Dodaj do ulubionych

duzy kojec

23.08.06, 19:49
szukam duzego kwadratowego kojca z siateczka
co mozecie dpradzic?
Obserwuj wątek
    • milla1 Re: duzy kojec 23.08.06, 21:43
      Ja kupiłam dla córki Brevi, ten największy kwadratowy. Wszystko byłoby ok gdyby
      nie fakt, że Mała absolutnie nie chciała w nim siedzieć.Któregoś dnia wygryzła
      dziurę w barierce (miała z 8 miesięcy) i tym sposobem musiałam sobie kojec
      odpuścićwink
    • primka Arti 24.08.06, 00:49
      My mamy Arti, nie pamiętam jak się nazywa ten model.
      Wymiary 105cm na 105cm, czyli bardzo duży.
      Polecam.
      • iwciab CAM 28.08.06, 12:42
        Polecam kojec firmy Cam, służy już drugiemu naszemu dzoecku i jest naprawde
        spory
    • schiriou Re: duzy kojec 28.08.06, 13:36
      mam duży kojec którego nie używam i mogę go odsprzedać,tylko ceratka na brzegach
      jest zniszczonasadJeśli jesteś zainteresowana to napisz na priv-mogę wysłać zdjęcia
    • w-ella Re: duzy kojec 28.08.06, 14:02
      My mieliśmy z firmy Brevi 105x105, ale długo nie posłużył, kupiliśmy jak synek
      miał 10m-cy, tam stawiał pierwsze kroczki. ale jak juz podrósł tak że miał
      barierkę na wysokości ust - zaczął wygryzać pierwsze dziury, później to był
      sygnał że chce wyjść, bo w przeciwnym razie dziury robił coraz większe i
      wydłubywał gąbkę.
      kojec to rzecz bardzo przydatna, ale trochę nieprzemyślana pod względem użytych
      materiałów - patrz cienka ceratka na barierce.
      pozdrawiam.ela
    • mama-smyka Re: duzy kojec 28.08.06, 17:48
      Spory ma Brevi, nazywa się Europa, ale jeszcze większy ma CAM - model America,
      naprawdę porównywałam centymetry, kiedyś nawet robiłam im fotki, gdy stały obok
      siebie - bo akurat wymienialiśmy Brevi na Cama, Brevi miał wewnątrz taką
      zabawkę-zegar i ona miała koszmarnie ostre 2 elementy!
      Równie duży jest Arti - ten kwadratowy, no ale nie prezentuje się już tak jak
      CAM i nieco gorzej składa.
      A jesteś na 100% pewna, że chcesz taki z siateczką?
      Ja początkowo w ogóle nie wyobrażałam sobie innego, drewniane nie pasowały mi
      do mieszkania big_grin i wydawały mi się takie jakieś badziewne, przeszliśmy przez 5
      różnych smile aż w końcu kupiłam taki ogromny drewniany - i to dopiero był strzał
      w 10-tkę!
      Ta siateczka mimo wszystko mocno ogranicza dziecku widoczność na świat, choć
      dopiero około 8-10 miesięcy dziecku zaczyna to przeszkadzać.
      W takim ze szczebelkami wszystko dobrze widać (na czele z dzieckiem), jest
      niesamowicie dużo miesca (dziecko nie czuje się jak w klatce), w kazdym miejscu
      może się podciągnąć do stania (a nie tylko w 2 czy 3 rogach) i w ogóle dla
      mnie jest genialny, drugiemu dziecu od razu kupię mega wielki kojec ze
      szczebelkami i ochraniczem, takim z dnem - jest wtedy mięciutko. smile
      • dzidzia_ch Re: duzy kojec 28.08.06, 18:06
        a gdzie mozna ogladnac taki drewniany?
        czy ochraniacz nie ogranicza dziecku widocznoci?
        • mama-smyka Re: duzy kojec 28.08.06, 23:30
          Na żywo to nie wiem, na pewno są na Allegro, nawet takie naprawdę duuuże, na
          pół pokoju. smile Gdy nasz mały korzystał z kojca, wpadliśmy na taki właśnie
          pomysł, by zamówić u producenta tych kojcy kojec o wymiarze ok. 3mx2m big_grin , ale
          wtedy się nie dało, bo nie miał atestu na taki model no i sprawa umarła - a
          szkoda, bo to fajny pomysł, mamy spory duży pokój i akurat by nam się ten kojec
          ładnie wkomponował w środek. smile
          Ochraniacz nie ogranicza widoczności, bo nawet na siedząco dziecko ma główkę
          znacznie ponad nim, nasz miał ok. 35cm wysokości.
          O, nawet jest ta sama firma na ALlegro - Alfa-Plus. smile Kupowaliśmy u nich nasz
          kojec, ale mniejszy, miał chyba 110x130cm (6- lub 8-kątny, już nie pamiętam),
          no i kosztował z ochraniaczem równe 250zł.
          O ochraniacz musiałabyś zapytać, bo nic o nim nie wspominają w aukcji.
          Fajnie, że zmądrzeli i opracowali takiego giganta. smile Ja na pewno kupię przy
          dugiej dzidzi. smile
          O, tu zajrzyj: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=123041173
          A ten jest podobny do tego naszego, troszkę inaczej wykończony, ale ma
          ochranicz: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=123476304
          A tu jeszcze producent kojcu bez dna, można postawić w ogrodzie na trawie lub w
          domu na dywanie - też fajne, w sumie miałabym kłopot z wyborem smile
          aukcja.onet.pl/show_item.php?item=121847630
          • peilin Re: duzy kojec 29.08.06, 11:26
            Uzywam kojca Bebe Comfort. Nie byl najwiekszy, ale wydawal mi sie bardzo
            pozadny. Zostal zakupiony, gdy moje dziecko mialo 3-4 miesiace i uzywamy go do
            tej pory (teraz moje dziecko ma 11 msc). Wydaje sie bardzo bezpieczny - jak na
            razie nie udalo jej sie wygryzc ani zrobic zadnej dziury. Nie siedzi tam caly
            dzien, tylko w sytuacjach, gdy musze cos zrobic i mam jak jej pilnowac. Dla nas
            to byl bardzo dobry zakup.
            Pozdrawiam
            • agang Re: duzy kojec 27.10.06, 20:33
              no ja akurat w salonie i kuchni mam płytki i drewniany kojec odpada, a
              zastanawiałam sie nad tym małym bo wydawał mi sie przytulniejszy, a widze że
              wszystkie polecacie jak największe. Kupuje z zamiarem wkładania tam dziecka
              awaryjnie np. na pół godziny, jak cos trzeba zrobić, ale właśnie z drugiej
              strony te małe kojce tak ze zdjecia jakoś tak "wywrotnie" wyglądają i dlatego
              nie wiem jaki mam kupić
              • mama-smyka Re: duzy kojec 27.10.06, 22:41
                Ja też mam płytki, ale co z tego?
                Mieliśmy drewniany kojec z podłogą na której był ochranicz zszyty z
                ochraniaczem na szczebelki - super sprawa.
    • kotka.szrotka Re: duzy kojec 27.10.06, 20:42
      Mamy taki drewniany z 8 elementów. Jest super. Zajmuje niemal pół pokoju, ale
      młody siedzi w nim bez ataków klaustrofobii i jest gdzie rozłożyć zabawki. Jest
      bezpieczny i spokoju mogę wyjść do kuchni. Z tym, że pod spodem mamy dywan.
      Poza tym, na lato to jest super sprawa do ogrodu. Tylko trzeba uważać na śruby
      mocujące element i dobrze przykręcić, nasz lubi przy nich kombinować.
    • magdek2 CAM 27.10.06, 20:54
      u nas sprawdził się idealnie, jeszcze teraz jak muszę coś zrobic a jest to
      niebezpieczne dla małej to wsadzam ją do niego i tam sobie czyta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka