Dodaj do ulubionych

bebe confort-czy warto?

22.08.06, 13:34
Właśnie stoję przed wyborem , który wózek kupić. Bardzo spodobał ma się bebe
confort trophy air 4 z gondolą windoo . Czy ktokolwiek z was ma taki lub coś
na ten temat wie , bo zastanawiam się czy jest warty tych pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • milla1 Re: bebe confort-czy warto? 22.08.06, 14:04
      Warto, warto.Swietny wózek, bardzo dobrze go wspominam.
      Jedyny minus dla mnie-córka wyrosła szybko ze spacerówki, w wieku 8 miesięcy
      musiałam się rozglądać za większym.I Nie rozkłada się na płaskosad
      • kasiol81 Re: bebe confort-czy warto? 22.08.06, 14:08
        Bawiłam się w nianię i jeden z dzidzuisiów miał ten wózek i dla mnie był
        makabrą.Jeszcze w wersjiz godnolą było ok, ale spacerówka to porażka.Maluch
        którego pilnowałam był drobny, w grudniu mial 9 m i za nim zapakowałam go do
        wozka w zimowych ubrankach i opatuliłam kocem byłam cała spocona , bo taka jest
        malutka spacerówka.Poza tym jesli regulujesz oparcie to razem z tym ida także
        nózki,siedzisko jest bardzo małe, i ciągle coś w kółkach podwójnych strzelało.
    • molaj Re: bebe confort-czy warto? 22.08.06, 15:30
      moja córka jeździła w gondoli (PRELUDE większa od WINDOO) prawie 10 miesięcy, w
      spacerówce prawie do dwóch lat, jeździłaby jeszcze dłużej, ale nie należy do
      małych dzieci, miałam stelaż TROPHY AIR6 (przednie skrętne koła) oczywiście
      wersja z pompowanymi kołami, dla mnie super wózek, jak będziesz chciała to
      prześle ci fotki na priv. pzdr Mariola

do kasiol81 jak koła podwójne trzeszczą tzn. że mechanizm do wymiany, jeżeli
      były pompowane, te niepompowane to zawsze będą trzeszczeć na piasku, kostce,
      chodniku itp. (spacery z koleżanką która miała takie ale w graco)
    • martabrzoza Re: bebe confort-czy warto? 23.08.06, 10:44
      dzięki za opinie. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś uwagi to proszę napiszcie je.
      Wszystkie rady mile widziane dla niedoświadczonych rodziców.
    • stania26 Re: bebe confort-czy warto? 23.08.06, 11:07
      Tez sie zastanawiałam nad tym wózkiem. Nie warto!!! Gondola ciężka a spacerówka
      mała. Na dodatek fatalnie sie rozkłada. Kupiłam Peg Perego A3 z mini gondolką i
      jestem b. zadowolona!! Pozdrawiam!!
      • mooh Re: bebe confort-czy warto? 23.08.06, 12:51
        Mam BBC na stelażu Trophy Avenue z kołami z tworzywa. Nie zdecydowałam się na
        pompowane, bo obawiałam się konieczności częstych wizyt w wulkanizacji. Obawy
        chyba były słuszne, bo kilka razy zdarzyło mi się wyciągać szkło w kołka.
        Tworzywo wróciło jednak do pierwotych kształtów i nie było kłopotu. Stelaż +
        gondola są łatwe w noszeniu: stelaż można założyć na ramię, gondolę z dzieckiem
        w środku do ręki i nie trzeba biegać dwa razy po schodach. W wersji ze
        spacerówką nie jest już tak dobrze, ale i tak uważam, że to bardzo dobry wózek.
        Mi przynajmniej się sprawdził.
    • ewa.mamaoli wątpliwości dot. siedziska 23.08.06, 17:25
      Ja mam BBC ale na stelażu High trek- wózek ogolnie jest extra. Stelaz super
      wygląda, lekko się prowadzi, przednie kolo jest skrętne, po zdjęciu siedziska
      stelaż łatwo się sklada, jest stosunkowo lekki- bez problemu wnosze codziennie
      na 2-gie piętro.

Pewne wątpliwości budzi jednak siedzisko ( a wydaje mi się że wszystkie
      siedziska BBC mają podobne- kubełkowe)- teraz mała ma 6 miesięcy ale użytkujemy
      spacerówkę od 4 miesiąca ze względu na refluks żołądkowo-przełykowy (po kons. z
      pediatrą- nie mogla leżeć na płasko bo się ciągle ksztusiła) i jak dotąd było
      ok, ale mała na mleku z piersi rośnie jak na drożdżach i mam wrażenie że za
      jakiś miesiąc dupka się jej na tym siedzisku nie zmieści.Chyba to siedzisko
      jest trochę za wąskie- porównywałam z wózkiem koleżanki marki CHICCO i tam na
      pupkę jest o wiele więcej miejsca..

Ciekawa jestem czy inne mamy też miały zastrzezenia do siedzisk....
      Chętnie poczytam bo nie wiem czy też nie będę zmuszona sprzedawać tego wzka za
      jakiś misiąc i szukać czegoś szerszego....
      • pipimax Re: wątpliwości dot. siedziska 23.08.06, 18:32
        A jakie masz siedzisko, bo ja przymierzam się do opery i zaniepokoiłaś mnie.
        • ewa.mamaoli HIGH TREK 23.08.06, 20:24
          nie jestem pewna ale wydaje mi się że we wszystkich modelach BBC siedziska są
          do siebie podobne i działaja na tej samej zasadzie- tzn. są to siedziska
          kubełkowe- przy zmianie nachylenia oparcia automatycznie dostosowuje się
          podnóżek, poza tym moje siedzisko nie rozkłada się do pozycji leżącej,w
          pozostałych modelach chyba też ale musisz zapytać w sklepie
        • ewa.mamaoli do MOLAJ 23.08.06, 20:28
          proszę przeczytaj moja opinię na temat siedziska i napisz czy nie miałaś
          problemu z jego szerokością ( a raczej płytkością) ????
      • milla1 Re: wątpliwości dot. siedziska 23.08.06, 21:33
        No własnie o tym pisałam wyzej, siedzisko starczyło mi do 8 miesiąca;/
        • ewa.mamaoli Re: wątpliwości dot. siedziska 24.08.06, 22:27
          a jaki wózek kupiłaś??? tzn co polecasz dla takiego dosyc dużego brzdąca???
          • milla1 Re: wątpliwości dot. siedziska 24.08.06, 23:24
            Kupiłam Wychamet Breaker ale to był najgorszy wózek na swiecie. Bardzo szybko
            zmieniliśmy na jane slalom i jestem zadowolona. Moja córka ma prawie 2 lata,
            wyglądem przypomina 3latkę a jest jej wygodnie i nawet śpi na spacerach.
    • kadyga Re: bebe confort-czy warto? 25.08.06, 20:15
      Nie warto. Miałam zarówno gondolę jak i spacerówkę (opera) przy pierwszym
      dziecku. Wózek wygląda super, ale niestety na tym jego zalety się kończą. Jest
      mały i niewygodny. Nie polecam.
    • alexsc Re: bebe confort-czy warto? 25.08.06, 20:46
      ja juz bym go nie kupiła. Miałam windoo na stelażu trophy air6 i tylko fotelik.
      Gondola wygodna dla dziecka ale nie podniesiesz oparcia nawet do pozycji
      pólezącej co dla naszej córeczki nie było zbyt fajnewink, poza tym stelaż
      skrzypi, nie wiem dlaczego, tak samo miałam w Bebecarze tracekr, wydaje mi sie
      ze te plastikowe łączenia na rurkach dają taki efekt. I nawet jak dziecko
      zaśnie to łatwo je wybudzić gdy ruszasz wózkiem. Po pół roku uzytkowania (nawet
      wczesniej) rączka zaczęła sie jakby lasowac, i na rękach zostawały takie grudki
      gumowe. Nie polecam. acha a fotelik creatis i jego montaż w samochodzie to dla
      mnie była istna porażka!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka