Dodaj do ulubionych

Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy?

05.08.06, 11:23
Wiem, że zależy to też od stopnia zużycia.
Ale np. czy warto dać ok 1600 zł za zestaw spacerówka + gondola (bez fotelika,
łączników itd), z czego godnola była używana 4 miesiące a spacerówka ok 2
miesięcy - przynajmniej tak mówi sprzedający.
Obserwuj wątek
    • anianj Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 11:25
      zapomniałam napisać, że zestaw ten zawiera oczywiście: obydwie budki, folie i
      śpiworek do spacerówki.
    • detinka Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 11:31
      TAk naprawdę to zależy od stopnia zużycia, najlepiej kupić największy wypas
      jaki jest możliwy, bo gdy będziesz chciała dokupić dodatki to ceny sa
      powalające np. fotelik używany paly ok. 400 zł, folia ok. 150 zł, deskorolka
      150, rowerek 200 itp a jeszcze śpiworek czy parasolka to się robi niezła sumka.
      My będziemy sprzedawać nasze Mutsy pod koniec roku i liczę na jakieś 2000 zł
      tzn. stelaż Mutsy Freerider + gondola z pościelą + spacerówka + osłona na nóżki
      + rowerek + śpiworek eskimo + orginalna przeciwdeszczówka + plecak + deskorolka
      dla starszego + płozy aby ze spacerówki zrobić fotelik bujaczek
      Więc chyba lepiej kupić coś wypasinego chyba że nie masz takiej potrzeby wink

LEO

MATYLDA
      • aaola Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 11:33
        folie do wóżka mam uniwersalna za 14zł i jest oksmile
    • aaola Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 11:32
      no nie wiem Ja za samę spacerówkę (nową) dałam 1555 (po rabatach) 1045 za stelaz
      i 510 z spacerówkę Nowa gondola kosztuje ok 500zł Także zaoszczędzasz 450zł
      Myślę że to za mało Na twoim miejscu kupiła bym nowy stelaż i spacerówkę a
      używaną gondole ale nie droższą niż 300zł Jesteś pewna że nie jest zniszczona i
      masz gwarancje
      pozdrawiam
      • detinka Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 11:36
        mnie się tez wydawało drogo ale z gondolka za 300 zł to chyba będzie problem .
        jak myślisz.
        Szkoda aaola, że już jedziesz po fotelik tobi bo ja zbieram pierwsze zamówienie
        maxi-cosi i przydałby mi sie ten fotelik a dla Ciebie rabat oczywiście.
        • magdaomar lepiej kupic nowa spacerowke 05.08.06, 11:47
          gondole uzywana aby miec gwarancje
        • aaola do deltinka 05.08.06, 12:00
          fotelik kupuje dopiero na zimesmile
          o jakim rabaciku mówimysmile
          • detinka Re: do deltinka 05.08.06, 12:14
            wysłałam info na prv (mail gazeta)wink
        • aaola Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 12:01
          co do gondolki za 300 może się na allegro uda kupic Ja w każdym bądz razie
          więcej niż 300 za uzywana bymnie dała wolałaby kupić nową
          • detinka Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 12:09
            No rozstrzał jest spory ale jeszcze musiasz trafić w kolorek a mój chodził koło
            400 zł tylu było chętnych, jak widać się udało

www.allegro.pl/search.php?closed=1&string=gondola+mutsy
            • magdaomar nie podobaja mi sie czerwone wozki 05.08.06, 12:15
              a Wam?
              • detinka Re: nie podobaja mi sie czerwone wozki 05.08.06, 12:17
                my mieliśmy czerwono czarnego bebecara i mam sentyment do koloru ale wózek
                zszarpał mi nerwy. Teraz mamy Mutsiaka srebrnego i kolor szarpie mi nerwy a
                wózek kocham wink
                • sdec Re: nie podobaja mi sie czerwone wozki 05.08.06, 12:47
                  Możesz napisać co jest nie tak z Bebecarem? Zastanawiam się nad zakupem
                  spacerówki właśnie tej firmy i wszelkie uwagi jej użytkowników sąmile widziane.
                  • detinka Re: nie podobaja mi sie czerwone wozki 05.08.06, 13:05
                    dołączam się do opinii forumowych mam pisałam o tym już w zeszłym roku ale
                    głównie to że skrzypiał miałam Trackera z plastikami, mimo psikania smarem
                    skrzypiał drażniąco i wykończyły nas koła, co chwilę uchodziło z nich powietrze
                    więc na bierząco pompowaliśmy na stacji, do tego poszło nam koło opona
                    strzeliła wyszedł z niej drut i przebił tak dwie dętki zanim to zauważyliśmy.
                    Mieliśmy pechowy egzemlarz poprostu. Do tego mała siedząc w spacerówce nie
                    widziała nic przez pałąk i jeszcze był CIĘŻKI bardzo ciężki. Najgorsze to to,
                    co zaobserwowałam w niejednym, bo mamy komis i prawie każdy po kilku miesiącach
                    miał "rozjechane" koła albo zcentrowane do środka albo chybotające się na boki,
                    szczególnie tył. Większość budek i pokryć wyblakła od słońca. Oryginalna
                    parasolka nie możliwa do stabilnego montażu tzn. byle powiew i leci na bok a
                    dokręcić się bardziej nie dało. Wreszcie torba, która niezależnie od tego co w
                    niej było, zwisała wygięta jakbyś wiozła tonę, a obciążona chusteczkami i
                    słoiczkiem Gerbera odpinała się na zatrzaskach przy raczkach.
                    Nasz model to 2004 ale jaki był śliczny smile
                    • boziaj a więc to o to chodziło z tym wózkiem ;) 05.08.06, 15:17
                      pamietam jak wystawiałaś go prawie nowego na allegro
                      rzeczywiście był piękny, sama zastanawiałam się czy nie licytować, ale wtedy
                      pisałaś, że sprzedajesz bo nie miesci się do bagaznika a poza tym jest
                      super wink...
                      notabene rzeczywiście w moim bebecarze tez nieco wyblakła budka (choć mało
                      zauwazalnie, no i mam dziecko-wampirka, które nie znosiło za młodu słoneczka,
                      więc budka była używana notorycznie), natomiast nic się nie zdecentrowało ani
                      nie skrzypi
        • aaola Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 12:16
          o gondolce będę myślec gdzieś pewnie za 1.5 roku (na razie jedno 8msc szczęscie
          mi wystarczy) Co do koloru to jesteś srednio wybredna przy zakupie na 4-6mscsmile
          pozdrawiam
          • detinka Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 12:19
            ja też kupiłam najpierw spacerówkę z wypasem a potem kolejno dla następniaka
            fotelik i gondolę .... korci mnie jednak sprzeadać Mutsy i kupić dla
            następniaka ABC Design Rodeo bo nas urzekł...
            • magdaomar ten abc rodeo jest super 05.08.06, 13:19
              lekki i taniutki ladne kolorki majasmile ja mieszkam w Poznaniu tutaj wszyscy maja
              Mutsy ale on jest ciezki, duzo po zlozeniu.Fajny jest x lander xa i tez
              taniutki ciezki.Ale nie ma wozka idealnegosmile w moim przypadku wozek musi byc
              lekki taki aby sie do bagaznika zmiescil i kosz sredniej wielkosci.Pozdrawiam
    • anianj Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 13:19
      może rzeczywiście lepiej kupię po prostu samą spacerówkę bo mój synek ma już
      skończone dwa latka więc gondola miała być kupowana tak na przyszłość, jakby się
      drugi skarbek miał pojawić - a to jeszcze wcale nie jest pewne smile

co do kolorów to mnie czerwony nie przeszkadza, ale musi być naprawdę czerwony a
      nie jakiś tam rdzawy czy coś takiego, blee
      za to baaaardzo podobają mi się: błękit i srebrny, ten co jest na aukcji jest
      właśnie błękitny... ale coż ponad 1500 tylko za gondolę i spacerówkę to chyba
      faktycznie za dużo

mam też lekką obsesję na kolor wiśniowy lub bordowy (zależy jak to widzi dany
      kolor), nie wiem nawet jaki to nr koloru z katalogu mutsy ale jeździ taki u mnie
      na osiedlu i widziałam też takie na mieście, jest naprwdę śliczny

w ogóle to zachorowałam strasznie na spacerówkę mutsy po nieudanych całkowicie
      lub po prostu mniej udanych innych wózkach, to byłby nasz dokładnie 10 wózek, i
      tu właśnie jest problem - mój mąż nie chce słyszeć o kolejnym wózku sad(( a ja
      się uparłam...

wiem, że nie jestem na tym forum sama smile
      • betty1234 Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 14:04
        Dokładnie - sama nie jesteś smile My też przerobilismy dość sporo wózków. Mutsy
        tez teraz mamy srebrny na stelażu free rider (wystawiony zreszta do
        sprzedania). Tylko czy aby jestes pewna, że chcesz dla dwulatka taką
        spacerówkę? Mi się wydaje, że jak wsadzę do niej Oskara (ma 2 latka i mc) to
        jest już troche do niej za duży.
        • detinka Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 14:25
          dwulatek w Mutsiaku, zwłaszcza spory to kiepski pomysł, nasza Matyśka ledwie
          się mieści, chyba że chcesz zmienić na 11 wózek smile
          • anianj Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 15:50
            nie już nie chcę zmieniać na 11 wózek, a przynajmniej na razie tek myślę, ten 10
            miałby być już tym ostatnim, cociaż chyba przy 7 mówiłam to samo...

co do dwulatka w mutsy to u mnie o tyle jest to możliwe, że mój synek nie jest
            dużym dzieckiem, waży zaledwie nie całe 11 kg i szybko na wadze nie przybiera...
            • aaola Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 16:14
              dla mnie wogóle kiepskim pomysłem jest spacerówka dla 2latka A od czego nóżki?
              Jeżeli musisz kupować to lepiej zwykłą parasolkęsmile
              • anianj Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 16:50
                nie chcę parasolki, w ramach małego, miejskiego wózka mamy chicco ponee plus,
                teraz chciałam wrócić do czegoś z dużymi kołami, skrętnymi lub właśnie skrętną
                osią jak ma mutsy
                a na własnych nóżkach to nie bardzo, bo moje dzieco lata na wszystkie strony i
                jest nie do opanowania, każdy spacer bez wózka kończy się dziką awanturą i
                waleniem głową w beton lub niesieniem wyrywającego się malucha na rękach do domu sad(
                • anianj Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 16:53
                  tak jeszcze co do parasolek to z ogromną radością ledwo co pozbyłam się tego
                  koszmarnego pliko p3

a typowe parasolki w postaci maclarenów itp. w ogóle odpadają bo po prostu nie
                  podobają mi się
            • detinka Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 16:21
              nasza Matysia dotyka w nim głową budki,mierzyłaś synka do wózka ?
              • anianj Re: Do jakiej sumy opłaca się kupić używane Mutsy 05.08.06, 16:58
                szczerze mówiąc to nie mierzyłam
                mój synek ma tylko ok 86 cm
                nigdy nie podchodziłam do wózka mutsy "na żywo", znam je bardziej ze zdjęć, jak
                bywałam w różnych sklepach to akurat chorowałam na inne wózki i na mutsy nie
                patrzyłam w ogóle
                dziś mieliśmy jechać oglądać tego z aukcji ale się rozmyśliłam przez tą
                wygórowaną cenę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka