Dodaj do ulubionych

Jakie adidasy?

02.09.06, 22:38
Dziewczyny, jakie adidasy poleciłybyście dla małego sportowca, który ciągle
kopie piłkę? Do tej pory wolałam kupować skórzane trzewiki, ale odkąd syn
zainteresował się piłką przydałyby się adidasy. No i oglądam i nie wiem:
adidas, nike, a może jakieś tańsze typu Haker, które polecacie? Ważne dla
mnie jest, aby stopa w nich się nie pociła. Doświadczone mamy co polecacie?
Obserwuj wątek
    • feng_shui_o.k Re: Jakie adidasy? 02.09.06, 23:05
      Czesc Iwek. Kasia miala malenkie Nike i mimo, ze nosila je tylko kilka dni,
      dalo sie zauwazyc, ze nozka w nich poci sie minimalnie (kupilam je na
      zimniejsze letnie dni). Nasz Mala w nich wlasnie zaczela chodzic smile. Teraz ma
      Reeboki i tez sa super, choc najczesciej nosi jeszcze sandaly Bata, na zmiane z
      nowymi bucikiami jesiennymi Gufo.
      Na pewno nie kupilabym Hakerow, sa beznadziejnie wykonane, tandetny surowiec,
      szczegolnie jesli maja sluzyc do uprawiania sportu smile. W koncu w lepszych
      butkach mniejsza szansa kontuzji. Ja polecam Bate, wiem, ze maja jakies
      adidaski, albo ktores z adidasow, pumek, nikow lub wlasnie reebok. Widzialam
      tez sliczne geoxy, ale cena tez o wiele wyzsza.
      Pozdr. Asia
      • iwek33 Re: Jakie adidasy? 02.09.06, 23:10
        Cześć!!! Dawno Cię nie było! Dziękuję za porady!
        • karol987 Re: Jakie adidasy? 02.09.06, 23:17
          Hej Iwek.
          Mój synek ma adidasy firmy Wishot ogromnie polecam.W środku całkowicie skórzane
          i nóżka sucha kiedy zdejmujemy buciki.
          W zeszłym roku miałam Adidasa i tez było dobrze.
          Pozdrawiam.
          Szczęśliwa użytkowniczka Chicco Caddysmile
        • feng_shui_o.k Re: Jakie adidasy? 02.09.06, 23:18
          Bo gory mnie tak wciagnely, ze nawet laptopa nie mam czasu odpalac, a ze teraz
          kilka dni jestem w Ustce, a morze to mniejsza fascynacja, to sobie czytam i
          pisze.... smile
          Ja z kolei zastanawiam sie nad zimowymi bo widzialam super butki z Ecco,
          Naturino, superfit i Bartka i nie wiem co wybrac. Jakie kupowalas na zime?
          Pozdr. Asia
          • iwek33 Re: Jakie adidasy? 03.09.06, 00:31
            Starszemu w zeszłym roku kupiłam Naturino ( 199 zł-to podobno była okazyjna
            cena) ale nie żałuję ani złotówki. Całą zeszłą zimę przechodził, miał ciepłą,
            suchą nogę nawet jak była chlapa i ciapraka na dworze, i co najlepsze butki
            mają super podeszwę, w ogóle się nie ślizgała ( młody był z tego powodu mniej
            zadowolony), przez cały rok noga urosła mu tylko pół centymetra i w tym roku
            jeszcze spokojnie pochodzi w tych Naturino, bo kupilam z zapasikiem. A małemu
            właśnie wymyśliłam Geox ( i tu trochę panikuję, bo Pia pisała o zimnych nóżkach
            Jej córeczki w Geoxach) ale jakby co, mam jeszcze Antylopy po starszym i
            powinny być dobre, więc spoko. Chciałabym jeszcze starszemu kupić jakieś
            tradycyjne trapery ze skóry, chyba też wybiorę Antylopy, ale zobaczymy.
            • feng_shui_o.k Re: Jakie adidasy? 03.09.06, 21:40
              widzialam kilka fajnych modeli Naturino, tylko ktore dobre? Musimy miec
              nieprzemakajace. Ciekawa jestem czy Bartek tez robi kozaczki na chlape, bo
              jednak troche tansze sa, ale jakbym Naturino z 199 zl spotkala to kupie smile
              Pozdr.i dzieki
              • iwek33 Re: Jakie adidasy? 03.09.06, 21:48
                Ja kupiłam te Naturino u koleżanki z tego forum, sprzedaje nowe buciki w
                atrakcyjnych cenach, wystawia ( lub wystawiała, nie wiem) też na allegro.
                A model taki jak ten:
                www.allegro.pl/item124732998_buty_dzieciece_naturino_rainstep_zimowe_roz_28.html
                • feng_shui_o.k Re: Jakie adidasy? 15.09.06, 23:40
                  Fajne, ale widze, ze rozmiarowka juz dla wiekszych, takich jak Twoj synek.
                  Kasia ma rozmiar 22. Ale widzialam cos podobnego. Na razie na szczescie eszcze
                  prawie lato. jakbym nie kupila to mam obczajone na Krupowkach za 150-180 zl
                  bardzo fajne buciki. ktore nosza tamtejsze dzieci, (tez z gore-texem i innym
                  ktorego nazwy nie pamietam), a jak wiadomo zima na Podhalu trwa az 130 dni, a
                  wiec butki maja czas przejsc chrzest deszczowo- chlapowo- sniegowy i podobno
                  zdaja egzamin.
                  pozdr. Asia
                  • mama.zosi75 Re: Naturino 16.09.06, 09:12
                    Ja o Naturino - po przeczytaniu samych pozytywnych opinii wybralam właśnie
                    takie, kupiłam je za 195 zl w Poznaniu (bardzo ładne - bordowe na rzepy), gdzie
                    w sklepach Bartka są nawet za 160 zl, może w Warszawie jest podobnie? Nie radze
                    Ci czekać - potem będa już tylko z nowej kolekcji.
                    Ps.mam wyrzuty, że namawiałam Cię kiedyś na kubek Nuk, bo nam juz się zepsuł -
                    ten super system przestał działać, albo działa od czasu do czasu.Mam
                    nadzieję,że kupilaś inny. Ja juz nawet nie próbuję szukać kolejnego...
                    • feng_shui_o.k Re: Naturino 16.09.06, 14:21
                      Czesc mamo Zosi smile. Kubek kupilysmy Gerbera Suzzy's Zoo i jest calkiem o.k.
                      choc trzeba bardzo uwazac jak sie zakreca i nie wlewac na raz wiecej niz troche
                      ponad polowe, bo wtedy czasem cieknie- tak jakby spod nakretki. te kubki
                      wszystkie takie same sa- kazdy ma jakies wady i zalety wink. Ja juz tez
                      mimo "kapkania" (tak Kasia mowiwink nawet nie mysle o innym, bo szkoda kasy.
                      Nasz Mala i tak sie czasem z niego zakrztusza, a najladniej pije jak jej
                      trzymam zwykly plastikowy kubeczek, a juz filizanka- to jest to wink!
                      Z tymi butami to masz chyba racje- jak nie kupie teraz to potem bedzie "super"
                      cena, ale jesli uda mi sie kupic te w Zakopanem to bedzie o.k. bo cena nowej
                      kolekcji nie jest wysoka. Ze starej byly nawet za 110 zl ale nie bylo rozm.
                      Mamo Zosi, a probowalas juz te Naturino? Co sadzisz o ich nieprzemakalnosci?
                      dzieki. pozdr. Asia
                      Kasia zaszczycila nas swoim przyjsciem na Swiat 17.03.2005 o godz. 15.26 :_)
                      Kochamy Cie Mały Łobuzie :_)
                      • mama.zosi75 Re: Naturino 16.09.06, 16:42
                        Uff...smile całe szczęście,że nie kupiłaś tego Najdroższego Magicznego Kubka (ceny
                        w Smyku są duuużo wyższe niż np. w sklepach Akpolu), Zosia też w domu bardzo
                        ładnie pije ze szklaneczki (sama ją trzyma, albo uzywa słomki), gorzej na
                        spacerze... A Naturino jeszcze nie wypróbowałam, bo Zosia jest prawie
                        rówieśniczką Kasi, więc nie miała okazji chodzić po śniegu. Tak jak pisałam -
                        oparłam się na opiniach z forum, nikt nie skarżył się na zimne nózki (tak jak w
                        przypadku Geoxów)i śliskie podeszwy (Ecco)(A o nieprzemakalności czytałam, ze
                        można je ponoć wsadzić do miski z wodą i w środku sucho). No i oczywiscie
                        skorzystałam z okazji, co prawda czaiłam się na zakupy w outlecie we Wrocławiu,
                        ale kto wie, czy coś bym tam dostała. Udanych zakupów i przeprowadzki w góry!
                        • feng_shui_o.k Re: Naturino 16.09.06, 18:03
                          No to mialam farta z tym kubkiem, choc nasz tez idealny nie jest niestety.
                          A ja myslalam, ze Ty juz zdazylas przetestowac te Naturino, a Zosia taka
                          Malenka jak Kasia wink)))))
                          Kasia juz jest duza wlasciwie, bo jutro konczy 1,5 roku smile
                          W takim razie poszukamy tych Naturino, bo o Geoxach tez slyszalam rozne zdania.
                          Dzieki za mile slowa smile
                          Pozdrawiam. Asia
        • monika_wroclaw Re: Jakie adidasy? 02.09.06, 23:18
          Iwek, ja przy mojej trójce to sporo już różnych butków sportowych kupowałam,
          ale zdecydowanie najlepsze okazały się adidasy, najtrwalsze i nóżki się im nie
          pocą, nike też super, ale na przykład Mai właśnie zaczęła odklejać się
          podeszwa, mimo, że niewiele w nich chodziła. Alek w swoich ostatnich adidasach
          chodził przez rok ( noga mu nie rosła ) i nadal wyglądają jak nowe, prałam je
          wielokrotnie w pralce i nic się nie dzieje i stopy nigdy mu się w nich nie
          spociły.
          Nina też najbardziej lubi chodzić w adidasach, chyba jest jej najwygodniej...

pozdrawiam
          • iwek33 Re: Jakie adidasy? 03.09.06, 00:23
            Dziękuję Wam dziewczyny serdeczniesmile)))
            • kaliaa Re: Jakie adidasy? 03.09.06, 09:55
              my jako pierwsze butki kupilysmy nike i wydaja sie byc ok
              • jonaska Re: Jakie adidasy? 16.09.06, 20:22
                mój synek miał ostatnio adidasy good year i były super. mimo,że zdarł je
                doszczętnie, zdarł całe czubki itp, to nie odkleił sie nawet ociupinke nosek na
                czubku. szczerze polecam. teraz kupiliśmy reeboki czarne i masakra..ma je 3
                miesiące i całe noski z przodu się poodklejały. napisy z tyłu sie starły (nie
                ma to dla mnie znaczenia, ale nie powinno tak się stac w butach za 180zł). lipa
                straszna, nie kupię więcej reeboków dziecku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka