dorota46 06.05.02, 15:18 Czy sok z dziurawca wpływa na działanie mercilonu? Opalać się czy nie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: opalanie a antykoncepcja 07.05.02, 05:33 Mogą pojawić sie plamy i przebarwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lain19 Re: opalanie a antykoncepcja 08.05.02, 18:14 monika.antepowicz napisał(a): > Mogą pojawić sie plamy i przebarwienia. nawet po zastosowaniu odpowiedniego filtru? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: opalanie a antykoncepcja 08.05.02, 23:43 Nawet filtry powyżej SPF60 (ale takich w Polsce chyba nie ma) nie blokują w 100% promieni UV. Poza tym krem może się zetrzeć itp i ochrona wtedy maleje. Zarówno tabletki anty jaki i dziurawiec (szczególnie on) mogą działać fotouczulająco. A jeśli stosujesz je jednocześnie, ryzyko przebarwień gwałtownie wzrasta. Po co ryzykować trudne do usunięcia plamy; odstaw dziurawiec do jesieni, jeśli nie jest Ci on niezbędny do życia, a do tego stosuj odpowiednie filtry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panik Re: opalanie a antykoncepcja 09.05.02, 03:17 Mysle, ze lepiej odstawic ten dziurawiec. Wiem, co to walka z plamami. Sa tak bardzo nieestetyczne! Co prawda mieszkam w tropikach, ale nie moge powiedziec, azebym przed sloncem sie nie chronila: o dziurawcu nie ma mowy, o opalaniu sie tez nie, w ciagu dnia parasol, filtr +40... A jednak! Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: opalanie a antykoncepcja 09.05.02, 14:08 Kiedy łykałam Diane-35 stosowałam kremy do opalania z faktorem 30, jednak to nie uchroniło mnie od ciemnobrązowych przebarwień. Teraz nie mogę wogóle opalać się, pozostał mi tylko bloker 60 i samoopalacze (( Odpowiedz Link Zgłoś