modestaaa 25.04.06, 12:01 dziewczyny jakie dobre nozyczki kupic do obcinania paznokci dla maluszka??? i gdzie je kupic? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anastazja02 Re: nożyczki do paznokci dla maluszka???? 25.04.06, 12:39 takie nożyczki można kupic w każdej aptece,maja zaokrąglone końce. Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: nożyczki do paznokci dla maluszka???? 25.04.06, 12:52 Polecam "Baby Ono". Ania i Kubek vel Pyzaty Odpowiedz Link Zgłoś
kayla.op.pl Re: nożyczki do paznokci dla maluszka???? 25.04.06, 15:20 Gwoli uzupelnienia: Pierwszych paznokci sie nie obcina, bo sa bardzo delikatne - zaklada sie tylko na lapki specjalne rekawiczki (moga byc skarpetki) zeby male nie porysowalo sobie buzi i czeka, az sie wykrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: nożyczki do paznokci dla maluszka???? 25.04.06, 17:17 To jakiś zabobon, Kayla, jeżeli paznokcie są długie, to się obcina. Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka mika_p 25.04.06, 17:29 mika_p napisała: > To jakiś zabobon, Kayla, jeżeli paznokcie są długie, to się obcina. > No to moja polozna tez jest przesądna Odpowiedz Link Zgłoś
kayla.op.pl Re: mika_p 25.04.06, 17:55 To moze podobno doprowadzic do stanow zapalnych, bo latwo wyciac za duzo. Ja nie zamierzam ryzykowac. Rekawiczki kupilam Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: nożyczki do paznokci dla maluszka???? 25.04.06, 15:22 chicco - są bardzo dobre, w każdym sklepie z rzeczami dla dzieci. nie kupuj Canpol - są tępe, a któraś dziewczyna pisała też na forum, że jej się szybko połamały. Mnie nie zdążyły się połamać, bo nawet paznokietków nie mogłam nimi obciąć i szybko wyrzuciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: nożyczki do paznokci dla maluszka???? 25.04.06, 15:26 Ja kupilam Nuka (w hipermarkecie jakims, w dziale z dodatkami dla niemowlat). Na poczatku wydawaly mi sie zbyt tepe, ale ostatecznie uzywalismy ich 4 lata i stepily sie dopiero teraz, przy wycinaniu figurek z tektury ) Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: nożyczki do paznokci dla maluszka???? 25.04.06, 15:31 najlepsze zwykle, dla doroslych szkoda pieniedzy na dzieciowe Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: nożyczki do paznokci dla maluszka???? 25.04.06, 15:36 Tylko, że te dla dorosłych mają bardzo ostre końcówki, a dziecko może przy obcinaniu machnąć ręką albo nogą i można je bardzo mocno zakłuć, co nie jest ani miłe, ani bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: nożyczki do paznokci dla maluszka???? 25.04.06, 17:28 Ja obcinam taki ..no jak on to sie nazywa..zwyklym obcinaczem z kiosku. Synowi nic nie jest Nawet mu dzisiaj pedikiur zrobilam Odpowiedz Link Zgłoś
slonko771 Re: nożyczki do paznokci dla maluszka???? 25.04.06, 19:07 ja jeszcze nie obcinam ale siostra obcinała zwykłymi nozyczkami małymi lub obcinaczem bez zadnych przebojów zaokroklane które miala zostały do papieru , normalnymi bylo o wiele łatwiej i sprawniej Odpowiedz Link Zgłoś