Dodaj do ulubionych

garaz/parking Wader, czy warto?

08.11.06, 12:58
chcielismy kupic Mateuszowi parking FP na Gwiazdke ale widzialam ze w
Selgrosie jest za 44,50 garaz/parking Wadera, warto sie skusic? jak jest to
wykonane? czy sie nie lamie/psuje? mamy pare autek Wadera i sa ok.
Czy lepiej dolozyc do FP?
Obserwuj wątek
    • jolakl Re: garaz/parking Wader, czy warto? 08.11.06, 13:22
      My kupiliśmy parking Wadera na drugie urodzinki i przez pewniem czas był to
      hicior. Maluch nie odstępował go ani na chwilę, składował tam autka, korzystal
      z myjni, tankował, serwisował na "kanale"... Teraz (ma 2,5 roku)
      zainteresowanie osłabło do tego stopnia, że spakowaliśmy i schowaliśmy parking
      (zabiera on jednak troche miejsca a nie mamy go w nadmiarze) i może za jakis
      czas do niego wrócimy. Z wyposażenia parkingowego w ciagłym uzyciu pozostała
      składana droga oraz jeden z dystrybutorów paliwa, no i trzy parkingowe autka.
      Co do jakości tej zabawki to nie mam żadnych zastrzeżeń, nic sie nie połamało.
      Parking wygląda jak nowy. Generalnie rzecz biorąc polecam tę zabawkę, chociaz
      sądzilam, że na dłużej zainteresuje ona mojego synka... My mamy podobny do
      tego, albo nawet taki sam:
      www.allegro.pl/item139652161_garaz_parking_wader_z_droga_okazja.html
    • twin2003 Re: garaz/parking Wader, czy warto? 08.11.06, 18:18
      Mamy identyczny, to prezent mikołajowy z zeszłego roku. Solidna zabawka, choć
      zajmuje trochę miejsca, dzieciaki bawią się nią chętnie choć niecodziennie,
      największą frajdą jest zjeżdzalnia, i droga którą układają na różne sposoby i
      robią na niej wyścigi samochodowe.
    • cesarus Re: garaz/parking Wader, czy warto? 09.11.06, 09:19
      mój synek też dostał parking w tamtym roku, bawi się nim do dzisiaj. Co prawda
      ułamał się jeden element, no ale nie jest to przecież z gumy. Ciągnął i wyginał
      bez końca i w końcu mu się udało. Mimo to dalej można się tym bawić. Wykonanie
      napewno bardzo solidne. W tym roku mikołaj dostał za zadanie dokupić autostradę.
      Moje dziecko ciągle kombinuje, jak mozna ułożyć drogę, robi górki, podnosi
      zjeżdżalnie... Ogólnie jestem miło zaskoczona, że tak długo go to interesuje. A
      na początku był szał. Przez pierwsze kilka miesięcy bawił się tylko tym! Uważam,
      że warto
    • grazynarosa Warto.... 09.11.06, 14:33
      u nas sa 2-jeden ze starszego syna(teraz 16 l) a drugi kupiony na gwiazdke 2 lata temu-maly sklada je na rozne sposoby sobie wiadomym jak,i super sie bawi.Solidna rzecz i sa teraz takie fajne pojedyncze samochodziki-rozne i tez je tak doklada.polecam bo ok i tanio...
      Grazka i Mikolaj.
      • leigh4 Re: Warto.... 09.11.06, 15:01
        T o i ja się wtrącę z moimi wątpliwościami dot. garażu berchet..wink Czy któraś
        z Was widziała może elektroniczny warsztat berchet? Jakie są Wasze wrażenia?
        Wydaje mi się większy i solidniejszy od wadera, ale może się mylę...
        • gosiasos Re: Warto.... 09.11.06, 21:31
          a ja mam pytanie odnosnie tych parkingow na allegro doszukalam si etrzech i
          zadnego niestety nie widziałam jeszcze w rzeczywistości i mam takie pytanie
          który z nich będzie odpowiedniejszy dla 2 letniego miłośnika samochodów:
          ten:
          www.allegro.pl/item138959059_gwiazdka_z_waderem_garaz_z_droga_3m_nowosc_.html
          czy ten:
          www.allegro.pl/item140898984_garaz_parking_2_pozimy_i_droga_2m_wader_super_.html
          czy moze ten:
          www.allegro.pl/item140206186_mega_park_wader_mini_samolocik_gratis_.html
          ze zdjecia wydaje mi sie ze albo pierwszy badz drugi ale moze sie myle. Moze
          odpowie mi ktos kto posiada takie zabawki. Z gory dziekuje.
          • gosiasos Pytanie o parkingi 09.11.06, 21:33
            dodam jeszcze ze interesuje mnie który z nich nie rozpada sie tak łatwo
            przy "niedelikatnych" manewrach dwulatka ?
            • janina77 Re: Pytanie o parkingi 09.11.06, 22:52
              naz maluch dostał parking jak miał 1.5 roczku i wprawdzie od razu złamał mostek ale jest to jedna z ulubionych zabawek, dośc solidna
          • mama-smyka Re: Warto.... 09.11.06, 23:33
            Myślę, że z Twoich linków ten drugi byłby najlepszy:
            www.allegro.pl/item140898984_garaz_parking_2_pozimy_i_droga_2m_wader_super_.html
            Oczywiście znaki itp. możesz sobie odpuścić przy składaniu dla takigo
            malucha. wink
            Antoś ma takie dwa zestawy:
            www.wader-wozniak.pl/show.php?idseria=16&symb=gar&idzabawka=165&lang=pl
            www.wader-wozniak.pl/show.php?idseria=15&symb=kid&idzabawka=161&lang=pl
            Długo sie zastanawiałm przed ich wyborem, ale muszę powiedzieć, że przebijają
            nawet kolejkę GeoTrax. smile
            Może to dlatego, że szybciutko i łatwo się je składa, nawet Antoś jest w stanie
            mi pomóc w układaniu.
            Mały czasem wchodzi na mosty czy na garaż, ale jest ok, czasem coś się odczepi,
            ale łatwo można to poprawić.
            Wahałam się, czy nie kupić mu elektronicznego garażu Berchet zamiast tych
            Waderów, ale z perspektywy czasu jestem bardzo zadowolona z wyboru.
            No i polecam. smile
            • mmala6 Re: Warto.... 10.11.06, 13:06
              W Selgrosie jest garaz 2,5m a ten co pokazalas jest 3m, na zdjeciach wyglada
              podobnie, nie wiesz czym sie rozni?
              I czy 45zl to dobra cena, czyli kupowac teraz czy na spokojnie w sklepie bez
              promocji tez za tyle kupie?
            • marcyszka Re: Warto.... 11.11.06, 14:31
              Mamo-smyka,
              czy do tego garażu, który podałaś :
              pasują samochodziki Kid Cars?

A może do tego pasują:
              www.wader-wozniak.pl/show.php?idseria=16&lang=pl&symb=gar&idzabawka=356&lang=pl
              • mama-smyka Re: Warto.... 11.11.06, 15:10
                Z tymi garażami to jest chyba tak, że pasują autka Kid Cars, ale tylko do DRÓG,
                natomiast nie wjadą już po serpentynach i chyba na piętrach garażu również się
                nie zmieszczą. U mnie nie ma z tym problemu, bo wszystkie 6 pojazdów, jakie
                mamy (betoniarka, ciężarówka, lokomotywa, wagonik, auto z grabiną i helikopter
                (!) mały zapina do siebie i tworzy z nich pociąg, który jeździ wyłącznie po
                drodze i torach a do garażu/parkingu wjeżdżają tylko małe resoraczki, których
                ma już mnóstwo.
                Wcześniej w ogóle nie zwróciłam na to uwagi, ale rzeczywiście, chyba te Kid
                Cars nie mieszczą się w żadnym z garaży.
                • mmala6 Re: Warto.... 11.11.06, 15:18
                  a te Kid Cars to jakie to sa autka? takie male co maja w zestawie?
                  Czy zwykle resoraki (ktorych mamy zatrzesienie) zmieszcza sie na tych
                  serpentynach i w garazach?
                  • mmala6 Re: Warto.... 11.11.06, 15:19
                    juz wiem, to o te chodzi tak?
                    allegro.pl/item139936251_pojazdy_kid_cars_wader_12_modeli.html
                    • mama-smyka Re: Warto.... 11.11.06, 15:21
                      Dokładnie. smile Te można łączyć, najlepiej pasują do TORÓW, bo mają odpowiedni
                      rozstaw kółek a do DRÓG i garaży pasują wszystkie resoraki.
                      • mmala6 Re: Warto.... 11.11.06, 15:23
                        dziekismile
                        ale tory to chyba w innych zestawach, nie tych garaz/parking, prawda?
                        • mama-smyka Re: Warto.... 11.11.06, 15:59
                          Nie, to np. w miasteczku. smile
                      • marcyszka Re: Warto.... 11.11.06, 16:16
                        Już wiem.
                        Zmieszczą się tylko do garażu Kid Cars (specjalny)
                        www.wader-wozniak.pl/show.php?idseria=15&idzabawka=163&lang=pl&symb=kid
                        • marcyszka Re: Warto.... 11.11.06, 16:18
                          To w takim razie nie ma różnicy, który z tych 3 garaży wymienianych wyżej w
                          wątku wybrać?
                          • marcyszka Re: Warto.... 11.11.06, 16:20
                            Chodziło mi o to, że nie ma różnicy czy Mega Garage, czy Mega Park?
                            Kupiłam dziś w Selgrosie Mega Park i nie wiem czy wymienić na Mega Garage...
                        • mama-smyka Re: Warto.... 11.11.06, 20:50
                          No wygląda na to, że w tym się zmieszczą. smile
                  • mama-smyka Re: Warto.... 11.11.06, 15:20
                    Resoraki się zmieszczą.
                    W większości zestawów (garaże, drogi) Wadera są autka Car Kids (ale 2-3 szt.
                    nie więcej), można je tez kupić oddzielnie:
                    www.wader-wozniak.pl/show.php?idseria=15&symb=kid&lang=pl
                    na samej górze po lewej.
          • cesarus Re: Warto.... 10.11.06, 13:42
            my mamy ten drugi. Pierwszy to jakby rozbudowana wersja drugiego. Trzeci
            natomiast, to wg mnie bubel jeśli chodzi o wykorzystanie wszystkich elementów
            wadera. Chodzi o to, że jego nie rozbudujesz. Ma inne autka, te zwykłe, które
            możesz dokupować pojedynczo nie mieszczą się w drodze. Zwrócił mi na to kiedyś
            sprzedawca. Lepiej więc kup pierwszy lub drugi, bo zawsze będziesz mogła dokupić
            czy autostradę, kolej czy lotnisko. Będą do siebie pasować.
            • mmala6 Re: Warto.... 10.11.06, 22:29
              wlasnie ten trzeci:
              www.allegro.pl/item140206186_mega_park_wader_mini_samolocik_gratis_.html
              jest w promocji w Selgrosie.Naprawde taki bubel??
              kurcze szkoda, bo juz go zaplanowalam na prezent.
              • ana119 pytanie o autka 15.11.06, 22:51
                czy do tego Mega Garażu (chodzi mi o drogi) pasują autka Kid Cars link

• mama-smyka Re: pytanie o autka 15.11.06, 22:57
                  Zdecydowanie tak.
                  Mamy właśnie ten i pasują do dróg. Do garażu już niestety nie.
                  • ana119 Re: pytanie o autka 15.11.06, 23:09
                    wielkie dzięki!
                    • mama-smyka Re: pytanie o autka 15.11.06, 23:24
                      Nie ma za co. smile
    • emma_euro_emma Re: garaz/parking Wader, czy warto? 15.11.06, 23:12
      Sebastian dostał na roczek klocki Wader i ulice (drogi?). Ulicami bawi się
      prawie codziennie (ma nie całe 1,5 roku). Klocki dopiero od niedawna zaczęły go
      interesować.
      Jakościowo zabawki są dobre - za tę cenę nie spodziewałam się, że będą aż tak
      wytrzymałesmile
      Nie zgadzam się z jedną z Mam, która pisała, że znaki drogowe nie są niezbędne.
      Akurat w przypadku mojego synka, bardzo dużą frajdę sprawia mu wkładanie tych
      znaków. Ale to może kwestia wieku i może "wyrośnie" z fascynacji znakamismile
      • mama-smyka Re: garaz/parking Wader, czy warto? 15.11.06, 23:26
        To chyba ja napisałam smile , bo Antoś faktycznie je zawsze wyrzucał ilekroć je
        powkładałam. smile
        Po prostu mu przeszkadzały, gdy jeździł samochodami po ulicach i co chwilę
        haczył o któryś ze znaków (bo oczywiście przechodzi nad ulicami, ale ciągle
        jest samym centrum zabawki). smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka