Dodaj do ulubionych

MacLaren-Quest,Volo,Triumph

10.05.06, 10:46
Witajcie.
Czy wiecie jakie są praktyczne róznice miedzy tymi wózkami?Ceny znam, wage
też, w necie poogladalam.Moja córa ma 2 latka-waży 12,5kg i ma 87 cm.Zależy
mi na wadze,wiec niby Volo..ale jakis on taki biedniutki....Nie moge znależc
zadnych opinii o Triumphie.Ktos"przymierzał"dzieciatko do tych wózeczków?
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: MacLaren-Quest,Volo,Triumph 10.05.06, 11:20
      Moje troche większe dziecie 22,5m 92 cm i 14,5 kg. Swobodnie mieści sie w volo.
      Co prawda ma kiepska amortyzacje, ale wózek słuzy tylko jako przewozówka, nic
      więcej. Jest używany sporadycznie wr. nagłej potrzeby więc nawet małe kóka mi
      nie przeszkadzają. Powiedziałabym, ze daje rade na naszych chodnikachwink)Mysle,
      że praktyczniejszy jest Quest czy Triumph, ale nie wiem czy waga jest adekwatna
      do tej w katalogu, bo często zaniżają producenci( czy tez podają wage stelarza)
      i jesli częsciej uzywasz wózka niż sporadycznie wybierz którys z tych. Róznice
      znajdziesz jak to poczytasz:
      www.wozki.alefajne.pl/product_info.php/pName/wozek-maclaren-triumph-red-flag/cName/wozki-spacerowe-maclaren-triumph?osCsid=fd18eb9f52667cd297ff586dd0c98adc
      www.wozki.alefajne.pl/product_info.php/pName/wozek-parasolka-maclaren-quest-sport-carbon/cName/wozki-spacerowe-maclaren-quest-sport?osCsid=fd18eb9f52667cd297ff586dd0c98adc
      www.wozki.alefajne.pl/product_info.php/pName/wozek-maclaren-volo-saffron-orange/cName/wozki-spacerowe-maclaren-volo?osCsid=fd18eb9f52667cd297ff586dd0c98adc
      Quest ma więcej bajerów( fluorescencyjne obszycie, można wydłuzyć siedzisko) i
      rozkłada się zupełnie na płasko. Zalezy na czym Ci zalezy w wózku, mi szkoda
      było tyle kasy na rokładane siedzenie z którego tak nie skorzytsam czy wydłużane
      siedzisko( z tej opcji nie korzystałam w maclarenie techno XT nawet jak syn byl
      mlodszy).
      Masz do wyboru jeszcze typowa i tańszą przewozówke chicco candy ct 06. tez spory
      wózek i mój syn siedział w nim wygodnie, ale tez waga 5,5 kg. Volo wnosze na
      ramieniu na 3 pietro razem z małym na rekach jak go chęc wspinaczki
      opuściwinkPotzrebowałam wózka do auta, do marketu, na szybkie przemieszczenie na
      krótkich odcinkach i to jest to. Beata
      • magia Re: MacLaren-Quest,Volo,Triumph 10.05.06, 11:38
        bea-ta napisała:
        > Quest ma więcej bajerów( fluorescencyjne obszycie, można wydłuzyć siedzisko) i
        > rozkłada się zupełnie na płasko.

He? Wczoraj ogladalam Questa i przymierzalam syna do niego i napewno siedzisko
        NIE rozklada sie na plasko. Co najwyzej do 45 stopni, a dla sypiajacego dziecka
        w wozku to IMO stanowczo za malo. Jako, ze ja szukam wlasnie takiego z
        rozkladanym to dla mnie glownie z tego powodu Quest odpadl.
    • bea-ta Re: MacLaren-Quest,Volo,Triumph 10.05.06, 11:52
      Pewnie pomylilo mi sie z TechnosmileAle Quest ma 4 pozycje oparcia, Triumph 2 a
      volo wcale. Tu jest watek o Maclarenie Triumphie
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=38650930&v=2&s=0
    • babsee Re: MacLaren-Quest,Volo,Triumph 10.05.06, 13:12
      Dzięki wielkie za linki do zdjęc-wreszcie moglam sie przyjrzec!I w tym Volo nie
      ma kompletnie scianek bocznych!Jakiś taki..jakby miał sie rozlecieć.Na
      podstawie zdjęc i opisów, najbardziej odpowiada mi ten Triumph-musze isc do
      sklepu,przymierzyć dziecko.
      • bea-ta Re: MacLaren-Quest,Volo,Triumph 10.05.06, 13:25
        Nie ma ścianek, bo w tym wózku siedzi sie na tej siatce połączonej z materiałem
        jak w hamaku( zreszta na zywo wózek wygląda lepiej niż w necie). Nie ma twardego
        oparcia jesli to dla Ciebie istotne! Mały wózek nie jest, bo mam większego
        malucha i mięści się swobodnie i nie wypadnie z niego( zreszta zawsze zapinam
        szelki w Mc. Techno tez tak robiłam), ale to typowa przewozówka, nie
        spacerówko-parasolka. Napewno najardziej komfortowy co widac tez po cenie jest
        Quest, w Triumphie przyjrzyj sie rozkładaniu - nie podobało mi się.
        Tu masz tez te wózeczki www.babystyle.pl/sklep/poza_domem_wozki/1.htm
        Jak pisałam zalezy czego chcesz od wózka. Beata
        • gina26 Re: MacLaren-Quest,Volo,Triumph 11.05.06, 00:17
          Ja tez kupilam w babystyle.pl Maclarena i jestem zadowlona zarowno z wozeczka
          jak i oblsugi sklepu. Bardzo mili ludzie, poza tym swietna obsluga. Ciuszki tez
          mi sie tu bardzo podobaja.
          • babsee Re: Gina 26 11.05.06, 09:00
            A jakiego Maca kupilas?zadowolona?
            • gina26 Re: Gina 26 11.05.06, 09:17
              Witaj,

zdecydowałam się na Questa. Wiele znajomych plecalo mi wlasnie ten wozeczek,
              przymierzylam dziecko do niego w sklepie a w internetowym zamowilam bo wyszlo
              mnie taniej łacznie z ubrankami. Z wózka jestem bardzo zadowolona i tak ja
              pisaly inne dziewczyny, jest to naprawde dobry wózek. Ja go szczerze polecam.
    • coronella Re: MacLaren-Quest,Volo,Triumph 10.05.06, 17:27
      mam volo (genialny wózek) i mam questa.
      Więc jesli masz jakies pytania pisz konkretniej, odpowiem.
      Ogólniki pisałam juz tyle razy, i nie bardzo mi się chce smile
      Volo to super wózek, mój ulubiony, ale to prosta, leciutka, maleńka parasolka. Takie było jej założenie, więc zupełnie bezpodstawne jest wymagać od niej czegos więcej. Bo każdy dodatek idzie w wage i wymiary. Ma boki, z pewnościa sie nie rozpadnie, dziecku jest super wygodnie, mamie też.
      Quest na płasko sie nie rozkłada, ale dziecko się w nim wyśpi (własnie spi w nim mój 10 miesięczny syn), ma budę, ma większe koła, ale jest większy i cieższy.
    • babsee Re: MacLaren-Quest,Volo,Triumph 10.05.06, 22:02
      Dzięki-to może ja powiem do czego nam potrzebny:
      moja córa już dawno w wozku nie śpi,nie ma też za bardzo potrzeby
      rozkładania,wózek ma być na tyle szeroki,ze w kombinezonie zimowym sie w nim
      zmieści(no własnie..są śpiworki do nich?)Woże Mała do żłobka i na dalsze zakupy
      (na spacerki staram sie już bez wózka,no chyba ze to 3 godzinny spacer)Musi
      mieć kosz na zakupy lub też inne pierdoły(kocyk,chustki ,książeczki-wozę pół
      szafy)
      Mój BabyDreams Smart waży 8,5 kg wiec nie ukrywam,ze im lżejsza parasolka tym
      lepiej.
      Do złobka ide przez park-więc dziur i wybojów mam pod dostatkiem.I co
      najważniejsze-w naszym zimnym kraju wciąż albo pada albo śnieży-musi więc wózek
      mieć możliwość założenia folii a taki sposób,żeby dziecko miało tam jak oddychać
      (czyli spory daszek albo budke)To chyba tyle...Co Ty na to?
      Mała ma 23 mies.Planuje ze to już ostatni wózek.
      • maczkama Re: MacLaren-Quest,Volo,Triumph 11.05.06, 09:45
        Witaj, ja też coś dodamsmile
        po nieubitym śniegu i piachu Qusta trzeba przenosić. Te maleńkie kółeczka tylko na równy teren się nadają. Za to folia przeciwdeszczowa jest bardzo praktyczna, dopasowana i szybciutko się ją zakłada. Mam Questa od września moja córka ma teraz 25 mcy. Im dziecko jest starsze tym wózek praktyczniejszy. Wydłużane siedzenie dla mnie niewypał ze względu na wyjątkową uciążliwość tego wydłużania i kiepski efekt, pod ciężarem nóg i tak siedzisko prawie wraca do swojej pierwotnej długości. Dla mnie niedoróbką jest też hamulec, który (przynajmniej w moim wózku) bardzo trudno odpalić,zwłaszcza w autobusie jest to kłopotliwe. Moja córka bez problemu się w wózku mieści i jest jej wygodnie( ale w zimie w kombinezonie była dosyć upchana). Małgosia ma 86 cm i waży 11,5 kg.Wg mnie Quest to dość dobry wózek ale trochę przereklamowany.
        Pozdr. Kasia.
      • mira31 Re: MacLaren-Quest,Volo,Triumph 11.05.06, 09:48
        witam, no to ja polecam chicco caddy. jest dużo lepiej amortyzowane od volo, ma
        daszek na który zakłada się folię (jest w komplecie) . w promocji kosztuje 199
        zł, ten nowszy model nazywa się ct6. wózek jest duzo ładniejszy od volo, który
        wyglada jak najtańsza parasolka z marketu. do chicco mozna dokupić siatkę na
        zakupy na rączki, bądź koszyczek pod wózek. wrzuć w wyszukiwarkę chicco caddy i
        naczytasz się mnóstwo na jego temat. używałam caddy przez 3 lata i jak dla mnie
        nie ma wad. waży ok. 5,5 kg, ma pasek na ramię, i praktyczną torbę, w którą
        można zapakować cały wózek. oparcie trochę się rozkłada. tylne koła mają jak na
        parasolkę BARDZO dobrą amoryzację, jak wieje lub pada naciągasz folię i dziecko
        nie zmoknie. polecam ten wózek. pozdrawiam
        • babsee Re: MacLaren-Quest,Volo,Triumph 11.05.06, 10:51
          Ale Caddy juz chyba nie produkują.Jedyna parasolka to Chicco ct05.
          • mamadamianka Re: caddy 11.05.06, 11:59
            Caddy jest normalnie w sprzedaży - model ct 06. KOsztuje teraz w promocji 199zł.
            Naprawde jest fajny. Na forum duuużo informacji o caddy.
            • babsee Re: caddy 11.05.06, 14:12
              Ja chyba ślepa jestem ale na stronach Chicco nie ma modelu ct06..jest do 05...
              • mamadamianka Re: caddy 11.05.06, 17:26
                Bo na stronie chicco tego wózka caddy nie ma. W sklepach jeszcze normalnie są.
                Chicco wycofał się zprodukcji tych caddy i już nie umieszczają go na swej stronie
    • pinik Re: MacLaren-Quest,Volo,Triumph 11.05.06, 13:33
      Witam,

mam Questa i Volo. Volo narazie kilka razy uzylam (mam tez zappa i inne wozki o
      podobnych danych, wiec volo nie jest duzo uzywany). Quest za to od roku jest
      wozkiem, ktorym najwiecej jezdze (mimo, ze jego wyglad mi sie niezbyt podoba).

Uwazam, ze ma najlepszy stosunek komfortu do wagi i rozmiarow. Sklada sie na
      waziutka, mala paczke, jest leciutki (moze volo troche lzejszy, ale to inna
      klasa wozka).

Siedzonko nie rozklada sie do poziomu, ale moj synek rok temu na wakacjach spal
      w nim codziennie po kilka godzin i wygladalo to, jakby mu wygodnie bylo.

Zima moj juz wtedy trzylatek jezdzil tym wozkiem w grubym spiworze i w kurtce
      zimowej i tez nie bylo problemu.

Wozek jest swietnie wywazony, dobrze sie podbija, latwo sie go nosi (jest
      raczka) i wogole spelnia moje wszystkie oczekiwania.

Z podnozkiem tez nie mamy problemow (mamy prawie zawsze wyciagniety).

Jedyny niewypal to naprawde ten hamulec (volo ma chyba podobny, triumph nie
      wiem).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka