Dodaj do ulubionych

kłopoty z kozakiem ;)

23.10.06, 10:23
w sobotę ku mej radości wybraliśmy się z mężem na zakupy w celu przyodziania
moich nóg na zimę (oj wielkie to było świeto, bo po sklepach to ja już kilka
ładnych miesięcy nie łaziłamsmile, owszem, oferta przebogata, ale co z tego, bo
we wszystkich kozakach wyglądałam jak w kaloszach - wszystkie za szerokie w
łydce. Czy kupowałyście juz zimowe obuwie, jak to było z wami?A może mamy,
które mają podobny problem poradzą mi gdzie znalazły kozaki, które nie
wyglądały na nodze jak wielki kalosz.Jakie firmy maja w ofercie wąskie kozaki.
Obserwuj wątek
    • siasiuszek Re: kłopoty z kozakiem ;) 23.10.06, 10:29
      można zwęzić u szewca
    • monia145 Re: kłopoty z kozakiem ;) 23.10.06, 10:31
      Niedawno był taki wątek, odszukaj, może coś znajdziesz.
    • karin.dsi Re: kłopoty z kozakiem ;) 23.10.06, 10:48
      Teraz taki trend, żeby spodnie wkładać w kozaki dlatego robią takie szerokie...
      • lola211 Re: kłopoty z kozakiem ;) 23.10.06, 11:24
        Przedwczoraj kupilam sobie swietne kozaki, wysokie do kolan, bordowe, cholewka
        tak wyprofilowana, ze mozna wlozyc spodnie do srodka(jak to sie teraz nosi) lub
        zalozyc do spodnicy.Nie opinaja ciasno łydki, bo nie o to chodzi, maja byc
        luźne, ale nie kamaszowate.
        • sowa_hu_hu Re: kłopoty z kozakiem ;) 23.10.06, 11:36
          moja siostra ma ten sam problem , wiem ze rok temu kupowała kozaki w nico i
          były idealne.
          Ale było tez tak ze zwęzała u szewca.
          Porponuje równiez wiązane ,z reszta bardzo teraz modne smile
    • klaviatoorka Re: kłopoty z kozakiem ;) 23.10.06, 11:14
      w ccc właśnie kupiłam śliczne zamszowe z suwakiem i TROCZKAMI DO WIĄZANIA.
      przymierzałam na spodnie- super, do spódnicy zwęziłam sznurowanie- jak ulał.
      udanych zakupów, pozdrawiam
      • anula52 Re: kłopoty z kozakiem ;) 30.10.06, 15:03
        ile mniej więcej kosztuje zwężenie takich kozaczków u szewca? Ja we wszystkich
        kozakach wyglądam , jak w kaloszach sad
    • olaj Re: kłopoty z kozakiem ;) 30.10.06, 15:18
      Kupiłam w Ryłko - model opięty jak druga skóra smile)) A łydkę mam szuczpłą.
      Piękne!
      Pozdr
      Ola
    • mamaskarba Re: kłopoty z kozakiem ;) 30.10.06, 16:10
      Ja też w Ryłko dostałam idealnie dopasowane na moje chude łydki
      • iwek33 Re: kłopoty z kozakiem ;) 30.10.06, 16:19
        Potwierdzam, Ryłko są baaaardzo szczuplutkie.
        • dorotafx Re: kłopoty z kozakiem ;) 30.10.06, 16:46
          ja kupiłam w ubiegłym roku w kazarze. Dą mi za szerokie , jak zresztą
          wszystkie, Szkoda mi ich wyzucać bo dałam za nie w ubiegłym roku 400zł i dziś
          właśnie sama wpadłam na pomysł żeby zanieść do szewca. Będę płaciła 40zł , nie
          jest to mało, ale jak pomyślę że przynajmnij raz będę miała dopasowane buty to
          już się cieszę. Nie wiem jak to będzie wyglądało, mam nadzieję że super, dowiem
          się w sobotę. A spodni nienawidzę wkładać do butów bleee
          • mama-smyka Re: kłopoty z kozakiem ;) 30.10.06, 23:49
            Ech, dziewczyny, ja w ogóle nie wiedziałam, że istnieje taki problem, dla mnie
            wszystkie kozaczki są tak wąskie, że nie wyobrażam sobie, dla kogo producenci
            je szyją. wink
    • wino.porzeczkowe Re: kłopoty z kozakiem ;) 31.10.06, 10:20
      Hej,
      kupiłam super kozaki z wąską cholewką (mam bardzo szczupłą łydkę i taki sam
      problem jak Twójsmile ) w sklepie sieci Ambra. Kozaki są polskiej firmy Syrena,
      kosztowały 299 zł.
      pozdrawiam
      • anula52 Re: kłopoty z kozakiem ;) 31.10.06, 14:44
        czy tylko Ryłko ma buty na chude łydki? crying a coś na skromniejszą kieszeń? sad
        • baczku Re: kłopoty z kozakiem ;) 05.11.06, 21:19
          A ja kupiłam Ryłko i rzeczywiście do stopy i zaraz nad nia sa bardzo ladnie
          dopasowane, ale moje lydki sa naprawde szczuplutkie i góra mi odstaje.. sad
          (ale chyba z kazda firma bede miala ten sam problem )
          Wlasnie szukam szewca w Warszawie zeby mi zweżyl - czy ktos zna jakiegos
          dobrego i taniego szewca w Warszawie??? bede wdzieczna za jakis kontakt i
          orientacyjna cene.
          • agni71 Re: kłopoty z kozakiem ;) 05.11.06, 22:21
            Podpinam sie pod prośbe o namiary na szewca w Warszawie, bo mam podobny problem
            ze zbyt szczuplymi łydkami.

aga
            • aalfaa Re: kłopoty z kozakiem ;) 05.11.06, 23:32
              O uważajcie z tym zwężaniem, tylko u sprawdzonego szefca róbcie, ja również mam
              chudą łydkę i 2 lata temu zniszczyłam drogie kozaki, nosić się da ale tylko do
              spodni sterczą w kostce uncertain Od tej pory już nie odważyłabym się zwężać choć to
              był najlepszy szewc w mieście, wolę pochodzić aż trafię coś właściwego.
              • baczku Re: kłopoty z kozakiem ;) 06.11.06, 21:41
                Po intensywnych poszukiwaniach i licznych telefonach znalazłam szewca smile na ul.
                Górczewskiej , bardzo miły starszy Pan twierdzi ze buty do zwezenia oddaje do
                cholewkarza bo "to powżna sprawa a cholewkarz ma specjalne maszyny... smile)
                Kozaki odbieram w czwartek... zobaczymy.. napisze czy dobrze zrobili.
                Cena pozytywnie mnie zaskoczyła (bo slyszalam legendy o honorariach) -
                zapłaciłam z góry 35 zł...
                • maja285 Re: kłopoty z kozakiem ;) 07.11.06, 09:03
                  kupiłam super wąskie kozaczki w stylu oficerek w CCC za 149 zł smile wreszcie mam
                  super buty
                  • anula52 Re: do maja285 09.11.06, 14:21
                    Maju kiedy kupiłaś te kozaczki? Bo cena bardzo niska jak na CCC wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka