Dodaj do ulubionych

allegro- nieuczciwy sprzedawca

11.11.06, 09:51
Dziewczyny co mam zrobić, od niedawna kupuję na allegro, dotychczas zawsze
byłam zadowolona, ale kilka dni temu kupiłam córce kurtkę, używaną, ale
opisaną jako "stan bardzo dobry", kosztowała prawie 60 zł., wczoraj dostałam
paczkę a tymczasem suwak na samym dole jest naderwany, co bardzo utrudnia
jego zasuwanie. Nie będę się męczyła 10 minut żeby zasunąć dziecku kurtkę.
(zmiana suwaka nie wchodzi w gre bo jest tak specyficznie wszyty, tuż przy
samej tkaninie). Wkurzylam się i właśnie napisałam do sprzedawcy, że chcę
zwrotu poniesionych kosztów i chcę oddać mu tę kurtkę - na jego koszt,
postraszyłam go że w przeciwnym razie zgłoszę to do allegro.
Czy któras z was była w takiej sytuacji? Co poza negatywnym komentarzem mogę
zrobić?
Obserwuj wątek
    • syriana Re: allegro- nieuczciwy sprzedawca 11.11.06, 10:36
      możesz zgłosić do allegro
    • owianka Re: allegro- nieuczciwy sprzedawca 11.11.06, 10:42
      A po co od razu straszyć? Może nie zauważył? Miałam identyczną sytuacją
      (dokładnie to samo z suwakiem); sprzedająca przeprosiła i oddała pieniądze razem
      z kosztami przesyłki. Aha, i zabawkę kiedyś kupiałam uszkodzoną - ten sam
      scenariusz. A mąż płytę piracką odsyłał - tak samo było, i przeprosiny dostał.
      Większość ludzi jest uczciwa.
      • olamad Re: allegro- nieuczciwy sprzedawca 11.11.06, 12:45
        A nie uważasz, ze to była zagrywka pt. "uda sie, albo nie"? Zgadzam się, ze
        były to osoby uczciwe, bo bez problemów mogłas zwrócić towar, ale nie wierzę,
        ze sprzedawca nie wiedział, ze płyta jest piracka, czy zabawka uszkodzona.
        Zwrócili Ci kasę, bo nie chcieli kłopotów.
    • magdalenkaaa78 Re: allegro- nieuczciwy sprzedawca 11.11.06, 11:10
      Miałam kilka takich sytuacji.
      Raz sama sprzedałam kurtkę, ktora okazała się być z plama - moja wina, nie
      zauważyłam. Zaproponowałam zwrot na mój koszt i zwrot pieniędzy. Pani jednak
      uznała, że kurtka nadaje się na podwórko - stanęło na tym, że zwróciłam część
      za kurtkę. Było mi t6ak wstyd, że zwróciłam już z własnej inicjatywy także
      część kosztów.
      Potem kupiłam nowe buty, na aukcji wystawiony był inny rozmiar, inny dostałam.
      Pani najpierw uważała, że mam odesłać jej na mój koszt i na mój koszt miało się
      odbyć przysłanie nowych. Potem już tylko odesłanie na moj koszt - ale ja już
      raz ten koszt ponosiłam a to ona się pomyliła i zgodnie z prawem powinna
      ponieść wszystkie koszty. Nir zgodziła się. Wystawiłam jej negatywa. Trochę
      przykre, bo miała ponad 300 samych pozytywów i nic więcej. A ja zostałam z
      butami, ktorych nie potrzebuję. Sprzedająca komentarza mi nie wystawiła.
    • siasiuszek Re: allegro- nieuczciwy sprzedawca 11.11.06, 11:30
      miałam kilka takich przypadków że stan bdb nie był taki znowu dobry, albo coś
      nie zgadzało się z opisem. Ale powiem szczerze ze nie kupiła bym dla dziecka na
      allegro używanej kurtki za 60 zł bo z używanymi często tak jest że nie wiadomo
      co się tak naprawde dostanie.
    • koralik12 Re: allegro- nieuczciwy sprzedawca 12.11.06, 09:21
      Miałam sporo takich sytuacji. Zawsze udawało mi się odzyskać pieniądze. Ale
      nigdy nikogo nie straszyłam negatywnym komentarzem, wszystkie maile pisałam w
      formie bardzo uprzejmej i nigdy nie sugerowałam że ktoś chciał mnie celowo
      oszukać (nawet jak byłam o tym przekonana). Pierwszy kontakt przez telefon,
      wtedy osoba jest zaskoczona i z reguły od razu zgadza sie na zwrot pieniędzy bo
      nie ma czasu na kombinowanie. Uprzejmie trzeba komuś powiedzieć że niestety jest
      jakaś wada, którą przeoczył przy opisie, ogólnie rzecz fajna ale niestety ta
      wada bardzo Ci przeszkadza. Bez sugerowania że sprzedający chciał oszukać,
      lepiej powiedziec że coś przeoczył i dodać że każdemu czasem sie zdarza. U mnie
      taka taktyka daje 100% skuteczności w odzyskiwaniu pieniędzy za buble smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka