katstud 24.05.06, 16:57 Co kupujecie dla swoich dzieciaczkow??? Ja mam córkę - 2,4 i nie mam pojecia co kupic.Chciałabym cos do 100 zl i czym bedzie sie dłuuuuuuuuuuugo bawiłaMyślałam o namiocie-domku, jak myślicie? pozdrawiam wszystkich Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agunek1 Re: dzień dziecka 24.05.06, 18:05 zestaw koników pony, domek dla lalek z mebelkami Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: dzień dziecka 24.05.06, 18:30 Również polecam domek dla lalek z mebelkami. Namiot jest fajny, aLE ma tę wadę, ze kiepsko nadaje się do zabawy na dworze(wbrew pozorom)-chyba, że będzie stał na dobrze ocienionym miesjcu. mamy taki domek z ikei, który co prawda ma okienka z siatki, ale latem albo w słoneczny dzień po kilkunastu minutach robi się w nim duszno nie do wytrzymania. Na dłuuugą zabawę zatem nie nadaje się Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: dzień dziecka 24.05.06, 20:50 Ja kupiłam skromniej: maszynki do robienia baniek mydlanych i płyn do tego www.allegro.pl/item104001484_banki_mydlane_nowy_wymiar_zabawy_trabka.html i wycieczka do Wesołego Miasteczka ( karuzele i tym podobne atrakcje) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: dzień dziecka 24.05.06, 20:57 Iwek, ale fajna ta maszyna do baniek!!)a w sklepach ile normalnie toto kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: dzień dziecka 24.05.06, 21:04 Nie wiem, czy jest taka w sklepach, bo ta jest z Niemiec, ale może coś podobnego by się znalazło...tylko ja nie mam czasu biegać po sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: dzień dziecka 24.05.06, 21:09 dziwczyny ta maszyna do robienia baniek byla niedawno w tesco, a teraz chyba jest w ulotce auchan- tak mi sie wydaje ze mi gdzies tam przemknela przed oczyma, pia ma ta ulotke to moze spojrzy Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: dzień dziecka 24.05.06, 22:08 W Tesco były rozmaite świetne maszyny do baniek, teraz zostały tylko dwa rodzaje pistoletów - ten po 19,90 jest genialny - na baterie, ma maleńki wiatraczek, który pomaga wytworzyć i wypuścić bańki. Bardzo ładnie to jest wykonane, z podstawką na płyn i pojemnikiem płynu, dostępny w 3 wersjach kolorystycznych - bardzo barwnych )). Chyba się skuszę - dla siebie he, he :- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: dzień dziecka 24.05.06, 22:11 Moja córcia, niespełna 2-letnia dostała już rowerek Lak magic, ale to wydatek nieco większy niz 100 zł, o ile jeszcze nie macie rowerka. Poza tym dostanie pluszowego teletubisia (średni rozmiar, za ok. 54 zł w Smyku, gdzie indziej pewnie taniej) od dziadka. Od drugich dziadków dostała tabliczke magnetyczną z takimi kształtami do układania różnych obrazków, ale na to jest troche jeszcze za mała (może dla prawie 2,5-latki to dobry pomysł). Poza tym książeczki, do czytania, do kolorowania i z naklejkami. aga Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: dzień dziecka 24.05.06, 22:25 Podoba mi się ten domek "Kubusia Puchatka z Auchan po 98,99 minus 3 zł skarbonki. To coś w rodzaju domku na drzewie, chyba ma siateczkę na dachu dla lepszej wentylacji. Moja 2,8 latka nie może się już doczekać kasy sklepowej z wagą - kupiłam Bercheta za 98 zł (zakup zlecony w imieniu Dziadka), ale w Tesco widziałam "ichni" wyrób czyli podobną kasę bardzo fajnie wykonaną po 39,99, do tego mają w sprzedaży spory koszyk a w nim dużo pudełek róznych produktów po 29,99. Te wyroby Tesco coraz bardziej mi się podobają, są bardzo porządnie wykonane, z dobrego plastiku. Aha kasa ma działający kalkulator i wydaje dźwięki. Z innych pomysłów to może tablica dwustronna z Ikei (to ma być prezent od mojej siostry). Domku Little People nie proponuję, bo kosztuje pow. 100 zł, choć myślę, że zabawa będzie nim świetna (zakup sponsorowany u nas przez drugiego Dziadka). Jako, że prezentów będzie sporo, to my rodzice zakupiliśmy książeczki, które będą "w użytku" na długi czas Odpowiedz Link Zgłoś
monix123 Re: dzień dziecka 24.05.06, 22:54 Tescową "maszynę" do robienia baniek na baterie polecam bardzo Młoda szaleje, bańki latają, frajda straszne. jakoś nigdy nie kupowałam produktów firmy Tesco bo nie miałam dobrych doświadczeń, ale masyznka działa i jest super. Tylko płyn się szybko skończył i trzeba dokupić nowyA jaką dorośli mają frajdę Odpowiedz Link Zgłoś
katstud Re: dzień dziecka 25.05.06, 07:07 Dzieki za pomysły - myślałam o konikach pony I tak zastanawiam sie nad tą maszyna do baniek- mamy na razie takie zwykłe urządzonko do baniek, czy ta maszyna jest rzeczywiście dużo lepsza??? Moja Córa ma dużo zabawek,ale ona nic tylko chce czytać ksiązeczki...)) my juz powoli wymiękamy,bo nic tylko czytamy i czytamy Wiem ,ze to dobrze, ale niestety sama jeszcze sobie nie poczyta Mamy znikopis- na 5 min,. lalki - odpada, domek mamy, a ona nic tylko te ksiązki,których mamy już cała masę. Ciekawe czy w Carfurze jest taka maszyna, moze cos wiecie?? A, i jeszcze niania kiedys kupiła jej za niewielkie pieniadze takie kólko(w środku małe kulki, ktore brzecza) na długim patyku - i chodzi z tym wszędzie;- )))) I bądź tu człowieku mądry i wymyśl cos dobrego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: dzień dziecka 25.05.06, 07:36 Bo z dzieciakami to tak już jest Nam się wydaje, że drogie, bajecznie kolorowe zabawki są super, a dzieciak myśli innymi kategoriami... starszy mój synek ma ukochanego królika, którego uszyłam mu z materiału z mojej koszulki nocnej, w której leżałam w szpitalu jak byłam z nim w ciąży. Taka sobie przytulanka, ani to super ładne, ani trwałe ( królik jest po kilku operacjach plastycznych, no bo w końcu przeszedł już przez 7 lat wieeele prań ) ale bez tego ani rusz! Dodam, nasz siedmioletni syn dwa tygodnie temu był w szpitalu i nie wziął ze sobą nic tylko królika. Sensacja na sali, aż mi głupio było, bo taka poszyta, połatana zabawka, w sumie biedna w porównaniu z zabawkami innych dzieci, ale....ma swoją wartość! Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: dzień dziecka 26.05.06, 11:21 mój maluch 1,5 biega po domu z samochodzikiem na sznurku! samochodzik jest bardzo pospolity (a takim fajniejszym wg naszej opinii bawi się badzo mało!!!) i bądz tu madry... zapakowałam ostatnio do worka całą mase zabawek i oddałam ją rodzinie - może tam będą potrzebne. teraz zbliża sią dzień dziecka i mamy zagadkę co małego zainteresuje na dłużej bo zwyczajnie szkoda kasy na zabawkę 5- minutową Odpowiedz Link Zgłoś
nean Re: dzień dziecka 25.05.06, 15:08 Ja kupiłam hulajnogę 3kołową jest niedroga 45zł wiec jeśli sie niespodoba to nie będę miała problemu Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: dzień dziecka 25.05.06, 15:41 Latawiec My kupiliśmy w carrefourze za 3 zł i mam nadzieję, że będzie to hit wśród prezentów, zwłaszcza w połączeniu ze wspólną wyprawą na łąkę, żeby go wypróbować... A jeśli Twoja córeczka tak lubi książki, to może jakąś z puzzlami(ale takimi dużymi, łatwymi do układania)? Może to zajmie ją na jakiś czas Albo w ogóle jakieś fajne puzzle? Albo blok i kredki? Nawet jeśli już ma, to nowych nigdy nie za wiele... Kupiłam wczoraj dla synka(dwu i półlatka)nożyczki dla małych dzieci-dostanie je razem z kolorowym papierem i klejem. A może zestaw ciastoliny? polecam play doh, np. lodziarz z samochodem, farma albo jakąś wyciskarkę(fabryka śmiechu) Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: dzień dziecka 25.05.06, 15:54 a ja chciałam kupić takiego pluszaka na biegunach, widziałam w sklepie różne wersje:osiołki, lwy, słonie itp.- kosztowało to 115zł Odpowiedz Link Zgłoś