Dodaj do ulubionych

Bluzeczki dla dziewczynki - tanie i dobre ?

09.09.06, 09:58
Witam :o),
mam pytanie odnosnie bluzeczek dla dzewczynek - takich w rozmiarze 92/98 ew
104.
Może któraś mama kupiła ostatnio tanie a zarazem dobre jakościowo bluzeczki?
Jakich firm polecacie bluzeczki?
A może gdzieś w necie można je kupić?
Córka zaczeła chodzić do przedszkola i jakoś mi się nie widzi kupowac jej
bluzeczki z H&M za 40-50zł.
Będe wdzięczna za wszelkie opinie.
Ps.A może ktoś kupował bluzeczki Mackays na allegro?
Pozdrawiam :o)
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Bluzeczki dla dziewczynki - tanie i dobre ? 09.09.06, 11:14
      No to ja jestem w temacie smile.
      Tanie i bardzo fajne bluzeczki mają w C&A (jednobarwne i kolorowe we wzory) po
      12,90, 14,90 i 19,90. Kupuję je od dawna i jestem z nich bardzo zadowolna
      (super znoszą odplamianie). W Reserved na wyprzedaży kupiłam jednobarwne
      bluzeczki po 9,50, z wzorami były po 14,90, 19,90 i 24,90. Bawełna nie jest
      może najlepsza, ale pranie i odplamianie znoszą dzielnie. W Auchan kupuję już
      od dawna bluzki węgierskiej firmy Cactus Clone - bardzo ładne wzornictwo, fajna
      bawełna, teraz kupiłam dwie bluzeczki po 12,99 za 1 szt. Wogóle Auchan jest
      skarbnicą niedrogich i ładnych bluzeczek.
      W H&M kupuję często ich jednobarwne bluzki po 19,90 (po 29,90 są z wzorami) i
      na nie zakładam młodej letnie tiszerty - wygląda to oryginalnie, w razie
      ubrudzenia można zdjąć wierzchnią warstwę. Ja mam od tygodnia w domu małą
      przedszkolaczkę, więc codzienne pranie i odplamianie nie jest mi obce.
      Bluzeczki Macays widziałam w sklepie z końcówkami markowej odzieży - nie bardzo
      odpowiadała mi jakość bawełny (mało się rozciągały) i za 24 zł nie
      zaryzykowałam.
      • pade Re: Bluzeczki dla dziewczynki - tanie i dobre ? 09.09.06, 11:57
        Pia_ zapomniałaś o Cubusie- dwie za 39,9zł kolory do wyboru i kappahlu cena
        39,9zł z kuponem stałego klienta 20-30% taniejsmile
        Bluzeczki od ....(nie podam nicka bo nie chce robić antyreklamy) na allegro
        odradzam, widziałam je "na żywo" bawełna fatalna, wg mnie oczywiście.
        • chuda20 Re: Bluzeczki dla dziewczynki - tanie i dobre ? 09.09.06, 12:18
          Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
          Jest tylko jedno małe "ale" mieszkam w mieście gdzie nie ma ani Cucusa ani
          Kaphala.Posiadamy tylko H&M, Reserved,Smyka znajdzie się też Wójcik ale nie ma
          sklepów firmowych :o(
          A może macie jakieś sprawdzone bluzeczki w necie ?
          Jakiś sklep internetowy?
          W pażdzierniku wybiore się do Wawy to obkupie małą(bardzo lubie Cubusa) ale do
          tego czasu coś by się przydało kupić a na miejscu wyboru niestety nie ma za
          dużego :o(
          • kate8025 Re: Bluzeczki dla dziewczynki - tanie i dobre ? 09.09.06, 12:30
            Z nieba mi spadłyscie smile
            Ja własnie zaczynam zastanawiać się nad garderobą mojej córci(przedszkolak) i własnie brakuje mi takich koszulek bluzeczek z długim rękawem, ale nie za ciepłych, bo wiadomo dzieci szaleją, a poza tym w pzredszkolach jest bardzo ciepło. Skorzystam z waszych rad i pobiegam jutro po tych sklepach.
            Chciałam jeszcze zapytać o te rzeczy z Auchan te koszulki cactus clone u nas też sie swietnie sprawdzaja, ale zastanawiam sie czy są wieksze rozmiary niz 24 miesiace ? bo przyznam ze nigdy nie widzialam jeszcze.

pozdrawiam
            • zuzia_i_werka Re: Bluzeczki dla dziewczynki - tanie i dobre ? 09.09.06, 16:47
              No właśnie ja tez chciałam napisać o C&A-bluzeczki świetne po 14,90smile I
              polecam też z Kappahla Kaxs z promocji 3 za 2smile
            • pia_ Cactus Clone 09.09.06, 17:00
              Ja kupuję bluzeczki Cactus Clone w rozmiarze 104 i 110. Weszła teraz do Auchan
              jeszcze jedna firma z rewelacyjnymi bluzeczkami (na metkach napis zaczyna się
              chyba na literę A). Zwróć uwagę na takie w paseczki niebiesko-brązowe i różowo-
              brązowe z cyferkami z przodu z cekinów - bawełna rewelacyjna, sa śliczne i
              kosztują niecałe 20 zł, rozmiarówka od 2 lat w górę. I tej samej firmy są
              bluzeczki w 3 wersjach kolorystycznych: turkusowe, białe i różowe z rysunkiem
              trzech dziewczynek jedna z nich ma pasek nabijany diamencikami - bardzo ładne
              (turkusowa jest the best), kosztują ok 17 zł.
              Te bluzeczki Cactus Clone, które ja kupiłam po 12,99 były w 4 kolorach
              pastelowych: białe, różowe, niebieskie i zielone. Mają z przodu francuski tekst
              pisany ozdobnymi, pochyłymi literami, na dole, z boku jest taka niby pieczęć z
              rysunkiem głowy kota. Bardzo ładne smile
        • pia_ Re: Bluzeczki dla dziewczynki - tanie i dobre ? 09.09.06, 16:46
          O Cubusie nie zapomniałam, ale prawdę mówiąc jakoś nigdy się nie skusiłam na
          bluzki tej firmy, coś mi w nich nie pasuje - wolę jednak H&M i C&A. W Kapp Ahl
          jakość bawełny jest nierówna - niektóre fajne, miękkie, elastyczne, a inne
          twarde, sztywne i nierozciągliwe, jak znajdę już coś fajnego to drogo (nawet
          licząc z kuponem), a poza tym zawsze sobie mówię, że jak nic mi nie wpadnie w
          oko w C&A to tam wrócę. No i nigdy nie wracam smile
    • mama.zosi75 Re: Bluzeczki dla dziewczynki - tanie i dobre ? 09.09.06, 17:11
      Ja kupiłam wiosną fajne bluzeczki pstryk na allegro, wtedy kosztowały chyba 9
      zl, jedna z krówką, a druga bordowa z kwiatkami i napisem "girl zone" - grubość
      t-shirta, jakość moim zdaniem b.dobra. Teraz też takich szukam, ale są tylko
      granatowe, bordowa z innym "malunkiem" za 12 zl.
    • pia_ Bluzeczki w necie 09.09.06, 18:33
      Bluzeczki TCM/Tchibo, ładne i gatunkowo dobre, rozmiarówka jest zawyżona,
      spytaj się Pade, bo ona te właśnie kupowała
      www.wasz.sklep.pl/product_info.php/cPath/25_30/products_id/118
      do nich są idealnie pasujące rajstopki
      www.wasz.sklep.pl/product_info.php/cPath/25_31/products_id/78
      A tu masz sklep z bluzeczkami Coccodrillo
      www.niebieskiemigdaly.com.pl/kategoria.php?idk=122
    • pia_ To jest ta bluzeczka Cactus Clone 09.09.06, 19:44
      www.allegro.pl/item125338486_hm_sliczna_bluzeczka_dla_4_5_latki.html
      Ale numer! Ta jest z H&M, ale to jest idealnie ten sam model co nasza Cactus
      Clone.
      • kate8025 Re: To jest ta bluzeczka Cactus Clone 09.09.06, 19:58
        Byłam w Auchan i jestem mega zadowolona. Kupiłam własnie tą z CC z kotkiem i cekinami za 13 zl, do tego jeszcze ta z dziewczynkami i taka z kotem jakiby t-shirt na długim rękawku, mam wiec białą, zioelonkawą i różowa, no i skusiłam się jeszce na bluze polarową biała z dziwczynką za 25 zl. Polar wygląda na porządny a cena bardzo przystępna. A ciuchów tam zatrzęsienie i ceny przystępne. Byłam też w 5 10 15 i ceny mnie powalily i wyszlam.
        w kaxzdym razie wrocilam zadowolona nawet bardzo, mam nadzieje, ze po praniu bede rownie zadowolona. Acha kupowalam rozm 104 glownie i bluzeczki byly niestety mocno przebrane wiec z kolorami zaszalec nie moglam sad

pozdrawiam i bardzo dziekuje Pia za pomoc smile Wielka bużka
      • dzidzia_ch Re: To jest ta bluzeczka Cactus Clone 09.09.06, 20:00
        ja polecam bluzeczki firmy Next
        na allegro sa nieco drogie ale ja zawsze sie targuje i udaje mi sie zbic cene
        czasem nawet o 1/3
        ostatnio kupilam dwupak za 54zl
        fajne sa tez bluzeczki z Pepe(teraz Kolorino)
    • wdam Re: Bluzeczki dla dziewczynki - tanie i dobre ? 09.09.06, 20:05
      Witaj,
      Tanie i dobrej jakości bluzeczki do dość spora sprzeczność. Z jednej strony
      dobre jakościowo rzeczy nie są zazwyczaj tanie. Z drugiej strony pojęcie tanio
      i dobra jakość to pojęcia dość wzgledne dla każdego oznaczające coś innego.
      Ale polecam www.niebieskiemigdaly.com.pl
      Mają super bluzeczki firmy Coccodrillo w bardzo dobrej jakości, no i ceny jak
      dla mnie do przyjęcia. Moje dwie małe chodzą w tych ciuszkach a różnica wieku
      między nimi to trzy lata i po trzech latach mała ubiera ubranka po starszej
      siostrze bo naprawdę znoszą te ciuszki wiele i nadal dobrze wyglądają.

Mama
      Wery i Danieli
    • pia_ Przeceny w Zarze 02.10.06, 23:17
      Kolorowe bluzeczki w rózne wzory kosztują teraz 15 zł. Jakościowo ta bawełna
      nie powala na kolana, ale czasami można trafić tam na prawdziwe skarby. Wiosną
      kupowałam w Zarze po 25 zł jednobarwne bluzeczki (w różnych kolorach) z małą
      biedroneczką z diamencików z boku, na dole - są genialne: pięknie się piorą,
      odplamiają nie defasonują, nie blakną, jednym słowe idealne. Żałuję, że kiedy
      były później na wyprzedaży, to nie dokupiłam jeszcze kilku sztuk sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka