Dodaj do ulubionych

wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Speedi?

13.06.06, 02:58
Dziś znowu spędziłam godzinę w sklepie z wózkami i już sama nie wiem, co
wybrać.

Jechałam pewna, że wrócę z wózkiem (jesteśmy bez, bo właśnie sprzedałam Buzza
a nie mam nic innego) a tu porażka. sad

Przymierzyłam się do X-go, Techno XT z Maclarena, Zippy i CT 01 - we
wszystkich deptałam tylnie kółka sad , ale myślę, że ostatniej dwójce mogłabym
to wybaczyć, bo mają genialną amortyzację i stosunkowo długie i szerokie
siedziska.
Slalom i Nomad - boskie... poza tapicerką i tymi rurami widocznymi w budce...
Carrera malutka i kółka takie nie bardzo. sad
Quinny Freestyle 3XL Comfort, na który się bardzo napalałam ma baaardzo
wąskie siedzonko i niezbyt długie, budka bardzo głośno się składa i rozkłada
a dodatkowo te plastikowe wielkie zamki na tapicerce dla mnie osobiście
wyglądają fatalnie, kiczowato. sad
To tyle tytułem nowych wrażeń. wink

W lipcu jedziemy z rodzicami nad morze i pewnie będą buczeć z powodu Zappa -
nie rozkłada się i nie da sobie rady na plaży. Dlatego postanowiliśmy kupić
wózek, który poradzi sobie na piasku.
W sklepie nie znalazłam nic, co by nam odpowiadało cenowo i technicznie,
wpadł mi w oko tylko X-Lander XT, którego wcześniej nie brałam pod uwagę.
Całkiem spore siedzenie (choć dla Antka takie na styk a nawe ciut za małe,
ale cóż, wielkościowo odpowiednie były tylko 2: w trójkołówce ABC Design z
paskudną tapicerką oraz w Deltimie Voyager 005), skrętne przednie kółko i
podejrzewam, że na piach ok.
Przejrzałam sieć jeszcze raz, tym razem konkretnie pod kątem plaży i
zastanawiam się jeszcze nad tym Jane Powertrack i wózkiem typu jogger z
dużymi, "rowerowymi" kołami 14 czy 16".
Powertrack jest wycofany ze sprzedaży, można jeszcze dostać ostatnie sztuki,
ale akurat w moim sklepie nie mają. sad Dlatego mam pytanie do Was - czy brak
skrętnego koła z przodu nie przeszkadza? Mnie zależy na tym, by wózek "sam
się prowadził", bym nie musiała się z nim siłować, bo nie tylko po plaży
będziemy przecież jeździć. wink
A może są tu też mamy, które używają joggerów? Jak wygląda w nich kwestia
spania?
Podnóżka a raczej braku jego regulacji się nie czepiam, bo żaden z tych
trzech wózków jej nie ma, więc trudno.
Hmmm... Czy Speedi SX poradziłby sobie na plaży? smile

Ale się rozpisałam, co? smile Idę spać. Będę wdzięczna za każdą uwagę. Może u
Was jakiś inny wózek dał sobie radę w piachu?
Obserwuj wątek
    • mama-smyka Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 03:04
      Hmmm... A może Everest Bebe Confort? smile
    • sdec Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 06:25
      Szkoda, że nic nie kupiłaś, nie wiem, co doradzić, bo nie interesowalam sie
      wozkami na plaże, ale wg mnie te typowo joggingowe, to na pewno trudniej
      prowadzić niż te za skrętnym kółkiem i poza plażą dobrze jest móc je
      odblokować. Dla mnie wózek musi się rozkładać do spania, a jakie wrażenia z
      Techno (poza deptaniem kółek). Widziałąś może Jane Energy, PP Lite i Techno -
      który najlepszy? Dla mnie najbardziej i tak podoba się PP P3, ale wygląda tak
      samo jak ten, którego mam i bez sensu jest go mi kupować, nie wiem, w sobotę po
      raz ostatni! do W-wy po wózek (tak stwierdził mąż) mamy 400 km w 2 strony, i
      albo coś już kupię, albo nie. Temat wózka ma się zakończyć i już. A ja mam
      mętlik w głowie, bo nie wiem, juz co mi się podoba?
      A tak w ogóle jak spisują się wózki Bebecar na tych nowych stelażach (np.
      Icoon, czy Rversus), cos o nich ktoś słyszał.
      Myślałam, że już coś kupisz (bo widzę, że podobne mamy oczekiwania), a tu
      znowuż porażka.
    • sdec Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 06:28
      Julkowamama napisała:
      " jak mały mial 8 miesięcy kupiliśmy joggera na 16 calowych kołach -
      wózek super na wakacje i wszelkie nierówności - jedyny który naprawdę jeździ po
      plaży".
      • mama-smyka Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 07:35
        Jestem paskudna. Włączyłam dziecku Teletubisie, żeby dał mi chwilę na
        odpisanie. big_grin A pewnie już na kaszkę czeka... wink

Szperałam w archiwum przed zadaniem pytania, znalazłam tą wypowiedź, ale to
        była jedyna osoba, która napisała coś takiego, dlatego chcę zobaczyć, co sądzą
        inne mamy.

Wiesz, najśmieszniejsze jest to, że coraz bardziej dochodzę do wniosku, że
        jednak Buzz był najlepszy. big_grin
        Ale chyba masz rację, brak skrętnego koła poza plażą może być koszmarem w takim
        wózku... (jogger) Zresztą ja się jakoś przyzwyczaiłam, że wszystko skręca
        samo. wink
        Ale za to większość joggerów, które znalazłam, rozkłada się do spania.

Jakie wrażenia? Techno XT - jest taki... typowy. big_grin Mam nadzieję, że żadna
        zwolenniczka się nie obrazi, ale ten wózek wygląda jak dziesiątki innych, ma
        typową konstrukcję, no nic ciekawego. Faktycznie nieźle się prowadzi, ale muszę
        się zgodzić, że za tą cenę nie warto. Oczywiście (bo teraz mnie pewnie
        zakrzyczą, że najpierw mam pojeździć nim "w terenie") mogę się mylić, być może
        na dworze spisuje się rewelacyjnie, jest sprytny, świetnie amortyzowany itp.
        ale w sklepie jakoś tego nie zauważyłam.

Nasze oczekiwania się trochę zmieniły, więc nie są już podobne z Twoimi - już
        się zdecydowałam na Zappa a teraz szukam czegoś na plażę, co po wakacjach
        wymienię na Zippy lub CT 01 - ale gdybym miała wybierać z tych trzech, które
        podałaś (Jane Energy, PP Lite i Techno), to wybrałabym PP Lite. To jest chyba o
        pół klasy wyższy wózek od pozostałej dwójki. Na pewno nie miałabym tu problemu.
        W Energy mój mały wystawał o pół głowy ponad oparcie big_grin i KOSZMARNIE wchodziłam
        na kółka. sad
        U nas problemem byłby brak pałąka, dlatego jeśli nie straszne Ci zakupy w
        sieci, może zdecyduj się na Zippy na Allegro?
        Jest osoba, która je sprzedaje po 790zł.
        A jeśli zdecydowanie z tamtych trzech, to PP Pliko Lite.
        • sdec Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 07:50
          A interesowałaś się wózkami Bebecar (ten 3-kołowy Icoon lub parasolka Rversus)?
          Jaki to typ (jak PP, czy Jane)? Bardzo jest o nich mało, a o tym Iccon nic nie
          znalazłam (a podoba mi się).
          • mama-smyka Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 09:06
            Chyba Icoona przymierzałam - jest super, jak wszystkie spore wózki Bebecara. smile
            Ale to nie jest mała spacerówka, z pewnoscią nie. Raczej coś jak Nomad czy X-
            Lander.
            Dla mnie Bebecar to jest pierwsza liga wózków, ale też cena idzie w parze z
            jakością i genialnymi rozwiązaniami.
            • monika_wroclaw Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 09:26
              Ale przecież Jane Powertrack ma skrętne przednie koło, czytałam bardzo dużo
              dobrych opinii na jego temat, ponoć jest lepszy od slaloma, a przy tym dużo
              tańszy, na allegro widziałam nowego za niewiele ponad 1000zł, ale już go ktoś
              wczoraj kupił
              www.allegro.pl/item108366725_jane_powertrack_360_super_oferta.html
              Jeżeli chodzi o carrerę pro 2006 to ma siedzisko porównywalnej wielkości z
              pliko p3, w zippy jest mniejsze.
              Ja spędzam nad morzem całe wakacje i w tym roku jadę właśnie z Carrerą Pro,
              myslę, że bez problemu poradzi sobie, bo koła ma wyjątkowo wielkie jak na wózek
              składany w parasolkę (19,5cm )

Pliko Lite bardzo dokładnie oglądałam przed zakupem Energy, siedzisko jest
              większe, ale słabo usztywnione i dziecko się w tym wózku zapada do środka, poza
              tym dużo gorzej się podbija niż Energy, no i ten jasny materiałowy podnóżek (
              kiedyś o tym pisałam ), przez który odrzuciłam ten wózek.
              Jeżeli chodzi o wchodzenie na kółka to na pierwszym spacerze też bardzo
              wchodziłam na nie w Energy, jak wróciłam do domu to byłam wściekła, potem z
              dnia na dzień było coraz lepiej, po kilku dniach już wogóle nie zdażało mi się
              na nie wchodzić, po prostu musiałam się nauczyć go prowadzić, każdy wózek
              prowadzi się inaczej.
              • mama-smyka Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:03
                No pewnie, że ma skrętne. smile
                My mówiłyśmy o joggerach bez skrętnego.
                Pewnie masz rację z tymi wózkami, zresztą chyba do każdego można się
                przyzwyczaić po jakimś czasie. wink
    • sdec do mamy-smyka co z jane carrerą pro 13.06.06, 08:41
      Mam chwilkę. Jak się sprawuje Carrera Pro? Przymierzałam ostatnio swojego synka
      do niej (jak poszliśmy oglądać Maclarena) (tylko wydanie z u.r. kolor glacier)
      i mam wrażenie, że ramiona dziecka są na styk w oparciu, jest mniej więcej tej
      samej szerkości co moje "nieszczęsne" Everflo i tak myślę, że jak mam coś
      kupować to albo większego (jak Nomad), albo odwrotnie mniejszego (jak Techno).
      Ja chciałbym kupić coś innego, bo PP P3, Carrera, Chicco Ct 0.1 - one wszystkie
      wyglądają jak dla mnie podobnie, patrząc na wózek z przodu. Tylko jakoś nic mi
      się w "oczy nie rzuca", poza Buzzem, który fatalnie się prowadził.
      • karol987 Re: do mamy-smyka co z jane carrerą pro 13.06.06, 08:50
        A może taki,ktoś wystawia na Allegro:
        www.allegro.pl/item109023565_wozek_spacerowy_trzy_kolowy_herlag_kettler_od1z.html
        • sdec Re: do mamy-smyka co z jane carrerą pro 13.06.06, 09:01
          Ale brak skrętnego koła przedniego, na plażę i w teren jak najbardziej.
          • mama-smyka Re: do mamy-smyka co z jane carrerą pro 13.06.06, 09:04
            No właśnie, brak skrętnego koła... Ale tyle jest wózków z takim rozwiazaniem,
            że może się nimi az tak źle nie jeździ?
            • sdec Re: do mamy-smyka co z jane carrerą pro 13.06.06, 09:08
              No nie jestem pewna, jak widzę w parku to jak ktoś skręca to musi podnosić
              prawie cały tył wózka. Na plaży na pewno idealnie, ale przecież te skrętne
              można zablokować.
              Co z Carrerą? Sprawdza się, czy może byś już jej teraz nie kupiła?
    • weronka77 Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 09:29
      Ile waży Carrera Pro?
      • monika_wroclaw Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 09:37
        weronka77 napisała:

> Ile waży Carrera Pro?
        • weronka77 Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 09:39
          Napisałam.Odpowiesz?
      • monika_wroclaw Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 09:41
        Za szybko kliknęłam

weronka77 napisała:

> Ile waży Carrera Pro?

Stalaż z kółkami waży 8,5kg, cały wózek trochę więcej, pewnie z 9,5kg.
        Ale wózek ogólnie jest bardzo duży, już kiedyś o tym pisałam, że jest to
        idealne połączenie dużej spacerówki z wózkiem składanym w parasolkę, po
        złożeniu za to jest mniejszy od pp pliko, a rozłożony przypomina bardziej
        wielkością pp atlantico
        • weronka77 Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 09:55
          Bo właśnie mam Atlantico...To Carrerę sobie odpuszczę chyba..
        • w-ella Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:22
          hej Monika
          może znów poratujesz mnie dobrą radą smile, zamierzam kupić wózek - parasolkę, mój
          synek dziś skończył 22miesiące, zamierzałam kupić maclarena techno xt lub jane
          energy , ale cały czas moim typem nr 1 jest carrera c lub pro - tylko rodzi się
          pytanie czy ten wózeczek jest odpowiedni dla prawie dwulatka. już byłam
          zdecydowana na typową parasolkę , ale cały czas "wzdycham" do carrery wink
          poradź proszę.
          jaka duża jest Twoja Ninka? bo oglądałam fotki Twojej rodzinki (śliczna
          trójeczka) i wiem że jest młodsza 4 miesiące od mojego Kubusia, i w carrerze ma
          jeszcze sporo miejsca.
          pozdrawiam. ela
          • w-ella Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:30
            mam jeszcze jedno pytanie ,czy w carrerze można odpinac pałąk?
            • monika_wroclaw Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:35
              w-ella napisała:

> mam jeszcze jedno pytanie ,czy w carrerze można odpinac pałąk?

Tak można, są też zaśleoki jak chce na dłużej zdjąć pałąk to można je włożyć,
              aby ładniej wygladał.
          • monika_wroclaw Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:32
            Ela, Moja Ninka za 2 tygodnie skończy półtora roczku, ma 82cm wzrostu i w
            carrera pro ma dużo luzu.
            Ostatnio wiozłam w wózku Maję, bo się zmęczyła a Ninka szła na pieszo smile
            Maja ma 106cm wzrostu i też wygodnie jej się jechało, nóżki miała oparte na
            dolnym podnóżku, zgięte pod kątem 90 stopni, głowa trochę jej wystawała, ale
            jeszcze bez problemu może ją oprzeć na poduszeczce przy oparciu..
            Ale Carrera Pro 2006 ma większe siedzisko od Carrery C, jak wkładałam w sklepie
            Ninkę do Carery C to też miało wygodnie, ale siedzisko było takie w sam raz...
            • w-ella Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 13:29
              dzięki za pomoc smile
              ela
              • w-ella Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 14:32
                Moniko, jeszcze raz Cię pomęczę (jeśli możnasmile), chciałam Cię spytać czy
                widziałaś na żywo carrerkę w kolorze naranja, czy ten pomarańcz nie jest zbyt
                jaskrawy (w necie bardzo mi się podoba)
                ela
                • monika_wroclaw do w-ella 13.06.06, 19:48
                  mi się tez bardzo ten kolor podobał, ale koleżanka mi podpowiedziała, że może
                  się gryźć z różowymi sukienkami smile
                  Na żywo nie widziałam, ale te które widziałam na żywo są trochę jaśniejsze niż
                  na zdjęciach.

A my niedawno wróciliśmy z pięciogodzinnego spacerku Carrerą smile
                  • w-ella Re: do w-ella 13.06.06, 22:09
                    ale Wam dobrze smile, ja dzisiaj prawie cały dzień poza domem sad
                    jeszcze raz dzięki, pewnie jeszcze coś mi się przypomni w wiadomej sprawie tongue_out
                    to będę szukać porady u Fachowca, jeśli oczywiście można smile)
                    pozdrowionka od Kuby i Eli
      • jowitak1 Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 09:46
        Hej to moze ja trochę pomogęsmile))Mam Jane Powertracka 360 i dla mnie to świetny
        wybór-jest zwrotny ,lekki ,obszerny w środku.Na extremalne wycieczki mam
        Schwinna na 16 calówkach-dobra amortyzacja ,oparcie po rozpięciu klamry
        rozkłada się zupelnie płasko.To mój trzeci jogger na 16 calowych kołach,ja
        polecam gorąco ,jeździłam całą zimę Red Castlem i nie ma lepszego wózka na
        trudne drogi.Co do Powertracka - spróbuj w Akpolu-mają co prawda ograniczony
        wybór kolorystyczny ale za to b.korzystną cenę.Ja mam kolor Green teck-
        b.ładny,jeśli chcesz mogę podesłac Ci fotkę na priva.
        Jowita
        • w1paula Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 09:51
          Czy dobrze mi się wydaje, że oba wózeczki są trójkołowe? Jak jeździ się
          trójkołowcem zimą w terenie. Mieszkam w lesie. Mogłabym prosić zdjęcia na priva
          • jowitak1 Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:06
            Trójkołowcem na 16 calówkach jeździ się fenomenalnie.Mój Schwinn wygląda tak
            (mam inne kolory):
            www.mystrollers.com/eshop/product.asp?crypt=HPcog?(NPcog?(WugtKF?
            469:7;;32(WutPcog?(WutV{rg?(WutNgxgn?&prid=934&Page=0&InCart=0
            W tym sklepie są fenomenalne wózki-moje klimatysmile))
            A mojego Powertracka podeślę Ci Paula na privasmile
            • jowitak1 Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:08
              www.mystrollers.com/eshop/product.asp?crypt=HPcog?(NPcog?(WugtKF?
              469:7;;32(WutPcog?(WutV{rg?(WutNgxgn?&prid=934&Page=0&InCart=0
              • jowitak1 Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:10
                hm ,coś się nie chce wkleic ale strona wyskakuje to mozna znaleźc Schwinn
                single joggerssmile))-mój to taki na 16 ,bez sktętnego koła.
        • mama-smyka Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:01
          O tak, bardzo, bo właśnie ten kolorek mi się najbardziej podoba. smile
          A co to jest Akpol? Prowadzi sprzedaż wysyłkową? Jaką ma cenę na ten wózek?
          • jowitak1 Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:12
            Tu kupiłam ,wysyłkowo ,zapłaciłam 890 zł. za wszystkosmile))
            • jowitak1 Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:13
              zapomniałam linki
              www.swiatdziecka.pl/shop.html?prod=952
          • monika_wroclaw Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:19
            mama-smyka napisała:

> O tak, bardzo, bo właśnie ten kolorek mi się najbardziej podoba. smile
            > A co to jest Akpol? Prowadzi sprzedaż wysyłkową? Jaką ma cenę na ten wózek?

www.swiatdziecka.pl/shop.html?prod=952&PHPSESSID=bc6835da4cad44e701ac6c4f3ac682d0
            • monika_wroclaw Re: wózek na plażę Powertrack, XT, jogger czy Spe 13.06.06, 10:19
              Nie zauważyłam, że jowitak już wkleiła link smile
        • sdec Powertrack 13.06.06, 10:03
          Mogę prosić o zdjęcia Powertracka na gazetowy.
          Wielkie dzięki. Czy dziecko siedzi w nim na prosto, bo na zdjęciach jakoś
          wygląda jakby nie można postawić oparcia w pozycji zupełnie pionowej.
        • sdec Gdzie wózki Jane w W-wie , Bebecar 13.06.06, 10:05
          Chodzi mi o to żeby były w jedym miejscu (Carrera, Nomad, Powretrack). Jak
          również wózki Bebecar (icooc, rversus).
          • jowitak1 jeszcze w temacie lata i piachu:))) 13.06.06, 10:32
            www.kindersitze-shop.de/inhalt/product_info.php/products_id/1316
            chyba sie zakochałamsmile))
            • mama-smyka Re: jeszcze w temacie lata i piachu:))) 13.06.06, 12:21
              Widziałąm je wczoraj na ALlegro, ale chyba nie było napisane, że to Quinny.
              Odepchnęły mnie te sznurki na rurkach, ale mówisz, że to by było jak Twój
              Schwinn? Znaczy szłoby jak po maśle na plaży?
              • jowitak1 Re: jeszcze w temacie lata i piachu:))) 13.06.06, 12:28
                Hej,jak chcesz naprawdę fajny wózek na duzuch kołach to bierz ten
                www.marko-zabawki.pl/sklep/sklep.php?podglad=1&id=980&stan_koszyka=0
                jeśli jeszcze mają.Miałam ,super ,a wyposazenie Cię zaskoczysmile))
                • mama-smyka Re: jeszcze w temacie lata i piachu:))) 13.06.06, 12:29
                  Sprawdź pocztę. smile
              • mama-smyka Re: jeszcze w temacie lata i piachu:))) 13.06.06, 12:35
                aukcja.onet.pl/show_item.php?item=109721012
                Jednak napisane - jak byk. wink
    • sdec do Mamy-smyka 13.06.06, 20:41
      Jakie masz zdanie o Chicco CT 01, np. w porównaniu do PPp3 lub Carrery?
      Oglądałam w necie i podoba mi się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka