Dodaj do ulubionych

Chicco CT 0.4 czy CHICCO Ponee XS?????pomóżcie

07.09.06, 08:06
------------------------------------------------------------------------------
--
Witam!!po przeczytaniu wiekszosści postów dostałam kociokwikusmile))nie moge sie
zdecydowac..zamierzam kupic lekka spacerowke dla naszego 7-miesiecznego
synka,,Synek jest duzy jak na swoj wiek-ma 80 cm i wazy okolo 10 kg.Pierwsze
miesiace synek przelezal w starej wersji chicco-wozka
wielofunkcjonalnego,ktora dostalismy od mojej siostry,wersja z 2000 roku-
Mundial( wychowalo sie w niej 3 dzieci)smile))zastanawiam sie teraz czy kupic
wersje tej firmy CT 0.4 CZY ponee xs...Jak myslicie ,ktora wersja lepsza dla
naszego synka..Czy obie rozkladaja sie do pozycji lezacej??do wersji CT 0.4
MOZNA JUZ DOKUPIC PAŁAK ZA 40 ZŁ..pomozcie,bo naprawde jestem juz
skonfundowana(lubie to smiesznie brzmiace słowosmile))doradzcie...z gory
dziekuje...

aha,wklejam linki z wozkami
www.allegro.pl/item123105225_wozek_chicco_ponee_xs_nowy_model_2006_promocja.ht
ml
www.allegro.pl/item125151333_chicco_ct_04_wozek_okrycie_folia_kolekcja_2007.ht
ml

Obserwuj wątek
    • malizka Re: Chicco CT 0.4 czy Ponee XS????? 07.09.06, 11:42
      na zimę to żaden z tych nie będzie dobry,bo mają za małe kółka i nie mają
      solidnej budki osłaniającej przed zimnem, a zima tuż tuż. Napisałaś że mały ma
      7 miesięcy więc ja radziałabym poczekac do wiosny i wtedy kupić 1 z tych
      chicco, a teraz jeszcze pojeździć tym starym wielofunkcyjnym, na pewno jest
      solidniejszy. My mamy chicco Xs, kupilismy wiosną jak mała miała 14 miesiecy.
      Pozdrawiam mama Oliwii
      • anianj Re: Chicco CT 0.4 czy Ponee XS????? 07.09.06, 11:59
        chicco ct 0.4 ma akurat dość duże i grube, podwójne koła, chyba jedne z
        największych wśród parasolek

co do budkito się zgodzę, jest mała i niezbyt zasłania dziecko
    • koma.edziecko Re: Chicco 07.09.06, 14:25
      Z tych dwóch to CT 0,4 jest lepszy,ma szerokie siedzenie i rozkładany podnózek.
      Ponee jest wielkości wózka dla lalek,ma wąziutkie siedzonko,nie ma podnóżka
      więc jak dziecko zaśnie to mu nóżki zwisają,często na allegro sprzedają ze
      złamaną rączką więc chyba nie jest zbyt wytrzymały,poza tym żeby podbić
      przednie kółka trzeba nacisnąć nogą na bagażnik,dla mnie beznadzieja.
      A na Twoim miejscu nie upierałabym się tak bardzo przy Chicco,bo jak każda
      firma ma mniej i bardziej udane modele,na zimę jeśli możesz to zostaw sobie
      jeszcze ten wielofunkcyjny a nowy używaj tylko jako dodatkowy.
      • czarna_maruda Re: Chicco 07.09.06, 16:47
        Mamy CT 0.4 ja jestem bardzo zadowolona i mogę z czystym sumieniem go polecić
        ale kupiłam go dla piętnastomiesięcznej córki, która część czasu na spacerach
        spędza na własnych nogach. Nie wsadziłabym tak siedmiomiesięczniaka-niby to
        spacerówka ale siedzisko parasolki, nie ma pałąka. Na zimę i tak zostawiliśmy
        sobie spacerówkę z wozka wielofunkcyjnego na pompowanych kołach.
        Może kupcie wózek dopiero na wiosnę?Taka moja rada
        Pozdrawiam
    • schiriou Chicco CT 0.4 07.09.06, 18:55
      My mamy XS i nie jest tak jak pisała koma.edziecko,że trzeba naciskać kosz żeby
      wózek podbić.Jest lekki,łatwo się nim manewruje,Staś go lubi,ale to raczej wózek
      krótkospacerowy,marketowy i ma słabe resory.Wydaje mi się,że na zimę będzie
      lepsze CT 0.4.
      • ashera Re: Chicco CT 0.4 08.09.06, 08:53
        Zeszłą zimę jeździliśmy ct04, jak chodniki są nie odśnieżone to daleko nie
        pojedziesz. Śnieg wchodzi między kółka i wózek nie jedzie tylko się ślizga.
        • czarna_maruda Re: Chicco CT 0.4 08.09.06, 12:11
          I o to chodzi.
          W zimie najlepiej sprawdzają się duże, pompowane koła
          CT 0.4 jest naprawdę super, ale z Bartatiną jeszcze się przeprosimy zimą
          • greatperla Re: Chicco CT 0.4 08.09.06, 12:55
            Jestem zmuszona kupic jakis wozek,bo z tego starego modelu moj synek juz wyrosl
            i budka sie juz troszke popsula,po ostatnich naszych wakacjach..Juz sama
            niewiem,co mam kupic..Chce zeby wozek odslanial naszego synka dobrze od
            wiatru..i ogolnie przydal sie na wiecej sezonow..czy cos akiego istnieje na
            rynku..Myslala,.ze ten chicco0.4 bylby najlepszy..pozdrawiam..co radzicie???
            • e.x.i.t Re: Chicco CT 0.4 - polecam ! 09.09.06, 16:44
              Tydzień temu kupiłam CT 0.4 dla 14 miesięcznej córci i jestem zachwycona , jest
              naprawde super ,szeroko rozstawione koła same w sobie amortyzują podłoże
              leciutki świetnie się go prowadzi, jest bardzo stabilny , jedzie gładko jak
              mała amfibia smile ,rozkłada się super na płasko , podnóżek sie podnosi i moja
              córcia cała jak spi jest na wózku - nie wiszą jej nogi ...jeszcze, wcześniej
              przymierzałam Zuzkę do kilku wuzków w sklepie i w tym wszystko było najlepsze
              natomiast na Poene xs zupełnie się różni - jest delikatny , malutkie siedzisko
              i naprawde jak dla lalki - napewno nie dla dziecka w zimowym kombinezonie
              Jeżeli chodzi obudkę to faktycznie nie jest za duża ale można ją dowolnie
              opuszczać np. do przodu i też spokojnie zasłoni od zimnego wiatru ,ja mam
              jescze wersję z ocieplanym spiworkiemna nogi
              Ogólnie ja jestem bardzo zadowolona dla mnie prowadzi się go lepiej niż
              chwalone tu zawsze Peg perego p3 :-0 ......... smile)) POLECAM CT 0.4
              • greatperla dzieki e.x.i.t. za radę 09.09.06, 17:29
                kupujemy chicco ct.0.4..dziekuje wszystkim za rady..pozdrawiam..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka