dzidzia_ch 23.08.06, 19:49 szukam duzego kwadratowego kojca z siateczka co mozecie dpradzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milla1 Re: duzy kojec 23.08.06, 21:43 Ja kupiłam dla córki Brevi, ten największy kwadratowy. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że Mała absolutnie nie chciała w nim siedzieć.Któregoś dnia wygryzła dziurę w barierce (miała z 8 miesięcy) i tym sposobem musiałam sobie kojec odpuścić Odpowiedz Link Zgłoś
primka Arti 24.08.06, 00:49 My mamy Arti, nie pamiętam jak się nazywa ten model. Wymiary 105cm na 105cm, czyli bardzo duży. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwciab CAM 28.08.06, 12:42 Polecam kojec firmy Cam, służy już drugiemu naszemu dzoecku i jest naprawde spory Odpowiedz Link Zgłoś
schiriou Re: duzy kojec 28.08.06, 13:36 mam duży kojec którego nie używam i mogę go odsprzedać,tylko ceratka na brzegach jest zniszczonaJeśli jesteś zainteresowana to napisz na priv-mogę wysłać zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: duzy kojec 28.08.06, 14:02 My mieliśmy z firmy Brevi 105x105, ale długo nie posłużył, kupiliśmy jak synek miał 10m-cy, tam stawiał pierwsze kroczki. ale jak juz podrósł tak że miał barierkę na wysokości ust - zaczął wygryzać pierwsze dziury, później to był sygnał że chce wyjść, bo w przeciwnym razie dziury robił coraz większe i wydłubywał gąbkę. kojec to rzecz bardzo przydatna, ale trochę nieprzemyślana pod względem użytych materiałów - patrz cienka ceratka na barierce. pozdrawiam.ela Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: duzy kojec 28.08.06, 17:48 Spory ma Brevi, nazywa się Europa, ale jeszcze większy ma CAM - model America, naprawdę porównywałam centymetry, kiedyś nawet robiłam im fotki, gdy stały obok siebie - bo akurat wymienialiśmy Brevi na Cama, Brevi miał wewnątrz taką zabawkę-zegar i ona miała koszmarnie ostre 2 elementy! Równie duży jest Arti - ten kwadratowy, no ale nie prezentuje się już tak jak CAM i nieco gorzej składa. A jesteś na 100% pewna, że chcesz taki z siateczką? Ja początkowo w ogóle nie wyobrażałam sobie innego, drewniane nie pasowały mi do mieszkania i wydawały mi się takie jakieś badziewne, przeszliśmy przez 5 różnych aż w końcu kupiłam taki ogromny drewniany - i to dopiero był strzał w 10-tkę! Ta siateczka mimo wszystko mocno ogranicza dziecku widoczność na świat, choć dopiero około 8-10 miesięcy dziecku zaczyna to przeszkadzać. W takim ze szczebelkami wszystko dobrze widać (na czele z dzieckiem), jest niesamowicie dużo miesca (dziecko nie czuje się jak w klatce), w kazdym miejscu może się podciągnąć do stania (a nie tylko w 2 czy 3 rogach) i w ogóle dla mnie jest genialny, drugiemu dziecu od razu kupię mega wielki kojec ze szczebelkami i ochraniczem, takim z dnem - jest wtedy mięciutko. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: duzy kojec 28.08.06, 18:06 a gdzie mozna ogladnac taki drewniany? czy ochraniacz nie ogranicza dziecku widocznoci? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: duzy kojec 28.08.06, 23:30 Na żywo to nie wiem, na pewno są na Allegro, nawet takie naprawdę duuuże, na pół pokoju. Gdy nasz mały korzystał z kojca, wpadliśmy na taki właśnie pomysł, by zamówić u producenta tych kojcy kojec o wymiarze ok. 3mx2m , ale wtedy się nie dało, bo nie miał atestu na taki model no i sprawa umarła - a szkoda, bo to fajny pomysł, mamy spory duży pokój i akurat by nam się ten kojec ładnie wkomponował w środek. Ochraniacz nie ogranicza widoczności, bo nawet na siedząco dziecko ma główkę znacznie ponad nim, nasz miał ok. 35cm wysokości. O, nawet jest ta sama firma na ALlegro - Alfa-Plus. Kupowaliśmy u nich nasz kojec, ale mniejszy, miał chyba 110x130cm (6- lub 8-kątny, już nie pamiętam), no i kosztował z ochraniaczem równe 250zł. O ochraniacz musiałabyś zapytać, bo nic o nim nie wspominają w aukcji. Fajnie, że zmądrzeli i opracowali takiego giganta. Ja na pewno kupię przy dugiej dzidzi. O, tu zajrzyj: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=123041173 A ten jest podobny do tego naszego, troszkę inaczej wykończony, ale ma ochranicz: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=123476304 A tu jeszcze producent kojcu bez dna, można postawić w ogrodzie na trawie lub w domu na dywanie - też fajne, w sumie miałabym kłopot z wyborem aukcja.onet.pl/show_item.php?item=121847630 Odpowiedz Link Zgłoś
peilin Re: duzy kojec 29.08.06, 11:26 Uzywam kojca Bebe Comfort. Nie byl najwiekszy, ale wydawal mi sie bardzo pozadny. Zostal zakupiony, gdy moje dziecko mialo 3-4 miesiace i uzywamy go do tej pory (teraz moje dziecko ma 11 msc). Wydaje sie bardzo bezpieczny - jak na razie nie udalo jej sie wygryzc ani zrobic zadnej dziury. Nie siedzi tam caly dzien, tylko w sytuacjach, gdy musze cos zrobic i mam jak jej pilnowac. Dla nas to byl bardzo dobry zakup. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agang Re: duzy kojec 27.10.06, 20:33 no ja akurat w salonie i kuchni mam płytki i drewniany kojec odpada, a zastanawiałam sie nad tym małym bo wydawał mi sie przytulniejszy, a widze że wszystkie polecacie jak największe. Kupuje z zamiarem wkładania tam dziecka awaryjnie np. na pół godziny, jak cos trzeba zrobić, ale właśnie z drugiej strony te małe kojce tak ze zdjecia jakoś tak "wywrotnie" wyglądają i dlatego nie wiem jaki mam kupić Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: duzy kojec 27.10.06, 22:41 Ja też mam płytki, ale co z tego? Mieliśmy drewniany kojec z podłogą na której był ochranicz zszyty z ochraniaczem na szczebelki - super sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: duzy kojec 27.10.06, 20:42 Mamy taki drewniany z 8 elementów. Jest super. Zajmuje niemal pół pokoju, ale młody siedzi w nim bez ataków klaustrofobii i jest gdzie rozłożyć zabawki. Jest bezpieczny i spokoju mogę wyjść do kuchni. Z tym, że pod spodem mamy dywan. Poza tym, na lato to jest super sprawa do ogrodu. Tylko trzeba uważać na śruby mocujące element i dobrze przykręcić, nasz lubi przy nich kombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 CAM 27.10.06, 20:54 u nas sprawdził się idealnie, jeszcze teraz jak muszę coś zrobic a jest to niebezpieczne dla małej to wsadzam ją do niego i tam sobie czyta Odpowiedz Link Zgłoś