aska34 24.05.06, 09:05 dla 1,5 rocznego chłopca pozdrawiam joanna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-smyka Re: jaką piaskownicę polecacie? 24.05.06, 15:48 Ja polecam krabika ze Step 2. Jest dość droga, ale największa na rynku a mnie zależało, by zmieściło się w niej i drugie dziecko w razie czego no i zabawki. Poza tym dziecko rośnie i później będzie chciało stawiać w niej różne budowle z piasku a na to musi mieć miejsce. Kolorystycznie i cenowo dobrze wypadają piaskownice z Little Tikes, ale jak dla mnie są zdecydowanie za małe, wolę kupić raz a na dłużej. Jedyna większa od Step2 to Chicco, ale kosztowała już 700zł (Step2 499zł z przesyłką) a różnica to były dosłownie 2 czy 3 cm, więc w zasadzie nic. Nie polecam piaskownic z fontanną, bo wtedy zamiast piasku robi się błotko. Aha, najlepiej, by piaskownica miała przykrywę, wtedy nie napada deszcz, nie powchodzi robactwo no i koty nie nasikają. ;D W Auchanie albo Praktikerze widziałam promocję na takie zwykłe w kształcie muszli, ale są całkiem ok, można kupić dwie i nałożyć jedna na drugą, bo pasują i wtedy mamy przykrycie a kosztują ok. 50 czy 60zł, więc nie wyjdzie drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: jaką piaskownicę polecacie? 24.05.06, 15:59 Mamy krabika Step2, ale z tego co wiem to już go nigdzie nie ma, sama kupowałam ostatnią sztukę w sklepie internetowym w zeszłym roku. W Quelle jest drewniana piaskownica ze specjalną, zwijaną przykrywą - fajna, a w Auchan piaskownica plastikowa z przykrywką żabka kosztuje 134,00 (wymiary 39x82x94 cm). Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: jaką piaskownicę polecacie? 24.05.06, 16:20 Jest u importera, my kupowaliśmy w tym roku, w marcu: www.remi.home.pl/zabawki_17.php O, i widzę, że pomyliłam się z ceną o stówkę, kosztuje 399zł. Płaci się w 3 czy 5 dni po otrzymaniu przesyłki, nie chcą pieniążków przedpłatą ani przy odbiorze - dwa razy dzwoniłam, żeby posłać przelew, ale odmówili. Chyba chodzi o to, by w razie zwrotu nie posyłac pieniążków w tę i z powrotem. Najlepsza organizacja sklepu, z jaką się spotkałam. Zamówiłam rano, w południe paczka wyszła ze sklepu, następnego dnia rano było u mnie. Zapłaciłam po 3 dniach, gdy piaskownicę już przetestował Antoś. Odpowiedz Link Zgłoś
ekolezanka Re: jaką piaskownicę polecacie? 27.05.06, 15:21 tez kupowalam piaskownice w Remi, ale taka: www.remi.home.pl/zabawki_16.php?PHPSESSID=cb97ede9dd73f2bad1f5c75a763b520f jest sliczna, ale niestety droga. I rzeczywiscie szybko dostarczają, zamawiałam w srode w poludnie, a w czwartek w poludnie byla juz dostawa Z tą zaplatą po trzech dniach to tez fajna sprawa. Bylam mocno zdziwiona gdy pani powiedzial mi ze juz wysyla a place pozniej. Zamawialam telefonicznie, nawet nie musialam sie rejestrowac w sklepie, pani zanotowala adres i wyslala przesylke Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: jaką piaskownicę polecacie? 24.05.06, 16:14 My w ogrodzie u dziadków mamy zwykłą drewnianą kupioną w sklepie sprzedającym wyposażenie ogrodów. Kosztowała 50 zł + 51 zł przykrycie. Trzeba ja tylko pomalować. Wygląda doskonale i sprawdza sie świetnie. A koszt niewielki. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do jalakl 24.05.06, 21:47 A gdzie kupowaliście tę piaskownicę? Może gdzieś w okolicach Warszawy? Jaka jest pokrywa? Drewniana? A wymiary? aga Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: do jalakl 24.05.06, 21:59 tez jestem zainteresowanaa skad bierzecie piasek?? Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: do jalakl 25.05.06, 08:06 Piasek dziadek załatwił z zaprzyjaźnionej budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: do jalakl 25.05.06, 08:05 Mieszkamy w Kaliszu i tutaj kupiliśmy piaskownicę ale z tego co pamietam to pochodzi ona z oferty firmy niekaliskiej produkującej drewniany "sprzet ogrodowy". Mam chyba jeszcze w domu ich ulotkę. Spróbuję poszukać. Jest drewniana i przykrycie tez drewniane. Troche podobna do tej: www.allegro.pl/item105680563_piaskownica_120cm_x120cm.html Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do jolakl 25.05.06, 21:32 Dzięki, jakbyś znalazła tę ulotke, to daj znać a ta pokrywa jest szczelna? Tzn. w czasie deszczu nie napada do środka? aga Odpowiedz Link Zgłoś
agadzie1 Re: drewniana z przykryciem 25.05.06, 22:55 jest w castoramie, koszt ok 100 zł niestety małe wymiary - metr na metr za 150 zł są nieco większe, ale bez przykrycia Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: jaką piaskownicę polecacie? 25.05.06, 22:58 Mamy od miesiąca drewnianą, która wygląda tak: www.dombal.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=568&category_id=a5b02e a6e8d86f1c636858a246d35b65&option=com_phpshop&Itemid=1 Gorąco ją polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: jaką piaskownicę polecacie? 26.05.06, 10:39 Ja również mam z dombala tą sześciokątną z przykrywą. Jak za tą cenę to jest super. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: piaskownica dombal 26.05.06, 22:36 Ale ta pokrywa nie ochroni przed deszczem, prawda? Tam są takie szczeliny? Czy tylko mi się wydaje? aga Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: piaskownica dombal 27.05.06, 14:12 Dokładnie tak,ale my myślimy o przyczepieniu kawałka brezentu i będzie po kłopocie.A tak sobie myślę,że takie szczelne piaskownice ,bez cyrkulacji powietrza to też nie jest chyba takie dobre rowiazanie? Odpowiedz Link Zgłoś