Dodaj do ulubionych

Prawo uł i uwm

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 10:29
jest ktos kto studiuje na tych uniwerkach, albo moze wie jak tam jest itp.
Chodzi mnie o uniwerek w łodzi i w olsztynie. Po prostu nie mam szans na
czołowe prawa w polsce i mam nadzieje ze na te ucelnie sie dostane.
Obserwuj wątek
    • Gość: gienio Re: Prawo uł i uwm IP: *.astral.lodz.pl 01.07.06, 11:19
      tylko ze UŁ to jest jedno z czolowych praw w Polsce.
      • Gość: aga Re: Prawo uł i uwm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 11:31
        hmm no byc moze.Po prostu zawsze brałam pod uwage gdansk wawke, poznan, torun i
        dlategp teraz te inne miejscowosci ssa dla mnie w jakis sposob gorsze, chcoiaz
        to moze nie byc prawda.:)
    • Gość: aga Re: Prawo uł i uwm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 11:32
      i jeszcze jedno..moze i jest czolowe, tylko na umk było 15 os na miejsce a na
      uł tylko 5 wiec jednak jest łatwiej sie dostac.
      • Gość: xyz Re: Prawo uł i uwm IP: *.olsztyn.mm.pl 01.07.06, 11:38
        Polecam UWM w Olsztynie. Wydział ten nie należy do najlepszych w Polsce (UWM
        słynie raczej z kierunów technicznych i związanych z chemią, biologią itp.),
        ale to dlatego że jest młody. Za to rozwija się bardzo dynamicznie. Bardzo
        dobre warunki (nowoczesne sale wykładowe). Kadra też z roku na rok jest coraz
        lepsza, ale nie ma co ukrywać, że jest gorsza od tych na innych, bardziej
        renomowanych uczelniach (Warszawa, Kraków, Poznań, Toruń). Jak chcesz się
        nauczyć, zależy Ci na wykształceniu to tak na prawdę nie jest ważne gdzie
        studiujesz (oczywiście bez przesady, ale na pewno można osiągnąć taki sam
        poziom wiedzy po UWM jak np. po UW czy UJ).
        Poza tym Kortowo - chyba najładniejszy kampus w Polsce, położone nad Jeziorem
        Kortowskim.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia w rekrutacji (w zeszłym roku było ok 13
        os/miejsce, ostatecznie pewnie mniej bo przyjęto wiecej osób - 250 (razem z
        wolnymi słuchaczami))
      • Gość: gienio Re: Prawo uł i uwm IP: *.astral.lodz.pl 01.07.06, 15:20
        a do mnie na kierunek bylo 3.8 a mamy najlepsza ekonometrie w tym kraju i co ?
        aha na WPiAUŁ spooooooro osob odpada.
        • Gość: gienio Re: Prawo uł i uwm IP: *.astral.lodz.pl 01.07.06, 15:31
          poza tym ranking ... szkoly.wprost.pl/?e=13&c=16
          • Gość: gienio Re: Prawo uł i uwm IP: *.astral.lodz.pl 01.07.06, 15:32
            szkoly.wprost.pl/?e=39&c=16 a to za 2006 rok.
            • kristof_f Re: Prawo uł i uwm 02.07.06, 13:30
              ranking rankingiem, ale praktyka mowi co innego...
              w Łodzi jest zdecydowanie najciezej..

swiadczyc o tym moze chocby fakty, ze na III roku studenci zdaja egzamin z
              niejakim prof. Pajorem, ktory jest uwazany za najciezszy egzamin prawniczy w
              Polsce..

"..a jak nie bedziecie sie uczyc to bedziemy wam robic takie egzaminy jak maja w
              Łodzi!"
              jak mawiaja wykladowcy na wydziale prawa w Poznaniu czy gdzies tam :P
              • Gość: gienio Re: Prawo uł i uwm IP: *.astral.lodz.pl 02.07.06, 14:06
                No jak jest najciezej to jest najlepiej.MIMUW ma jedno z ciezszych informatyk w
                kraju i skutek jest taki ze ksztalca najlepszych programistow na swiecie.
    • Gość: dotka17 Re: Prawo uł i uwm IP: *.astral.lodz.pl 01.07.06, 18:48
      nie polecam prawa na UŁ, ludzie są beznadziejni, większość wykładowców
      chamskich no i jak se nie ma znajomości to ma się prawie same 2. Poza tym
      miasto jest szare i brzydkie. Na UWM prawo podobno studiuje się bardzo
      przyjemnie. pa
      • Gość: gienio Re: Prawo uł i uwm IP: *.astral.lodz.pl 01.07.06, 22:52
        noo taa jak nie mam znajomosci to mam same 2 :P wiesz jak ja bym si etak u
        siebie tlumaczyl to by mnie kumple wysmiali.tak to przynajmniej prawde mowie ze
        mi sie uczyc nie chce :D
        • Gość: dotka17 Re: Prawo uł i uwm IP: *.astral.lodz.pl 02.07.06, 02:18
          A co i gdzie Gieniu studiujesz??;>
        • Gość: dotka17 Re: Prawo uł i uwm IP: *.astral.lodz.pl 02.07.06, 02:27
          ;) tak na marginesie jestem osobą, która ma te znajomości,więc nie mam się co
          tłumaczyć :D ale wiem, jak wygląda los ludzi bez znajomości ;) a Ty na prawie
          jesteś, że wiesz coś więcej ode mnie na temat studiowania tego "elitarnego"
          kierunku ??;> P.S. Teraz też się nie uczę, lecz się obijam :D
          • Gość: gienio Re: Prawo uł i uwm IP: *.astral.lodz.pl 02.07.06, 09:05
            Wiadomo ze jak twoj tata wyklada niewiadomo co to jego koledzy cie puszcza.U
            mnie jest podobnie .. ale sa ludzie ktorzy bez znajomosci maja 5.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka