Dodaj do ulubionych

Wrocławski wątek o aktualnych wyprzedażach

26.07.06, 23:15
Niestety ja już jestem po wakacjach i powróciwszy na wiejsko-miejskie "łono",
zrobiłam sobie mały objazd po sklepach.
Cubus: wyprzedaże 50%, jest trochę tiszercików po 14,90, ale ogólnie nic
ciekawego, choć jeśli przed kimś jeszcze urlop to może tam dzieciaka ubrać od
stóp do głów.
Benneton: wyprzedaż 50%, najniższa cena jaką widziałam to 30 zł za tiszercik,
ale są fajne bluzy-kangurki dla chłopców w dobrej cenie - w sam raz na jesień.
Kapp Ahl: najfajniejsze wyprzedaże są od rozmiaru 122 w górę - od ustalonego
już rabau 50% odejmujemy jeszcze raz 50%.
Reserved: do 70%, dużo ładnych tiszercików po 14 i 19 zł, po 14 zł znalazłam
nawet bluzeczki bawełniane z długim rękawem.
C&A: szaleństwo wyprzedażowe, mnóstwo tiszercików po 12,90 od rozm 92 do 170,
są komplety, sukienki itp po 24,90. Udało mi się też trafić jeansy na jesień
po 12,90 (rozm 104).
Smyk: niestety same resztki obniżone o 50%, ale w oczy rzuciły mi się
rozpinane na zamek czerwone sweterki z różową truskawką po 24 zł.
Zara: ceny bardzo atrakcyjne, tyle, że została rozmiarówka głównie dla
młodszych (2-3 lata) i starszych dzieci (od 8 lat). Ceny: tiszerty po 15 zł,
spodnie 25-35, spódnice 25-35 zł, sukienki 35 zł. Jest chyba jeszcze szansa
na coś ciekawego na wyprzedażach, bo pojawiła się na półkach nowa kolekcja, w
dużej jeszcze części z krótkimi rękawami - kiedyś to chyba przecenią?
H&M: nic ciekawego, choć nieliczne tiszerciki z 70% obniżką są nie do
pogardzenia. Jest także spory wybór jeansów z obniżką 50%. Dla chłopców bieda
z nędzą, jak już trafi się na coś fajnego to obniżka jest 30% sad
Caltzedonia: obniżka 50%, tu wsiąkłam na całego i nie mogłam się na nic
zdecydować, bo wszystko było śliczne, a w portfelu pustka. Buuuuuu...

Na tym skończyłam mój objazd po sklepach lżejsza o kilka kg utraconej z
organizmu wody - niestety chłodnica od klimy do samochodu, na którą czekałam
od 4 tyg okazała się chłodnicą od wody. A skąd ja u licha miałam wiedzieć, że
w samochodach bywają po dwie chłodnice???
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Wrocławski wątek o aktualnych wyprzedażach 27.07.06, 15:17
      A co tam! Pojechałam do Caltzedonii i szarpnęłam sie na strój dla małej na
      przyszły rok przeceniony z 79 zł na 34,90 zł. Pani próbowała mnie jeszcze
      namówić na taki sam strój jak dla małej, tylko dla mnie, ale co za dużo to
      niezdrowo, a poza tym świetny strój kupiłam sobie właśnie w Ustroniu Morskim za
      39 zł.
      Byłam też w 5-10-15 dużo obnizek 30 i 50%, ale tych 70% to ze świecą szukać sad
      • mmala6 Re: Wrocławski wątek o aktualnych wyprzedażach 27.07.06, 15:45
        Pia, a jak wygladaja przeceny dla doroslych?interesuja mnie letnie sukienki i
        meskie t-shirty.Wczasy dopiero przed nami i chyba nie ma co szalec z polaramiwink
        • pia_ Re: Wrocławski wątek o aktualnych wyprzedażach 27.07.06, 19:12
          Dla dorosłych przeceny takie jak dla dzieci. Po tiszerty męskie warto wstąpić
          do Reserved, Reportera, C&A, Carry, New Yorkera i innych. Fajną sukienkę
          kupiłam jeszcze przed przecenami w Orsay'u, lubię też sukienki z Navy (Galeria
          Centrum) ale pewnie we wszystkich sklepach znajdziesz coś interesującego.
          Ciekawa jestem przecen w Tatuumie, lecz do Rynku nie chcę się pchać samochodem,
          a do Korony mam kawał drogi.
      • mama1970 Re: Wrocławski wątek o aktualnych wyprzedażach 14.08.06, 20:22
        Cześć dziewczyny! Gdzie jest Caltzedonia? Gdzie jest we Wrocławiu Tatuum?
        Pozdrawiam.
        • kasiamw Re: Wrocławski wątek o aktualnych wyprzedażach 14.08.06, 20:48
          Wszystko masz w Koronie przy wyjeździe na Warszawę
        • kasiamw Re: Wrocławski wątek o aktualnych wyprzedażach 14.08.06, 20:49
          Wszystko masz w Koronie przy wyjeździe na Warszawę
          pzdr
          Kasia
          • mama1970 Re: Wrocławski wątek o aktualnych wyprzedażach 16.08.06, 20:59
            Dzięki Kasiu za info. A gdzie Twój sklepik?
    • pia_ Re: Wrocławski wątek o aktualnych wyprzedażach 01.08.06, 18:31
      Byłam dzisiaj w Cubusie na Bielanach, jest spory wybór tiszrtów dla dorosłych i
      dzieci w atrakcyjnych cenach. Wyciągnięto z magazynów bluzeczki dziecięce z
      długimi rękawami po 15-20 zł, są też spodenki dresowe po 20 zł, większość bluz
      dresowych po 30 zł, duży wybór tiszercików z kr. rękawem po 15 zł.
      W Bartku obniżka 30% i jest jeszcze duży wybór rozmiarówki Superfitów - ja
      kupiłam sandałki dla córki do przedszkola - ze 149 przecenione na 109 zł - mała
      nie chciała ich zdjąć w domu, więc wątpię, aby dotrwały w idealnym stanie do
      1.09. smile)).

Dziewczyny, dajcie znać jak znajdziecie jeszcze coś fajnego, bo ja robię sobie
      kolejną wakacyjną przerwę i wracam nad morze smile))
    • pia_ Coccodrillo 04.08.06, 13:24
      Wyprzedaż do 50%, choć przeważnie najfajniejsze ciuszki obniżone są tylko o
      20-30%. Ale wyciągneli tez rzeczy z poprzednich sezonów i tu ceny są bardzo
      niskie. Ja zaszalałam i kupiłam 1 parę klapek-espadryli wyszywanych muszelkami
      za 5 zł i drugą parę espardyli w paseczki za 1 zł smile. Mam nadzieję, że kiedyś
      rozmiar 28 i 30 się nam przyda smile
    • czarna_maruda 5.10.15 zawsze omijałam ale... 14.08.06, 22:17
      wlazłam tam wczoraj
      Kupiłam fajne portki z płótna ocieplone warstwą bawełny na chłodniejsze dni
      jesieni jak znalazł
      Różowe pumpy, nogawki ściągane gumeczką, rozpinane w kroku. Do rozmiaru 86, ale
      ten 86 to jakiś duży myślę że spoko na 92 byłyłby dobre
      Cena 14,95
    • pia_ Quadri Foglio 18.08.06, 15:07
      Wyprzedaże 30-50% i tu uwaga: na wszystkich przecenionych rzeczach jest metka
      ogłaszająca 50% obniżkę, ale jak poszłam do kasy z cudnym tiszercikiem na
      przyszły rok dla siostrzeńca to okazało się, że z tyłu metki była uwaga o
      przecenie 30%. Naprawdę można coś wybrać dla dzieciaków: wyciągneli oczywiście
      wszystkie niedobitki jesienno-zimowo-wiosenne z ubiegłych sezonów, ale jest
      także duży wybór przecenionych letnich rzeczy. Bardzo fajny był zestaw (r 122 i
      128) bluza dresowa rozpinana + bluzeczka z dł rękawem + spodnie dresowe wszystko
      w tonacji szaro-biało-różowej, w sam raz do przedszkola czy szkoły - ze 119 zł
      przecenili go o połowę. W koszu okazji trafiłam na na bardzo ładną i oryginalną
      kurtkę jesienną dla chłopca w kolorze jasnej oliwki - niestety był tylko rozmiar
      92 sad. Dzisiaj właśnie przyszła nowa kolekcja jesień-zima, ale dopiero
      rozpakowywali pudła, więc nie miałam okazji zerknąć.
      • mmala6 Re: Quadri Foglio 18.08.06, 15:10
        Pia, co to za sklep i gdzie, bo pierwsze slysze te nazwe.
        • pia_ Re: Quadri Foglio 18.08.06, 15:24
          No to trzeba nadrobić zaległości smile))
          Marka Quadri Foglio i od niedawna Dolphin wyrobiły sobie już dobrą renomę.
          Wzornictwo ok, ciuszki bardzo funkcjonalne i dobre jakościowo, niestety ceny są
          wysokie. Ale do dzisiaj z sentymentem wspominam 2-częściową kurtkę, którą
          kupiłam dla córki: kupiłam r. 92 i mała zaczęła w niej chodzić jak miała niecałe
          1,5 roku, a skończyła tej wiosny smile. Teraz użytkuje ją już mój siostrzeniec, a
          w podpince będzie niedługo chodzić córka znajomej. Więc wydatek można
          powiedzieć, że się zamortyzował. Aha, ja ratuję się kartą stałego klienta z 5%
          rabatem, albo różnymi akcjami promocyjnymi z rabatami 30%.
          www.koniczynka.com/
          • mmala6 Re: Quadri Foglio 18.08.06, 20:22
            o kurcze, ale fajne! juz wiem dlaczego nie ich nie znam.W Borku milion lat nie
            bylamwinkzakupy ciuchowe dla Mlodego robie na Bielnach, tam mam najblizej.
            Jakie sa tam ceny, podobne jak w H&M czy wyzsze? ile mniej wiecej kosztuje np
            kombinezon jednoczesciowy albo kurteczka zimowa(cena normalna bez promocji),
            wiesz moze?
            • martap10 Re: Quadri Foglio 19.08.06, 11:26
              Hej,milo Cie spotkacsmile
              Ceny tam sa sporo wyzsze niz w H&M, ale za to przeceny sa naprawde fajne. Ja
              kupowalam tam zawsze siostrzenicom (z przecen wlasnie), Miku jeszcze nic nie
              dostalsmile Ciuszki ich tez sa w Askocie na Sztabowej (nie wiem, czy na
              Krasinskiego tez), pani wczoraj mowila, ze spodziewaja sie ich kombinezonow
              zimowych lada dzien.Pozdrawiam Was mocno i usciski dla Matka!smile Podeslij kiedys
              jakies fotki chlopaka!smile
              • mmala6 Re: Quadri Foglio 19.08.06, 15:19
                Marto! milion lat!! chyba Cie widzialm pare dni temu na Kazimierza jak sie
                przygladalas "Zdrowej stopce" przez okno samochoduwink)Dzieki za info, jak
                kombinezon drozszy niz w H&M to nawet nie bede ogladac.Moze cos z przecen kupie
                na jesien, moze bedzie jeszcze ta kurteczka oliwkowa na 92 o ktorej Pia
                pisala.Choc Matus jeszcze w 86 urzeduje ale zobaczymy.Buzka wielka dla Ciebie i
                Mikusmile
                • martap10 Re: Quadri Foglio 20.08.06, 20:55
                  Magdosmile To ja jeszcze na chwilke.Nie bylam to ja na pewno,nie jezdze
                  tam,zreszta pare dni temu bylam raczej w szpitalu,bo Miku odnowil sie
                  ropien,niestety i mielismy znowu operacjesad Co do zakupowo,przerazaja mnie ceny-
                  na taka rzecz trzeba wydac ok.200 zl.A buty?Skandal...Ja mam kurtke Quadri po
                  siostrzenicy (oczywiscie musze miec kombinezon),ale w kolorze pistacji,wiec
                  sama rozumiesz,hehe-i tak wszyscy mysla,ze Miku to dziewczynasmileJa bym chetnie
                  kupila cos z przecen,gdybys cos widziala,daj znak! Calusy dla Was!smile
    • mama-smyka a KappAhl? 20.08.06, 22:30
      Czy ma jakieś ciekawe promocje? Jesienno-zimową kolekcję na półkach i
      wieszaczkach? smile
      • pia_ Re: a KappAhl? 21.08.06, 12:42
        Ja właśnie dzisiaj dostałam od nich katalog z kuponami rabatowymi na nową
        kolekcję jesień-zima. 30% rabacik jest nie do pogardzenia, więc pojadę i obadam
        sprawę smile.
        Ale z katalogu juz wiem, że kolorystyka podobna do tej w H&M czyli brąz, fiolet,
        bordo, oliwka.
        • mama-smyka Re: a KappAhl? 21.08.06, 14:42
          Ech, rabacik super, szkoda, że ja nie mam. sad
          Ale nie wiesz, czy te zimowe rzeczy, chodzi mi głównie o kombinezony 2
          częściowe oraz komplety czapka, szalik, rękawiczki, są już dostępne w sklepie?
          W sobotę jedziemy, nie wiem, czy mogę się nastawiać na fajne zakupki. smile
          • pia_ Re: a KappAhl? 21.08.06, 14:59
            W katalogu kombinezonów nie widziałam, za to kurtki są po 129 zł (r. 86-122). I
            są już zestawy czapka, szalik i rękawiczki. Cały czas jest 25% obniżki na
            wszystkie spodnie. A kupony mam dwa: jeden ważny od dzisiaj do 3.09, a drugi od
            4.09 do 10.09. Wiec mogę się podzielić smile. W tym tygodniu pojadę sprawdzić, czy
            są tam jakieś sensowne dresy dla mojego świeżo upieczonego przedszkolaka i
            zobaczę co jest.
            • mama-smyka Re: a KappAhl? 21.08.06, 18:21
              Poważnie??? A ta obniżka dotyczy WSZYSTKICH nie przecenionych rzeczy???
              Ja jadę do Wrocławia w piątek. Gdybyś faktycznie chciała się podzielić smile , to
              mamy mało czasu.
              Ale jesteś pewna, że do września nic nie będziesz tam kupowała?
              • pia_ Re: a KappAhl? 25.08.06, 14:17
                Oj za późno przeczytałam tego posta sad. A i tak kupon został juz dzisiaj
                zrealizowany przez moją znajomą.
    • agnesik190 Re: Wrocławski wątek o aktualnych wyprzedażach 25.08.06, 14:14
      Tiszerciki w Cubusie są już po 10PLN.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka