w1paula 29.04.06, 15:08 Czekam na opinię o tych wózeczkach. Nie wiem która mam wybrać spacerówkę. Huacki mają fajny wygląd i skrętne koła, za to Teutonia 3-letnią gwarancję i przekładaną rączkę. To kusi i to kusi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w1paula Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 30.04.06, 10:31 Nikt nie ma tych wózeczków, nikt mi nie pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 30.04.06, 18:37 Czesc ja ogladalam te modele, jak moge polecic to teutonia. Mysle ze teutonia bardziej do mnie przemawia, mozliwosc przelozenie raczki tak aby dziecko siedziala raz przodem do jazdy innym razem tylem ze wzgledu na wiatr, deszcz itp. Czasami tez mozech chciec mowic do dziecka i bawic sie z nim. No i chyba jest lzejsza od wszystkich innych modeli. Nowy model teutoni to Mistral S, pare kol ma mala i skretna, tak ze raz moga byc z przodu a raz z tylu, bo teutonia ma przekladana raczke. Ten model olecam najbardziej. M i Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 30.04.06, 20:26 Ja nie mam możliwości obejrzenia tych wózeczków na żywo i jestem wdzięczna za opinię. Nie wiem jednak jak będzie się sprawdzała ta wersja z małymi kółkami w "trudnym" terenie. Mieszkamy w lesie. Ciekawe jak te małe kółka radzą sobie na śniegu? Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 01.05.06, 13:13 W trudnym terenie, polecam wozek z wiekszymi kolkami, mniej 'wytrzesie' dziecko. Warto moze abys poogladala Quenny, albo inne wozki ale na duzych kolach. Ja wiem ze bede duzo w parku a tam niestety mam sama kamienie, duze kola lepiej sprawdzaja sie w trudnym terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 01.05.06, 16:04 Haucki nie maja przekladanej raczki, ale mozna montowac spacerowke przodem i tylem do kierunku jazdy. Tez mi sie bardzo podobaja te wozki, ale niestety nie mam mozliwosci obejrzenia ich na zywo Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 02.05.06, 11:09 Ja uzytkuje Jaguara od 4 dni. Jestem zadowlona, tylko amrtwie sie czy siedzisko nie jest troche male i czy dziecko sie zmiesci w zimowych ciuchach. Kola ma duze i latwo sie zdejmuja. Jest bardzo ladny i latwo sie go pcha do przodu do tylu za to trudno przez ta skretna os, ale w sumie zwykle wozek pcha sie do przodu. Dla mnie wozek na 4+ Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 02.05.06, 22:26 Do majan 2: a masz moze gondolke do tego wozka? Czy jest duza? Noi ile ma to siedzisko? skoro mowisz ze jest troche za male? Dzis w mierzylam w sklepie w kilku wozkach, bylo to 20 - 23 cm na dlugosc i 30 na szerokosc. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarysia Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 02.05.06, 12:39 Witaj, od kilku tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką Mistrala, uważam że jest naprawdę super, światnie sie prowadzi , dużo miejsca dla dziecka , wygodny kosz na zakupy bądź ekwipunek maleństwa, naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 02.05.06, 16:45 Wielkie dzięki emamuśki. Najprawdopodobniej zdecyduję się na Teutonię. Za jakieś 2 tygodnie pojedziemy do Warszawy to obejrzę wózeczki dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 02.05.06, 19:52 ja kupiłam właśnie mistrala S, ale póki co jeżdżę po domu jak go przestawiam przy sprżatniu te mniejsze kółka nie są takie małe wcale i można je blokować w dwóch kierunkach, a jeśli jedziesz w terenie to ustawisz duże kółka z przodu i one "biorą" wertepy poza tym ten wózek jest "wypaśny" bardzo starannie wykonany i ma dużo przydatnych bajerów nei podobał mi się na zdjęciach, ale po obejrzeniu różnych wózków w sklepie i pojeżdżeniu nimi mistral S okazał się bardzo manewrowy i dopieszczony nawet mój M się zachwycił i ten chciał, choć kusiły go trójkołowe Quinny Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 02.05.06, 19:57 To szkoda, że jeszcze nie korzystałaś z niego w terenie. Ciekawa jestem jak te kółeczka sprawdzają sie właśnie w terenie. A mogłabyś je zmierzyć, ile mają średnicy? Czy pałąk można demontować? Czy podnóżek jest ruchomy i czy są kieszonki w budce na drobiazgi? Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 03.05.06, 10:52 duże mają 29 a małe 20 cm śrenicy, są z lanej gumy i Pani w sklepie mówiła że te nowe kółka lepiej niż pompowane amortyzują wstrząsy na gondoli jest naszyta kieszona z suwakiem, druga kieszonka z suwakiem jest wszyta z tyłu budki, budka ma jeszcze na górze odpinaną klapkę pod którą jest okienko z folii i możesz tam albo coś włożyć kolorowego i dziecko się patrzy albo odsłonić i wtedy wpada swiatło i małe może niebo oglądać budka jest dwuwarstwowa i możesz wierzch odpiąc suwakiem i zrolować - pod spodem jest wszyta moskitiera, wtedy u góry zostaje materiał i chroni przed słońcem spacerówka ma regulowane katy do leżenia prawie, podnóżek też jest regulowany pałąk można wypiąć (to akurat dość mocno trzeba szarpnąć, ale dziecko go nie ruszy na bank) i ustawiać go pod różnymi kątami wszytskie pokrycia mają poukrywane suwaczki więc mozna je zdjąć łatwo aha rączka jest prezekładana, ale masz też możliwość montażu gondoli/spacerówki w dwóch kierunkach, zależy które kółka chcesz miec z przodu generalnie wszystko w nim chodzi na lekkie kliknęcia i spokojnie w jedną osobę można go obsługiwać, składa się jednym guzikiem, kółka sięlatwo zdejmuja i zakładają zachwyciła mnie właśnie dokładność wykonania i przemyślane gadżety ja dokupiłam jeszcze parasolkę i torbę (tak z rozpędu) i adapter to fotelika, materacyk też jest jakis specjalny oddychający kupiłam go z polecenia i myślę że się sprwadzi w 100%, w terenie potestuję go w lipcu dopiero, chodniki mam raczej równe Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 03.05.06, 12:00 Wielkie dzięki za tak szczegółowy opis. Przekonałaś mnie do Teutonii. A jaki masz kolorek? To już ostatnie pytanko i więcej cię nie zamęczam Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 03.05.06, 14:47 ponieważ ma być : 1. męsko-damski - bo na trójkę dzieci 2. nie za ciemny - bo koty będą w nim spały i będzie strasznie obłaził 3. nie za jasny bo się będzie brudził padło na oliwkowy z jasną kratką w środku spacerówki 2605 i jest fajny podobał mi się też bordowy 2590 ale tu mąż stawił opór i 2620 - ale ten okazał się zielono-pomarańczowy nie grafitowy i odpadł bo za wściekły zestaw a decyzję i tak podejmiesz jak podotykasz różne wózki i możesz całkowicie zmienić zdanie, bo jakiś inny wózek Cię oczaruje chociaż teutonie cięzko pobić Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 03.05.06, 16:08 Mnie podoba się też 2620 i 2600. A gdzie kupowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 04.05.06, 21:20 koło domu ale mieszkam we Frankfurcie n.M. Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Teutonia Mistral czy Hauck Marlin4 czy Jaguar 02.05.06, 20:01 A jakie macie kolorki Teutonii? Czy dokupowałyście jakieś akcesoria? Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Teutonia Mistral ale cena cos podejrzana 03.05.06, 16:21 Na allegro jest teutonia Mistral, ale cena coś dziwnie niska. Ta pani zaprasza do obejrzenia wózeczka w Krakowie a na stronie Teutonii nie ma przedstawiciela w Krakowie. www.allegro.pl/item100109961_wielofunkcyjny_wozek_dla_dzieci_firmy_teutonia.html Odpowiedz Link Zgłoś
agnysek Re: Teutonia Mistral ale cena cos podejrzana 06.05.06, 13:11 jest w ofercie sklepu: www.tanimarket.pl do obejrzenia w sklepie firmowym w Warszawie (Tarchomin) Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Teutonia Mistral ale cena cos podejrzana 06.05.06, 19:05 a to model z ubiegłego roku, pewnie z wyprzedaży ściągnięty i tyle roczniki różnią się tylko kolorystyką, jeśli uda się dokupić gondolę w kolorze podobnym do budki, to niezła okazja tylko to jest model bez skrętnych kółek Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Tylko Teutonia! 07.05.06, 10:26 Mam Teutonie Mistral i jestem absolutnie zadowolona. Jeździ po wszystkim - piach, śnieg, góry i doły. Rączka sie przedkłada, budka jest bardzo wysoka (spokojnie moze w niej jechac dziecko powyzej metra) i możną ja naciągnąć głęboko na przód, żeby np. osłoniła przed słońcem. Jak dziecko śpi, odpinasz materiał z tyłu, z budki robisz parasol i dziecko spi w cieniu i przewiewie. Podnóżek przedłuża spanie i dziecko 2 latenie spi wyprostowane. Teutonia jeździ teraz córeczka. Synek ma prawie 3,5 roku, 105 cm i waży z 18 kg. Moge go do teutoni wsadzic i wieźć bez problemu. Kiedy zaśnie w samochodzie i chce go przewieźć do domu, wsadzam go do tego wózka na leżąco i sie mieści. Moge rozstawic nad nim budkę. Wózek prowadzi się leciutko, nie ma skrętnych kół, ale wystarczy nacisk na rączkę ze strony, w którą chcesz skręcic i bez problemu pokonuje łagodne zakręty (bez podnoszenia kół) I ma bajer - migoczące światełka z boku. Jak idziesz wieczorem po drodze nie ma szansy, żeby cie nie było widać. Tapicerke mozna CAŁĄ zdjąć i uprać. Wózek łatwio sie składa, zdejmowanie kół to sekunda - nawet jak nie masz kombi, to wejdzie do bagażnika. Nie wyyglada syuper bajerancko, ale jest dopracowana w kazdym szczególe. pozdrawiam i polecam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś