ewitka610 10.11.06, 10:19 No właśnie, poczytałam w necie i waham sie m-dzy Concordem a Cybexem, czy ktos wie, gdzie mogę obejrzeć Cybexa na żywo w Poznaniu? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
denia71 Re: Fotelik Cybex - gdzie w Poznaniu? 10.11.06, 13:43 Widziałam w zeszłym tygodniu w Dyziu - w Tesco na Piątkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
detinka Re: Fotelik Cybex - gdzie w Poznaniu? 10.11.06, 19:13 znam dobrze obydwa foteliki. Porównać można Cybex Solution S i Concord Lift Evo PT, bo obydwa posiadają kurtyny boczne. Solution S nie ma welurowej tapicerki a Lift Evo ma świetne w większosci Teflonowe pokrycia skóropodobne i welurowe. Materiał Cybexa S przypomina standardowe pokrycie wózków a Lift Evo jest zamszowy i bardzo miły w dotyku.W testach ADAC Cybex Solution + (S nie był testowany) ma równa ocenę zbiorczą a lepsza ocenę w kategorii KOMFORT i CZYSZCZENIE/WYKOŃCZENIE. W przypadku komfortu brana jest pod uwagę wygoda wkładania go do samochodu i niestety w przypadku Concorda, z powodu jego charakterystycznych wysokich pleców jest to często kłopotliwe. W przypadku Cybexa nie ma takich kłopotów, co jeśli ktoś wkłada i wyciąga często fotelik może być ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
ewitka610 Re: Fotelik Cybex - do detinki 10.11.06, 20:55 Witam, miło mi słyszeć opinię eksperta (czytałam trochę Pani postów na forum dotyczących fotelików). Tak naprawdę to byłam zdecydowana na Concorda Lift Protect (z zabezpieczeniem na ramionka), bo obecnie mam Trimaxa i jestem zadowolona, ale tak szperajac po necie natknęłam się na tego nieszczęsnego Cybexa Solution S i teraz chodzi mi po głowie. Muszę go zobaczyć na żywo, bo inaczej się nie zdecyduję! Jeśli chodzi o tapicerkę, to w zupełności zadowala mnie zwykła (mój Trimax ma kolor leon) i nawet byłabym szczęśliwa, gdyby udało mi się kupić takiego leona Lift, ale właśnie na Allegro już się nie pojawiają leony, zresztą Cybexy Solution S też nie). No i nie ukrywam, że taka zwykła tapicerka jest tańsza. Myślę, że jeszcze muszę trochę pomyśleć nad tym. Rozumiem, że Pani prowadzi sprzedaż na Allegro (przeglądałam te oferty już ze sto razy) są naprawdę bardzo kuszące (tyle, że ten Cybex nie daje mi spokoju, no i ew. ten leon, w sieci można go jeszcze dostać). Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale Pani jest ekspertem, musiałam się wygadać Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
fargo10 Re: Fotelik Cybex - gdzie w Poznaniu? 12.11.06, 11:33 Też jestewm zainteresowana Waszymi opiniami. I szukam tego fotelika w Poznaiu lub ewentualnych zdjęc z zamontowania. Podciągam wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
ewitka610 Re: Fotelik Cybex - do fargo10 12.11.06, 16:15 Jak tylko dorwę go na żywo i ewentualnie kupię (bo rozważam jeszcze Concorda), to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
misialla Re: Fotelik Cybex - gdzie w Poznaniu? 13.11.06, 00:10 Tydzień temu oglądałam Cybexy w Pati i Maksie na Polnej. Mieli wtedy tylko Cybex Solution, ale czekali na dostawę. Odpowiedz Link Zgłoś