmowymi" budką i pałąkiem) lub Allegro Plus. Też jest lekki, bardzo łatwo
          się składa i super się prowadzi a do tego rozkłada się prawie na płasko (Chicco
          tylko na siedząco) i siedzisko jest dużo szersze. Poza tym w wersji Allegro masz
          ściągany pałąk co przy większym dziecku jest bardzo wygodne.
          Pozdr!
          • bba75 Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 21:15
            Dzięki za podpowiedzi!!!
            • iwek33 Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 21:23
              A ja odradzam BC Allegro ( miałam) ma bardzo płytkie i źle wyprofilowane
              siedzonko. Mój dwulatek zjeżdżał. Sprzedałam allegro i kupiłam chicco Caddy (
              rzeczywiście rozkłada się tylko do pozycji półleżącej, ale jest leciutki ( 5,5
              kg) dobrze amortyzowany ( BC Allegro twardy) i ma duże i głębokie siedzonko,
              lekko przechylone, dziecko, nawet duże, wygodnie siedzi, nie zjeżdża. Ja nadal
              nim jeżdżę z rosłym trzylatkiem.
              • iwek33 Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 21:26
                Aha i BC allegro ma dość nisko osadzone siedzonko, większe dzieci siedzą z
                kolankami "pod brodą".
                Ostatnio było kilka wątków tu na forum o lekkich, przewozowych parasolkach,
                warto przejrzeć dwie, trzy ostatnie strony tu na forum i naczytać się do woli.
                • iwek33 Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 21:29
                  Przepraszam za "byka".
                • bba75 Re: Chicco Ponee XS 25.04.06, 21:32
                  śledziłam te wątki, ale bylo tyle różnych opinii, że już sama nie wiem ...
          • mowieprawde do pacific13 25.04.06, 21:23
            a gdzie można kupić niefirmowe budkę i pałąk do wózka allegro? bardzo proszę o
            informację.
            • pacific13 Re: do pacific13 25.04.06, 22:40
              Ja kupiłam w sklepie z wózkami, razem z wózkiem. Pałąk jest firmy "Tako" a budka
              niestety nie wiem. Cena jest bardzo atrakcyjna, razem z tymi dwoma częściami ten
              wózek kosztuje ok.300zł. Uważam że jak za taką jakość to naprawdę niewiele.
              Wersja Allegro Plus jest mniej więcej 2 razy droższa.
              Poza tym wg mnie wózek wcale nie jest twardy, ma dobrą amortyzację. A może
              jestem zbyt mało wymagająca...? Miałam okazję wypróbować również Chicco Pony i
              wg mnie jesli chodzi o amortyzację to w ogóle się nie różnią.
              Moje dziecko ma 7 miesięcy i jak dla niego ten wózek się sprawdza. Nie wiem jak
              długo nim pojeżdżę ale mam nadzieję że dość długo. Jak będzie miał ok. 2 lat to
              planuje mu kupic superlekkiego MacLarenasmile
              Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka